HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2021 Salı - 09:02

İzmir trafiği tartışması ve Soyer'den ‘siyasi sorumluluk’ yanıtı!

Son günlerde artan İzmir trafiği Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemlerinden birisi oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın “İzmir adeta hareket kabiliyeti sıfırlanmış ve felç olmuş durmada. Bunun siyasi sorumlusu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır” sözüne yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “. Bunun siyasi sorumluluğu tabii ki de bizde. Ama başkalarının da siyasi sorumluluğu var diye düşünüyorum. Hükümet eli ile yapılmış Türkiye’nin 1 metre bile tüp geçidi olmayan tek kenti İzmir. Biz, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Asla –mış gibi yapmıyoruz" dedi.

İzmir trafiği tartışması ve Soyer den ‘siyasi sorumluluk’ yanıtı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis gündeminde kent için trafiğinde son günlerde yaşanan yoğunluk AK Parti Grubu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i karşı karşıya getirdi.

Gündem dışı konuşmalarda söz alarak İzmir'deki trafiği eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, konunun muhatabının İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu, belediyece yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu vurguladı. Konunun siyasi sorumluluğunun da olduğunu söyleyen Hızal, "İzmir’de şu anda çok ciddi bir sorun var. İzmir adeta hareket kabiliyeti sıfırlanmış ve felç olmuş durmada. Bunun siyasi sorumlusu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. İzmir’de son birkaç haftada hareket kabiliyeti trafik nedeniyle sonlandırıldı. Ana arterler dahil olmak üzere ara sokaklarda bile inanılmaz derecede trafik var. Bundan yaklaşık 5 yıl önce trafiğin belli saatleri vardı. Mesai saati başlangıcı ve bitiminde. Bugün geldiğimiz noktada trafik saat 8.00’de başlıyor gün boyu ve haftanın her günü devam ediyor. Eğer siz bu trafik üzerinden çıkıp 1 milyon araç sayısı 1 milyon 250 bin araca çıktı ve araç sayısının artması nedeniyle hiçbir şey yapamıyoruz açıklaması kabul edilebilir bir açıklama değil. Bu araçların 1 haftada İzmir sokaklarına çıkmadığı aşikar. Sizlerin bunu ön görebilmeniz gerekiyordu. Alternatif çözüm yöntemleri üretilmedi ya da hiçbir şey yapılmadı. Sadece birkaç hafa içerisinde bazı noktalarda bazı çalışmalar yapıldı ama ben onların fizibilite çalışmalarının da çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yani trafik sorununa el atılıyormuş gibi yapıldı. Trafik sorunu uzun yıllardır ele alınmadığı gibi son iki yılda da ele alınmadı. Felç geçiren İzmir'de bu sorunun bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz" dedi.

1 MİLYON 450 BİN ARAÇLA BU TRAFİK TIKANIR
Hızal’ın sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, trafiğin ana sebebinin kapanmayla birlikte pandemi nedeniyle yollara çıkan özel araç sayısındaki artış olduğun ifade ederek,  “Dünyanın gelişmiş bütün metropollerinde trafik sorunuyla karşılaşırsınız. Trafik metropollerin önemli bir sorunu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, elbette trafik sorununda muhalefet tarafından adres olarak gösterilecek. Bu gayet doğal. Ama rakamlara da bakarsak… Dünyanın başında bir pandemi belası var mı? Var. 26 Nisan’da bu ülke kapandı mı, kapandı. O zaman sokaklara 600 bin araç çıktı. Kapanma bitince de 1 milyon 450 bin araç çıktı trafiğe. Hepimizi etkileyen bir problem ve pandemi nedeniyle herkes özel araçla çıkıyor dışarı. Ama yollar hep aynı. Ama sonuçta hakkaniyetli davranacağız. 1 milyon 450 bin araçla bu trafik tıkanır. Trafik olmaması için ‘başka bir hayat ve başka bir İzmir mümkün’ diyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN 1 METRE BİLE TÜP GEÇİDİ OLMAYAN TEK KENTİ İZMİR
Trafik sorunu üzerineden eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer, “Araç sayısında ciddi bir artış söz konusu. Salgını biz getirmedik. Bu kadar özel aracın trafiğe çıkması altyapıyı her türlü zorlar. Bunun siyasi sorumluluğu tabii ki de bizde. Ama başkalarının da siyasi sorumluluğu var diye düşünüyorum. Hükümet eli ile yapılmış Türkiye’nin 1 metre bile tüp geçidi olmayan tek kenti İzmir. Biz, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Asla –mış gibi yapmıyoruz. Altgeçit ve üstgeçit çalışmalarımız devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sorunları çözmeye muktedirdir” dedi.

 
Kayıp kedisini patileri kesik halde ölü buldu
 
Aydın'da çiftçilerden su eylemi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 25 Mayıs 2021 Salı 23:02

sevgili süper uber zeka kardeşim caner. o konak tünelini yapıcam diye . 120 senelik tarihi damlacık mahallesini yok ettiler be güzel kardeşim. gelmiş birde marifet gibi yazıyorsun .

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 25 Mayıs 2021 Salı 16:41

Bu şehirde 1987 yılında trafikte tek,çift plaka uygulaması yapıldı. Burada belediye başkanını eleştiren kişilerin muhtemelen oy verdiği veya şu anda aynı görüşte olduğu Burhan Özfatura zamanında.

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan 25 Mayıs 2021 Salı 15:03

İzmir'de trafik sorununun "ana sebebi" çarpık yapılaşmadır. Planlanan tüm metro hatları yarın bile bitse trafik sorunu bitmez. Çarpık yapılaşmadan kaynaklı ciddi yol sorunu var. Bu arada, yorumlarda Uçan Yolu kim yaptı denilmiş. Uçan Yol Kocaoğlu'nun projesidir; kim engel çıkarmış? 1.3 km'lik yol 34 milyona mâl olmuştu. Tünel projesine de Kocaoğlu karşı çıkmamış, temel atma törenine de katılmıştı. Hatta otogara kadar olan kısmı da bakanlık yapsın diye teklif etmişti.

Yorumu oyla      3      4  
VfV 25 Mayıs 2021 Salı 13:50

İzmir'de trafik sorunu neden arttı diye soran Akp'li zatı muhterem, şu sorulara yanıt versin bakalım: 1-İzmir trafiğinin tek sebebi yollarda polisin olmaması değil mi? Kentin ana arterlerinde, trafiğin can damarlarında, mesela Fevzi Paşa Bulvarı'nda, Gazi Bulvarı'nda, Talatpaşa Bulvarı'nda, Şair Eşref Bulvarı'nda, Gaziler Caddesi'nde,Üçkuyular'da, Ata Caddesi'nde ya da Karşıyaka Yalı Caddesi'nde kaç tane polis trafiği yönlendiriyor.Bu caddeler, özellikle Şair Eşref, Talatpaşa, Fevzipaşa, Gazi Bulvarı sağlı sollu otopark olmuş.Tramvay geçecek yol bulamıyor. Ortada tek bir polis yok bu park eden araçları engelleyen, uyaran, ceza yazan.Trafik polisi bu kente ancak cumhurbaşkanı geldiğinde yollarda oluyor. 2- Önceki İzmir Emniyet Müdürü (fetöden ceza alan) döneminde sokaklardaki trafik polisleri bile isteye neden çekildi söyleyin? Tek sebebi İzmir'de trafik yoğunluğunun artması, insanların canına tak etmesi, sorumluluğu belediyeye atması değil miydi? Belediyenin çekicileri başta Kordon olmak üzere bu noktalarda hatalı park eden araçları çekmeye, trafiği merkezde rahatlatmaya başlayınca neden rahatsız olunup belediyeden araç çekme işi alındı? Yani iş tamamen siyasi, tamamen bel altı. Çok değil sadece 1 ay bütün kilit noktalarda trafik polislerini görevlendirin, hatalı park ettirmeyin, ana arterleri boş bırakın trafiğin yüzde kaç rahatladığını görün. 3- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılında 61 milyon TL'ye yaptırdığı, yüzlerce kamera ve cihazla kırmızı ışık ihlali, hatalı park, gabari ihlali gibi bütün trafik ihlallerini tespitini yapıp otomatik olarak emniyet ekranına ceza olarak düşen, akıllı trafik sistemi, akıllı kavşaklara sahip olan, gerektiğinde ambulans, itfaiye gibi acil araçların geçişi için güzergahtaki trafiği bile boşaltabilen bir sistemi, belediye bedelsiz olarak vermek istemesine rağmen yıllardır Emniyet Müdürlüğü neden almak istemez? Bu sisteme göre günlük ortalama ihlal sayısı ne kadar biliyor musunuz? 40-50 bin arası... Akp meclis üyesi ya da Akp'nin hızlı milletvekili atilla kaya bu 3 soruyu açıklarsa yeterli olur sanırım.

Yorumu oyla      4      3  
CANER 25 Mayıs 2021 Salı 13:36

TUNÇ BEYE SORMAK LAZIM HANGİ İLDE YAŞIYORSUNUZ DİYE GÜN İÇERSİNDE KULLANDIĞI KONAK TÜNELLERİNİ UÇAN YOLU KİM YAPTI KİMLER ZAMANINDA YAPILMAMASI İÇİN ENGELLER ÇIKARDI ŞİMDİ ENÇOK KULLANANLARDA ONLAR VE İZMİRLİLER YAKIN ZAMANDADA KARAYOLLARI TÜNELİ İZMİR BÜYÜKŞEHİRE DEVRETTİ O BİSİKLET YOLLARINI YAPINCAYA KADAR KENT MERKEZİ VE BAĞLANTI YOLLARINI GENİŞLETME ÇALIŞMALARI YAPSALARDI ŞİMDİKİ VE ÖNCEKİ BAŞKANLARIMIZ BU YOLLAR BU KADAR FELÇ OLMAZDI DUA ETSİNLER OKUL SERVİSLERİ HENÜZ DEVREDE DEĞİL. KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KENTTİN DIŞINDAKİ YERLERDE BAŞLAMIŞSINIZ BOŞ ÖNEMLİ OLAN KENT MERKEZİNİN VEDE YAKININ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜN GERÇEKLEŞMESİ ONDAN SONRA İLMEK İLMEK DIŞ CEPERE DOĞRU GİDERSİNİZ BİZE HİKAYE ANLATIP DURUYORSUNUZ UZUNDERE TOKİ YAPTIDA İŞ BİTTİ BELEDİYEYE DAİRE VERDİ ONLARDA HAVASINI ATIP HEYELAN BÖLGELERİNİ BOŞALTIP İŞ YAPMIŞ GİBİ DERGİLERDE GAZETELERDE İKİDE BİR HAVASINI ATIYORLAR İZMİR MERKEZDEKİ BALLIKUYU KADİFEKALE BASMANE ÇİMENTEPE ZEYTİNLİK YEİLDERE GÜRÇEŞME EN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMESİ GEREKEN YERLERİ BURALARI BIRAKIP ÖRNEK KÖYDE BOŞ ALANLARIN ÇOK OLDUĞU UZUNDEREDE BİR KISIM UÇ KISIMDA KALMIŞ OLAN YERLERİ YAPARAK BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ KENDİ İMKANLARIMIZLA HAVASINDAN VAZGEÇİN SİZ MADDİ AÇIDAN YAPAMIYORSANIZ HÜKÜMETE BIRAKIN KAFAYI ÇALIŞTIRIN ONLAR YAPMAYA ÇALIŞSINLAR YAPAMAZLARSA SİZ KONUŞUN İZMİR İÇİN EN AZINDAN DENEYİN HERŞEY SİYASET DEĞİL İZMİRLİYSEK HERŞEY İZMİR İÇİN OLMALI PARTİYİ BİR KENARA BIRAKIN BİZ KAZANALIM İZMİRLİ KAZANSIN.. DEĞİŞİM ZAMANI GELMELİ

Yorumu oyla      4      8  
izmir 25 Mayıs 2021 Salı 13:21

izmire alternatif kaç km yol yapıldı? kaç alt geçit yapıldı? sıfır... bahane üretmeyin.. öğretmen rahime şeyhoğlu adında bir sokak var. 3.5 km sokak mı olur? ve bu yol ana yol olmnuş durumda (otoyol limontepe kavşağından dostluk bulvarına giden yol) tek gidiş geliş. her akşam sıkıntı. yeşildere ve eskiizmir cad. saymıyorum bile..

Yorumu oyla      4      6  
sezarın hakkı sezara 25 Mayıs 2021 Salı 12:45

ŞEhir resmi rakamlarca yılda 50.000 kişi göç alıyor. bunun en çoğu yılda 20.000 ile istanbuldan geliyor. ibrahim sahalara geri dönüp kendi trafiğimizi kendimiz yaratıyoruz yazmış. Hayrı verdiğim rakamlar birde resmi rakamlar . bu işin bir gayri resmi boyuttaki rakamları var. Benim tahminim olarka izmir in günlük giriş çıkışları ile yıllık aldıgı göç 80.000 üzeridir. gayri resmi göç rakamını bir kenara bırakırsak. yılda 50.000 kişi göç alıyor. neredeyse ATatürk stadı dolusu insan demek. bu göç eden insanların günümüz de yarısının arabası oldugunu düşünsek . yılda izmir trafiğine 25.000 araç katılıyor demektir. 25.000 rakamı korkunç bir rakam arkadaşlar ama akp li birine sorarsanız bunu 1 tane belediye otbüsünün bilmem kaç sefer yapmasını anlatır size. Şehre olan günlük girişleri de kattıgınız zaman bu rakam ortalama yılda 30.000 civarına denk gelecektir. saygılar.

Yorumu oyla      5      3  
Mehmet79 25 Mayıs 2021 Salı 09:55

Salgından önce de trafik sorunu vardı. Ufak tefek düzenlemeler dışında trafiği rahatlatacak hamleleler yapmadınız. Mesela şimdi de Smyrna-Altınyol çıkışını kapattınız, yan yolu kullandırmaya mecbur bıraktınız. Araçlar neredeyse Manavkuyu'ya kadar kuyruk oluşturdu.

Yorumu oyla      5      4  
ibrahim 25 Mayıs 2021 Salı 09:44

Basit bir örnek vereyim. 17 TOKİ hattı bundan 6 7 ay öncesine kadar bir uçtan diğer uca 17 dakikada giderdi. Sonra ne olduysa güzergahı mustafa kemal sahil bulvarını, üçkuyular iskele kavşağını geçecek şekilde değiştirdiler. Değişen rota üstünde durak yok, yani iniş biniş yapılmadığı için sadece turistik tur atıp deniz görmüş oluyoruz. Böyle olunca 17 dakikalık yol, en az 45 dakikada gidilmeye başlandı. harita üzerinden mesafe ölçümü yapmak mümkün, yeni rotası ile mesafe tam 4 km artmış. bu hat pandemi kısıtlamasında bile yıllık 15236 sefer yapıyor yani yıllık fazladan 61 bin km yol yapması anlamına geliyor. kaybolan paraya, boşa trafikte geçen zamana bakarmısınız. bu benim hergün kullandığım bir şey, şoförler dahil isyan etmeyen yok. kaç sefer kuruma bildirildi sayısını bile unuttum. ama tık yok, ben yaptım oldu havası hakim. kimbilir bunun gibi ne örnekler vardır. özetle trafik sorununun bir parçasıda böyle anlamsız uygulamalar. f.altay-halkapınar tramway hattının güzergahı keza öyle. kendi elimizle kendi trafiğimizi yaratıyoruz ve sonra da bahanelerin arkasına sığınmaya çalışıyoruz.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... 'Tatlı' adını kaldırmak 'acı' verir!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Tatlı' adını kaldırmak 'acı' verir!
Büyükşehir'de gündem 'Emlak Konutları'
Karşıyaka'da planlama süreci tartışmalara neden olan Emlak Konutları ile ...
Soyer'den Urla çıkarması: Yeni yatırımlar yolda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yarımada turu Urla'dan ...
 
Çiğli'de çocuklara oyuncak dağıtıldı
Çiğli Belediyesi, Enpara.com’un Oyuncak Kütüphanesi Derneği desteği ile ...
Vali Köşger açıkladı: İzmir’de vakalarda büyük düşüş!
Günlük 1500 vakayı gören kentin, tam kapanmada iyi bir sınav verdiğini ...
48 bin adet dikildi... Buca kekik kokacak
Antimikrobiyal özelliği ile koronovirüs salgını sırasında adından sık ...
 
İzmir'de kiraz üreticisine gönüllü desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs sürecinde ...
Bornova’da kaçak moloz dökümlerine geçit yok
İlçe genelinde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri ...
Güzelbahçe’deki poliklinik krizinde yeni gelişme: Hizmete açılıyor!
Urla Devlet Hastanesi’ne bağlı Güzelbahçe semt polikliniği pandemi gerekçesiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva