HABERLER>EKONOMİ
22 Mayıs 2012 Salı - 09:06

İzmir’de bembeyaz günler…

İki gün sürecek 'Ulusal Süt Zirvesi'nde sorunlar tartışılıp çözüm önerileri sunulurken, ünlülerin objektif karşısına geçtiği 'Süt Bıyığı' kampanyası da başlayacak.

İzmir’de bembeyaz günler…

İZMİR - Süt sektörünün temsilcilerini İzmir'de buluşturan "Ulusal Süt Zirvesi" bugün başlıyor.

Yeni Asır’ın haberine göre Zirve, bugün ve yarın yapılacak çalışmaların ardından tamamlanacak. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Ulusal Süt Konseyi ve İzmir Gıda Tarım Hayvancılık il Müdürlüğü himayesinde, Platform Fuarcılık tarafından, İzmir Ticaret Odası, Pınar ve Çamlı Yem, İzmir Ticaret Borsası, Ziraat Bankası, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği sponsorluğunda düzenlenen zirvede sektörün sorunları tartışılacak ve gelecek vizyonu çizilecek. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'ın öncülüğünde başlatılan, süt tüketiminin artırılmasına yönelik "Süt Bıyığı" isimli kampanya da bu zirveyle birlikte başlayacak. Birçok ünlü isim, kampanyaya destek olmak için objektif karşısına geçirek "süt bıyığı"yla fotoğraf çektirdi.
 
GÜVENLİ BESLENME
Zirve, bin 500'ün üzerinde katılımcısı ile Türkiye'nin en büyük 'süt etkinliği' özelliğine sahip olacak. Ulusal Süt Zirvesi iki gün sürecek. Dünyada, güvenli beslenmenin öneminin arttığı bugünlerde, süt ve süt ihracat olanaklarının ve politikalarının belirleneceği programın yanı sıra, süt tüketiminin artırılmasına yönelik 'Süt Bıyığı Kampanyası' ünlü konukların katılımıyla başlayacak. Ulusal Süt Zirvesi'nin, ulusal anlamda Türkiye'de yapılan ilk etkinlik olduğunu belirten Yürütme Kurulu Başkanı ve İzmir Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, "Sütün başkenti İzmir'dir" teması ile başladıkları çalışmalar sonucunda ulusal anlamda bir etkinliğe imza atmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.
 
ULUSLARARASI HEDEF
Zirveye IDF Uluslararası Sütçülük Federasyonu Başkanı Richard Doyle'nin de katılacağını söyleyen Güldal, "Dünya süt politikalarının oluşmasında IDF'nin önemli bir payı var. IDF, her yıl süt üretiminin yoğun olduğu bir ülkede Dünya Süt Zirve'sini gerçekleştiriyor. Ümit ediyoruz ki, 2013 Dünya Süt Zirvesi'ni Türkiye'de gerçekleştiriz. Bu konuda Ulusal Süt Konseyi'nin yetkilileri çalışmalar yapıyor. Ulusal Süt Zirvesi, Dünya Süt Zirvesi'nin ev sahipliğini ülkemize kazandırmakta önemli bir adım olacaktır" diye konuştu. Platform Fuarcılık Genel Müdürü Kudret Çiçekçi ise, artık uluslararası organizasyon haline gelen zirvenin sektörü bir araya getirdiğini söyledi. Zirveye süt üreticileri ve sanayicilerinin büyük ilgi gösterdiğini anlatan Çiçekçi, süt sanayinin geleceğine ışık tutacak kararların da alınacağını dile getirdi.
 
6 kişiye, onur ödülü verilecek
Bugün, Çeşme Altınyunus Otel'de başlayacak zirvede, süt sektörünün 6 önemli ismine "Ulusal Süt Zirvesi Onur Ödülü" verilecek. Çiftçinin, üreticinin gelişimine destek sağlayan Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Pınar Süt'ün kurucusu Selçuk Yaşar, süt üreticilerinin önemli temsilcileri olan Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ali Koyuncu, örgütlü üretici kooperatiflerinin rol modeli Mahmut Eskiyörük ve Ahmet Ertürk, süt politikalarının oluşturulmasında önemli rolü olan Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanı Muhittin Eyimaya, ödül alacak. Zirvede liyakat ödülleri ise Pınar Süt'ün kurucusu Selçuk Yaşar ile Arif Gürdal Tarım İşletmeleri Sahibi ve Organik Süt Üreticisi Arif Gürdal'a verilecek.
 
Süt bıyığı!

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'ın öncülüğünde başlatılan "Süt Bıyığı Kampanyası" çerçevesinde ünlü isimler objektif karşısına geçti. Bu çerçevede Arda Esen, Güney Esen, Hakan Eratik, Pınar Esen, Yavuz Seçkin, Yeşim Salkım ve Zeynep Mansur, süt bıyıklarıyla objektiflere poz verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havacılık devleri İzmir’de buluştu
Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, konferans sayesinde yabancı şirketleri ...
Memur zammı 'hakem'e kaldı
Hükümet ve memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmadı. Hükümet ...
Hükümetten memura yeni teklif: Yüzde 3.5+3.5
4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin ...
 
İzmir’in oda ve borsa başkanları 3 ay daha koltukta
Odalar ve borsalar seçimleri 3 ay sonraya ertelendi. Buna göre mevcut ...
İzmir gençleri fuarı tanımlayamıyor!
İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gençlerle buluşturmak amacıyla İZFAŞ tarafından ...
Tansaş’tan sağlıklı bir yaşam için sabah sporu çağrısı
Ege’de başı çeken Tansaş, birbiri ardına hayata geçirdiği sosyal projelerle ...
 
Yeni konut alacaklar dikkat!
Yeni konutlardan alınan KDV üç aşamalı uygulanacak. Ucuz konuttan yüzde ...
İşadamlarına yeşil pasaport müjdesi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, iş adamlarına yeşil pasaport verilmesi ...
Demirtaş: İstifalar EXPO'yu etkilemez
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, EXPO 2020 Yürütme Komitesi'nin başkanı ve ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva