HABERLER>GÜNCEL
15 Ekim 2021 Cuma - 19:27

Mahkeme sonrası Aksoy'dan ilk değerlendirme: O makamı geri alacağım!

Sanık olarak 'zimmet ve irtikap' suçları ile yargılandığı mahkeme sonrası basın mensuplarına konuşan Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy, "Her dosyası olan belediye başkanı görevden mi alınacak? Burada önemli olan şey, milletin iradesi, halkın iradesi vardır. Halkın iradesini ben geri alacağım. Menemenli rahat olsun. o irade esastır. Belediye başkanları tombaladan çıkmaz, sandıktan çıkar. Sandıktan çıkan benim, o makamı geri alacağım" dedi.

Mahkeme sonrası Aksoy dan ilk değerlendirme: O makamı geri alacağım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Zimmet ve irtikap suçları ile hakkında dava açılan, sonrasında ise İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy'un da içinde bulunduğu davada ikinci celse gerçekleştirildi.

Aksoy'un da salon dışında hazır bulunduğu mahkemede, iddianame sahibi Cumhuriyet Başsavcısı 'adli kontrol şartının kaldırılması' önerisinde bulunurken, mahkeme heyeti kararı reddetmişti.

Bir çok tanığın ifadelerinin alındığı mahkeme sonrası ise basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aksoy 'hak mağduriyeti' vurgusunda bulundu.

-MENEMEN DAVASI'NDA SÖZ TANIKLARDA!

HALKIN İRADESİNİ GERİ ALACAĞIM
Göreve iade edilmediği sürenin artması ile birlikte hak mahrumiyetinin artığını dile getiren Serdar Aksoy, "Eninde sonunda bir hak mağduriyetinin olduğu esas. Ben daha önceki açıklamalarımda söylediği şudur; Benim makamıma geçişime engel değildir Pek çok belediye başkanı içeri girmiş çıkmış ve görevine devam etmiştir. Burada adli kontrol şartının olup olmaması önemli değildir. Hali hazırda  adli kontrol şartı olan belediye başkanları da var. Her belediye başkanını onlarca dosyası vardır. Bu çok doğaldır. Olmasa şaşarım. Her dosyası olan belediye başkanı görevden mi alınacak. Burada önemli olan şey, milletin iradesi halkın iradesi vardır. Halkın iradesini ben geri alacağım. Menemen'li rahat olsun. o irade esastır. Belediye başkanları tombaladan çıkmaz, sandıktan çıkmaz. Sandıktan çıkan benim, o makamı geri alacağım" dedi.

MENEMEN BELEDİYESİ HİÇBİR ZAMAN BORÇLU OLMAYACAKTI
Asarlık'ta belediye bünyesinde bulunan ve Meclis kararı ile satış hakkının verilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aksoy, "Menemen'li bu konuyu daha iyi okur. Arasında bir bağlantı olmadığını söyleyemem. Arasında bir bağlantı olduğu aşikar ve net. O arsa ile ilgili ben satışa çıkarmadım, kat karşılığı dedim ve Bornova Forum gibi bir AVM yapılacak ve benzinlik istasyonu Menemen Belediyesi'ne bırakılacaktır. Yani Menemen Belediyesi hiçbir zaman borçlu olmayacaktı. Ne personeline nede reel sektöre karşı. O projeyi genel mecliste anlattım. Bu ortak akılla alınabilecek karardı. Ben orada nabız tutmak için yaptım bunu. Tek başıma karar veremem. Hele hele ki geçici yönetimin buna karar vermesi etik değil. Doğru da değil. Ben seçilmiş belediye başkanı olarak nabzı tutmuşum ancak ben görevden alındıktan sonra ilk yapılan şey Seyrek'teki alan ile ilgili ivedilikle karar alınması oldu. Burada biz mağdur edildik, ben mağdur edildim. Seçilmiş belediye başkanı mağdur edildi. Ben seçilmiş belediye başkanı olarak diyorum ki, ben göreve geri döneceğim, bundan hiçbir menemenli vatandaşımız şüphe duymasın. Çünkü bizim alnımız ak. İstedikleri kadar dosya icat etmeye çalışsınlar, hiçbir şey çıkmayacak, çıkmaz da. Ben görevime dönüp tamamlayacağım. Menemen'deki olay da seçilmiş belediye başkanını hakkının gasp edilmesi tüm Türkiye'ye örnek olacak. Hiçbir belediye başkanının hakkı alınmamalı. Hangi partiden olursa olsun. Çünkü seçildikten sonra halkın belediye başkanısınız ve bende hakkımı geri alacağım" diye konuştu.

ŞU ANDA DA HALA MAKAM GEÇMEMEN İÇİN GEREKÇELER BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR
Aksoy, Menemen Belediyesi'nin bir gazeteciye yüksek fatura kesildiği yönünde eleştirilerini yenilerken, "150 bin liralık faturası var. O faturayı ödemedim ödemem de. Çünkü o Menemen halkının parasıdır. 104 liraya kiraladığı bir daire var. Menemen Belediyesi’ne ait bir dairede 104 liraya oturuyor ve her ay 7 bin 500 lira artı KDV belediyeden para alıyor. Ayrıca da 150 bin lira fatura sokuyor içeriye. Ben bunları ödemedim. Ayrıca da savcılığa verdim. Onunla ilgili süreç işliyor. Önünde sonunda şu bir gerçektir ki; benimle ilgili herhangi bir şey bulunmuş olsaydı zaten içeriden çıkamazdım. Benimle ilgili bir şey bulunmadı. Yok. Şu anda da hala makam geçmemen için gerekçeler bulunmaya çalışılıyor. Bu gerekçelere gerek yok. Çünkü milletin iradesi esassa ve hakkımda da bir hüküm yoksa ki olmuyor da zaten ben neden makama geçmiyorum? Olay bu kadar net" dedi.

BUNUN BAHANE OLARAK KULLANILMASI ÇOK YANLIŞ
Göreve iadesi  sürecinin gecikmesi için dava sürecinin uzatılacağı gibi bir endişenin olup olmadığını da belirtirken, "Dava sürecinin uzatılmasıyla ilgili değil benim makama geçmem birbiri ile ilgili değil. Belediye başkanlarıyla ilgili birçok dosya var. Bunun bahane olarak kullanılması çok yanlış. O zaman her davası olan belediye başkanını görevden alın. Bu doğru mu? Değil. Seçilmiş belediye başkanı var. Masumiyet karinesi var. 8 ayın sonunda yapılan ilk mahkemede serbest bırakılıyorum. Niye? Çünkü bir şey yok ortada. Bir şey bulunmuş olsaydı zaten içeride kalacaktım. Bir şey bulunamadığına göre milletin iradesini yok saymanın anlamı var mı? Yok. Menemenli şunu çok iyi bilsin: Ben geri döneceğim ve makamıma geçeceğim. Çünkü milletin iradesini sonuna kadar savunacağım. Menemen’de milletin iradesi bellidir, o da Serdar Aksoy’dur. Ben de makamıma döneceğim" ifadelerini kulladı.

GEREKİRSE BUNUNLA İLGİLİ İDARE MAHKEMESİNE GİDECEĞİM
Göreve dönme talebi ile ilgili henüz bakanlıktan kendisine yanıt gelmediğine vurgu yapan Aksoy, "İçişleri Bakanlığı’na yaptığım başvuruyla ilgili henüz bir cevap alamadım. Tekrar başvurumu yapacağım. Gerekirse bununla ilgili idare mahkemesine gideceğim. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bildiğim kadarıyla savcı bey, adli kontrolün kaldırılmasını talep etmiş. Ama heyet kabul etmemi. Savcı beyin bunu talep etmesi çok nemli. Çünkü iddianamenin sahibi olan kişi savcı bey. İddianameyi savunacak olan şahıs savcı beydir. Sonuç olarak kendisi adli kontrolün kaldırılmasını talep ediyor. Demek ki olay net, olay görülüyor. Olay çok açık" dedi.

SORUNUN MUHATABI YÜCEL'DİR
Bir basın mensubunun 'CHP yanınızda yer almadı , bunu nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna da yanıt veren Aksoy, "Onu bilemiyorum. Biz ailecek 50 yılımızı CHP’ye verdik. CHP’nin neden yanımda olup olmadığını İl Başkanı Deniz Bey’e sormak lazım. Çünkü hakkımda verilen belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı. Bana kalırsa bu sorunun muhatabı ben değilim, bu sorunun muhatabı Deniz Yücel’dir. Sahte evrakların Genel Merkez’de ne işi var" diye konuştu.

 
Tire’de yeni tartışma... 'Başkan DSP'ye çalıştı!'
 
Yeni merkezin ilk etkinliği Uluslararası Kadın Sempozyumu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Davası'nda söz tanıklarda: Cumhuriyet Savcısı'ndan dikkat çeken talep!
Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da 'zimmet ve irtikap' suçlarından ...
İzmir'de traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü
İzmir'in Kiraz ilçesinde, uçuruma yuvarlanan traktörün sürücüsü hayatını kaybetti.
Yeğenini uykusunda kalbinden bıçaklayıp öldürdü
Yalova’da, şizofreni hastası olduğu öne sürülen Fuat Şençiçek (36), aynı ...
 
Yunanistan'a geçmeye çalışan 4'ü FETÖ üyesi 5 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yasa dışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a ...
Gültepe Planları’na bilirkişi şoku!
Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve 14 mahalleyi kapsayan Gültepe ...
Down sendromlu milli basketbolcu başarıya koşuyor
İzmir'de yaşayan Sebahat Karadal (60) hayatını, down sendromlu oğlu Yunus ...
 
Ödemiş'te dehşet anları... Çorbacıda infaz!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, lokantada çorba içerken pompalı tüfekli saldırıya ...
Silahlı kavgada 5 kişi yaralandı
İzmir'in Menemen ilçesinde çıkan kavgada 5 kişi av tüfeğiyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Bakan duyurdu: Başvurular e-Devlet'ten yapılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bugünden itibaren sosyal yardım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva