HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2015 Cumartesi - 15:24

Binali Yıldırım'dan iki saat rötarlı 'İzmir'e dönüş' mitingi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, eski milletvekili ve Cumhurbaşkanlıığı Başdanışmanı Binali Yıldırım, İzmir’den yeniden aday gösterildikten sonra ilk kez İzmir’e geldi. Adnan Menderes Havaalanın’da kendisi için oluşturulan miting alanına beklenenden iki saat geç gelen Binali Yıldırım, ‘Bize 35 gün uyku yok dedi’. Yıldırım Ayrıca CHP’li Çam’ın ‘Hangi yüzle geliyor’ sorusuna da ‘Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor’ yanıtını verdi. Yıldırım ayrıca YSK'nın yasakladığı 'Haydi Bismillah' sloganını, denizcilik terimi 'Fundo Bismallah'la değiştirerek kullandı.

Binali Yıldırım dan iki saat rötarlı  İzmir e dönüş  mitingi

Mehmet İŞLER/EGESONSÖZ – AK Parti İl Başkanlığı’nın ‘Efsane geri dönüyor’ sloganlarıyla karşıladığı Binali Yıldırım için, Adnan Menderes Havaalanı VİP çıkışında miting alanı oluşturdu. Yıldırım’ın iki saat geç kalması nedeniyle daha önceden açıklanandan farklı olarak ilk önce aday tanıtım törenine başlandı. Tanıtıma 2. Bölge adaylarından başlandı. Yıldırım, 1. Bölge adayları tanıtıldıktan sonra kürsüye çıktı ve kendisini bekleyen binlerce kişilik kalabalığa seslendi. Böylelikle AK Parti İzmir’in aday toplantısı Binali Yıldırım olmadan gerçekleşmiş oldu. Aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, göçmenlerle ilgili bir çalışma nedeniyle Almayanya'da olduğu için katılamadı. Yıldırım alışılmışın dışında olarak partilileri eşi Saniye Yıldırım ve kızı Büşra Yıldırım'la birlikte selamladı. Yıldırım binlerce kişinin coşkulu katılımıyla gerçekleşen ‘Efsane geri dönüyor’ mitinginden sonra Menderes ve Torbalı'da vatandaşlarla buluştu.



ÖNCE DELİCAN KONUŞTU!
AK Parti İzmir adaylarının 13. Sırdan birinci sıraya doğru tanıtıldığı törende, Yıldırım’ın adı okunduğu sırada, sahneye o sırada kendisi alanda olmadığı için AK Parti İl Başkanı Bülent Delican çıktı ve konuşma yaptı. Delican, “Bu kadronun kaptanı efsane geri dönüyor. İzmir’de beraber tarih yazacağız. Bakmayın 7 Haziran seçimlerine, orada bir kaza oldu. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, her şey bizdeydi… Teşkilatlarımızda belki rehavet oldu. Ama bakın en ufak bir rehavette ülke ne hale geldi. Kasım’a kadar bize uyku haram. Tekrar iktidar olacağız, ülke yeninde huzura kavuşacağız. Efsane kaptanımız bize çok güzel liste hazırladı. Listemiz tamamen yerli. Made in İzmir... Birileri gibi Ankara’ya gitmek için İzmir’i sıçrama tahtası görmüyoruz. Buradaki kadro İzmir’in sokaklarını karış karış biliyor” dedi.



Delican’ın konuşmasının sonlarında sahneye çıkan Yıldırım, “Mübarek gündeyiz. Hepinizin kurban bayramını tebrik ediyorum. Mevlamdan birliğimizin ve beraberliğimizin daim olması için bizi nice bayramlara ulaştırmasını niyaz ediyorum” dedi.

TARİH YAZMAYA HAZIR MISINIZ?
Binali Yıldırım’ın hedefinde terör vardı. Yıldırım, “Terör örgütü bayram dinlemedi haince yolları bombaladı, insanları hayatına kast etti. Bu mübarek toprakları asla ve asla kimseye bölmesine parçalamasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu buradan haykırıyoruz. Bu millet tarih boyunca şer güçleriyle mücadele etmiş ve her seferinde de bu ülkenin birliğini beraberliğini kardeşliğini sağlamayı başarmıştır.  İster iç ister dış destekçiler ne yaparsa yapsın kardeşliğimize zarar vermeyecektir. İşte İzmir bunu haykırmaktadır. 35 gün sonra sandığa gideceğiz. Tarih yazacağız tüm İzmir buna hazır mısınız? Hizmetlerimiz yeni başlıyor. Bu gördüğünüz eser Türkiye’nin en büyük iç hatları 2011’de var mıydı? Bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek İzmir’i de önümüzdeki dönemde tekrar herkesin hayalindeki şehir haline getirmeye ant içtik, yemin ettik” diye konuştu.



SÖZ İSTEDİ
Yıldırım konuşmasının devamında partililerinden söz istedi. Yıldırım, “İki hafta önce İzmir’in kurtuluş yıl dönümünü kutladık. 9 Eylül sıradan bir ilin kurtuluş yıl dönümü değildir. 9 Eylül demek Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının göndere çekildiği gündür. İzmir’in kurtuluşunu hiç kimse hafife almasın. Osmanlı’dan sonra her yer işgal edildi fakat İzmir işgal edildiği zaman tüm Anadolu ayağa kalktı. İzmir son kaleydi, batıya açılan yerdi. İstiklal Savaşı'nın sonlandığı yer de İzmir oldu.  Bugün İzmirli gençler gelecek hayallerini İzmir için kuramıyorlar. Başka yerlerde, ülkelerde, şehirlerde geleceğini arıyorlar. İzmir buna layık mı? İzmir tekrar ekonominin merkezi haline getirmeye ant içtik, karar verdik.  Gün sorumlu arama, hesap sorma, sorumluluğu üleşme günü de değildir. İzmir için Türkiye için hayatını ortaya koyan şehitleri yad etme günüdür.  İzmir’e 5’incilik değil 2’incilik yakışır. AK Parti’nin 1 Kasım’a giden adaylarıyla hep beraber çalışacağız. İzmir’in beklentisini karşılamak için gece gündüz demeyeceğiz. Biz İzmir’e güveniyoruz. Bizim hayallerimiz var.  Bana bir söz verin. Binali Yıldırım ve arkadaşları size güveniyor. Sizler de bize güveniyor musunuz?” dedi.



CHP’Lİ ÇAM’A 'HANGİ YÜZLE GELİYORSUN' CEVABI
Yıldırım, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın ‘Binali Yıldırım İzmir’e ne yüzle geliyor?’ açıklamasına da cevap verdi. Yıldırım, “İzmir’in kuzeyinden güneyine doğusunda batısına 35 gün boyunca bize uyku, istirahat haram. Hemşerilerimizle bir olacağız onların gönlüne gireceğiz. Rakip partinin milletvekillerinden biri ‘bakan İzmir’e hangi yüzle geliyor?’ demiş.  Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor. İzmir’in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Sadece bir tanesini söyleyeyim; Konak tünelini yaptırmamak için ellerinden geleni arkalarına koymadılar. Ama tüneli açtığımızda ilk onlar geçti. Varsın olsun. Bizim hizmetlerimizi particilikle değil tüm İzmirliler, hak için halk içindir. Hep böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Çünkü bizim doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Denizcilik terimiyle sesleniyorum; İlk günkü aşkla fundo bismillah diyor, iş başı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

"EFSANE DÖNDÜ KAYA GİBİ DURUYOR"
AK Parti İzmir 1'ince bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirdiği mitingin ardından ilçe gezilerine başladı. Partililer buradaki mitinge yaklaşık 17 bin kişinin katıldığını öne sürdü. Yıldırım, daha sonra geçtiği Menderes ilçesinde, partisinin ilçe başkanlığı binasının önünde vatandaşlarla bayramlaştı, seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaptı. Yıldırım, AK Partili Bülent Soylu'nun belediye başkanı olduğu ilçede yerel seçimde söz verdikleri doğalgazın Ekim ayı başında evlere verilmeye başlanacağını belirterek, "Biz ne dediysek o. Bizde hizmet yarım kalmaz. Desteğinizle daha da büyüyeceğiz" dedi. Yıldırım, daha sonra Torbalı'da vatandaşlarla buluştu. Binali Yıldırım burada 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili adayı Atilla Kaya'nın seçim bürosunu açtı. Partililer, Yıldırım ve Kaya için ortak slogan üreterek, "Efsane döndü, Kaya gibi duruyor" diye seslendi. Yıldırım, daha sonra Selçuk'a hareket etti.

 

 
Türklere 2 yıl sonra vize müjdesi
 
Karşıyaka’da spora dev yatırım
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ak teşkilat 27 Eylül 2015 Pazar 16:02

Az kaldı, sabırlı olun; emek ve çalışma ile kaç vekil çıkaracağımızı göreceksiniz, Allah'ın izniyle...Oturduğunuz yerden yaptığınız tahminle olmuyor bu işler, hak etmekle oluyor. İzmir çantada keklik değil!!!

Yorumu oyla      12      10  
izmirli 27 Eylül 2015 Pazar 14:34

temennimiz bunlara 2+2 inşallah.....

Yorumu oyla      16      7  
27 Eylül 2015 Pazar 13:25

Çandarlı Limanı yapıldı da bizim mi haberimiz yok?

Yorumu oyla      16      6  
Mustafa Özdemir 27 Eylül 2015 Pazar 10:29

İzmir'li Binali Yıldırım'ı seviyor,Binali Bey İzmir'e daha çok eser kazandıracak.

Yorumu oyla      15      10  
Arda cevahir 27 Eylül 2015 Pazar 06:44

Oh ne ala memleket gez gez gel izmirliyi keriz bellediniz herhalde. Yok arkadaş geçin particiliği demek niyetinde olduğum projeler sözle vaatler 35 proje 1 inimi yaptılar ne . İzmirliler olarak biz şu noktadayız bize yaşra seçmeni muamelesi yapmayın ( küçümsemiyorum) kanmayız diyorum . Şairinde dediği gibi ne koydunsa avucumuza o sürülecek yüzünüzü saygılarr....

Yorumu oyla      29      11  
elif gürbüz 27 Eylül 2015 Pazar 01:26

proje adamı binali yıldırım a oyumuzun hepsi helal olsun

Yorumu oyla      18      30  
Tarih affeder mi??????? 27 Eylül 2015 Pazar 01:05

Ülkemizin içine sürüklendiği bu sürecin müsebbibi olarak, tarihin de vatandaşın da kimi affetmeyeceği çok açık değil mi?Ben bir İzmirli olarak ve biz İzmirliler samimiyeti severiz...İnşallah İzmirli en güzel cevabı verecektir.Binali Bey'i ben de severim...ama artık olmaz!

Yorumu oyla      27      9  
RTE gelse ne değişir.. 27 Eylül 2015 Pazar 00:51

AKP'nin durumu ortada. Ayakkabı kutuları, para sayma makinaları, hediye saatler, Camide bira içme yalanları, Dolar ve Euro uçtu. Ekonomi yerinde sayıyor. Yandaş değilsen iş yok. Bu durumda Binali Yıldırım değil RTE gelse hiçbir şey değişmez. Geçen seçimlerde 4+4 almışlar idi. İkinci bölgede bir vekillik kıl payı idi. CHP'de Atila Sertel'in devreye girmesi ile o da gidebilir. O zaman 4+3 olabilir.

Yorumu oyla      27      10  
İZMİR 27 Eylül 2015 Pazar 00:37

Keşke Bucalı adayımız Cemil Şeboy da aday gösterilip yanınızda olsaydı. İzmiri yakından tanıyan bir İZMİRLİ olarak...

Yorumu oyla      18      13  
mb 26 Eylül 2015 Cumartesi 23:48

Güzel insanlar yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      18      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: 1 Kasım AKP'nin yok oluş miladı olacak
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "1 Kasım seçimleri CHP'nin ...
Başkan Uğur HDP'nin İzmir hedefini açıkladı!
İzmir'de genel seçimde yüzde 11 oy oranı ile meclise iki mileltvekili ...
İzmir'de Binali Yıldırım heyecanı
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı ve AK Parti İzmir eski ...
 
Başbakan Davutoğlu: Terör tehdidinin beli kırıldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ye yönelik terör tehdidinin belinin kırıldığını söyledi.
Kılıçdaroğlu: Din görevlilerinin sandıkların başında olması...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki ...
Erdoğan'dan Hac felaketi sonrası 'Suudi Arabistan' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hacda yaşanan izdiham ile ilgili olarak, ...
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Allah bunları kahretsin
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında bölgeye sevk edilen ...
Atila Sertel hız kesmiyor: Bu seçimde mutlaka...
Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili adayı Atilla Sertel, AK ...
Balbay: Sonraki bayramımız 1 Kasım'da
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay CHP Genel Merkezindeki bayramlaşmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva