HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2021 Salı - 10:15

Buca Metrosu’nda ihale süreci başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosu’nda, uluslararası ihale sürecinin ilk adımını 28 Mayıs’ta atıyor. İstekli firmaların yeterlilik dosyaları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın resmi internet sitesinde ve elektronik ortamda açılacak.

Buca Metrosu’nda ihale süreci başlıyor

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci aşaması olacak Üçyol - Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli firmaların birinci aşama yeterlilik dosyaları, 28 Mayıs Cuma günü açılacak. Projeye finansman desteği sağlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) resmi internet sitesinde, elektronik ortamda açılacak dosyalar, ihale komisyonu tarafından incelemeye alınacak. Değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından yeterli görülen istekliler, fiyat tekliflerinin verileceği ikinci aşamaya davet edilecek.

Yatırım rekoru kıracak
Üçyol - Buca Metro Hattı inşaatı, 1 milyar 70 milyon Euro’luk bütçesiyle İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak. 13.5 kilometre uzunluğundaki hat; Üçyol Metro İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında hizmet verecek. TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği (TBM/NATM) ile yapılacak hatta, sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak.

İZBAN’la entegre olacak
Buca Metrosu, F.Altay - Bornova arasında çalışan metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda; İZBAN hattı ile ise Şirinyer İstasyonu'nda entegre olacak. Üçyol İstasyonu’nda bilet holü katından bağlantılı olurken; İZBAN Şirinyer İstasyonu’nda peron katından bağlanacak ve mevcut hatlardan bağımsız çalışacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz hizmet verecek.

İnşaat bu yıl başlayacak
Proje kapsamında, toplam 80 bin m2 kapalı alana sahip olacak Bakım, Atölye ve Depo Binası da yapılacak. İki katlı binada alt kat geceleme, üst kat ise araç bakım ve onarım katı olarak kullanılacak. Üst katta ayrıca idari ofisler ve personel kullanım alanları bulunacak. Üçyol - Buca Metro Hattı’nın inşaatına bu yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor. Çalışmaların dört yıl sürmesi öngörülüyor.

 
Mehmet Aslantuğ’dan Masumiyet'e veda!
 
Bakan Muş: 1 gram bile peynir ithal edilmedi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anlama sorunu olmak 26 Mayıs 2021 Çarşamba 12:55

Alen35 arkadaşımızın ciddi anlama sorunu var. Buca'dan gelen yolcu Bornova ve Narlıdere tarafına gitmek için hangi istasyona gidecek? Mevcut istasyon şu an zaten kalabalık; Buca tarafından gelen anlık yolcuyla daha da şişecek deniyor, bunda anlaşılmayan ne var? Yeni yapılacak istasyon 32 metre derinlikte ve tek peron olacak ama buradaki konu mevcut istasyonun bu yeni yapılacak istasyondan da gelecek yolcuyu kaldıramayacağı. Üstelik mevcut hatta peron boyları 125 metreyken, Buca hattı 150 metre olacak. Ana hattın, Buca hattı açıldığında mutlaka sefer sıklığı daha fazla olmalı ya da işletim değişmeli. Her araç Narlıdere'ye giderse Üçyol şişmez, patlar.

Yorumu oyla      2      3  
alen35 25 Mayıs 2021 Salı 18:56

adam üçyol dedim diye . üçyol şişer diyor. sanki ek istasyon yapılmayacak üçyola. aynı istasyondan hem evka 3 hem buca çalışacak sanıyor garibim.

Yorumu oyla      2      4  
Aynı şeyi söylüyorsunuz 25 Mayıs 2021 Salı 14:44

Üçyol zirveyi çekiyor deyip, Emre'ye itiraz etmek. Üçyol şişer, bu yükü kaldırmaz; zaten onun için de 2 ve 3. etaplar ne zaman yapılacak diye soruyorum. Planlara göre bu hat böyle kalmayacak ama ne zaman yapılır belli değil. Gerçekten hat uzatılacak mı o da kesin değil. Bu hattın Üçyol kısmı zaten bir garip. Çok değiştirildi. İlk planlarda Buca hattı ve Narlıdere hattı Üçyol-Halkapınar arasını ortak kullanacak, hattın biri Çiğli tarafına, diğeri Bornova tarafına gidecekti. Halkapınar'da Karşıyaka yönüne bakan viyadükler yıllardır öyle duruyor :)

Yorumu oyla      4      5  
Alen35 25 Mayıs 2021 Salı 12:35

İzmir in iş alanları konak ve çankaya mı ? hangi yılın izmirin de yaşıyorsunuz bilmiyorum ama o bahsettiğiniz yerler artık izmir in iş alanları falan değil yahu. yıl olmuş 2021 yeni kent merkezi denen bölgelerden haberi yok arkadaşın. ayrıca metro A.ş de en sık kullanılan istasyonların listesi var. üçyol ve halkapınar zirveyi çekiyor . Üşenmeyin açın bakın sevgili emre.

Yorumu oyla      5      6  
Projeler yapılmalı. 25 Mayıs 2021 Salı 12:21

Bu hattın 2 ve 3.etapları ne zaman yapılacak? En kısa sürede proje çalışmaları başlamalı. Karabağlar metrosunun proje çalışmaları devam ediyor. Menemen-Bornova metrosu için de proje çalışmaları başlayacak. Mutlaka bu hattın devam projelerinin de projeleri hazır hale getirilmeli.

Yorumu oyla      2      3  
Emre 25 Mayıs 2021 Salı 11:41

Buca metrosunun Üçyol istasyonuna entegre olması kadar vahim bir hata yok. İzmir'in iş alanlarının Konak, Çankaya istasyonları etrafında toplandığını düşünürsek, Narlıdere kısmının da açılmasıyla birlikte Üçyol'da inanılmaz bir yoğunluk olacak ve trenlere binmek mümkün dahi olmayacak! Yıl olmuş 2021 ve inşaat teknolojisi çok ileri seviyede. Kesişim noktası Çankaya veya Basmane olabilirdi. Naçizane fikrimdir.

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir trafiği tartışması ve Soyer'den ‘siyasi sorumluluk’ yanıtı!
Son günlerde artan İzmir trafiği Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemlerinden ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Tatlı' adını kaldırmak 'acı' verir!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Tatlı' adını kaldırmak 'acı' verir!
Büyükşehir'de gündem 'Emlak Konutları'
Karşıyaka'da planlama süreci tartışmalara neden olan Emlak Konutları ile ...
 
Soyer'den Urla çıkarması: Yeni yatırımlar yolda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yarımada turu Urla'dan ...
Çiğli'de çocuklara oyuncak dağıtıldı
Çiğli Belediyesi, Enpara.com’un Oyuncak Kütüphanesi Derneği desteği ile ...
Vali Köşger açıkladı: İzmir’de vakalarda büyük düşüş!
Günlük 1500 vakayı gören kentin, tam kapanmada iyi bir sınav verdiğini ...
 
48 bin adet dikildi... Buca kekik kokacak
Antimikrobiyal özelliği ile koronovirüs salgını sırasında adından sık ...
İzmir'de kiraz üreticisine gönüllü desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs sürecinde ...
Bornova’da kaçak moloz dökümlerine geçit yok
İlçe genelinde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva