HABERLER>SPOR
4 Ocak 2023 Çarşamba - 18:51

Olaylı derbide yeni gelişme... 'Direkçi' için ne ceza istendi?

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasındaki Göztepe-Altay maçında, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'i korner bayrak direğiyle yaralayan tutuklu sanık Mehmet Nihat A. hakkında hazırlanan iddianamede, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olaylı derbide yeni gelişme...  Direkçi  için ne ceza istendi?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 27 Kasım'da Göztepe-Altay futbol takımları arasında oynanan maçın 20. dakikasında, Altay tribünlerinden ev sahibi Göztepe taraftarlarının bulunduğu tribüne doğru yanıcı madde atıldığı, bu olayda bir kişinin yaralanması üzerine 2 ambulansın saha içine girdiği belirtildi.

Müsabakanın durduğu sırada sanık Mehmet Nihat A'nın tribünden atlayıp sahayı boydan boya geçtiğine değinilen iddianamede, bu kişinin, kendisini görmeyen Altay kalecisi Özenç'in hayati organı başının arkasına ve ensesine korner bayrak direği ile 2 kez vurduğu, görüntülere göre de sanığın çevredekilerce engellenmese vurmaya devam edeceğinin anlaşıldığı vurgulandı.

Savcı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede sanığın, "silah olarak kullandığı korner direğini parçalandığı halde, aldığı darbelerin etkisiyle sendeleyerek yere düşen kaleciye vurmaya devam ederek hayati tehlike geçirecek şekilde yaraladığı" kaydedildi.

Korner bayrağı direği ile ilgili değerlendirmede bulunulan iddianamede, "Suç eşyası incelendiğinde sert plastikten yapılma olduğu ve güç uygulandığı halde esnemediği ve birçok parçaya ayrılmış olduğu ve içinde de esnemeye elverişli sert çelik yay bulunduğunun görüldüğü" ifade edildi.

"Şikayetçi değilim, olayın büyümesini istemiyorum"
İddianamede, kaleci Özenç ile sanık Mehmet Nihat A'nın ifadelerine de yer verildi.

Sahadaki kargaşayı izlerken başının arkasına bir cisimle vurulduğunu aktaran Özenç, ifadesinde şunları kaydetti:

"Bana iki kez vurulduğunu hatırlıyorum, sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde hastanedeydim. Doktorun dediğine göre çok kan kaybetmişim. Kanı durduramamışlar. Bana saldırarak yaralayan ve hayati tehlike geçirmeme neden olan kişiden şikayetçi değilim. Olayların büyümesini ve uzamasını istemiyorum. Bir an önce mesleğim olan futbolculuğa odaklanmak istiyorum. Bu olaylardan fiziksel etkiden çok mental olarak etkilendim. Bu olayın artık konuşulmasını istemiyorum."

"Altay kalecisine nasıl vurduğumu hatırlamıyorum"
Maçtan önce 6 kadeh rakı içtiğini anlatan sanık ise yanıcı maddenin fırlatıldığı tribünde kayınbiraderinin de bulunduğu için endişelendiğini savundu.

Heyecana kapıldığı için korner bayrak direğinin bulunduğu noktandan sahaya girdiğini anlatan sanık, şu ifadeleri kullandı:

"Karşı tribünden birine isabet eden yanıcı madde ile taraftarın yüzünün parçalandığını öğrendim. Akrabamın yaralanıp yaralanmadığını merak ettim. Önümdeki korkuluğun önündeki beyaz sehpanın üzerinden atlayarak karşı tarafa gitmek istedim. Korner direğini yerinden nasıl söktüğümü ve ambulansların olduğu yere nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Altay kalecisine nasıl vurduğumu hatırlamıyorum. Emniyetteki görüntülerde izledim. Köşe direğini almam ve karşı takım oyuncusuna vurmam maç öncesi yüksek alkol almış olmam ve tribünde yaşanan olaylardan dolayı endişeye kapılıp panikle hareket etmiş olmamdan kaynaklandı. Polislerin beni yere yatırmasından sonra bir şey yapmış olduğumu anladım. Yaptıklarımın tamamı bilinçsizce yapılmış hareketlerdir. Ne yaptığımı hatırlamadığım gibi niye yaptığımı da hatırlamıyorum."

Sanık 1,16 promil alkollü çıktı
Kaleci Özenç'in hastanece düzenlenen, kafasında 6 santimetre civarı derin kesinin olduğu, hastada hayati risk durumu olduğuna ilişkin geçici adli raporu da iddianamede yer aldı.

İddianamede, gözaltına alınan sanığa yapılan alkol testinde 1,16 promil alkollü ve kullanılamaz hale gelen korner bayrak direğinin de 1600 lira olduğu belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın, saha içinde sırtı kendisine dönük müştekiye, içindeki sert çelik malzemeden dolayı öldürmeye elverişli silahtan sayılacak korner direği ile savunmasız olduğu bir sırada yaşamsal organlarının bulunduğu kafa ve boyun kısmına birden fazla kez vurarak hayati tehlike geçirecek şekilde saldırmak ve yaralamak suretiyle "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Mehmet Nihat A. hakkında ayrıca "6222 sayılı yasa kapsamında kamu malı sayılan korner direğini kullanılamaz hale getirerek kamu malına zarar verme", "futbol oynanan müsabaka alanına izinsiz girmek suretiyle yasak alanlara girme", "müsabaka alanının mütemmim cüzü olan korner direğini yerinden söküp müştekiyi futbol oyuncusuna vurmak suretiyle spor alanına yasak madde sokma" suçlarını işlediği" gerekçesiyle ilgili maddelerce de cezalandırılması istendi.

Olay
Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım'daki müsabakada Altay taraftarları, 20. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yanıcı madde fırlatmış ve bir taraftar yaralanmıştı. Müsabakanın 22. dakikada durdurulmasının ardından Mehmet Nihat A. isimli Göztepe taraftarı, eline geçirdiği korner bayrak direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmıştı.

Yaşanan bu olaylar sonucu hakem Emre Kargın'ın isteğiyle her iki takım futbolcuları soyunma odasına gitmiş, yaklaşık 25 dakika beklemenin ardından müsabaka tatil edilmişti.

Mehmet Nihat A. "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmıştı.

Tribüne fişek atılarak bir kişinin yaralanmasına ilişkin soruşturmada ise 19 kişi tutuklanmıştı.

 

 
Soyer ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi... Toplantıda neler konuşuldu?
 
Feci kaza: Elektrikli bisikletlinin acı sonu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeyno 4 Ocak 2023 Çarşamba 23:14

Ömür boyu maç günlerini poşis karakolunda geçirsin.3 ay yatıp çıkmasın verilen ceza ders olmalı.

Yorumu oyla      4      3  
Recep Gokay 4 Ocak 2023 Çarşamba 21:27

caydırıcı olması için 20 yıl girmeli içeri

Yorumu oyla      4      3  
Tarık 4 Ocak 2023 Çarşamba 19:50

Futboldan soğuduk eski tadı yok artık

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF binasına silahlı saldırıda olay yeri keşfi!
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki merkez binasına düzenlenen ...
Karşıyaka, Ayvalıkgücü'nü yendi!
TFF 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta devre arasında ikinci hazırlık maçını 2’nci ...
Ufuk Sarıca: Kazanmaya çalıştık ama olmadı
 Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in ilk maçında İspanya'da UCAM Murcia'ya ...
 
Göztepe'de Tarık fark yaratıyor!
Spor Toto 1'inci Lig'de sezonun ilk yarısını 24 puanla 11'inci basamakta ...
Altay'ın morali yerinde
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da sportif direktör Tuna Üzümcü, ...
Altınordu'nun en hırçını Rıdvan
Spor Toto 1'inci Lig'de ilk yarıyı 13 puanla düşme hattında tamamlayan ...
 
Cüneyt Dumlupınar'ın yüzü gülüyor!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta sezonun ilk yarısını 41 puan ve averajla ...
Kaf-Kaf, İspanya'da mağlup!
Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in ilk maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda ...
Ronaldo: Avrupa'daki hayallerimi gerçekleştirdim
Al Nassr, Cristiano Ronaldo için imza töreni düzenledi. Törende konuşan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva