HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2020 Cumartesi - 16:38

Salıcı’dan parti örgütüne ayar... Ne kadar ince belli bardaklarmış!

CHP Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı parti kongreleri ve kurultaylarında seçilemeyenlerin küstüğünü ve darıldığını ifade ederek tepki gösterdi. Salıcı, “Arkadaşlar ne kadar ince belli bardaklarmış da kırılıyormuş” ifadelerini kullandı. Salıcı ayrıca, “bir ilin patronu il başkanıdır” ifadelerini kullandı.

Salıcı’dan parti örgütüne ayar... Ne kadar ince belli bardaklarmış!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un başkanlığında yürütülen “arama konferansının” ikinci günü tamamlandı. Parti örgütleri, belediye başkanları ve yöneticilerin katıldığı toplantı sonrasında görüş ve öneriler alındı. Sorunlu ilçeler, belediye-örgüt arasında kavgaların yaşandığı yerlere ayrıca önem verildi.

İkinci gün yapılan toplantının ardından basına kapalı bölümde konuşan Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın sözleri toplantıya damga vurdu. Salıcı, kongrelerde ve kurultayda seçilemeyen ve partiyle bağını koparmak isteyenlere sert tepki gösterdi. Salıcı, “Bazı arkadaşlar kongrelerde kurultaylarda görevlere talip olmuşlar. Delege ona oy vermemiş ve listeye girememiş. Sonra da ‘kırıldım, küstüm, darıldım’ diyor. Arkadaşlar ne kadar ince belli bardakmış da kırılmışlar” ifadelerini kullandı.

Salıcı konuşmasında parti örgütleri açısından İzmir’de siyasi patronun il başkanı olduğunun altını çizdi. Konuşurken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de dönen Salıcı, “Tabi ki yerel yönetimler konusunda da patron büyükşehir belediye başkanıdır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, parti örgütlerinde yaşanan ve parti içinde kavga görüntüsüne neden olan olaylara izin vermeyeceklerini söyledi. Salıcı, “Bir ilde önce ilçeye sonra il başkanlığına gelmeyen sorun doğrudan genel merkeze gelemez. Kim gelirse geri gider. Önce ilçe başkanlığına durumu anlatacaksınız. Sonra da hiyerarşiyi takip edeceksiniz” diye konuştu.

Salıcı, parti yönetimlerinde bulunan ve yerel seçimde aday belirleme konusunda “istifa” resti çeken isimlere de tepki gösterdi. Salıcı, “Bana bu konuda gelen olduğunda hemen beyaz bir kağıdı gösterip ‘istifa et’ diyorum.  İstifa resti çekilerek siyaset yapılmaz. Burası arkadaş kulübü değildir. Biz parti yönetiyoruz” dedi.

Partilileri sosyal medya kullanımı konusunda da uyaran Salıcı, “Parti yöneticisi, belediye başkanı konusunda partiyi küçük düşüren eylemlere girenleri partiden atarız. Kimse barınamaz. Hemen disipline sevk ederiz. Herkes kendisine dikkat etsin. Eğer partide yöneticiyse görevden alırım, değilse disipline sevk eder gerekeni yaparız” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİM-ÖRGÜT İŞBİRLİĞİ

Toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da parti-yerel yönetimler işbirliğine vurgu yaptı. Parti örgütünün yerel yöneticilerin çalışmalarını anlatmada önemli olduğunu söyledi. Torun, işbirliğinin daha çok oy ve sinerji yaratacağını dile getirdi.

Öte yandan, Salıcı’nın konuşmasında milletvekillerinden hiç kimse söz almayınca Tacettin Bayır’a dönerek, “Tacettin vekilim konuş da diğerlerinin önü açılsın” sözü dikkat çekti. Bayır, konuşmaya yanaşmadı. Milletvekillerinden sadece Bedri Serter söz alarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

 
Diyarbakır'da 3 terörist etkisiz hale getirildi
 
25 metrelik teleferikte feci ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel: Önseçim olmalı ama…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tamamlanan 'Arama ...
CHP’li Başkan Şenoyar’dan o paylaşım hakkında açıklama: Belediye ile aramızda sorun yok!
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı çeşitli yorumlara sebep olan ...
CHP o soruya yanıt aradı: Kırılgan seçmen kimdir?
CHP Genel Merkezi tarafından İzmir’de gerçekleştirilen arama konferansının ...
 
AK Partili Kaya’dan Soyer’e İnciraltı tepkisi: Allah İzmirlilere sabır versin!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Yücel Gaziemir krizi hakkında konuştu: Sakat bir düşünce…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Gaziemir'de mevcut ...
CHP’den İzmir’de iki günlük çalıştay: Kim/ne mesaj verdi?
'Arama Çalıştayı' kapsamında İzmir'de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet ...
 
CHP'li Beko'dan 'idam' çıkışı!
1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclis’inin açılışı sırasında yeniden gündeme ...
İtfaiyecilerden Sertel’e anlamlı ödül
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’e itfaiyeciliğin ...
CHP'li Serter’den Kemeraltı çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’na ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva