HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2015 Cuma - 16:56

Balbay: Sonraki bayramımız 1 Kasım'da

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay CHP Genel Merkezindeki bayramlaşmaya katıldı. Balbay Genel Merkezdeki partililere, “Size İzmir’in heyecanını getirdim. Bundan sonraki büyük toplumsal bayramımız 1 Kasım akşamı olacak” dedi.

Balbay: Sonraki bayramımız 1 Kasım da

İZMİR - CHP Genel Merkezinde saat 13.30’da başlayan bayramlaşmada partinin Ankara örgütü başta olmak üzere, pek çok kesimden yurttaşlar katıldı. Balbay partililerin tümüyle tek tek bayramlaşırken siyasal mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Bayramları bayram tadında kutlayacağımız günler dileyen Balbay partililerle şu değerlendirmeleri yaptı:
 
“ Bundan sonraki büyük bayramımız 1 Kasım akşamı olacak. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladıktan 3 gün sonra da, Türkiye’de yeni bir dönemin açılışını kutlayacağız. 1 Kasım seçimleri seçimlerin seçimidir tarihsel önemdedir. 7 Haziran’da AKP’ye büyük bir ders veren halkımız bu dersi almayana da çok daha öğreticisini verecek. 7 Haziran da seçmen AKP’nin tek başına iktidar olamayacağını Erdoğan’ın başkanlık sistemine geçmesine izin vermeyeceğini söyledi. Ancak başta AKP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, iktidar bu dersi almadı tam tersi halka ders vermeye kalktı. Demokrasilerde siyasiler halka ders vermez. Halk siyasilere ders verir. 1 Kasım da bunun en somut örneğini yaşayacağız”
 
İktidarın 12 Eylül döneminin en faşist uygulaması olan yüzde 10 seçim barajına sarıldığına dikkat çeken Balbay şunları söyledi: “ Dünyanın hiçbir ülkesinde yüzde 10 seçim barajı yok. Bizden sonraki en yüksek baraj yüzde 8 Avrupa’da ortalama baraj yüzde 3-4 geçmiyor. Oysa Türkiye de 12 Eylül Anayasının getirdiği bu baraj sistemi hala uygulanmakta. AKP bunu kaldırmak bir yana, tümüyle sistemi devamını yüzde 10’a bağlamış görünüyor. Bütün amaçları meclise girecek parti sayısının az olması böylece onların payının AKP’nin gücü haline gelmesi bu en hafif anlatımla siyasal ahlaksızlıktır siyasal hırsızlıktır”
 
Balbay siyasetin özünde bir umut üretme sanatı olduğuna dikkat çekerek CHP kadrolarının halka umut verme sorumluluğu olduğunu da vurguladı. Balbay bu konuda şunları söyledi:
 
“ 258 milletvekili ile adeta 550 kişilik parlamentoya hükmeder bir havaya bürünen parlamentoyu işlevsizleştiren milli iradeyi gasp eden iktidar kendisi gibi düşünmeyen seçmene “ Sen kaybettin ben kazandım kaybettiğini kabul et ve rahat et” mesajı vererek tümüyle toplumun iradesini teslim almak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz.Bu konuda en büyük sorumluluk CHP kadrolarına düşüyor. Biz yüksek moralle seçime gideceğiz ki toplumda o morali bizden alacak özgüvenle sandığa gidecek. Umut, heyecan, mücadele ruhu gibi değerler tıpkı nezle gibi bulaşıcıdır hemen kişiden kişiye geçer bu yüzden bu değerlerimizi biz yüksek tutacağız ve halkın en geniş kesimleri içinde etkili olmasını sağlayacağız”
 

 
İzmir Cup'ta Bahrami sahnede
 
Atila Sertel hız kesmiyor: Bu seçimde mutlaka...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den karikatürlü sandık eğitimi!
HDP, seçim günü sandık görevlilerinin yapacakları görevi renkli karikatürlerle ...
MHP İzmir bayramlaşmasında hedef AK Parti ve HDP
MHP İzmir İl Teşkilatı, bayramın ikinci gününde bir araya geldi. Partinin ...
Bahçeli: Esad'dan Esed'e, Esed'den Esad'a dönüş vardır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde düzenlenen ...
 
CHP Çiğili'nin minibüsü kundaklandı iddiası!
İzmir'de, CHP Çiğli İlçe örgütene ait panelvan tipi minibüste yangın çıktı. ...
AK Partili Şahi'nden Hac organizasyonu çıkışı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mina’da yaşanan faciada ...
HDP İzmir bayramlaştı, Kürkçü'den iki mesaj
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir'de yaptığı konuşmada, 1 ...
 
Çam'dan Yıldırım'a: Hangi yüzle geliyorsun
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam , AKP’den İzmir ...
Kılıçdaroğlu: İnanılmaz düzeyde endişe verici
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Brüksel’de AB yetkilileriyle yaptığı ...
Serter, Ak Parti'ye meydan okudu: Değil Binali…
İzmir'de 7 Haziran'da 12 milletvekili çıkaran CHP, yüzde 44 oy aldığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva