HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mayıs 2024 Perşembe - 13:03

İzmir Büyükşehir'de TİS krizi ve eylem: Burası Karşıyaka değil!

İzmir Büyükşehir’de TİS masasının oluşturulamaması üzerine TÜM BEL-SEN üyesi büyükşehir emekçileri başkanlık ofisinin bulunduğu Kültürpark’taki İzmir Sanat önünde eyleme başladı. Sendika yöneticileri Başkan Tugay’la görüşmeden eylemi sonlandırmayacaklarını dile getiriyor. Tugay’ın tutumunu da eleştiren sendikacılar “Burası Karşıyaka Belediyesi değil, burası İzmir Büyükşehir Belediyesi. Burada örgütlü bir yapı var. Biz an önce masanın kurulmasını ve emekçilerin enflasyona ezilmemesini istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir de TİS krizi ve eylem: Burası Karşıyaka değil!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masanın oluşturulamaması üzerine sendika eylem yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ilk görüşmenin ardından sendikanın çağrılarına rağmen bir kez daha yeni TİS görüşmesi gerçekleştirilemedi. TİS masasının oluşturulamaması üzerine sendika üyeleri bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içindeki hollerinde basın açıklaması yaptı.

Başkan Tugay’ın ve büyükşehir bürokratlarının masaya oturma çağrısı yapıldığı açıklamada ödenmeyen Ramazan Bayramı ve 1 Mayıs ikramiyelerinin de yatırılması da istendi. 

Bugün sendika yöneticileri ile İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Barış Karcı bir araya geldi ancak görüşmede Karcı’nın TİS konusunda yetkilendirilmediği yönünde açıklama yaptığı öğrenildi.

'BURASI KARŞIYAKA DEĞİL'
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Coşkun Elbir “Toplu sözleşme masasının yeniden kurulması için Başkan Tugay ile bir görüşme talep ettik ancak o da kendi yoğunluğunu bahane ederek Genel Sekreter Barış Beye yönlendirdi. Bugün Genel Sekreter Karcı bize “Bana toplu sözleşme yetkisi ile ilgili bir yetki vermediler. Dolayısıyla size söyleyecek hiçbir şey yok” dedi. Biz de bunun üzerine oyalama değil toplu sözleşme istediğimizi belirterek eyleme geçtik. Hollerden başkanlık ofisinin olduğu İzmir Sanat’a kadar yürüdük. Şu an oradayız. Başkanı bekliyoruz. Başkanla görüşüne kadar buradan ayrılmayacağız. Burası Karşıyaka Belediyesi değil, burası İzmir Büyükşehir Belediyesi. Burada örgütlü bir yapı var. Biz an önce masanın kurulmasını ve emekçilerin enflasyona ezilmemesini istiyoruz” dedi.

Başkan Tugay'ın yarın için randevu vereceğini belirtmesi üzerine eylem sonlandırıldı.

SENDİKANIN TALEPLERİ NELER?
Kamu emekçileri 14 bin TL olan sosyal denge tazminatının 22 bin TL’ye yükseltilmesini, 5 adet ikramiyenin 4 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasını, yılda 3 adet 3 bin TL'lik Halkın Bakkalı alışveriş çeki verilmesini istedi.Kamu emekçileri ayrıca kadın çalışanlar ücretsiz olarak HPV aşı sağlanmasını, 0-15 yaşları arasında çocuğu olan çalışanların mesai saatlerinin düzenlenmesini ve engelli yakını olanlarla ilgili düzenleme yapılmasını talep etti.

 
Bayraklı’da maaş isyanı tam gaz: Gözler TİS masasında!
 
Erdoğan'dan İzmir'de mesaj seli!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 30 Mayıs 2024 Perşembe 20:22

Cemil baskan bu isteklerin karşısından dık durup gerğini yapacaktır inşallah...

Yorumu oyla      2      6  
Gökmen 30 Mayıs 2024 Perşembe 16:58

Bızde buyuksehırde calısıyoz 17 bın yol yemek yok sukredın bıraz bızı bu hale düşüren utansın

Yorumu oyla      0      5  
tahsin 30 Mayıs 2024 Perşembe 16:51

balı maasları lutfen keısnız yoksa halk olarak belediyeye artık vergı odemeyecegız 50bin tl maaslı 5 ikramiyeli torpillilerin maaslarını halk olarak odemeyecegız sizden talebimiz baskan efendi, derhal herkei kademeli olarak cıkararak torpilli değil hakkıyla kpss puanıyla eleman alımı yapmanızdır

Yorumu oyla      2      7  
Gaziemir 30 Mayıs 2024 Perşembe 16:30

Olur mu hiç öyle şey Gaziemir belediye başkanı Ünal beyin gelini müzik eğitmeni Çağıl hanım liyakatı sebebiyle büyükşehirde işe girdi hem de 1 nisanda, şaka gibi dimi yaaa..

Yorumu oyla      3      2  
30 Mayıs 2024 Perşembe 16:14

İzmirli Akp değil chp ekonomiyi bu hale getirdi. Chp nin İzmir i ortada! Ortada tanımı olmayan işler için doğru dürüst diploması olmayan nereden geldiği belli olmayan tipler doldurmuş. Karşılığı olmayan işlerfinans yönetiminden haberi olmayan bir belediye. Orada boşa geçen 35 yıl; Hala zırvalıyorsun.

Yorumu oyla      2      2  
Memur 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:39

Gaziemir belediye başkanı da bize seçim öncesi söz verdi sosyal dengeler ile ilgili dört gözle güzel haberlerini bekliyoruz.

Yorumu oyla      6      3  
Doğrucu Davut 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:38

Sormak istiyorum, Büyükşehir memurları olarak ortalama 54 bin lira maaş ve yılda 5 kez ikramiye alıyorsunuz, hangini hak ediyorsunuz.Çoğunuz bırak üniversitesiyi, iki yıllık üniversite bile bitirmeyen, askeriyeden kaçan insanlarsiniz. İki satır yazı yazmayı beceremeyen adam, hangi hakla daha yüksek maaş istiyor. Hangi memur eyleme katiliyorsa tutanak tutulsun

Yorumu oyla      14      11  
asgari ücretli 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:01

işiniz gücünüz kapıya dayanmak, ne ara çalışıyorsunuz merak ediyorum, bir ara eyleme ara verin iş yapın bari.

Yorumu oyla      11      14  
izmirli 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:00

Akp ekonomiyi bu hale getirdi. Memnun olmadınız gitti, nedir bu sürekli eylem, memnun değilsen bas istifayı git özel sektöre , hayret bir şey, nedir bu yeniçeri ocağı gibi ikide bir sokağa dökülmek, çok hak arıyorsan git ekonomiyi bu hale getiren akp ile binasının kapısına dayan.

Yorumu oyla      10      12  
Ekonomist 30 Mayıs 2024 Perşembe 14:33

"Burada örgütlü bir yapı var" evet çok haklı. Belediyeyi ele geçiren bol torpilli salla başı al maaşı örgütü. İzmirliler bu açgözlüleri doyurmaktan yoruldu ama yine de memnun edemedi. Cemil Tugay maaşları cebinden vereceksen istediğin kadar ver. Cemil Tugay eğer korkup geri adım atarsan tasmayı takarlar boynuna artık sen onların emrinden çıkamazsın haberin olsun. Eylem yapanları not et ve fırsat buldukça aşamalı bir şekilde kapının önüne koy.

Yorumu oyla      8      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da maaş isyanı tam gaz: Gözler TİS masasında!
Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi ile ilgili olarak eylemler ...
Başkan Ünsal'dan İZTO ve İAOSB'ye can dostlar için çağrı: Çözüme yönelik adımlar atalım!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, sokak hayvanlarının yaşam hakkına ...
Başkan Yiğit’ten Ata Caddesi mesaisi: Mazeret yok, hizmet var
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Ata Caddesi’nde esnaf ziyareti yaparken ...
 
Çiğli Belediyesi’nden dolandırıcılık uyarısı!
Çiğli Belediyesi belediye başkan Onur Emrah Yıldız ile belediye başkan ...
Buca’da su baskınlarına karşı inceleme
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel ...
Selçuk'ta 'Bedreddin Oratoryosu'na davet
Türk şiirini dünyaya tanıtan, 50’den fazla dile çevrilen şiirleri ve geride ...
 
30 yaş üstü öğrenciler artık tam bilet ödeyecek
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen karara göre 1 Haziran itibariyle ...
Bayraklı Belediyesi'nden çöp ev operasyonu
Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde süren temizlik çalışmaları kapsamında ...
Payamlı Yolu'nda sona doğru!
Güzelbahçe Belediyesi, Payamlı- Küçükkaya köylerinin yolunu kısaltacak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya yıldızı Erdoğan’ı neden uyardı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bir polisin isyanı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva