HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2020 Cumartesi - 16:22

CHP İl Başkanı Yücel: Önseçim olmalı ama…

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tamamlanan 'Arama Çalıştayı'nın ardından açıklamalarda bulundu. İzmir'de bulunan tüm sorunların masaya yatırıldığını belirten Yücel, önseçimle ilgili "Elbette önseçim olmalıdır. Önseçim tüzüğümüze göre asıl olan aday belirleme yöntemidir. Ancak siyasetin her döneminde dinamikler farklıdır" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Yücel: Önseçim olmalı ama…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 2-3 Ekim tarihlerinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun'un katılımları ile gerçekleştirilen 'Arama Çalıştayı' sona erdi. İlk gün basına açık şekilde gerçekleştirilen toplantılar, ikinci gün basına kapalı olarak yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda başlayan ve son etabı yapılan çalıştay saat 15'de sona erdi. Çalıştay sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, soruları yanıtladı.

Partinin gelecek seçimlerde iktidara geleceğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Yücel, parti için çalıştayın gayet olumlu geçtiğini söyledi. Parti içinde bazı milletvekillerinin 'önseçim olmazsa aday olmayız' çıkışlarına da değinen Yücel, parti tüzüğü gereği önseçimin olabileceğini ifade etti.

ÖNSEÇİM  OLMALIDIR AMA...

CHP İzmir'de bazı Milletvekillerinin 'önseçim olmazsa aday olmayız' çıkışı hakkında açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel , önseçimin olması gerektiğini söyledi. Yücel "Buna bir polemik demek doğru değildir. Önseçim aday belirleme sürecinde demokratik  bir yöntemdir. Ancak Türkiye'de siyaset iki kutuplu bir hal almış durumda, ittifaklar siyaseti bir şekilde Türkiye'de yaşanıyor. Bundan dolayı da önseçim olup olmayacağı konusunda karar verecek olan partinin yetkili kurullarıdır. Bu konularda herkes kendi görüşünü ifade edebilir…  Genel Merkez yöneticilerimiz bunları zamanı geldiğinde değerlendirecektir. Elbette önseçim olmalıdır… Önseçim tüzüğümüze göre asıl olan aday belirleme yöntemidir. Ancak siyasetin her döneminde dinamikler farklıdır. Siyasetteki konjonktür her dönem değişebilir, dolayısıyla bizim önceliğimiz ülkeyi yöneten mevcut düzene yön verip tüm toplumu kucaklayan, gerçekten demokratik bir siyaset anlayışının bu ülkeyi yönetmesini sağlamaktır. Bunu  sağlayabilecek olan yöntem önseçim ise zamanı geldiğinde uygulanır, bunu sağlayacak olan sistem önseçimin uygulanmaması ise zamanı geldiğinde önseçim uygulanmaz… Buna karar verecek olan partimizin yetkili mercileridir" ifadelerini kullandı.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Toplantı ile ilgili genel değerlendirmelerde de bulunan Deniz Yücel İzmir'de sorun olarak görülen tüm konuların masaya yatırıldığını belitti. Yücel "Dün başladığımız çalıştayımızın ikinci gününde örgütlerimiz, yerel yönetimlerimiz, vekillerimiz ve parti meclis üyelerimiz kadın kolları ve gençlik kolları üyelerimizle değerlendirmeler yapık. Dün çıkan sonuçları paylaştık ve katılıcıları dinledik. Biz CHP olarak büyük bir aileyiz, bu aile şu anda Türkiye’yi yönetmeye talip. Tek odaklanacağımız şey bu ülkeyi nasıl daha iyi yönetiriz, iktidara geldiğimizde kadrolarımızla birlikte Türkiye’nin ihtiyacı olan demokrasi, adalet, toplumsal huzur ve barış ve tabi ki ekonomi ve işsizlik sorununun çözülmesi konusunda hazırlıklarımızı yapmak. İttifakımızı genişletmek, mevcut düzenden rahatsız olan herkesi ittifakımızın çatısı altında buluşturmak için çok değerli fikirler oluştu. Bu fikirleri değerlendirdik. Genel merkez yöneticilerimiz notlarını aldılar. Bundan sonraki süreçte hazırlıklarımızı yapıp pandemi koşulları el verdiği ölçüde sahaya çıkarak çalışmalarımızı sahaya yansıtacağız.  Toplantıda parti içi konularda konuşulup görüşüldü. Bir mutabakat sağlandı. Bizim önceliğimiz bu ülkeyi nasıl daha iyi yönetebiliriz. Mevcut düzen her geçen gün baskısını ve müdahalesini daha da artıyor. Toplumun tüm kesimleri bundan rahatsız. Elimizde saha anketleri ve bilimsel çalışmaların sonuçları var. Dolayısıyla CHP burada bu ülkeyi yönetme konusunda bu ülkeyi yönetme konusunda bir alternatif olduğunu halka daha iyi anlatmalı. Bu konuda inisiyatif alıp önceliğimizi buna vereceğiz. Bunları kendi aramızda konuşup görüşüyoruz. Bir sorun varsa çözmek için gerekli gayreti sarf ediyoruz. İlçe bazında bir şey söylemek istemiyorum. Sorun olan ne varsa bunlar konuşuldu, konuşulmaya da devam edecek. Ortada bir sorun varsa bu sorunu çözecek iradeye ve kararlılığa sahibiz. Örgütler, Genel Merkez ve yerel  yöneticiler olarak bu konudaki irade ve kararlılığımız nettir" diye konuştu.

 

HALA PARTİ ÜYEMİZDİR

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Urla Belediye Başkanı seçilen ancak hakkında açılan dava sonrası görevinden alınan Burak Oğuz ile ilgili de konuşan Deniz Yücel, masumiyet karinesinin altını çizdi. Yücel "Sayın Burak Oğuz görevde olan bir belediye başkanı değil. Hukuki süreci devam ediyor. Kendisi dünkü toplantımıza katılmadı, Urla’da görevli olan başkanımız katıldı. Bugün örgüt içi bir toplantı yaptık. Anayasamıza göre masumiyet karinesi vardır. Hakkında kesinlemiş bir mahkumiyet kararı yoktur. Dolayısıyla kendisi görevde olmamasına rağmen hala bir CHP üyesidir. Kendisi bugünkü toplantımıza katıldı" dedi.

 

DEMOKRASİYE VURULMUŞ DARBEDİR

HDP'ye atanan kayyumlar ile ilgili de konuşan Yücel şu ifadeleri kullandı; "Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Her zaman millet iradesinden bahsedenle, millet iradesini bir kenara koyup demokrasiyi rafa kaldırıp, meclisteki çoğunluklarıyla getirdikleri yasalar sonucunda ülkeyi kayyumla yönetme niyetine gidiyorlar. Bu sürdürülebilir yöntem değildir. Dolayısıyla İzmir'de veya başka ilde hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın biz bunun karşısındayız. Seçmenin iradesi neyse bu dikkate alınmalı. Eğer belediye başkanı herhangi bir sebep ile görevden alındıysa yapılması gereken meclis içinden seçimin yapılmasıdır. Kayyumlarla bu ülkeyi, devleti yönetemeyiz. Türkiye'nin mevcut bu düzenden en yakın sürede kurtulacağına inanıyoruz"

 
F16 jetlerinden atışlı görev!
 
Diyarbakır'da 3 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 3 Ekim 2020 Cumartesi 22:29

Ama nedir? Yani seni seçenler belediye başkanını seçemez mi? Aday kim olacak karar veremez mi? Can çekiştirerek el birliği ile öldürüyorsunuz yüz yıllık çınarı.

Yorumu oyla      2      3  
ABY 3 Ekim 2020 Cumartesi 17:57

Sayın İl Başkanım, Atakent teki spor alanının imar durumunun özel okul alanına değiştirilmesi ile ilgili görüşünüz nedir? Görüş ve düşüncelerinizi Karşıyaka'lılar ve Atakent'lilerle paylaşırmısınız. Belediyelerde halkı yok sayan kararlar alarak yukarıda belirttiğiniz gibi toplumu kucaklayabileceğinizi düşünmüyorum.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Başkan Şenoyar’dan o paylaşım hakkında açıklama: Belediye ile aramızda sorun yok!
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı çeşitli yorumlara sebep olan ...
CHP o soruya yanıt aradı: Kırılgan seçmen kimdir?
CHP Genel Merkezi tarafından İzmir’de gerçekleştirilen arama konferansının ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e İnciraltı tepkisi: Allah İzmirlilere sabır versin!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
CHP'li Yücel Gaziemir krizi hakkında konuştu: Sakat bir düşünce…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Gaziemir'de mevcut ...
CHP’den İzmir’de iki günlük çalıştay: Kim/ne mesaj verdi?
'Arama Çalıştayı' kapsamında İzmir'de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet ...
CHP'li Beko'dan 'idam' çıkışı!
1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclis’inin açılışı sırasında yeniden gündeme ...
 
İtfaiyecilerden Sertel’e anlamlı ödül
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’e itfaiyeciliğin ...
CHP'li Serter’den Kemeraltı çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’na ...
MHP Karşıyaka'ya 300 yeni üye
Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, büyük bir katılımla ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva