HABERLER>İŞ DÜNYASI
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:00

EZZİB’te Mehmet Emre Uygun başkan seçildi

Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarını çatısı altında buluşturan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emre Uygun oldu.  Uygun, EZZİB’in 84 yıllık tarihinde 27. başkan olarak görev yapacak.

EZZİB’te Mehmet Emre Uygun başkan seçildi

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri’nin 5910 sayılı kanunu gereği başkanlık görevinde 8 yılı doldurduğu için başkanlık görevi kanunen sona erdi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde toplanan, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, yaptığı seçim sonucunda EZZİB Başkan Yardımcısı Emre Uygun’u oybirliğiyle Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçti.

EZZİB Yönetim Kurulu’nda Davut Er ise; Mehmet Emre Uygun’dan boşalan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına oy birliğiyle seçildi. Emre Uygun ile Davut Er, halef-selef oldu.

Yeni dönemde; Mehmet Kadri Gündeş, EZZİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine devam ederken, Ayhan Bakan, Aykut Eker, Aysun Aras, Güngör Şarman, İsmail Selçuk, Levent Bilginoğulları, Mehmet Şafi Tunç ve Rahmi Balsarı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlerini sürdürecekler.

EZZİB Başkanı Mehmet Emre Uygun: “Zeytinyağı ihracatında dökme ve varilli ihracat kısıtlamasının kaldırılması öncelikli hedefimiz”

Türkiye’nin son çeyrek asırda zeytincilik sektörüne büyük yatırımlar yaptığına dikkati çeken Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Emre Uygun, 90 milyondan 200 milyona çıkan zeytin ağacı varlığının rekoltede kendini hissettirmeye başladığını, bu rekoltenin katma değere dönüşmesi, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için ihracatın tarım ürünlerinin sigortası niteliğinde olduğunu vurguladı.

Zeytinyağı ihracatında devam eden dökme ve varilli ihracat kısıtlamasının kaldırılmasının öncelikli görevleri olduğunun altını çizen Başkan Uygun, “Türkiye’de 200 bin ton civarında zeytinyağı stoğu var. 2024/25 sezonu için yüksek bir rekoltenin geleceği ile ilgili emareler güçlü bir şekilde ortada. İspanya, İtalya, Yunanistan gibi üretici ülkelerde de güzel bir rekolte beklentisi hâkim. Bu şartlarda zeytinyağındaki dökme ve varilli ihracat kısıtlamasının kaldırılması gerektiğini Ticaret Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde dillendiriyoruz. Bu konuda kısa sürede sonuç almak için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

Hedefimiz 1 milyar dolar ihracata ulaşmak
Dünya genelinde zeytinyağı fiyatlarının 10 Avro seviyelerinden 6-7 Avro bandına gerilediği bilgisini paylaşan EZZİB Başkanı Uygun sözlerini şöyle tamamladı; “Elimizde stoktaki ürünler beklediği için değer kaybederken fiyatlardaki gerileme nedeniyle kaybımız katmerlendi. Kısıtlamaların kalkması durumunda 2024/25 sezonunda Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün ihracatta 1 milyar doları geçebilecek potansiyele sahip olduğu ortada. Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları olarak önümüzdeki yıllarda dünyanın dört bir tarafında Türk zeytin ve zeytinyağını pazarlayarak yıllık 1 milyar dolar ihracat hacmine ulaşmak için çalışacağız.”

M. Emre Uygun kimdir?
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Mehmet Emre Uygun 28 Mart 1981 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 43 yaşındaki M. Emre Uygun, EİB çatısı altındaki 12 ihracatçı birliği başkanı arasında en genç birlik başkanı konumuna geldi.

Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okuyan M. Emre Uygun 2023 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. Üç kuşaktır devam eden Uygun Rafine Yağ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmasında iş hayatına atılan M. Emre Uygun, 2008 yılında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2014, 2018 ve 2022 yıllarında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerine seçilen M. Emre Uygun, 2014-18 yılları arasında TİM Sektörler Konseyi Üyeliği yaptı. Uygun, halen Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor. Evli ve iki çocuk babası olan M. Emre Uygun İngilizce biliyor.

 
Filenin Sultanları Antalya'da ilk maçında
 
Kemalpaşa'ya 'Alman' markajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eskinazi’den ‘kamuda tasarruf’ yorumu: Başlangıç için olumlu!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Kamuda Tasarruf ...
Türk mobilyacıların hedefi Suudi Arabistan'da ilk sıra
Türk mobilya sektörü, eskiden beri en önemli pazarları arasında yer alan ...
Sibel Zorlu: Bu paket ilk adım olarak görülmeli
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
 
Tire'nin kanseri için 30 kat 'büyüme' kararı!
Tire’de yer alan mermer ocağının kapasitesinin 30 kat artırılması talebi ...
Kestelli: Tarımın güçlü yarınlarına inanıyoruz!
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin 14 Mayıs ...
SPK İzmirli iş insanının peşine düştü!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören ...
 
Çiçekçilerden CHP'ye kınama!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in belediye başkanlarının ...
Sanat -Sanatçı Deneyim ve Vizyon Toplantıları düzenlendi
Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir ...
DEVA’lı Ösen'in eşinin fabrikasında isyan!
DEVA Milletvekili Seda Kaya Ösen’in eşi Bertuğ Ösen’in ailesine ait CMS ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva