HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2021 Çarşamba - 14:44

Başkan Gümrükçü'den süre çıkışı: Belediye başkanlığı 7 yıl olsun!

5 yıllık belediye başkanlık sürecinin yetersiz olduğunu belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Geçen Erhan Kılıç ile konuştuk, diyor ki 'Belediye başkanlığını 7 yıla çıkarmak lazım.' Çünkü 2 yılını sistemi oturmak ile uğraşıyorsun, 1 sene de yaptın yaptın sonra seçim dönemi başlıyor. Bunu 7 yıl yapın, 2 yılı hazırlık geçer 5 yılı icraat ile geçer. Gerekiyorsa 7 yıl olsun tek dönem olsun.7 yıl olursa belediyelerde düzen oluşur. Tek dönem olursa da dersin ki yerine birini yetiştir" diye konuştu.

Başkan Gümrükçü den süre çıkışı: Belediye başkanlığı 7 yıl olsun!

EGEDESONSÖZ - 2019 yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık olarak 2,5 yıl geçmesi sonrasında belediye başkanlarından ikinci dönem için adaylık açıklamaları gelmişti.

Daha önce de ikinci dönem için aday olduğunu duyuran isimler arasında yer alan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, tek dönem belediye başkanlığının yeterli olmadığını söyledi. 

Sonsöz TV'de Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile aralarında geçen diyalogu açıklayan Gümrükçü, belediye başkanlık sürecinin 7 seneye uzatılabileceğini belirtti.

YEREL SİYASETİN GELİŞMESİ İÇİN 7 YILLIK SÜREÇ İDEAL
Kendisinin 2'nci dönem belediye başkanlığı için de aday olduğunu belirten Gümrükçü, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile aralarında geçen bir diyalog üzerinden neden tek dönemin yetersiz olduğunu özetlerken, "Bazı projeler başlar, bazıları biter bazıları güncellenir. Bizim Çiğli'nin geleceği ile çalışmalarımız imar planları netleştiğinde nereye ne yapıldığı ne yapılabileceği netleşir. Ben zaten aday adayı iken 2'nci dönem aday olduğumu söyledim. Çünkü bu politik bir hedef. Çiğli'de 2 dönem üst süte belediye başkanlığı yapmış rahmet Ensari Bulut vardı. Onun dışında yok.  Ben ikinci dönemi belediye başkanı olarak yaptığım şeylerin takdiri olarak görüyorum. Süreçler başlıyor ve devam ediyor. 5 yıl gerçekten az. Geçen Erhan Kılıç ile konuştuk, diyor ki "belediye başkanlığını 7 yıla çıkarmak lazım". Çünkü 2 yılını sistemi oturmak ile uğraşıyorsun, 1 sene de yaptın yaptın sonra seçim dönemi başlıyor. Bunu 7 yıl yapın 2 yılı hazırlık geçer 5 yılı icraat ile geçer. Gerekiyorsa 7 yıl olsun tek dönem olsun.7 yıl olursa belediyelerde düzen oluşur. Tek dönem olursa da dersin ki yerine birini yetiştir dersin. Yoksa hep ben hem ben oluyor, kişilere bağlı sistemler gelişiyor. Tek dönem ve 7 yıl olursa sonra geleceği de yetiştirirsiniz.  Siyaset atari salonlarında vurduğun oyuncaklar gibi… Yerel siyasetin gelişmesi için 7 yıllık süreç ideal bir süre. 5 yıl yetmiyor" ifadelerini kullandı.

 BİR PROJEYİ BAŞLAYIP BİTİRMEK 3 SENE SÜRÜYOR
Ortalama bir imar sürecinin bile itirazlar olmasa dahil 1 yıl süreceğini belirten Gümrükçü, "Ben 5 yıllık geldim bütün yaptığım işleri bitirdim kimse diyemez. Zaten kanunlar ve yönetmelikler var. Bir imar planı yapmaya kalksak uzun bir süreç. Anket yapsak 3 ay sürer, bilimsel temellere oturtulması, ilçe ve büyükşehir meclisinden geçirmek, askıya çıkması süreçleri var. Hiçbir aksilik çıkmasa 1 yıl sürüyor planlama. Bir projeyi başlayıp bitirmek 3 sene sürüyor. Bu süreçte mevzuattan kaynaklanmakta, demokratik olmaktan kaynaklanan süreçler var. 2019 Martı'nda geldim dokundum her şeyi düzeldi, dokundum icraatları yaptım diye bir şey yok. Çiğli Belediyesi 2,5 yıl sonra ancak yatırımlık bir bütçeye sahip oldu. Bir anda dönüşüm olmuyor. Erhan Bey'in bana dediği doğru. Bugünden 5 sene koysanız doğru. Yüzlerce sayfalık kanunlar var. Yerel yönetim mevzuatı o kadar geniş ki… Bir belediye başkanın bu geldim öğrendim anladım, düzgün uyguladım, uygulayacak kadroyu oluşturdum demesi belki de 5 sene sürer" dedi.

 
Tatil için gitmişti... Ölüme havuzda yakanladı!
 
Katilin ifadesi ortaya çıktı: Panikleyip ayrıldık!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. Vatandaşı 3 Kasım 2021 Çarşamba 15:53

Emsal artışı gibi, bu tür cin fikirler ortaya atıldıktan sonra... bu defa bunların yaratığı kaotik durumu düzeltmek içinde ayrı bir mesai gerekiyor. Bunun adına da siyasi söylem ve çıkış deniyor. Hani ortak akıl önemliydi...

Yorumu oyla      3      3  
eren 3 Kasım 2021 Çarşamba 15:21

Yedi yıl ne ki? Ömür boyu olsun. İş yapacak adama 3 yıl da yeter.

Yorumu oyla      3      3  
UGUR MUMCU MAH. 3 Kasım 2021 Çarşamba 15:16

Sen şaka yapıyon galiba Utku Bey... Seni bir büyüttüler , bir şişirdiler lakin hiçbir icraatını göremedik.İşin gücün türkü , sarkı , konser... En temel vermen gereken TEMİZLİK hizmetini bile instagramda sanki ballandıra ballandıra anlatan bir Belediye Başkanısın sen.Yollar berbat , kaldırımlar berbat , parklar eksik ve yetersiz , 1 mt yeşil peyzaj yok. Uğur Mumcu Mah.ikamet ediyoruz buranın yolları hala TOPRAK. Sana verdiğimiz oya , sana verdiğimiz desteğe yazık.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri'nden Karabağlar övgüsü: Bunların yapamadığını yaptı!
Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek Karabağlar’da bir dizi açılış ve temel ...
Torbalı’da hobi bahçeleri yıkımına başlandı
Tarım ve Orman Bakanlığının tarım arazilerini korumak amacıyla başlattığı ...
Başkan Soyer hedef koydu: 2050'de net sıfır karbon!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2050’ye kadar net sıfır karbon salımını amaçlayan ...
 
Antik tiyatroda sürpriz buluntu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 5 yıldır kazı çalışmalarının ...
Karşıyaka'nın çarşı projesi ödül aldı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Dokuz ...
1355 araç faydalandı... Büyükşehir'den dev hizmet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ...
 
Yaşar Seyman Bayraklılı okurlarıyla buluşacak
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte CHP PM Üyesi-Yazar ...
Büyükelçi Shaobin, Başkan Soyer’i ziyaret etti
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, İzmir Büyükşehir ...
Başkan Selvitopu: Her kuruşu dikkatli harcıyoruz
Karabağlar Belediyesi'nin geleneksel bütçe yemeği, pandemi nedeniyle verilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva