HABERLER>EGE
23 Mayıs 2012 Çarşamba - 16:37

Ege'den grev manzaraları

Ege Bölgesi'ndeki illerde çalışan memurlar, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 3.5+4 zam teklifi yapan hükümeti uyarmak için iş bıraktı.

Ege den grev manzaraları

EGE BÖLGESİ – Hükümetin teklif ettiği zam oranını kabul etmeyen sendikaların iş bırakma eylemi tüm Ege Bölgesin’de etkili oldu. Eylemler tüm illerde olaysız geçti. Sendikalar birlik ve beraberlik sergiledi.
 
ÇANAKKALE'DE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Çanakkale'de memurların maaş zammı oranını protesto etmek için yaptığı eylem renkli görüntülere sahne oldu. Seyyar arabalarla yürüyüp yoksulluğu simgeleyen memurlar, boş cüzdanlarını da yere atıp hükümetin 2012 yılı için önerdiği 3.5+4 zam oranını protesto etti.
 
Kamu-Sen ile Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu’nca düzenlenen, öğretmeninden, sağlıkçısına kadar çok sayıda memurun üyesi bulunduğu, diğer sendikaların da destek verdiği maaş zammı eylemi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. İlk olarak İnönü Caddesi boyunca sloganlar atıp yürüyen memurlar renkli görüntüler oluşturdu. Bazı öğretmenler, yoksulluğu simgelemek için üzerlerinde meslektaşlarının oturduğu seyyar arabaları sürerek yürüyüşe katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki eylemde, Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi Ülfettin Yalın ile Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir birer konuşma yaparak, hükümetin memura 2012 yılı için önerdiği 3.5+4 zam oranının yetersiz olduğunu ifade etti. Memurların zam eylemi halay çekerek sona erdi.
 
BALIKESİR'DE SOLGANLAR ÖN PLANA ÇIKTI
Kamu çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemi Balıkesir’de son yılların en geniş katılımlı eylemi oldu. İş bırakma eylemi özellikle okullarda etkili olurken, öğretmenlerin birçoğu derslere girmedi. Dersler boş geçti.
 
Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen ve Eğitim-İş’in ayrı ayrı düzenlediği eylemlere katılımın yoğunluğu dikkat çekti. Kamu-Sen’e üye kamu çalışanları sendika binası önünde toplanıp, davul zurna eşliğinde yürüyerek Yeşilli Meydanı’na ulaştı. Kamu-Sen üyeleri “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız”, “sadaka zammına hayır” sloganları attı. KESK Balıkesir Şubeler Platformu’nun eylemi de Taşıma Merkezi’nde başladı. KESK üyeleri Milli Kuvvetler Caddesi'nden Alihikmetpaşa Meydanı’na yürüdü. “3.5 veren, 3.5 atar”, “yandaş değil, direnen kazanacak” pankartları dikkat çekti. Memur-Sen’in eylemi de KESK’in ardından Alihikmetpaşa Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kamu-Sen ve KESK’e oranla daha az kalabalık toplayan Memur-Sen eyleminde de “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Adaletse adalet, kalkınmaysa pay” sloganları attı.
 
MANİSA'DA ÜÇ KOLDAN YÜRÜDÜLER
Manisa'da KESK, Kamu-Sen, Eğitim-İş, Emekli-Sen ve Memur-Sen'e bağlı yaklaşık 5 bin kamu çalışanı caddelerde yürüyerek hükümetin zammını protesto etti. Hastanelerde acil durumlar dışında hizmet verilmezken, okullarda ise eğitim bir günlüğüne durdu.

KESK'e bağlı sendikalar Manisa merkezde iki ayrı koldan sabah erken saatlerde toplanarak Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık sloganlar atıldı. Memur-Sen üyeleri Kültür Sitesi, Eğitim-İş Sendikası ise kendi şubelerinin önünden Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Sendikaların basın açıklaması yeri Manolya Meydanı oldu. İlk olarak Kamu-Sen'e bağlı sendikalar basın açıklaması yaptı. Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa Genç, hükümetin zammının kabul edilebilir olmadığını söyledi. Bu sırada Eğitim-İş'e bağlı sendika üyeleri meydana 100 metre kadar yaklaşarak açıklamanın bitmesini bekledi.

Kamu-Sen'in açıklamasının ardından meydanı giren Eğitim-İş üyeleri halaylar çekti ve Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Necdet İnce, yaptığı açıklamada, hükümetin kamu emekçisini iyice fakirleştirerek kendisine köle etmek istediğini savundu. Eğitim-İş'in ardından meydanı KESK'e bağlı sendikaların üyeleri doldurdu. Yaklaşık 2 bin sendika üyesi ellerindeki pankartlarla ve sözlü olarak zammı protesto etti. KESK Manisa Şubeler Platformu adına açıklamayı Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Remzi Şirin yaparak, verilen zammın kamu emekçileriyle dalga geçer nitelikte olduğunu ve kamu çalışanın talep ettiği zam verilinceye kadar eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Sarıgöl İlçesi'nde de ortak basın açıklaması yapan memurlar topluca Demokrasi Parkı’nda Uşak Kızılay Kan Merkezi ve Sarıgöl Kızılay Şubesi’nce başlatılan kan bağış kampanyasına katıldı.

AFYON’DA MEMURLAR TREN SEFERİNE İZİN VERMEDİ
Toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetin teklif ettiği zam oranını kabul etmeyerek eylem kararı alan memurlar, Afyonkarahisar'da dün gece Sakarya- Afyon- Konya seferini yapan trenin önünü keserek eylem yaptı. Durdurmak istedikleri ilk trenin kalkışına engel olamayan sendika üyeleri arasında 'yandaş sendika' tartışması çıktı. Memurlar, daha sonra saat 03.00'da başka bir trenin önünü keserek kalkışına izin vermedi.

Hükümetin teklif ettiği 3.5 + 4 zam teklifini kabul etmeyen Türkiye genelinde bugün eylem yapan memurlar, Afyonkarahisar'da tren seferlerine engel oldu. Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı'da dün gece yarısı eylem yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Kamu- Sen ve Memur- Sen üyeleri, Sakarya- Afyon- Konya seferini yapan treni durdurmak istedi. Saat 01.00'da garda trenin önünde toplanan sendika üyeleri, kalkışına izin vermedi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde 'Direne direne kazanacağız', 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganları atıldı. Tren, yaklaşık 15 dakika Gar'da durduktan sonra hareket etmeye başladı. Bunun üzerine makinistin hangi sendikaya üye olduğu tartışması başladı. Türkiye Kamu- Sen ve KESK üyeleri, eylemin Memur- Sen üyesi makinistler tarafından kırıldığını iddia ederek Memur-Sen'i protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, "Bu grev kırıcılığıdır. Bunu eylemlerimizde dile getireceğiz" dedi. KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız da bundan sonra Türkiye Kamu- Sen ile birlikte hak arama mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. Memur- Sen aleyhinde sloganlar atılırken, basın açıklaması yapılan yere Memur- Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik geldi. Çelik, makinistlerin Türkiye Kamu- Sen'den Memur- Sen'e yeni geçtiğini, suçun Kamu- Sen'e ait olduğunu söyledi. 

Ulaştırma Memur- Sen İl Temsilcisi Ahmet Söğüt ise makinistlerin Memur-Sen'e, şef ve kondüktörün Türkiye Kamu- Sen'e üye olduğunu açıkladı. İkiye bölünen grupların tartışması, polisin de araya girmesiyle sona erdi.

Kamu- Sen üyeleri, tartışmaların ardından Gar'ı terk etti. Memur- Sen'e bağlı Ulaştırma Memur- Sen, saat 03.00'da Afyon- Konya seferini yapan treni durdurdu. Trenin kalkışına izin vermeyeceklerini belirten eylemciler, yolcuları mağdur olmamaları için kiraladıkları araçlarla Konya'ya gönderdi.

Eylemcilerin hak arama mücadelesine destek verdiklerini belirten bazı yolcular, "Hak aramak güzel ama yolcuları da mağdur etmesinler" dedi.(dha)

MUĞLA'DA TOPYEKUN HAREKET ETTİLER
Muğla'da Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, KESK ve Kamu-Sen’e bağlı sendikalar iş bırakma eylemine katıldı. Sınırsızlık Meydanı'ndaki eylemde sendika üyeleri, Atatürk fotoğrafları taşıyıp, birlik ve beraberlik içerisinde türküler eşliğinde halaylar çekti.
Sendikaların hükümetin teklif ettiği zammı kabul etmeyerek aldığı iş bırakma eylemi çerçevesinde Muğla'da binlerce kişi sabahın erken saatlerinde Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. Topyekün hareket eden sendika üyeleri, örnek davranış örneği sergilediler. Atatürk fotoğraflarının taşındığı eylemde teypten çalınan türküler eşlinde halaylar çekildi.
Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorlar da iş bırakma eylemine gitti. Acil ve yoğun bakım haricinde sağlık çalışanları iş bıraktı.
 
AYDIN'DA SEVGİ YOLU'NDA TOPLANDILAR
Aydın'da Sevgi Yolu'nda düzenlenen memur eylemine, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, CHP Aydın İl Başkan Adayı Barkan Kalınomuz, Aydın Tabip Odası, Türk Eğitim-Sen, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Eğitim-İş Aydın İl Temsilcilikleri ve diğer sendika temsilcileri katıldı. Eylemde memurlar slogan atıp, halay çekti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.
 
Kuşadası ilçesinde de KESK'e bağlı memurlar sabah saatlerinde Adnan Menderes Bulvarı'nda, Memur Sen ile Eğitim İş'e bağlı memurlar İsmail Cem Meydanı'nda toplandı. KESK'e bağlı memurlar Türk Büyükleri ve Aydınlanma Parkı'na kadar yürüyüş yaptı. Çevredeki esnafların alkışla destek verdiği memurların eylemini turistler de ilgi ile izledi. Çeşitli sloganların atıldığı eylemde basın açıklamasını Eğitim Sen Kuşadası temsilcisi Bahadır Ferit Akın okudu. Basın açıklaması sürerken, İsmail Cem meydanında toplanan grup yürüyüşe geçerken KESK'in eylemine katılmak üzere parka geldi. “Yaşasın memurların kardeşliği” sloganı ve alkışlar ile birleşen gruplardan Memur Sen üyelerinin hükümeti hedef alan sloganlara katılmadıkları görüldü. Memurların eylemi halaylar ve türkülerle sona erdi.
 
DENİZLİ'DE DÜĞÜN HAVASINDA EYLEM
Denizli'de de öğretmenler ve doktorlar iş bıraktı. Denizli'deki eylemler düğün havasında geçti. KESK Delikliçınar Meydanı'nda, Memur-Sen’e Bağlı Eğitim-Bir-Sen ile Eğitim-İş Bayramyeri Meydanı'nda eylem yaptı. Davul zurna eşliğinde halaylar çeken memurlar, hükümeti protesto etti.
 
Pankartlara yazılan yazılarda da hükümet protesto edilirken, eylem adeta düğün havasında geçti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Denizli'deki eylemlerde herhangi bir olay çıkmadı. Denizli'de memur eylemi yaklaşık 3 saat sürdü. Eylem günlük hayatı olumsuz etkilemedi, ancak 1000 civarında öğretmenin okula gitmediği ve derslerinin boş geçtiği öğrenildi. KESK Denizli Dönem Sözcüsü Ali Şimşek, “Kamu emekçileri alanlarda, omuz omuza hak arıyor. Sömürü düzenine itirazımız var. Emekçinin hakkını alıncaya kadar direneceğiz. Bu ülkenin emekçileri açlık sınırına yakın, yoksulluk sınırına uzaktır” dedi.
 
UŞAK'TA PTT MÜDÜRÜ VEZNE BAŞINA GEÇTİ
Uşak'ta Belediye Meydanı'nda toplanan çeşitli sendikalara bağlı yaklaşık bin 500 memur, 150 polisin görev aldığı eylemde, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü.
 
Anıt önünde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, memurlar davul zurna eşliğinde halay çekti. Mesai saatinin başlaması üzerine PTT Uşak Merkez Şubesi'nde bazı memurlar grevde olunca, hizmetin aksamaması için vezneyi PTT Uşak Merkez Müdürü Murat Boz açarak, vatandaşların işlemlerini gerçekleştirdi.
 
Bazı okullara da “Bu okulda grev var” yazılı afişler asıldı. Afişler polis tarafından toplatılırken, Atatürk Anıtı önünde eylemlerine devam eden memurlar adına açıklamayı KESK Uşak Şubeler Platformu Sözcüsü Deniz Ertunç yaptı. Konuşmalar sırasında başlayan yağmur yağışı şiddetini artırınca memurlar dağılmak zorunda kaldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afyonlu öğrenciler Hande Yener'le coştu
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 20'nci Bahar Şenlikleri kapsamında sahneye ...
EKODOSD'dan balık çiftliği uyarısı
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin ...
Acı ölüm: 1.5 yaşındaki çocuğu erik öldürdü
Denizli'de nefes borusuna erik kaçan 1.5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
 
Organik köyde maden aranmasına yargı engeli
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, organik tarımın yapıldığı Kirazlı Köyü'nde, ...
Bodrum'da lodos hayatı felç etti
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde lodos fırtınası hayatı felç etti. Turistik ...
Abdest alıyormuş gibi yapıp, çeşmeleri çaldılar
Denizli’deki bir cami son 10 günde iki kez hırsızların hedefi oldu. Camideki ...
 
Kazadan aşk doğdu
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, çıktığı günübirlik tekne turunda denize atlarken ...
Yılanı öldürmek isterken canından oldu
Aydın’ın Çine İlçesi'nde, düğün konvoyundan inip, yoldaki yılanı öldürmek ...
Bodrum logosu belirlendi
Bodrum'un ilçeye özgü tüm ürünler ve yerel idarelerde kullanacağı logosu belirlendi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva