HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2023 Salı - 18:53

Konak’ta yılın ilk meclisi... Toros ve Gültepe planları, Şubat’ta askıda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Aralık’ta iptal edilen belediye hizmet binası ihalesine ay sonunda yeniden ihaleye çıkılacağını söyledi. Ayrıca AK Parti Grubu, planları bitmiş mahallelere doğalgaz getirilmesi için İzmirgaz’a taahhüt verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Başkan Batur, Toros ve Gültepe planlarının Şubat ayında askıya çıkacağına dair müjdeyi verdi.

Konak’ta yılın ilk meclisi... Toros ve Gültepe planları, Şubat’ta askıda!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi 2023 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. Meclisi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetti.

Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin 2022 yılına dair meclis istatistiklerini paylaştı. 2022 Konak Meclisi toplamda 25 oturum gerçekleştirdi. Bu oturumların tamamında 258 karar alındı. Bu kararların 248 tanesi oybirliği ile alınırken 10 tanesi oy çokluğu ile alındı. Yüzde 97’lik oran için Batur, meclis üyelerine teşekkür etti.

Batur, meclisin başlangıcında yapılan yeni atamaları ve işe alımları meclis üyelerine sundu. Buna göre; Zerrin Polat başkan yardımcısı olarak atandı. Çiçek Elmaslı, Zabıta Müdürlüğü’ne gelirken Fatma Sezin Hatipoğlu ise Teftiş Müdürlüğü’ne getirildi.

HİZMET BİNASI İHALESİ İÇİN TARİH VERİLDİ
Meclis oturumu başlamadan önce Başkan Batur, belediyenin geçtiğimiz ay yaptıklarına dair meclise sunum yaptı. Sunumun ardından Başkan Batur, belediye hizmet binası yapımı ihale sürecine dair meclisi bilgilendirdi. 9 Aralık günü iptal edilen ihalenin Batur, ay sonu yeniden yapılacağını aktarırken, “İhalemizi 9 Aralık’ta gerçekleştirdik ama katılımcı firmalar muhammen bedelin çok üstünde rakamlar verdiği için ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Ay sonuna doğru yeniden herkese açık bir ihale şeklinde ihalemizi gerçekleştirmek istiyoruz ve umuyoruz ki katılım daha fazla olur” dedi.

Meclis üyeleri tarafından meclise verilen önergeler görüşülürken, planları bitmiş mahalleler için doğalgaz getirilmesi gerektiğini AK Parti Meclis Üyeleri İsmail Özen, Nurullah Arık, İkbal Sezgin, Hıdır Alptekin, Ali Peynirci, Emrah Erol, Hakan Yıldız, Nurdan Metin meclise sundu.

Üyelerin meclise sunduğu önerge şu şekilde:

“Konak Belediyesi sınırları içerisinde bulunan planları bitmiş mahallerimizin doğalgaza kavuşması için Konak Belediyesi olarak İzmirgaz’a taahhüt verilmesi gerektiği aksi takdirde halkımızın mağduriyetinin devam edeceği muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimiz ile yaptığımız görüşmelerde tespit edilmiştir. Benzer konuyla ilgili diğer ilçe belediyelerini verdiği taahhüt neticesinde o ilçelerde yaşayan sakinlerin doğalgaz sorunlarının çözüldüğünü görmekteyiz. Konuyla ilgili işlemlerin ivedi olarak yapılmasını arz ederiz”

‘TOROS VE GÜLTEPE PLANLARI ŞUBAT AYINDA ASKIDA’
Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu İzmir 4. İdare Mahkemesi Gültepe Planlarını iptal etmişti. İptal kararının ardından planların revizesi için Konak Belediyesi çalışma başlatmıştı. Önergenin ardından söz alan Başkan Batur, Toros ve Gültepe planlarının Şubat ayında çıkacağını hatırlatarak şunları söyledi:

“Giriş bölümü çok önemli. Planları bitmiş mahalleler diyor. Planları askıya çıkıyor şimdi mahallelerin. Bu mahallelerde askıya çıktıktan sonra yol kotları belli olacağı için o zaman vereceğiz zaten. Şubat ayında Toros ve Gültepe planları çıkıyor. Planlar askıya çıktığında bölgenin tamamının kotlarını vereceğiz. Güzergahlarını da vereceğiz”

Batur’un hatırlatmalarının ardından söz alan AK Partili Yıldız, “Planlar olsa da uygulaması bitmeyen bölgeler oluyor. Bornova’da da bu uygulama yapılmış ve meclisten geçmiş. 18 uygulaması yapılamamış ama Pınarbaşı’nda mahalleler doğalgaza kavuşmuş. Teknik olarak zorlukları olduğunu bilmekle birlikte uygulamanın olmuş olması da emsal teşkil ettiğinden en azından planları olup uygulamaya geçememiş yerlerimiz var. En azından bazı noktalarda İzmirgaz’ın iradesi oluşmuşken bu konuda adım atalım” dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından imar ve kentsel dönüşüm komisyonuna gönderildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Başkanlıktan gelen önergeler doğrultunda Denetim komisyonu seçilmesi için partiler adaylarını sundu. CHP Grubu Nesrin İlkutlav, İbrahim Ethem Demirci, Barış Özgen, Ali Yangır isimlerini aday olarak önerirken AK Parti Grubu ise İsmail Özen ismini önerdi. Kapalı yapılan oylamanın sonucunda Özgen 33, Kutlav 35, Yangır 35, Demirci 34 ve Özen 37 oy aldı.

Meclis dilek ve öneriler bölümünden sonra sona erdi.

 
Kasım Süleymani için anma töreni düzenlendi
 
Bakan Nebati'den yeni yılın ilk mesajları!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Afet 23 Nisan 2023 Pazar 20:56

İkiçeşmelik ülkü mahallesine doğal gaz gelecekmi saygılar

Yorumu oyla      2      3  
kanaat 4 Ocak 2023 Çarşamba 12:36

itiraz olur umutlar suya ...

Yorumu oyla      2      3  
gültepeli 4 Ocak 2023 Çarşamba 10:24

tebrikler rumuzlu arkadaş planları mahkemeye götürdüler planlar refize edildi bu belediyenin suçu değil şehir plancıları odasının şehre bir yararıyok nep engel olsunlar basmane çukurundada aynısını yapıyorlar planları mahkemeye götürüp iptal ettirmekten başka işleri yok planlarda eksik varsa belediye ile ortak hareket eder ortak bir plan çıkarırsın

Yorumu oyla      2      3  
Tebrikler! 4 Ocak 2023 Çarşamba 01:02

3 yıl planları askıya çıkarmakla geçti.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da gündem grev... Başkan Selvitopu'ndan 13 bin 500 TL'lik öneri!
Karabağlar Belediyesi’nde Genel İş Sendikası’nın aldığı grev kararı ile ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi araç filosunu genişletiyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydınlılara çok daha iyi hizmet verebilmek ...
Bergama TIR ve Kamyon Garajı hizmete girdi
Bergama, cadde ve sokaklara gelişi güzel bırakılan tır ve kamyonlardan ...
 
Başkan Sengel açıkladı: Efes'in göbeğine yapılaşma iddiası!
2023 yılının ilk meclisinde açıklamalarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı ...
İzmir'de üretim hamlesi... Çoban Start-Up dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Mera İzmir projesi kapsamında ...
Büyükşehir’de TİS görüşmeleri başlıyor… Sendika ne talep etti?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerde çalışan 7 bin kamu emekçisini ...
 
Yaşam merkezi geliyor... Bayraklı’ya yeni yıl müjdesi!
Bayraklı’nın farklı noktalarında hizmete açtığı sosyal tesislerle vatandaşlar ...
Yerel üreticiler Karşıyaka'da buluşuyor!
İklim krizi ve olası etkilerinden gıda krizine karşı kenti daha dirençli ...
Başkan Soyer, Çiğli'de sahaya indi... Su baskınları sona erecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü su baskınları ve koku ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva