HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2021 Çarşamba - 12:43

Başkan Soyer hedef koydu: 2050'de net sıfır karbon!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2050’ye kadar net sıfır karbon salımını amaçlayan “Şehirler Sıfıra Yarışıyor” programına katıldığını duyurdu. Programın taahhütnamesini geçen ay imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Amacımız doğayla uyumlu, dirençli, refahı yüksek, biyolojik çeşitliliğini koruyan bir şehir ve bir dünya inşa etmek” dedi. Başkan Soyer, 7 Kasım’a kadar BM İklim Konferansı için Glasgow’da olacak ve zirve kapsamında dört konuşma yapacak.

Başkan Soyer hedef koydu: 2050 de net sıfır karbon!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meclis kararı ile iklim kriziyle mücadele kapsamında 2050’ye kadar net sıfır karbon salımını amaçlayan “Şehirler Sıfıra Yarışıyor” (Cities Race to Zero) programına katıldığını duyurdu. Programın taahhütnamesini geçen ay imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dünyanın geleceği için iklim kriziyle mücadelenin acilen hız kazanmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Soyer, "Amacımız doğayla uyumlu, dirençli, refahı yüksek, biyolojik çeşitliliğini koruyan bir şehir, bir dünya inşa etmek. 'Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı' ve Türkiye'de ilk defa İzmir için hazırlanan 'İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı'nın ardından 'Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejimizi" de yayımladık. 2030 yılına kadar İzmir'in yol haritasını çizdik ve bu doğrultuda 25 yenilikçi projeye başladık. Yine İklim ve Enerji için Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayarak yetki alanımız içindeki sera gazı emisyonunu 2030’a kadar en az yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt ettik. Şimdi de bu hedefimizi bir üst seviyeye taşıyarak 2050 için net sıfır karbon salımı hedefi koyduk. Biz şehrimizde ve dünyada tüm canlıların yaşam hakkını korumak için canla başla çalışıyoruz” dedi.

İklim hedefleri oluşturulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Şehirler Sıfıra Yarışıyor” platformunda kent genelinde net sıfır karbon salımı için yarışacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi “Şehirler Sıfıra Yarışıyor”  programının taahhütnamesiyle Paris Antlaşması’nın 1,5 santigrat derece hedefiyle örtüşen kararlarını kabul etmiş oldu. Küresel çabalarla örtüşecek biçimde 2030 yılına kadar karbon salımlarında yüzde 50’lik küresel azaltma için şehrin payına düşen bir azaltım planlanıyor. 2050 yılına kadar da net sıfır karbon salımı için iklim hedefleri oluşturulacak. 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’ndan (COP26) önce “Şehirler Sıfıra Yarışıyor Programı”nda belirtilen “Daha Kapsayıcı Bir Toplum Oluşturmak”, “Yeşil ve Sağlıklı Sokaklar Yaratmak”, “Sıfır Karbonlu Binalar Geliştirmek” ve “Sıfır Atığa Doğru İlerlemek” gibi başlıklarda yer alan eylemlerden en az bir iklim eylemini üstlenecek.  

Dünyanın çevreci kuruluşları bir arada
C40 şehirleri, Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM), Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler (ICLEI), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG), Karbon Saydamlık Projesi (CDP), Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) tarafından kurulan Şehirler Sıfıra Yarışıyor Platformu, çalışmalarını küresel ölçekte sürdürüyor.

 
Yetiştirici takım Altay'da bu sene gençlerin adı yok
 
Menemenspor'un deplasman şanssızlığı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
enes 3 Kasım 2021 Çarşamba 13:52

şakacı seni

Yorumu oyla      3      3  
Nedim 3 Kasım 2021 Çarşamba 13:31

Hayatiniz Show

Yorumu oyla      3      3  
ABY 3 Kasım 2021 Çarşamba 13:14

Sayın Başkan, İklim krizi günümüzün en önemli sorunu. İBB nin ve sizin bu konuya önem ve öncelik vermesi çok önemli. Bu çalışmalar İzmir halkına da örnek olacaktır. Toplum olarak herkesin bu çalışmalara katkı vermesi gerekiyor. Çalışmalar için teşekkürler. Ancak bir uyarım var. Bostanlı Atakent te yangın sonrası yeniden inşaa edilen YASEMİN KAFE de dış ortamda oturacak kişiler için doğal gazlı radyant ısıtma sistemi kurulmuş. Bundan sanırım sizin haberiniz yok. Bu uygulama İBB nin sıfır karbon hedefi ve çalışmaları ile çelişiyor. Dış havada oturanlara ısıtma hizmeti sunmak çok mantıksız. Bu uygulamanın iptal edilmesini talep ediyorum. Öncelikle İBB deki tüm personelinizin sıfır karbon hedefi ile ilgili çalışmalar konusunda eğitilmesinde de yarar var.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antik tiyatroda sürpriz buluntu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 5 yıldır kazı çalışmalarının ...
Karşıyaka'nın çarşı projesi ödül aldı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Dokuz ...
1355 araç faydalandı... Büyükşehir'den dev hizmet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ...
 
Yaşar Seyman Bayraklılı okurlarıyla buluşacak
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte CHP PM Üyesi-Yazar ...
Büyükelçi Shaobin, Başkan Soyer’i ziyaret etti
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, İzmir Büyükşehir ...
Başkan Selvitopu: Her kuruşu dikkatli harcıyoruz
Karabağlar Belediyesi'nin geleneksel bütçe yemeği, pandemi nedeniyle verilen ...
 
Buca'da farkındalık yaratan proje
Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların sosyal yaşamda güçlendirilmesi ...
Turizmin değişmeyen rotası: Travel Turkey İzmir
Şubat ayında Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı olan ve sektörün tüm bileşenlerini ...
Konak'ta bağımlılıkla mücadele atağı... Yeşilay’a tam destek!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yeşilay ile işbirliği konularında ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva