HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2021 Çarşamba - 15:14

Seferihisar'da canlı yayın krizi!

Seferihisar Belediye Meclisi'nde yaşanan 'canlı yayın' tartışmaları meclis dışına da taşındı. CHP ve AK Parti sıraları mecliste yaşanan tartışma sonrası AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, " Canlı yayın yapmamak için ortada bir sebep göremiyoruz, bir canlı yayın yapmak bu kadar zor mu?" diye sorarken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, " Merak etmeyin. Ben sözümün arkasında her zaman dururum. Mecliste söz verdiğim gibi canlı yayını da gerçekleştireceğiz. Sizinle aramızda büyük farklar var" dedi.

Seferihisar da canlı yayın krizi!

EGEDESONSÖZ - Yerel yönetim çalışmaları konusunda İzmir'de birçok ilçede sık sık karşı karşıya gelen Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili siyasiler bu kez de Seferihisar'da karşı karşıya geldi.

Her ay olağan olarak düzenlenen ilçe belediye meclis oturumları özellikle pandemi süreci ile birlikte vatandaşların takip edebilmesi için canlı yayınlanırken, bazı ilçelerde ise canlı yayın sistemine geçilememişti.

Seferihisar'da da geçtiğimiz oturumlarda AK Parti grubu meclislerin canlı yayınlanması talebinde bulunurken, Kasım ayı olağan Meclisi'nin de canlı yayınlanmaması sonrası iki cepheden de üst üste açıklama geldi.

"BÜYÜKŞEHİR, SEFERİHİSAR'I YALNIZ BIRAKIYOR"
Konuşmalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de hedef alan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar'a yeterince destek olunmadığını iddia ederek, " Seferihisar'da laf var icraat yok, yapılan yanlışlar tekrarlanıyor, verilen sözler tutulmuyor Canlı yayın yapmamak için ortada bir sebep göremiyoruz, bir canlı yayın yapmak bu kadar zor mu? İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar'a projeyi, yatırımı, parayı, pulu bir kenara bırakın teknik destek bile vermiyor. Her zamanki gibi kaderine terk ediyor" dedi.

"DUYURUSU YAPILMADI"
Ürkmez Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen belediye meclis toplantısı öncesi halka herhangi bir duyuruda bulunulmadığını da söyleyen Aydın, "Bölge halkının meclisten haberi bile yoktu. Ne bir duyuru, ne de bir haber... Meclis toplantıları halka açık oluyor, duyuru yapılınca katılmak isteyen hemşehrilerimizorada olabilirdi. Bunun duyurusu meclis öncesinde neden yapılmadı?" diye sordu.

"BASINA SES KAYDI ENGELİ"
Basın mensuplarının ses kaydı almasına, bir önceki mecliste olduğu gibi yine izin verilmediğini de ifade eden Aydın, şöyle konuştu:  "Bir önceki toplantıda basın mensuplarının ses kaydı alması engellenmişti, bunun katiyen kabul edilemeyeceğini kendilerine ilettik ve maalesef bu mecliste de aynı şeyin yaşandığını öğrendik. Halka, basına açık, şeffaf bir belediye meclis toplantısında ses kaydı alınması neden yasaklanıyor? Ses kayıt cihazının kürsüye konmasında ne sakınca görülüyor? Basın mensupları orada işini yapmaya çalışırken neden engelleniyor? Basına karşı sergilenen bu tutumu anlamamız mümkün değil."

YETİŞKİN: EKİBİNİZ İLE İLETİŞİM KOPUKLUĞUNUZ HAYRETE DÜŞÜRDÜ
İddialar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, eleştirileri kesin bir dille reddederken şu ifadeleri kullandı;

"AKP İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın basın açıklamasını yine şaşkınlıkla okudum. Biz söz verdiğimiz halde meclisi canlı yayın yapmamışız(!) Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin ödülünü almış bir belediyenin başkanı olmaktan gurur duyarak söylüyorum. Şeffaflığın tüm gereklerini yerine getiriyoruz, müsterih olun… Mesela meclis toplantılarımızda alınan tüm kararları, meclis gündemini http://seferihisar.bel.tr/meclis-gundemi/ adresinden takip edebilirsiniz. Sayın Aydın, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürümüz ile irtibata geçen medyadan sorumlu çalışma arkadaşınıza teknik ekipmanların tedarik sürecine kadar tüm süreç anlatılmış, onlar da teşekkür etmişti… Kendi aranızda konuşsanız Aralık meclisinin canlı yayınlanacağını bilirdiniz. Kurmay ekibinizle iletişim kopukluğunuz beni hayrete düşürdü."

“GEÇİNEMİYORUZ” ÇIĞLIĞINI GENEL MERKEZİNE DUYUR"
Canlı yayını söz verildiği gibi gerçekleştireceklerini belirten Yetişkin;
"Merak etmeyin. Ben sözümün arkasında her zaman dururum. Mecliste söz verdiğim gibi canlı yayını da gerçekleştireceğiz.  Sizinle aramızda büyük farklar var. Devletimin yaptığı yatırımları gezip, “Ben yaptım” algısı yaratmam. Büyükşehir ile aramızı açmak için yapılan algı oyunlarını bir kenara bırakın. Sizin yaptığınız gibi İBB yatırımlarının önünde poz vermeye kalksam gün yetmez. Şeffaflığın gereklerini yerine getiren bir belediye başkanı olarak, bizim işimiz popülizm değil.  Bizim önceliğimiz, kara kışta ısınmayan evler, kaynamayan tencereler, dolmayan fileler… Mesela bugün “Kara Kış Fonu” için mesai arkadaşlarımla bütçe planlaması yapacağız. Pazar yeri yangın yeri!  Sayın Aydın, madem ortak meselemiz Seferihisar, o zaman bırak yapay gündem üzerinden siyaseti. Halkın gündemine gel… Tavsiyem hemşehrilerimizin “geçinemiyoruz” çığlığını genel merkezine duyur" ifadelerini kullandı.

 
Bir garip 'ölüm' meselesi... Aileye icra şoku!
 
İzmir Tabip Odası hekimlerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 125 milyonluk kara kış desteği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı ...
Başkan Gümrükçü'den süre çıkışı: Belediye başkanlığı 7 yıl olsun!
5 yıllık belediye başkanlık sürecinin yetersiz olduğunu belirten Çiğli ...
CHP Lideri'nden Karabağlar övgüsü: Bunların yapamadığını yaptı!
Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek Karabağlar’da bir dizi açılış ve temel ...
 
Torbalı’da hobi bahçeleri yıkımına başlandı
Tarım ve Orman Bakanlığının tarım arazilerini korumak amacıyla başlattığı ...
Başkan Soyer hedef koydu: 2050'de net sıfır karbon!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2050’ye kadar net sıfır karbon salımını amaçlayan ...
Antik tiyatroda sürpriz buluntu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 5 yıldır kazı çalışmalarının ...
 
Karşıyaka'nın çarşı projesi ödül aldı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Dokuz ...
1355 araç faydalandı... Büyükşehir'den dev hizmet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ...
Yaşar Seyman Bayraklılı okurlarıyla buluşacak
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte CHP PM Üyesi-Yazar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva