HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2012 Çarşamba - 09:29

Memurlardan '3.5' eylemi: Hayata grev molası

Memurlar, hükümetin yüzde 3.5+4 zam teklifine karşı iş bırakıyor. Öğretmenler dersbaşı yapmadı, hastaneler acil servisler dışında hizmet vermedi. Zam teklifine İzmir’de de tepki büyüktü… İş bırakan binlerce memur Konak Meydanı’nda eylem yaptı.

Memurlardan  3.5  eylemi: Hayata grev molası

İSTANBUL/ANKARA - Toplu sözleşme görüşmelerinde çıkan uyazmazlığın ardından memur konfederasyonları bugün eyleme gitti. Hükümetle toplu sözleşme masasında anlaşamayan ve gözlerini Hakem Kurulu’nun vereceği karara çeviren memurlar tepkilerini eylemlerle gösterdi. 

KESK ve Kamu-Sen bugün bütün iş kollarında iş bıraktı. Memur-Sen ise Eğitim-Bir-Sen’in iş bırakacağını, üye sendikaların eyleme katılmakta serbest olacağını bildirdi. Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Birleşik Kamu-İş’İn ilk defa aynı anda greve çıkmasıyla okullarda hayata 'mola' verildi. 500 bini aşkın öğretmen işbaşı yapmadı. Hastanelerde ise bugün acil servisler dışında hizmet verilmedi.
 
İZMİR'DE DE HAYAT DURDU
Kamu-Sen İzmir'deki eylem programını da duyurdu. Buna göre iş bırakan memurlar Basmane Garı'ndan Konak Meydanı'na protesto yürüyüşe yaptı. Protestolar Konak Meydanı'nda sürüyor. Kentte banliyö tren seferleri yeni günün ilk saatinden itibaren durdu. Eskişehir, Bandırma, Uşak yolcu trenleriyle Basmane'den kalkan Ödemiş, Torbalı, Nazilli, Denizli trenleri sefer yapmadı. Yaklaşık 30 sefer iptal edildi. Bu arada yük trenleri de durduruldu. Vatandaşların günler öncesinden aldığı biletlerin paraları TCDD tarafından iade edilirken, eylem istasyonda bekleyen vatandaşlara anonslarla duyuruldu. Öte yandan eyleme katılmayan ve TCDD bürolarında görevli memurlar eylem yapan sendikalı memurlar tarafından alkışlı protesto edildi.

Ayrıca İzmir'de de okullarda öğretmenler derse girmedi, hastanelerde de yoğun bakım ve acil servisler dışında hizmet verilmiyor. Ayrıca İzmir Limanı konteynır yükleme ve bakım birimlerinde de iş yavaşlatma eylemi yapıldı.
İzmir'in memur isyanında fotoğraflar için tıklayınız
 
Ege'den grev manzaraları... Haber için tıklayınız

BİNLER KONAK MEYDANI’NDA

Hükümetin zam teklifini protesto eden yaklaşık 10 bin kamu emekçisi, Basmane Meydanı’ndan, Konak Meydanı’na kadar yürüdü. Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan memurlara, ilköğretim okulu öğrencileri de destek verdi.
 
Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine, Türkiye genelinde düzenlenen bir günlük iş bırakma eylemine, İzmir’den de yaklaşık 10 bin memur destek verdi. Basmane Meydanı’nda toplanan, aralarında KESK, Kamu Sen, Türk Sağlık Sen, Halkevleri, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi birçok sendika ve sivil toplum kuruluşunun üyelerinin bulunduğu gruplar, kortej oluşturup saat 11.00 sıralarında yürüyüşe geçti. 'Hükümet zammını al başına çal', 'Sefalet istemiyoruz' sloganlarının yükseldiği kortej yürüyüşü Konak Meydanı’ndaki Büyükşehir Belediye binası önünde sonlandırdı. Yürüyüş sırasında Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’na insan seli oluşurken, polis de olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
Platformun hemen önüne kurulduğu Büyükşehir Belediyesi binası ve karşısındaki İZSU binasının dışına asılan, üzerinde 'Bu işyerinde grev vardır' yazılı pankartlar dikkat çekti. Müzik gruplarının seslendirdiği şarkılarla eğlenen kalabalığa, 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri de, 'Okuluma, öğretmenime dokunma' yazılı pankartlarıyla destek verdi. Zam teklifini alkışlar, düdükler ve sloganlarla protesto eden memurlar adına yapılan konuşmada, şunlar kaydedildi: "Milyonlarca insanla dalga geçen teklifini, 'Bütçe olanakları bu kadar, mali disiplini bozamayız' diyerek savunan hükümetin ileri sürdüğü hiçbir gerekçe kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ortada sadece sınıfsal bir tercih vardır. Hükümet tercihini sermayeden yana kullanmıştır. AKP hükümeti patronlara bonkör, kamu emekçilerine cimri olmayı sürdürmektedir. Her fırsatta ekonomik büyüme rakamları ile öğünenlerin bu büyümeden pay istediğimizde küçülmeleri bu yüzdendir ve kabul etmiyoruz. Bizler, kamu emekçilerinin taleplerini ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıyız. Teminatımız, fiili meşru mücadele geleneğimiz olmaya devam edecektir."
 
Eylem, müzik gruplarının seslendirdiği şarkılarla sona erdi. Bu arada, kamu kurumlarındaki hizmetler de kısmen aksadı. Yürüyüş nedeniyle kent içinde trafik felç oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekli Memur 24 Mayıs 2012 Perşembe 15:00

Bu satılmış sendikalar olduğu sürece işçinin alamadığını memurda alamayacak. ne zaman sendikalar emek düşmanınlarından arınacak işte o zaman işçisi, memuru, asgari ücretlisi emeklisi hakkına kavuşacaktır. yoksa bir koltuk sevdasına sendikaya başkan olanlardan bir şey beklemek hayalden öteye geçmez. sendika başkanları şimdiki ve önceki mal beyanlarını halka açıklasınlarda görelim. bugün şikayet edip 2 gün sonra aynı duruma şükür diyenler bu şükür demenin nedeninide açıklamalıdır.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 24 Mayıs 2012 Perşembe 09:37

ALTTAKİ TARAFSIZ YORUMCU. HERKES BİR ALTINDAKİNE BAKIP ŞÜKRETSİN DİYORSUNUZ. ELBETTE AMA YARATILMAK İSTENEN TOPLUM ŞÜKÜR TOPLUMU. SORGULAMAYAN ELEŞTİRMEYEN. NEDEN PARALAR YUKARIDAKİLERE POMPALANIYOR. MEMURA İŞÇİYE EMEKLİYE VERMEZSEN. GİDİP BANKADAN KREDİ ALIR. KİM O BANKACI BÜTÜN BANKALAR YABANCILARA SATILDI. SENİN ALIN TERİN EMEĞİN YABANCIYA GİTSİN PATRONA GİTSİN.

Yorumu oyla      12      5  
tarafsısızm 24 Mayıs 2012 Perşembe 01:45

arkadaş bu ülkede tammam anladıkta memura az para veriliyorda askeri ücretli ne yapsın onlarda hırsızlıkmı yapsın ben şahsım adına 3 aydır boşum iş arıyorum hep askeri ücret artı ne yemek var ne servis nasıl olcak bu iş bence memur arkadaşlar şansınızı zorlamayın şükür edin halinizi.

Yorumu oyla      11      7  
ŞİRİNYERLİ 24 Mayıs 2012 Perşembe 01:23

ÇOCUKLUĞUMDA ÜSTÜNLÜĞÜ OLAN KİŞİ ŞÖYLE DERDİ" ADAMA 3,5 ATTIRIRIM" YİNE BİR İLK,YILLARDIR UNUTTUĞUM KELİMEYİ SAYELERİNDE HATIRLADIM..)))) SAYGILAR..

Yorumu oyla      13      5  
Işık Dikicigil 23 Mayıs 2012 Çarşamba 23:55

YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAHLARINIZI % KAÇ ARTTIRDINIZ. MEMURDAN EMEKLİDEN İŞÇİDEN KESTİĞİNİZ ÜCRETLERİ KENDİNİZE NASIL REVA GÖRÜYORSUNUZ. MECLİS LOKANTASINDA KAÇ LİRAYA YEMEK YİYORSUNUZ. MAKAM ARAÇLARINIZ SEKRETELERİNİZ KAÇ ADET DANIŞMANININIZ VAR. SONRA DA KALKMIŞ FAKİR FUKARA GARİP GUREBA EDEBİYATI YAPIYORSUNUZ. TABLET BİLGİSAYAR VERECEĞİNİZE HEMDE KİK DENETİMİNDEN KAÇIRARAK ÖNCE MEMURUNUZA ÖĞRETMENİNİZE VERİN. EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANINIZA VERİNDE ÇOCUĞUNA İSTEDİĞİNİ ALABİLSİN.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 23 Mayıs 2012 Çarşamba 23:43

SURİYELİ LİBYALI MÜLTECİLERE 400 MİLYON HARCAMALI KREDİ KARTI DAĞITTINIZ SÖYLENİYOR. BU DOĞRUMU? KENDİ MEMURUNUZDAN İŞÇİNİZDEN DEPREMZEDENİZDEN ESİRGEDİĞİNİZ ŞEFKATİ EMPERAYALİST UŞAKLIĞI İLE ONLAARA GÖSTERDİNİZ Mİ? KENDİ MAAŞLARINIZA GECE YARISI ZAM YAPTINIZMI ? %45 ORANINDA ENFLASYON 6,5 SA KENDİNİZE NEDEN %45 ZAM YAPTINIZ. CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜNÜN RESTERASYONU İÇİN NE KADAR HARCADINIZ. ESKİ GENE KURMAY BAŞKANI VE SİZİN İÇİN KAÇ LİRALIK MAKAM ARAÇLARI VE YENİ UÇAKLAR ALDINIZ.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 23 Mayıs 2012 Çarşamba 23:39

FARUK ÇELİK, HÜSEYİN ÇELİK, ÖMER ÇELİK, ALİ BABACAN ÖZELLİKLE ALİ BABACAN , KAYINÇONA 28 BİN DOLAR AYLIK GELİRLE DUBAİ DE TÜRKİYE Yİ TANITMA AJANSINDA İŞ VERDİNİZ Mİ? İŞÇİYE MEMURA ASGARİ ÜCRETLİYE EMEKLİYE ÇOK GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMLARI EŞ DOST AKRABAYA BELDEİYEDE BALLI KADROLARLA İŞ VERİYORMUSUNUZ? BAKAN YARDIMCILIĞI DİYE BİR KADRO İHDAS EDİP VEKİL YAPAMADIKLARINIZA GÜZEL MAAŞ VERİYORMUSUNUZ? FARUK ÇELİK MAAŞLARI İNDİRDİ YUNANİSTAN DİYOR AMA ONLARIN YÖNETİCİLERİ DE MAAŞLARINI İNDİRDİ BUNDAN BAHSEDİN.

Yorumu oyla      12      5  
Emekli Memur 23 Mayıs 2012 Çarşamba 23:36

Kendinize yaptığınızın yarısı bize yeter, biz aç gözlü, doymak bilmeyen dombay takımı değiliz. kimsenin aldığında gözümüz yok, tek gayemiz namerde muhtaç olmadan ay sonunu getirip insan gibi yaşamak. ha bize insan gibi yaşamayı çok görenlerde dilerim rabbimden bizden beter olsun, sürüm sürüm sürünüp iki yakaları bir araya gelmesin. ömrümüzün son günlerinde bizleri banka banka dolaştırıp borç batağına sürüklemeye kimsenin hakkı yok. insanım, insanca yaşamak hakkım

Yorumu oyla      15      5  
Işık Dikicigil 23 Mayıs 2012 Çarşamba 21:51

YANDAŞ GAZETELERİN BU HABERLERİNE KARŞIN, ŞÖYLE YORUMLAR YAYINLANMIŞ. MEMURLAR ÇOK PARA ALIYORMUŞ, ASGARİ ÜCRET 730 CİVARINDA İMİŞ, ÖZELLİKLE BU YORUMLAR İÇİN BEN ŞAHSIM ADINA 1 MAYISTA DA O İŞÇİ ARKADAŞLAR İÇİN MEYDANLARDAYDIM.SORUN BU ÜLKEDE İNSANLARIN BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEK İSTENMESİ. BEN TAŞERONA KARŞIYIM ASGARİ ÜCRETİN ÇOK DÜŞÜK OLDUĞUNU SAVUNUYORUM. MEMUR ARKADAŞLARIMIZDA ASGARİ ÜCRETİN ARTTIRILMASI İÇİN SOKAKLARA ÇIKIYOR ÇALIŞANLARIN İŞ GÜVENCESİZ SENDİKASIZ ÇALIŞTIRILMASINI PROTESTO EDİYO

Yorumu oyla      16      5  
Bilal-İzmirli 23 Mayıs 2012 Çarşamba 12:27

Fazla istemeyin ha vekile ne kadarsa asilede o .CHP li vatandaş.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Damat Tween'den muhteşem parti
Dünya moda başkentlerinde etkinliğini günden güne arttıran, birbirinden ...
İzmir’in sağlık turizmi röntgeni
Her geçen gün gelişen sağlık turizmi alanında, İzmir’in artıları/eksileri ...
'Süt'ün kalbi Çeşme'de atıyor
Ulusal Süt Konseyi Başkan Yardımcısı ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat ...
 
İzmir'in vergi rekortmen kim? İlk 10'da kimler var?
İzmir'in vergi rekortmeni geçen yıllarda olduğu gibi yine Lucien Arkas ...
458 bin kişinin maaşına ‘Güvenlik tazminatı’
Asker ve polise her ay 331 lira ‘’Güvenlik Tazminatı’’ ödenmesi istendi. ...
İzmir’de bembeyaz günler…
İki gün sürecek 'Ulusal Süt Zirvesi'nde sorunlar tartışılıp çözüm önerileri ...
 
Havacılık devleri İzmir’de buluştu
Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, konferans sayesinde yabancı şirketleri ...
Memur zammı 'hakem'e kaldı
Hükümet ve memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmadı. Hükümet ...
Hükümetten memura yeni teklif: Yüzde 3.5+3.5
4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva