HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2015 Pazar - 12:38

MHP İzmir'de görselliği kullanacak!

İZMİR'de 7 Haziran'da yüzde 12 oy alarak meclise dört milletvekili gönderen MHP, 'anlatılan değil görünen akılda kalır' teziyle seçimde görselliği kullanacak. MHP'nin yapacakları ekranlı mobil araçlarla seçmene ulaştırılacak. Seçim bütçesi yapmayan MHP, partililerle sahada olacak.

MHP İzmir de görselliği kullanacak!

İZMİR - MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, DHA'nın sorularına şu yanıtları verdi:

MHP İzmir'de 1 Kasım seçimi için nasıl bir strateji kuracak?
MHP seçim startını bayramın ikinci günü verdi. Milletvekili adaylarımızla seçmenin tamamına ulaşma gayretimiz olacak. Milletvekili adayı profiline bakıldığı zaman seçmene daha rahat ulaşabileceğiz. Birçoğu İzmir'in çeşitli ilçelerinden değer olarak gördüğümüz ve aday gösterdiğimiz kişiler. Daha yerel adaylarla seçime gidiyoruz. Herkes kendi bölgesinde çalışsın arzusu içindeyiz. Parti teşkilatımızdan ilçe ekipleri de oluşturuldu. Görsel çalışma da yapacağız. Türkiye'nin biriken sorunlarını çözüm önerilerini mobil ekranlarla vatandaşa anlatacağız. Görünen şey zihinde kalır. Sadece anlatmayacağız bunu sinevizyon aracılığıyla vatandaşa izlettireceğiz. Bu yöntemle çalıştığımız yerlerde oyumuzu artırdık. MHP ili, ilçesi, mahalle ve semt sorumluları, sandık görevlileri ile seçime hazır, eksiğimiz kalmadı. MHP İzmir mensupları ve milletvekilli adaylarımızla birlikte mümkün olan en çok seçmene ulaşıp Türkiye'nin içinde bulunduğu çıkmazı anlatacak. Terör, işsizlik ve ekonomi sorunlarına dikkat çekeceğiz. İhanet sürecini, işsizliği, yoksulluğu dile getireceğiz. Üretici, esnaf, işadamı, sanayici perişan. İşsiz zaten yaşam mücadelesi içinde. İktidar 'iyi kazanıyorsunuz maşallah iyi geçiniyorsunuz' diyor. Bu iş böyle değil. İnsanların getirilerinin azaldığını ve ülkenin ekonomik krizle karşı karşı kalacağını söylemiştik. Bugün iktidar bu itirafta bulunuyor. MHP'nin uyarıları gerçek oluyor.
 
AK Parti'den Binali Yıldırım'ın adaylığı MHP'yi etkiler mi?
Binali Yıldırım'ın İzmir adaylığını ve İzmir'e gelişini bir garip gördüm. Yıldırım, AKP'nin genel başkanı mı? Yıldırım 'efsane' olarak lanse ediliyor ama İzmir onu farklı hatırlıyor. İzmir'e gelişi bize başka olumsuzlukları hatırlatıyor. İnsanlar bacanak sorusunu yeniden gündeme getirmesin? Diğer yandan her ilde bir Binali yaratmaya çalışıyorlar ama bu olmayacak. AKP gidiyor, eriyor. 7 Haziran tarihinden bu yana bakıldığında ekonomi daha kötüye gitti, terör arttı. Değişen iki şey var. İşi yapamayan ülkeyi uçuruma sürükleyen iktidarın itirafı ve 138 vatan evladının şehit oluşu. Böyle bir durumda Binali'yi allayın pullayın, İzmir gibi Atatürkçü, milliyetçi bir kente satamazsınız, kabul ettiremezsiniz. Milliyetçilik söylemlerine gelince insan utanır. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alacaksın, Kürt kardeşlerimizin oyu senden gidince Türk milliyetçilerinin oyuna göz dikeceksin. Çakma söylemlerle Türk milliyetçilerinin oyunu, İzmirli vatanperverlerinin oyunu alamazlar. Binali de alamaz milyon Ali de.
 
Milletvekili aday listenizde değişiklik yaptınız, yeni liste İzmir kamuoyunda nasıl değerlendirildi?
Ben milletvekili aday listesiyle gerek sıralama gerek kadınların yeri ile ilgili yorum yapmayacağım. 1. sıradan 13. sıraya kadar iki bölgedeki vekillerimiz bizim için çok değerlidir, hepsiyle övünüyoruz. Haklarında zerre kadar şaibe yok. 26 adayım var, teşkilatımla birlikte elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız.
 
Seçimde saha çalışmaları ne zaman ve nasıl başlayacak?
Bayramın ikinci günü sahaya indik. Vatandaşın tamamına ulaşacağız. Girmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. Tüm gönüllere gireceğiz. MHP'nin öngörüsünde ne kadar haklı olduğunu herkese anlatacağız. Çiftçiye 'mahsülün para etti mi daha doğrusu ürününü tarladan toplayabildin mi' diye soracağız. Ücretliye, 'geçinebiliyor musun' diyeceğiz. Esnafa soracağız dünden farklı neyin var? İzmirli hemşehrilerimizin beklentilerinin yerine gelip gelmediğini soracağız. Beklentisi yerine geldiyse sorun yok gelmediyse beklentisini MHP'nin nasıl yerine getireceğini anlatacağız. MHP iktidarında ne gibi imkanlar sağlanacağını söyleyeceğiz. 3 Ekim'de beyannamemiz açıklanacak. Üretimden turizme emekliden sanayiye kadar her kesimle ilgili seçim vaatlerimiz burada yer alacak.
 
1 Kasım seçimi için ne kadarlık bir bütçe hazırladınız?
Bütçemiz yok. MHP, 7 Haziran seçimlerine de Genel Merkez'in bir miktar desteği ile girdi. Onu da ilçelerin tamamına pay ettim. Bu seçimde MHP bütçeyle girmiyor. Bizim adaylarımız kendi imkanlarıyla çalışacak. Teşkilatımız da kurulduğu günden bu zamana kadar üyelerimizin sayesinde ayakta kalıyor. Zerre kadar yardım kabul etmiyoruz. MHP inanç ve iman gücüyle helal harçlığı ile seçime gidecek.
 
İzmir için 1 Kasım seçim tahmininiz nedir?
MHP'yi İzmir'den birinci parti olarak çıkarmak için elimizden geleni zonuna kadar yapma gayreti içinde olacağız.
 
İzmirli seçmene çağrınız nedir?
Seçmenden isteğim dünle bugünü kıyaslasınlar. İktidar partisinin uygulamalarına mutlaka baksınlar. Kendilerinin bu iktidar döneminde hangi noktada olduğunu ve nereye geldiğini tespit etsinler. İyi bir noktaya mı gelmişler yoksa sıkıntı içindeler mi? CHP'nin de yönetme yetisinin, öngörüsünün, tutarlı bir politikasının olup olmadığını tahlil etsinler. Birlik ve beraberliği, huzuru sağlayacak, Türkiye'yi iyi yönetecek bir partiye oy versinler. Ekonomik anlamda dürüst olacak, sözlerinin arkasında samimiyetle duracak partiye oy versinler. MHP bu konuda hazırdır. Bu bir kader seçimi. Seçmenden çok iyi düşünerek oy atmalarını istiyorum.(dha)
 

 
Teröre karşı özel güvenlikler de teyakkuzda!
 
13 aylık ‘pardon’a 300 binlik karşı dava!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıza 28 Eylül 2015 Pazartesi 07:53

İthal adaylarla başarı zor olmazmı?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de 1 Kasım'a 'Başkanlık' ayarı!
AK Parti’nin 4 Ekim’de açıklama kararı aldığı 1 Kasım Seçim Beyannamesi’ndeki ...
Davutoğlu: Solculardan fena dayak yedim
Star yazarı Ardan Zentürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun New York seyahati ...
Gürsel Tekin: Suriye konusunda iktidarı kimin...
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suriye politikaları nedeniyle hükümeti ...
 
Binali Yıldırım'dan iki saat rötarlı 'İzmir'e dönüş' mitingi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, eski milletvekili ve ...
CHP'li Sındır: 1 Kasım AKP'nin yok oluş miladı olacak
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "1 Kasım seçimleri CHP'nin ...
Başkan Uğur HDP'nin İzmir hedefini açıkladı!
İzmir'de genel seçimde yüzde 11 oy oranı ile meclise iki mileltvekili ...
 
İzmir'de Binali Yıldırım heyecanı
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı ve AK Parti İzmir eski ...
Başbakan Davutoğlu: Terör tehdidinin beli kırıldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ye yönelik terör tehdidinin belinin kırıldığını söyledi.
Kılıçdaroğlu: Din görevlilerinin sandıkların başında olması...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva