HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2021 Pazartesi - 21:12

Büyükşehir'de gündem 'Emlak Konutları'

Karşıyaka'da planlama süreci tartışmalara neden olan Emlak Konutları ile ilgili gündem maddesinin Meclis'te görüşülmesi sırasında AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili isimler arasında tartışmalar yaşandı. Tartışmalar üzerine söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu bölgedeki insanlar mevcut dokunun bozulmasını istemiyor. Bunu Hüsnü Bey’e anlatamıyor olabiliriz ancak itiraz oranlarına bakarsak zaten bu bunu gösteriyor. İtiraz oranı yüzde 10’u geçmedi. Aldığım teşekkür mesajlarının sayısını gerçekten bilmiyorum" diye konuştu.

Büyükşehir de gündem  Emlak Konutları

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumu gerçekleştirildi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı.

Meclisin açılışında ise geçtiğimiz ayda hayatını kaybeden Torbalı Belediyesi merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından ise Millet İttifakı adına CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, Cumhur İttifakı'nı temsilen ise MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, İsrail'i kınadı.

Meclisin gündeminde ise Karşıyaka’daki Emlak Konutları tartışması ve 'Tatlı Mustafa' isminin bir sokağa verilmesi talebi damga vurdu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka İlçesi sınırları içerisinde bulunan  Atakent Mahallesi'nde yer alan ve 'Emlak Konutları' olarak bilinen alandaki konutları dönüşümü için kat artışına izin verilmemişti. Kat artışı isteyen mülk sahipleri ile Karşıyaka Belediyesi sık sık karşı karşıya gelirken, ilgili konu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar iletilmiş ancak yine de yapılan itirazlar Karşıyaka Belediyesi Meclisi tarafından 'oy çokluğu' ile reddedilmişti.

BAZI VATANDAŞLAR TEHDİT EDİLİYOR
İlgili gündem maddesinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelmesi sonrası söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Emlak konutlarını daha önce bu salonda dile getirmiştik. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da mahalle halkı şikâyetlerini dile getirmişlerdi. Burada, 1983 yılında hazırlanan bir imar planı notu var. Bunun uygulanmasını istiyor oradaki vatandaşlar. Atakent Mahallesi 8 bin nüfuslu bir mahalle ve bu karardan etkilenen 6 bin vatandaş var. Başkanım ben sizin gelip mahalleliyle görüşmenizi çok istiyorum. Orada ciddi bir sıkıntı var. Oradaki insanlar yıllar önce Emlak Bankası’ndan krediyle bu evleri almış olan ve çoğu emekli maaşıyla yaşayan kişiler. Bu arkadaşların arkasında bir dayı ya da amca olmadığı için mi sahip çıkılmıyor? Burada bakıyoruz ki bazı meclis üyeleri gidip oradaki vatandaşları tehdit ediyor. Bu insanlar burada sadece taban alanında yüzde 40 yapılaşma hakkı istiyor. Gidin, oturun, bir görüşün. Genel Başkanınızın da bir isteği var. Kendisi halkın iradesiyle çözülmesi gerektiğini söylemişti" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN BU KARARI DESTEKLEDİKLERİ ORTADADIR
Boztepe'nin ardından söz alan CHP Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Murat Aydın ise hiçbir meclis üyesinin bir mülk sahibini tehdit edemeyeceğini söyledi. Aydın, “Daha önce de biz bunu mecliste uzun uzun tartıştık. Şu konuda hemfikir olduk. Biz önceki planlarda olan binalarda geriye gidiş yapmamam ve haklarının korunması konusunda hemfikir olduk.  Biz neyi kazanıyoruz? Geçen sefer aldığımız kararla Karşıyaka gibi sıkışık bir alanda 6 bin 900 metrekare gibi bir alanı koruduk. Bostanlı ve Yalı mahalleleri İzmir’de en çok konut yoğunluğu bulunan mahallelerden… Biz bu kadar yoğunluk içinde boş alanların korunmasını istiyoruz. Bunu vatandaşa rağmen değil, vatandaşların haklarını koruyarak yapıyoruz. Şunu belirtmeliyim. Karşıyaka Belediye Başkanı ve meclis üyeleri bu mahalleyi gezen insanlardır. Ayrıca hiçbir meclis üyesinin de meclis üyelerini tehdit etmesi gibi bir şey söz konusu değil. Böyle bir şeyi dillendirmek hoş değil. Sayın Genel Başkanımızın sözü de nettir. Başkanımız konunun vatandaşların yararına çözülmesini ister. Nitekim bu kararımıza gelen itiraz oranları oldukça düşüktür. Yani vatandaşların bu kararı destekledikleri ortadadır" ifadelerini kullandı.

SİZİN TABANINIZIN DİLİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
CHP'li Aydın'ın sözleri sonrası yeniden söz alan AK Partili Hüsnü Boztepe, "Ben özellikle eğik binalardaki bölgeyi nasıl savunulduğunun hepimiz fakrındayız ve bizde ona evet dedik. Murat bey iki tane parsel söyledi. Bölgeyi en iyi bilen arkadaşlarınızdan biri benim. Benim çocukluğum geçti orada. Ben o inşaatlarda çalıştım. Ben kimseyi tehdit edildi demedim. Deprem ile ilgili 4-5 ay süren hepimizin emek verdiği konuları geçirdik. Neden burada da aynısını yapmıyoruz? Sadece gidip, 'ben burada olduğum sürece bu burada değişmeyecek' diyen arkadaşlarımızın olduğunu söylediler bize.  Cumhuriyet Mahallesi için de aynısı oldu, Genel Başkanınız talimat verdi, sonra değişti. Rica ediyorum gidin vatandaşı dinleyin. O bölge dolgu yapıldı. Oranın yeşil örtüsünü Ahmet Piriştina yaptı. Bu evler yapıldığında orası denizdi. Buradaki olay 2 tane blok yüzde 40'ın sütünde. Neden buralara ruhsat verdiniz? Eşitlik olmuyor o zaman. Burada bir hak kaybı var. Sizin tabanınızın dili olmaya çalışıyoruz burada" dedi.

İTİRAZ ORANI YÜZDE 10 U GEÇMEDİ
Son olarak söz alarak iddialara yanıt veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise taleplere onay verilmemesinden kaynaklı olarak kendisine gelen teşekkür mesajlara vurgu yaptı. Tugay, Hüsnü Bey’e dönerek “bu konuya gösterdiği ilgiden teşekkür ediyorum. Bu konuda inşaatı arttırmak için pek çok insanın benzer söylemi var. Burada belediye başkanı daha önce 2 binaya imza attı sözü doğru değil. Bu belediye başkanı ben diyorsanız bende değilim. Bizden önceki dönemde ruhsat verilmiş ve asıl sorun buradan çıktı. Orada bölge yapısının bozulacağı anlaşılınca bölge halkı büyük tepki gösterdi. Bizim dönemimizde 1 parselde riskli yapı kararı alınmış, bir bina yıkılmış ve kesin ruhsat başvurusunda konuyu Büyükşehir'e sorduk. Bu konunun plan dışında kaldığını ve bundan dolayı yüzde 40'ın üzerinde yapılaşma olabileceğini düşündük. Sonrasında planlama ve imar komisyonu arkadaşlarımız bölge halkı ile konuşmalar yaptı. Bu bölgedeki insanlar mevcut dokunun bozulmasını istemiyor. Bunu Hüsnü Bey’e anlatamıyor olabiliriz ancak itiraz oranlarına bakarsak zaten bu bunu gösteriyor. İtiraz oranı yüzde 10’u geçmedi. Aldığım teşekkür mesajlarının sayısını gerçekten bilmiyorum. Oraya Genel Başkanımız'ın davet edilmesi Genel Başkanımız'ın halkın sorunlarına duyarlı olmasındadır. Biz şimdiye kadar hiç kimseye ‘o bölgedeki insanlar zengin, bu yüzden istiyorlar’ diye bir söz söylemedik" diye konuştu.

'KATI ATIK' TESİSİ İÇİN İYİ PARTİLİ BAŞKAN'DAN 'TEKRAR İNCELENSİN' ÇIKIŞI
Oturumda gündeme gelen ve Tire ilçesi, Karateke Mahallesi, 892 no’lu parselde Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığınca yapılması amaçlanan Tire II. Sınıf Düzenli Depolama ve Rehabilitasyon Tesisine yönelik olarak, parselin Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerileri de gündeme getirildi.  Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ilgili maddenin komisyona gönderilmesi öncesi söz aldı. Konuşmasına teşekkür ederek başlayan Başkan Duran, "İlçemize örnek teşkil eden proje için teşekkür ederiz. Bölgedeki 5 ilçenin katı atıklarının enerjiye dönüşmesi büyük bir kamusal fayda sağlamaktadır. İlçemiz Tire'nin Ödemiş ilçemize olan mesafe uzaklığı göz önüne alınarak, burada çıkacak olan atıkların ilçemizde depolanmasını nakliye masraflarını da göz önüne alınmasını talep ediyoruz. Buradan çıkacak olan atıkların tarımsal mana da gübre şekline dönüştürülebilmesini de talep ediyoruz. Mümkünse ilgili maddenin gündemde kalmasını ve tekrar değerlendirilmesini talep ediyoruz" dedi.

SİZE KARŞI YAPILAN BİR İHANET OLARAK GÖRÜYÜROZ
AK Parti Tire Belediyesi Meclis Üyesi Ali Ayyıldız ise, “Burada bir çelişki var. Sizin de tarım ve küçükbaş hayvan ile ilgili sözleriniz ve. Bahsedilen parsel mera alanı… Burada belli bir süredir vahşi bir katı atık depolaması yapılıyor ancak,  katı atık tesisi ile sizin yaptıklarını ile çelişen bir alan. 5 bin kilometre bir alna 5 ilçe. İhtiyaç olan 0.4, 0.5 kilometrelik bir alan. 5 bin kilometre içinde mera dışında alan bulamamaları size karşı olan bir ihanet olarak görüyoruz. Merayı çöplük yapan bir belediye başkanı olarak tarihe geçmemeniz için umarı komisyon üyeleri bu konuda çalışır ve doğru karar alınır" dedi.

Konuşmaların ardından ise ilgili madde tüm meclis üyelerinin oyları ile İmar, Tarım ve çevre Komisyonlarına sevk edildi.

BÜYÜKŞEHİR BİNASI KARARI KOMİSYONLARDA
Meclis gündeminde yer alan maddeye göre,  "İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun ve Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü arasında protokol imzalanması için Başkan Tunç Soyer yetki istedi. Öneriyi değerlendiren Meclis üyeleri ilgili maddeyi oy birliği ile acil başlığı ile Hukuk, Plan Bütçe ve Afet ve Deprem Komisyonu'na sevk etti.

ÇİĞLİ TRAMVAYI VE NARLIDERE METROSU İÇİN 75 MİLYON EUROLUK KREDİ TALEBİNE ONAY
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan 'İzmir'i demir ağlarla öreceğiz' söylemi sonrası çalışmalarına başlanan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için 20 Milyon Euro ve Çiğli Tramvayı çalışmalarına için ise 55 Milyon Euro'luk kredi kullanım talebi için Başkan Soyer Meclis'ten onay istedi. Kararı görüşen Meclis üyeleri ilgili öneriye oy birliği ile acil kaydıyla Bütçe Komisyonu'na sevk etti.

'TATLI MUSTAFA İSMİNE VETO' KARARINA MECLİSTEN 'VETO'
Tatlı Mustafa lakabıyla tanınan Yeşilova Spor Kulübü’nün Kurucusu Mustafa Küçükoğullarından’ın adı Konak Belediyesi tarafından ailesinin yaşadığı sokağa verilmişti. Konak Belediye Meclisi'nden geçen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderilen karar ise geçtiğimiz ay Meclis üyeleri tarafından 'Hukuk Komisyonu'na gönderilmişti. Hukuk Komisyonu'nda incelenen gündem maddesi ile oy birliği ile reddedilmiş ve karar tepkilere neden olmuştu Büyükşehir Hukuk Komisyonu'ndan Meclis gündemine gönderilen ilgili madde Mayıs ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumunda görüşüldü. İlgili maddeyi görüşen Meclis üyeleri, oy birliği ile ilgili maddeyi komisyonlara geri gönderme kararı aldı.

ALİAĞA’DAKİ ASBESTLİ GEMİ GÜNDEMİ
Türkiye gündeminde yer alan asbestli geminin Aliağa'da yer alan gemi söküm tesisinde söküleceği gündemi hakkında çıkan iddialar ile ilgili konuşan MHP Aliağa Meclis Üyesi Hakan Şimşek, "Bir haber gündeme geldi, 600 ton asbest yüklü gemi Türkiye'ye geliyor diye. Sonrasında nükleer atık ve radyasyonlu gemi olarak söyledi. O yetmedi zehir yüklü, atık yüklü bir gemi Türkiye'ye doğru hareket ediyor haberleri çıktı. Bunu üzerine Çevre Mühendisleri Odası ve ben artık Türk Tabipler Partisi dediğim yer açıklama yaptı, sivil toplum örgütleri açıklama yaptı, sonrasında da siz açıklama yaptınız. Böyle bir haber bombardımanından sonra kamuoyu tek taraflı bakış açısından baktığından işin ciddi vahamet oluşturduğunu düşünebilir. Sayın başkanın 2 yıllık görev süresi içinde Aliağa'daki gemi dönüşüm alanına daha önce gelip ziyaret ettiniz. Bu bahsettiğim bütün haberleri bir tarafta tutuyorum. Size bir başka pencereden bu işin ne olduğunu anlatmak istiyorum. 1962 yılında Fransız donanmasının envarterine girmiş olan bir gemi… O yıllarda uçak gemisi olarak dahil olan bu gemi yıllar boyunca Fransız donanmasında görev yaptı. Haberlerin birinci unsurunda nükleer atık ve tehlikeli demesi zaten hayal ürünü… Gemi buhar gücü ile çalışan bir gemidir. Son zamanlarda söylendiği gibi nükleer gemi değil. Kamuoyunun yanlış algıladığı, bir konu da Türkiye dünyanın atık veya çöplüğü değil, o yüzden dünyadan kimse bu kadar atık yüklü gemi almadı o yüzden Türkiye'ye geldi diye bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Bu gemiyi almak için dünya üzerinde 12 firma ihaleye girdi.  Zehir yüklü olmasa bu kadar ucuza alınamazdı diye haberleri gördük. Avrupa Birliği sertifikası olmayan hiçbir  geri dönüşüm sertifikası olmayan hiçbir tesis bu ihaleye giremez. Şundan dolayı gurur duyabiliriz. Geri dönüşüm tesisinin eksikliklerini söyleyebiliriz ancak 6 firma  Avrupa Birliği Gri Sertifika dediğimiz Yeşil sertifikayı almış durumda. Yani bütün kriterleri sağladıktan sonra bu gemileri alabilirsiniz.  Bir gevşeme olursa 21 firmadan 9 firma bu sertifikaları almış olacak. 4-5 bin kişilik gemiler var, şu an 1 yıl içerisinde 6 tanesi Aliağa'ya geldi geri dönüştürülmek üzere.  Bu ülkemizin bir başarısıdır. Bu sektörü niye yapıyoruz diyebilirsiniz. Dünyanın tatil cenneti gibi bir algı gelir Kanarya Adaları’nı düşündüğünüzde.  Ben oradan gemi aldım getirdim, geri dönüştürdüm. Kanarya Adaları dediğimiz yerde bile gemi söküyorlar. Biz şunu alışkanlık haline getirdi, evet bakalım inceleyelim ancak bizim ülkemiz herkesin elini kolunu sallayarak istediği atığı getirebileceği yer değil. Şu an o geminin Bakanlık Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini bilmiyor. Atık envarteri çıkarılmadan  gemiler son limanına varamaz. İlgili ülkenin bakanlıkları bu raporları almadan çıkışına veya girişine izin vermez. Şu an Norveçli bir firma bu gemi ile ilgili tüm atık envartellerini çıkarıyor. Bu gemiyi Türkiye tersanelerinin alması büyük bir başarıdır. Çünkü bu kriterleri karşılayabilen 6 firma var dünya üzerinde. Birileri bu işi pompalıyor. Bu gemi 10 milyon dolara alındı ancak ABD'li firmaların 45 milyon dolarlık teklifleri vardı ancak sertifikaları olmadığı için elendi. Birileri Türkiye'ye gelmemesi için bu konuyu kaşıyacaktır" dedi.

BU ÇOK BÜYÜK BİR TEHLİKE, MAGAZİNSEL BİR ŞEY DEĞİL
Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Barçın ise MHP'li Şimşek'e yanıt verdi. Barçın,  “Önerge sahiplerinden biri olarak, yaklaşık 28 ya da 29 tane Sivil Toplum Kuruluşları ile iki toplantıya katıldım. Gazeteden veya kulaktan dolma bilgi de değil. Bir buçuk yıldır 2017’de sonlandırılmış. Nükleer atık kimse demiyor, nükleer silah taşıyan nükleer denemeler yapan bir gemi bu. Kimsenin nükleer atık dediği yok. Yeterlilik alması, yeterlilik denmesi enteresan... Bakın bunun ikiz bir kardeşi var aynı yıllarda yapılmış; Klemenso diye. İngiltere bunun ihalesini alıyor ve yeterliliği de var. Buna İngiltere’de izin vermiyorlar. İzin vermemeleri nedeni de kamuoyu baskısı yüzünden ve Hindistan’da bu sökülüyor. 24 tane yeterlilik alan Avrupa Birliği onaylı tesisin 8 tanesi bizde. Fakat geriye kalan 8’i düştüğünüzde 16 tanesinin hiçbir tanesi baştan kara değil hepsi havuz sistemi. Yani Avrupa Birliği burada bize artık tırnak içinde bir kıyak yapıyor muhtemelen.  Ama niye yapıyor bunu? Baştankara havuz sistemi olmayan en vahşi şekilde sökülen ülkelere, bakın bakalım Belçika’nın anvertine benzer mi? Türkiye'nin yanında Hindistan, Pakistan ve Bangladeş var. Başka da baştankara havuzsuz yeni söküm tesisi yok. Son Çin çıktı, ondan önce de Vietnam. Sadece kendi ülkelerinin gemi sökümlerini kabul edeceklerini açıkladılar. Bu çok büyük bir tehlike, magazinsel bir şey değil. Bu ciddi anlamda bir risk. Bu sadece bir taneyle veya 5 tane sökümle kalmayacak, arkası peşin sıra gelecek. Bunu ekonomik bir faaliyet olarak da değerlendirdiğinizde 7-8 kat değerinin altında ihale kaldı. Bir sürü yabancı kaynaklardan da öğreniyoruz bunu. Herhangi bir internet gazetesinden falan değil" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE KİMSENİN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR
Söz alarak Hakan Şimşek'in iddialarına cevap veren CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın ise, "Bu geminin radyoaktif bir gemi olduğu söylenmedi zaten. Fransa bu geminin nükleer denemelerde kullandığı için bu gemi radyoaktif bakımında kirli durumda. Bunu biz demiyoruz, Fransa diyor. Bu tartışma yeni değil, yaklaşık 3 yıldır arttırılan bir konu. Evet, Avrupa Birliği ülkelerinde gemi söküm yeri var ama Aliağa’da bir defada yüz bin tonun üzerinde bir gemi söküldü. Boş ağırlığı 24 bin ton civarında. Bütün Avrupa Birliği ülkelerinde yıllık söküm miktarı yüz bin ton değil. Evet gemi söküyorlar ama küçük gemi söküyorlar. Bunların hepsini de havuz içerisinde söküyorlar. Bizim gibi baştan kara yaparak yarısını karada, yarısı suda bir gemiye koyup orada vahşi usulle söküp biraz toprağa yarısı suya bir şekilde değil. Aliağa’da 22 firmanın bulunduğu yer bulunan yer aslında 5 veya 6 firmanın bulunması gereken yerdir. Belçika’da yeşil sertifika almak kolay değildir ama Türkiye’de kolay değil. Standartlar Türkiye için uygulanıyor. Türkiye kimsenin çöplüğü değildir. İngiltere 201 bin ton plastik aldık. Bu durumun yanlış olduğu görüldü ve tebliğ ile yasaklandı. AK Parti hükümeti yaptı bunu” dedi.

 
CHP Sözcüsü Öztrak: Ülke 'Narcos' setine dönmüş...
 
Engin Altan Düzyatan dolandırıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“ Belediye Ana. “ 24 Mayıs 2021 Pazartesi 22:27

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde 120 ( Eylül 2020 ye kadar ilk binişten sonra sınırsız 90 dk. ) aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ; çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Çevre ilçe belediye otobüslerini kullanmak zorunda olan vatandaşlarına neden 120 dk. aktarma hakkı vermiyorsunuz da ; otobüslerde dolmuşa biner gibi indi bindi para ödeniyor . İzmir BB nin kamu hizmeti olan toplu taşımada adil ve eşit hizmet anlayışı . CHP nin kamu hizmetlerinde adil ve eşit hizmet ilkeleri ile örtüşüyor mu ? CHP nin kurumsal kimliği İzmir’de toplu ulaşımdaki bu uygulamaya sessiz kalıyorsa ! Zaman zaman CHP iktidar olursa şu yapılacak , bu yapılacak deniliyor ya ! Hangisine inanalım . CHP ‘si yerelde İzmir BB ni yönetmiyor mu ? İzmir toplu taşımada adil ve eşit hizmeti sağladığınızdan emin misiniz ? .Bugünkü teknoloji ile İzmir’deki tarife ve ücretlendirmede başka bir toplu ulaşım mümkün değil mi ? ( Bkz. ESHOT int. sit . Tarife ve ücretler . 120 dk. aktarma hakkı yoktur . )

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Urla çıkarması: Yeni yatırımlar yolda!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yarımada turu Urla'dan ...
Çiğli'de çocuklara oyuncak dağıtıldı
Çiğli Belediyesi, Enpara.com’un Oyuncak Kütüphanesi Derneği desteği ile ...
Vali Köşger açıkladı: İzmir’de vakalarda büyük düşüş!
Günlük 1500 vakayı gören kentin, tam kapanmada iyi bir sınav verdiğini ...
 
48 bin adet dikildi... Buca kekik kokacak
Antimikrobiyal özelliği ile koronovirüs salgını sırasında adından sık ...
İzmir'de kiraz üreticisine gönüllü desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs sürecinde ...
Bornova’da kaçak moloz dökümlerine geçit yok
İlçe genelinde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri ...
 
Güzelbahçe’deki poliklinik krizinde yeni gelişme: Hizmete açılıyor!
Urla Devlet Hastanesi’ne bağlı Güzelbahçe semt polikliniği pandemi gerekçesiyle ...
Karşıyaka’nın renkleri bir araya geldi
Karşıyaka Belediyesi, Diyalog ve Kalkınma İçin Kültürel Çeşitlilik Günü ...
Narlıdere'nin çehresi değişiyor
Narlıdere Belediyesi tarafından, ilçenin tarihi dokusunu korumak ve gelecek ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva