HABERLER>GÜNCEL
30 Nisan 2021 Cuma - 14:58

O ilçede başkan uyardı: Olması gerekenin iki katı nüfus var!

Türkiye genelinde uygulanacak olan 17 günlük tam kapanma süreci bugün itibari ile başladı. Kapanma kararı sonrası nüfusunda hızlı artış yaşanan ilçeler arasında yer alan Seferihisar'da, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Şu an yazlıklarda yüzde 80-85 civarında doluluk oranı var. İlçe nüfusumuz 200 bin civarına dayanmış durumda. Seferihisar'ın normalde bu aylarda 100 bin civarı nüfusu olması gerekiyordu" dedi. Yetişkin ayrıca, "Seferihisar'da geçtiğimiz dönemlerde vaka sayısı azdı, umarım bundan sonra vaka sayıları çoğalmaz. Şu an Seferihisar'da çok büyük bir yoğunluk var" diye konuştu.

O ilçede başkan uyardı: Olması gerekenin iki katı nüfus var!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günkü kabine toplantısı sonrası duyurduğu 17 günlük 'tam kapanma' sürecinde ilk günü geride bırakırken, kısıtlama öncesi vatandaşlar tatil beldelerine akın etmişti.

Çeşme'de dün nüfus 350 bin sınırına dayanırken, İzmir'in en gözde tatil merkezleri arasında yer alan Seferihisar'da da nüfusu 2 katına çıktı.

Uzmanlar sahil kenarlarına yaşanan göç sonrası vakaların farklı bölgelere dağılabileceğini belirtirken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de ilçede kurulan pazarda yaşanan yoğunluktan endişe duyduklarını belirtti.

İLÇE NÜFUSU 200 BİNİ BULDU

Seferihisar'ın nüfusundaki artışının geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla olduğuna dikkat çeken İsmail Yetişkin, "Şu yazlıklarda yüzde 80-85 civarında doluluk oranı var. Yüzde 50'li hiç gitmemiş nüfusumuz vardı, geri kalanı yüzde 30-35 oranındaki nüfusu ise, açıklanan kapanma sürecinden sonra ilçemize gelen vatandaşlar oluşturdu. Şu an ilçe nüfusumuz 200 bin civarına dayanmış durumda. Seferihisar'ın normalde bu aylarda 100 bin civarı nüfusu olması gerekiyordu" dedi.

SEFERİHİSAR'DA ÇOK BÜYÜK BİR YOĞUNLUK VAR

Yasaklar sonrası yaşanan göç nedeniyle uzmanların vakaların Türkiye'nin dört bir yanına dağılacağı uyarılarını da değerlendiren Yetişkin, "Bizim her hafta Cuma günü kurulan bir pazarımız var. Biz bunu bugün başlayan 'tam kapanma' süreci nedeniyle dün vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Ancak burada ciddi bir kalabalık vardı. Yani pazarımızın normalde ulaştığı sayısının yaklaşık 3-5 katı sayıda vatandaş alışverişe geldi. Tabii ki bu bile aslında bulaş sayısının artmış olabileceğinin göstergesi olabilir. Marketlerde oluşan bir yoğunlukta dün gözlere çarptı, tabii bunların tamamı gerçekten korkutucu görüntüler. Seferihisar'da geçtiğimiz dönemlerde vaka sayısı azdı, umarım bundan sonra vaka sayıları çoğalmaz. Şu an Seferihisar'da çok büyük bir yoğunluk var " diye konuştu.

GÖREVİMİN BAŞINDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUM

Yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle tüm belediye birimlerinin görevinin başında olduğuna dikkat çeken Yetişkin, "Seferihisar'da emniyet kuvvetleri ve kaymakamlık ile beraber çalışıyoruz. Tabii bu süreçte ayrıca Seferihisar Belediyesi olarak kendi ekiplerimizi de oluşturmuş durumdayız. Market olmayan bölgelere seyyar marketimizi gönderiyoruz, marketten alışveriş yapma şansı buluyor vatandaşlarımız. Belediye olarak telefon numaraları verdik, buralardan dışarı çıkamayan vatandaşlarımız bizi arayabiliyor ve bizlerde onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Korona hastalarında içine dahil olduğu üzere günlük 450 kişiye yemek dağıtıyoruz. Belediye olarak bütün temizlik ekiplerimiz de bu süreçte aralıksız çalışıyor. Belediye içerisinde de bir kişi nöbetçi kalmak koşuluyla tüm birimlerimiz çalışma devam ediyor. Bende tabii ki görev arkadaşlarım ile birlikte görevimin başında Seferihisarlı vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalışmaya devam ediyorum" dedi.

 
Pandemi kaynaklı çocuk depresyonları arttı!
 
İzmir ve İstanbul merkezli operasyona 159 tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 1 Mayıs 2021 Cumartesi 00:20

İnsanlar evlerinde durmayıp sahillere gitmekle bu hastalığın bulasmayacagini sannediyorlar galiba çok trajik...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pençe operasyonlarında 2 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe yıldırım ve Pençe Şimşek operasyonlarında ...
Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi
"Devletin gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk ...
İzmir’de şeytanın pabucunu ters giydirecek dolandırıcılık!
İzmir'de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü ...
 
'Aşı sıkıntısı yaşayacağımızı kabul etmiyorum!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı ...
'Alkol yasağı kalktı' iddiasına İçişleri'nden açıklama
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "Alkol satışı yasağı ...
İzmirli Veysi ‘iyilik kurbanı’ olmuştu… Katil iğne deliğinden çıktı!
İzmir'in Bornova ilçesinde 2 yıl önce işlenin cinayetin zanlısı, Menemen ...
 
100 bin aday tedirgin… ÖSYM o sınavı unuttu!
9 Mayıs tarihinde yapılması planlanan ancak “tam kapanma” dolayısıyla ...
Koca: Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da il değerlendirme toplantıları ...
İzmirliler dikkat! Belgesiz yola çıkmayın
İzmirliler dikkat! Belgesiz yola çıkmayın
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva