HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2023 Perşembe - 09:05

Sahte doktor konuştu: Yalan sarmalına takıldım!

Doktorluk hayalini sahte belgelerle hastane koridorlarına taşıyan Ayşe Özkiraz tahliye olduktan sonra ilk kez konuştu. Özkiraz , "Bazı şeylere inandırmak için yalan sarmalına takıldım. Yalan sarmalından da çıkamadım. Kamuoyunu böyle bir şeyle meşgul ettiğim için özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Sahte doktor konuştu: Yalan sarmalına takıldım!

Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz, tahliyesinin ardından ilk kez konuştu. 

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini "pratisyen hekim" olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz'ın beşinci duruşmasında tahliyesine karar verilmişti.

Tabip unvanını kullanmak" suçundan 4 yıl, "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 3 yıl, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıl hapis ve 18 bin lira cezaya çarptırılan Özkiraz, bir yıllık hapis cezasında hükmün açıklanmasını geriye bırakan mahkeme sanığın tahliyesine karar vermişti.

'BEN GERÇEKTEN DERSİMİ ALDIM'
Tahliye olduktan sonra ATV habere konuşan Özkiraz, "Tahliye olduğum için çok mutluyum. Aileme kavuştum. Kamuoyunu böyle bir şeyle meşgul ettiğim için üzgünüm. Yaptığım bir hata bunun bedelini orada yatarak da ödedim. Bu yaşta ceza aldım. Belki de orası benim için büyük bir sınav büyük bir dersti. Ben gerçekten dersimi aldım." diyerek çok üzgün olduğunu ifade etti.

'TAKILDIĞIM YALAN SARMALINDAN ÇIKAMADIM'
Özkiraz böyle bir şeye neden yaptığını ise şu şekilde anlattı:

"Doktor olmak çocukluk hayalimdi. Asıl amacım ve nedenim kesinlikle maddi kazanç sağlamak değildi. Çocukluk hayalimdeki ortamı görmekti. Ben gerçekten doktor olabilir miyim, doktor olduğumda bu ortamda bulunabilir miyim? Bunu yaptım. Sonrasında bazı şeylere inandırmak için yalan sarmalına takıldım. Yalan sarmalından da çıkamadım.

Ne yaptıysam kendime yaptım. Bu raddeye kadar geleceğini kesinlikte tahmin etmedim. Sonraki seneye de kazanacağımı ve normal bir şekilde devam edeceğini düşünüyordum. Pişmanım. Bir daha böyle bir şey yapmam, yapamam."

Sahte doktor Ayşe Özkiraz tahliyesinin ardından ilk kez konuştu - 2

'HASTALARDAN TEK BİR ŞİKAYET GELMEDİ'
Sahte diploma iddialarına da cevap veren Özkiraz "Ben herhangi bir şekilde bir yere diploma sunmadım. Ameliyatlara sadece gözlemci olarak girdim. Asla hastalarla birebir muayenede bulunmadım. Benim hakkımda hastalardan bir şikayet yok. Onları bire bir muayene edip ameliyatlarla kendim yaptığıma dair. Cezamı aldım. Evet. Pişmanım." dedi. 

'AİLEM BANA BASKI YAPMADI'
Ailesinin kendisine baskı yapmadığını ifade eden Özkiraz, "Ailem bana baskı yapmadı. Annem, babam beni çok güzel yetiştirdi. Asla hiçbir şeyimi eksik bırakmadılar. Aksine fazlası oldu. Dershane eğitimi aldım. Kaynak eğitimleri aldım. Hiçbir şeyim eksik kalmadı. Sadece bunun kıymetini bilemedim. Ama ailem kesinlikle baskı yapmadı." dedi.

Sahte doktor Ayşe Özkiraz tahliyesinin ardından ilk kez konuştu - 3

'CEZAVİNDE BOL BOL KİTAP OKUDUM'
Cezaevi günleri bol bol kitap okuyup, geleceğe dair planlar yaparak geçirdiğini, tek isteğinin sınavlara girerek tıp fakültesini kazanmak olduğunu ifade eden Özkiraz "Sınavlarıma alışıyorum. Cezaevinde zor şartlarda, çoğu şeyim yeterli değildi. Soru çözdüm. Kitaplar okumaya çalıştım. Paragraflar çözdüm. Sınav başvurumu da yaptım 17 Haziran'ı bekliyorum. Dilerim Tıp Fakültesi'ni kazanacak bir puanım olur. Hem kendim gururlanırım. Her şeyden önce Tıp Fakültesi öğrencisi olduğuma inanırım. Ailemi de gururlandırırım. Herkesten özür diliyorum." diye konuştu.

 
Karşıyaka’daki ücret krizinde son durum… İşçiler yeniden iş başı yaptı!
 
Selçuk'ta dolu dolu kütüphane haftası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezar 30 Mart 2023 Perşembe 15:52

önce 13 yıl ceza isteyeceksin sonra serbest bırakacaksın ondan sonra vatandaş adalete güvenmediği zaman laf edeceksin 5 yıl içerde kalsın bir daha işler mi ama nerde..bari hiç tutuklamasydınız.. pişmanmış tv de gördük pişkin pişkin gülüyor. yazıyorum gene aynısını yapacak bu kez başka kimlikle başka bir meslek ...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 kişiyi öldürdü... Saplantılı cani!
İstanbul Maltepe'de eski sevgilisinin babasının evine giden 37 yaşındaki ...
Bazı illerde eğitime kar engeli!
Türkiye mart ayı sonunda soğuk havanın etkisi altına girerken, kar yağışının ...
Yolcu otobüsü devrildi: Ölüler ve yaralılar var!
Erzincan'da yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.
 
MGK bugün toplanıyor: Seçim güvenliği gündemde
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. ...
Karşıyaka’da ‘maaş’ krizi… İşçiler iş bıraktı!
Karşıyaka Belediyesi’ndeki maaş krizi büyüyor. Son olarak temizlik işçileri ...
Uzun namlulu silahla saldırı: 1’i ağır 3 yaralı
Küçükçekmece'de bir motosiklet tamirhanesine uzun namlulu silahla yapılan ...
 
Minibüs, kamyona çarptı: 2 ölü, 4 yaralı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, inşaat işçilerini taşıyan kapalı kasa ...
TOGG'dan dolandırıcılara karşı uyarı!
Türkiye'nin yerli ve elektrikli otomobili T10X'i kullanıcılarla buluşmasına ...
Bakan Özer: Depremzede 14 bin 73 öğrenci kendi illerine geri döndü
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı 10 ilden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva