HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2021 Salı - 17:23

Narlıdere’de kritik dönemeç: İşçilerden grev kararı!

Narlıdere Belediyesi’nde toplu sözleşme görüşmeleri yürüten Belediye İş Sendikası’nda örgütlü olan işçiler grev için oylama yaptı. Oy kullanan 223 işçinin 213’ü greve gidilmesini istedi. Sendika Başkanı Metin Şanlı, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye başkanını masaya davet ediyoruz” dedi. Başkan Ali Engin ise, “Kaynaklarımız bu kadar. Daha fazlasını veremem” dedi.

Narlıdere’de kritik dönemeç: İşçilerden grev kararı!

EGEDESONSÖZ - Narlıdere Belediyesi’nin temizlik, park bahçeler ve fen işleri müdürlükleri bünyesinde çalışan işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde grevle ilgili duyuruları asan işçiler bu kez sandık kurarak oylama yaptı. İŞKUR’un da gözetimi altında yapılan oylamada 286 işçiden 223’ü sandığa geldi. Oy kullananlardan sadece 13 işçi ‘hayır’ derken geriye kalan 213 işçi ise greve ‘evet’ dedi.

İşçilerin örgütlü olduğu Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Şanlı, “Narlıdere Belediyesi’nde üç kademeli bir yevmiye sistemi var. Biz, günlük 145, 150 ve 155 TL olarak belirlenmesini talep ettik. Belediye yönetimi ise daha altta bir teklif sundu. Bizim oranlarımız ortalama yüzde 17 zam oranına tekabül ediyor. Belediyenin önerisi ise yüzde 12’de kalıyor. Aslında anlaşılamayacak bir durum da yok. Belediye Başkanı Sayın Ali Engin’i masaya davet ediyoruz” diye konuştu. Başkan Şanlı, uzlaşmanın olmaması halinde işçilerin 28 Haziran’da greve çıkacağını dile getirdi.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de greve gitmenin işçilerin en doğal hakkı olduğunu söyledi. Engin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana gününde ödemeleri yapıyoruz. Çıkan işçilerimizin tazminatlarını dahi aksatmadık. Kaynaklarımız bu kadar. Daha fazlasını veremem. İller Bankası gelirlerin yüzde 50’sine kadar kesinti yapıyor. Pandemi nedeniyle sıkıntılar oluşuyor. Biz emekçinin hakkını her zaman savunuruz. Ama yüksek oranda zam verip iki ay sonra ödemeleri aksatmaktansa sürdürülebilir bir ödeme planıyla ilerlemek en doğru karardır” diye konuştu. 

 
Kayıp sanılan tablo 82 yıl sonra ilk kez sergilenecek
 
Üç kez ertelenmişti: İzmir Barosu’nun seçim tarihi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
narlıdere 26 Mayıs 2021 Çarşamba 13:07

belediyelerde 100 kişinin çalışacağı yere 500 kişi doldurularak vatandaşın vergileri çar çur ediliyor. alınanlar mesleksiz olduğu için sürekli dışarıdan hizmet satın alınıyor, sonra da maaş ödenmiyor. nasıl olsa borçlardan belediye başkanı ve meclis üyeleri sorumlu değil. dünyanın hiç bir yerinde böyle bir sistem yoktur!

Yorumu oyla      5      3  
Isci 26 Mayıs 2021 Çarşamba 10:47

Hani CHP Belediyelerinde en düşük asgari ücret 5.000 TL idi? TV karşısına geçince öyle söyleniyor, gerçekte yaşanan ise bambaşka. Genel Başkan'ın bu olaylardan haberi yoktur sanırım. Varsa da durum vahim. Neden? Çünkü bu durumu bildiğin halde, CHP Belediyelerinde en düşük ücret 5.000 diye açıklama yapıyorsun.

Yorumu oyla      2      3  
“ Emekçi hakkı “ 25 Mayıs 2021 Salı 22:55

CHP li belediyeler ; işçilerin ücret artışlarında adeta yarış içine girdiler. Yıllık asgari ücret belli olduktan sonra parti olarak CHP li belediyelerde çalışan işçilere verilecek ücretlere bir üst sınır getirilemez mi ? Bugün itibariyle. işçilerine en fazla ücret veren CHP li belediyeler ;basından öğrendiğiniz kadarıyla İzmir Foça , Buca veya Konya Tuzlukçu ilçe belediyeleri . Diyelim ki CHP yarın iktidar oldu. Bugün bu belediyelerin işçilere verdiği en yüksek tutarı ;özel sektörlerde çalışan işçiler için asgari ücret olarak belirleyebilecek mi ?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli yaza sporla 'merhaba' diyecek
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde gerçekleştirilen sportif atılımla binlerce ...
İtfaiyeci adayları için başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek 100 ...
Alev Ağrı törenle emekliliğe uğurlandı
Karabağlar Belediyesi’nde uzun yıllar başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği ...
 
‘Topuklu Efe’ ile A’dan Z’ye: Zoru çözmek bugün, imkansız ise yarın!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başarısının tesadüf ...
Soyer’den ‘ekolojik kriz’ uyarısı ve tarım reçetesi!
Tarım ve Teknoloji Zirvesi'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Özkanlar Pazar Yeri'nde sona gelindi!
Geçtiğimiz dönemde Danıştay kararı ile kapatılan Özkanlar Pazar Yeri’nin ...
 
Bornova'da atalık tohum desteği
Bornova Belediyesi atalık tohumu geleceğe taşıyor. Üreticiye destek olmak ...
Buca Metrosu’nda ihale süreci başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin ...
İzmir trafiği tartışması ve Soyer'den ‘siyasi sorumluluk’ yanıtı!
Son günlerde artan İzmir trafiği Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemlerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva