HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:19

Başkan Tugay: İzmir ve Samsun kadersel olarak bağlı iki şehir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Samsun'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katıldı. Törende konuşan Başkan Tugay, Samsun’a İzmir’in selamını getirdiğini belirterek, “İzmir ile Samsun kadersel olarak birbirine bağlı iki şehir. Ata’mızın kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere ilk adımını attığı Samsun ve kurtuluşu ilan ettiği İzmir. Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı bu iki şehir. Bu elbette her şeyden öte çok anlamlı bir dostluğun temsiliyetidir” dedi.

Başkan Tugay: İzmir ve Samsun kadersel olarak bağlı iki şehir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı'nın 19 Mayıs'ın 105. yıl dönümü için düzenlediği törene katıldı.

Programda CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Nazan Güneysu, Samsun Milletvekili Murat Çan, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, CHP eski Genel Sekreteri ve Samsun eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da yer aldı. 

Tugay: “Şu anda hissettiğim onuru, gururu tarif edemem”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Cemil Tugay, İzmir’den selam getirdiğini söyleyerek sözlerine başladı.Çok büyük bir onur yaşadığını dile getiren Başkan Tugay; “Tüm yoldaşlarım, arkadaşlarım, cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, Samsunlular, Türkiye’nin her yerinden gelen değerli yurttaşlar.Hepinizi İzmirliler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.Bana söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim.Seçimden önce Samsunlu dostlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için buradayım.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonraki ilk 19 Mayıs'ta İzmirlilerin en içten duygularıyla sizlerin aranızda olmak üzere buraya geldim.Şu anda hissettiğim onuru, gururu tarif edemem.Çok büyük onur yaşıyorum.Ayrıca ‘İzmir’den buraya geldik’ diyenleri görmek de çok güzel” dedi. 

“Bir daha belki bu topraklara Atatürk ya da onun eş değerinde birisi gelmeyecek”
İzmir ile Samsun'un kadersel olarak birbirine bağlı iki şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ata’mızın kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere ilk adımını attığı Samsun ve kurtuluşu ilan ettiği İzmir.Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı bu iki şehir.Bu elbette her şeyden öte çok anlamlı bir dostluğun temsiliyetidir.105 yıl önce idealleri için yolculuğa çıkmıştı Ata’mız ve arkadaşları.Bu mücadelenin sonunda bize Cumhuriyeti armağan ettiler.Büyük idealler için çıkılan yolculuklar hiçbir zaman belirli zaman dilimlerine ait değildirler.Yüz yıllarca, bin yıllarca sürmelidirler.Bu mücadele nesilden nesle, kuşaktan kuşağa devralınmalıdır.Tıpkı şu an bizlerin yaptığı gibi.O gün onların ülkemizin aydınlığı, bağımsızlığı, ilerlemesi için demokrasi, laiklik, çağdaşlık için başlattıkları o kutlu yürüyüş bugün bizlerin devraldığı mirasla ve mücadelemizle devam ediyor.O gün o mücadeleyi yapanların bizlere armağan ettiği Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanıyoruz.Ve o medeniyeti, demokrasiyi yaşıyoruz.Daha ileriye götürmek de hepimizin sorumluluğunda.Bu mücadele biz yaşadıkça, bizim taşıdığımız bayrakla devam edecek.Bizden sonra da genç arkadaşlarımızın, Ata’mızın 19 Mayıs’ı armağan ettiği bu güzel insanların taşımasıyla devam edecek.Kutlu olsun bayramlarımız, kutlu olsun 19 Mayıs’ımız.‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ şarkısında ‘Bir daha gel Samsun’dan’ diyordu ya şunu hepimizin anlaması lazım; Ata’mızı çok seviyoruz, onu çok özlüyoruz ama o, bir taneydi.Bir daha belki bu topraklara Atatürk ya da onun eş değerinde birisi gelmeyecek.Ama bizler kol kola, omuz omuza onun bize bıraktığı mirası taşıyarak bizden beklediği onurlu mücadeleyi yapmaya devam eden büyük bir ulus olacağız.Ben kazanacağımıza inanıyorum.Bizde umutsuzluğa, yılgınlığa vazgeçmeye asla yer yok, niyetimiz yok.Bu duygularla yaşasın 19 Mayıslar!Yaşasın 19 Mayıs’ı yaratanlar!Yaşasın Samsun!Yaşasın İzmir ve yaşasın Türkiye” ifadelerini kullandı.

 
Tohum Takas Şenliği tasarruf tedbirine takıldı!
 
Yer: Türkiye... Hint işçi kurtarıldı, Pakistanlı çete yakalandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi 06:10

Yandaki harami dokunulmaz mı?

Yorumu oyla      2      0  
19 Mayıs 2024 Pazar 15:37

Boşa geçen 2 ay. Lansmanda 100 günde yapılacaklar yalan oldu

Yorumu oyla      8      1  
19 Mayıs 2024 Pazar 13:37

Kadersel diye bir kelime yok Türkçe de. Tasada kıvancta kederde kaderde ortak diyebilirdiniz.

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tohum Takas Şenliği tasarruf tedbirine takıldı!
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleri genelgesi, Seferihisar’ın 14 yıllık ...
19 Mayıs coşkusu Bornova’yı sardı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bornova’da coşkuyla kutlandı. ...
Balçova'da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Bayramı, Balçova'da coşkulu bir konserle kutlandı.
 
Buca'da rengarenk bayram kutlaması!
Buca Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ...
Karşıyaka 19 Mayıs'ı Anıl Piyancı konseri ile kutladı
Karşıyaka Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ...
Vali Süleyman Elban'dan 19 Mayıs mesajı
İzmir Valisi Süleyman Elban, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor ...
 
Buca Belediyesi'nden 19 Mayıs'a özel film!
Buca Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için ...
Kaymakamlık Kupası'nın sahibi Selçuk oldu!
Selçuk Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan Selçuk Salon Sporları Kulübü, ...
Bayraklı'da 19 Mayıs coşkusu yaşandı!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü Bayraklı’da ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva