HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2021 Cuma - 16:14

Mavişehir arazisiyle ilgili flaş iddia: Firma çark etti!

Mavişehir'de TOKİ tarafından özel bir şahsa satılan ve Karşıyaka Belediyesi'nin de alanda çadır kurarak eylem yaptığı satışla ilgili konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Üç alan satıldı, birini biz aldık. Açık spor alanı olarak satılan alanın satışı iptal oldu. Rekreasyon alanı vardı, orayı alan kişiler satmaya çalışıyormuş. Duyumlarıma göre satış resmi olarak gerçekleşmiş ancak alan kişi orada yatırım yapmaktan vazgeçmiş" açıklamasında bulundu.

Mavişehir arazisiyle ilgili flaş iddia: Firma çark etti!

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka'da son dönemlerde yaşanan 'arsa' satışları ve 'devir' tartışmaları hakkında Sonsöz TV'ye konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'de tepkilere neden olan Mavişehir'deki arazi için flaş bir iddiada bulundu. Karşıyaka'da yapım süreci sürdürülen kentsel dönüşüm projeleri içerisinde yer alan ve askı süreci devam eden 'Emlak Bankası Konutları' hakkında da konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, tartışmalara son noktayı koydu. Başkan Tugay ayrıca Cengiz İnşaat'a satılan iki dönümlük arazi için de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 BİZ ORADA VATANDAŞA RAĞMEN KARAR ALMA PEŞİNDE DEĞİLİZ
Bölgede yaşayan vatandaşların itirazlarını dikkate alacaklarını ve onların isteklerinin aksine bir karar almayı düşünmediklerini belirten Başkan Tugay, mahalle içinde ayrışmanın olmaması gerektiğini vurguladı. Tugay, "Emlak Bankası ile ilgili süreç tamamlanmadı henüz. Plan kararı askıda ve itirazlar toplanıyor. Bunlar bittikten sonra değerlendirilecek. Biz orada vatandaşa rağmen karar alma peşinde değiliz. Ancak bizlerin aldığı plana kararının doğru olduğunu düşünen büyük bir vatandaş çoğunluğu var. Eylem yapanlar, oranın tamamını kapsamıyor. Hiçbir zaman biz planın doğru olduğunu düşünen, savunan, bununla ilgili bir şeyler söylemek isteyen oluyor ancak biz onlara, kendi içinizde ayrışma yaşamanız, tartışmanız doğru değil, diyoruz. Biz böyle bir şeyi asla istemeyiz. Ne biz ne de başka bir odak, mahallede ayrışmaya neden olacak bir ortam yaratamaz. Bizim bilgimiz dışında bir durum olursa, bilemem; ancak böyle bir şeyi kesinlikle doğru bulmuyorum.  İtirazlar hakkaniyetle değerlendirilecek ve haklı olanlar için gereği yapılacak" dedi.

BAŞKAN OLARAK MECLİS KARARINA UYGUN HAREKET ETMEM LAZIM
Karşıyaka'da 'spor alanı' ve 'sosyal alan' olarak geçen, mülkiyeti ise bir özel okulda bulunan alanın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece 'spor alanı' olarak belirlenmesi sonrası yaşanan krizde Karşıyaka Belediyesi olarak kendilerine haksızlık yapıldığını belirten Belediye Başkanı Cemil Tugay, şu açıklamalarda bulundu:

 "Bizim hiçbir ilgimiz yok; burada ismimizi geçirenleri kınıyorum. Bilfen ile ilgili Karşıyaka Meclisi'nde alınan için bir karar yoktur. İlk belediye başkanı olduğumda böyle bir talepte bulunuldu ve bizim böyle bir çalışmamızın olmayacağını söyledik. Konu bizden uzaklaştı. Oranında zamanında TOKİ tarafından özel mülkiyete satılmasına karşıydık. Bizim Mavişehir'de karşı çıktığımız şey, kamu alanlarının özel mülkiyete satılmasıydı. Sonrasında olan plan değişikliğinin nedeni, aynı alan hem sosyal alan hem de spor alanı olarak tanımlanmış, bunun karmaşa olduğunu düşünerek Büyükşehir belediyesinde burası spor alanı olarak değiştirilmiş. Bu kararın bizde bir karşılığı yok. Ben bir partinin mensubuyum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ve Meclisin kararına uygun hareket etmem lazım. Kişisel düşüncemi belittim ancak grup kararına uyacağım. Burada bahsedilen çalışmada, haksız, çok fazla itham var. Asıl sorun gözde kaçırılıyor. Tablo vahim bir tabloya dönüşmüyor aslında. Vatandaşımız tepki gösterdiyse dikkate almak gerekiyor. Tamamen önyargı ve art niyetle bir hareket var."

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Tartışmalara konu olan ve Karşıyaka Belediyesi'nin de itirazlar ilin alanda çadır kurarak eylem düzenlediği 'Mavişehir' arazisi ile ilgili aldıkları son duyumları paylaşan Cemil Tugay, araziyi alan firmanın, üçüncü bir kişiye alanı satmaya çalıştığını belirtti. Tugay, "Resmi olarak bilgi alamadık ancak gayri resmi olarak aldığım bilgiler var. Üç alan satıldı, birini biz almıştık. Açık spor alanı olarak satılan alanın satışı iptal oldu. Rekreasyon alanı vardı; orayı alan kişiler satmaya çalışıyormuş ellerindeki kısmı... Bu duyumumuz sadece. Satış resmi olarak gerçekleşmiş ancak kendileri oradaki yatırımlarından vazgeçmişler diye duyduk. Kamulaştırma konusundaki çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

 
Son nefesinde katilini söyledi, o katil müebbet yedi
 
'Kadına karşı şiddete ben de karşıyım' dedi, 19 yıl ceza aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan sert tepki: İl'deki toplantıya davet edilmedim!
Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi ...
Balçova'da CHP ve İYİ Parti'den ortak 'fesih' protestosu
Türkiye’nin kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleye ilişkin standartlar ...
Belediye yardımlarına kıskaç!
Muhalif belediyelerin, ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına engellemek için ...
 
Büyükşehir'den 'Harmandalı' açıklaması: Çatlakların tesis ile ilgisi yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana ...
Kemalpaşa'da berber ve kuaförler dezenfekte ediliyor
Kemalpaşa Belediyesi, ilçede faaliyet yürüten kuaför, berber ve güzellik ...
Karşıyaka Belediyesi’nde korona şoku!
Karşıyaka Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü biriminde çalışan 9 ...
 
Büyükşehir'de İnciraltı zirvesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnciraltı Gelişim Derneği ...
Selçuk Belediyesi Avrupa Konseyi'ne üye oldu
Selçuk Belediyesi Kültürlerarası Şehirler ağının üyesi ve Kültürlerarası ...
Engelli dostu İzmir’e 'erişilebilirlik' ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva