HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2022 Salı - 18:25

Kritik zirve sona erdi… Yücel’den beklenen ‘istifa’ açıklaması geldi

Toplantıda istifa için ileriki günlerde adım atabileceğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ana gündemimiz, Genel Merkez’in örgütlerle ilgili genelgesi oldu. İl başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileriyle ilgili. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilirim. Bu adımı atmamız durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışveriş ve istişarede bulunduk” ifadelerini kullandı.

Kritik zirve sona erdi… Yücel’den beklenen ‘istifa’ açıklaması geldi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde milletvekilliği adaylığı noktasında hareketlilik başlarken Cumhuriyet Halk Partisi'nde de gözler il ve ilçe başkanları ile yönetim kadrosunda....

İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel'in de milletvekili adaylığı konusunda adı sıklıkça konuşuluyordu.

Bugün kritik bir zirve gerçekleştirildi. Adaylık konusunda ‘veda’ turlarına çıktığı iddia edilen CHP İzmir İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ağırladı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Meclisi'ne giderek grup başkanı görevinde bulunduğu meclise veda ettiği öğrenilen Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir araya geldi. İl Yönetimi’nin de bulunduğu toplantıda ‘istifa genelgesi’ ve ‘yeni başkanın kim olacağı' konuları gündem oldu.

Yaklaşık 1 saat süren toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilirken, daha önce Soyer’e istifa edeceğini belirten Yücel’in bu sefer  de yeni il başkanı için görüşmeler gerçekleştirildi.

İSTİŞAREDE BULUNDUK
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel istifa genelgesi ile ilgili konuştuklarını doğrularken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün il yönetim kurulumuzu ziyaret etti. Çalışmalarımız ve süreçle ilgili bir istişare toplantısı yaptık. Yaklaşık 1 saat sürdü. Ana gündemimiz, Genel Merkez’in örgütlerle ilgili genelgesi oldu. İl başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileriyle ilgili. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilirim. Bu adımı atmamız durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışveriş ve istişarede bulunduk” diye konuştu.

ÇEŞİTLİ ÖNERİLER YA DA BASINDA YAZILANLAR VAR
Yeni il başkanının İl yönetiminin içinden mi yoksa il dışından atama yöntemi ile mi olacağı sorusuna da yanıt veren Yücel, “İstişarede bulunduk. Çeşitli fikirler, görüşler öneriler ya da basından yazılan çizilen bir takım şeyler var. Bu konuyla ilgili karşılıklı istişarede bulunduk” dedi.

ATAMA OLABİLİR!
Olası bir istifa sonrası yönetimin düşmesi gibi bir durum olup olmayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Yücel, “Öyle bir gündemimiz olmadı, öyle bir konunun konuşulması da söz konusu değil. Neticede bizim birlikte seçildiğimiz görevinin başında olan 30 kişilik bir il yönetim kurulumuz var. Geçen hafta bir arkadaşımız istifa etti milletvekilli adaylığı için. Yarın öbür gün bir arkadaşımız daha ya da il başkanı olarak ben istifa etsem de neticede 30 tane yöneticimiz var. Bu görevlerine devam ederler. Boşalan görevler ne şekilde doldurulur tüzükte yazılmıştır, kurallar bellidir. İçeriden seçim olabilir, dışarıdan seçim olabilir. Seçimlere 6 ay kaldıysa dışarıdan atama olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir. Birlikte görev yaptığımız yönetim kurulumuz şu anda görevinin başındadır, Deniz Yücel de görevinin başındadır. O yüzden bu konuları çok fazla detaylı konuşmayı ben doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

İl yöneticilerine seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise, "Bende yönetimin içinden olmasını isterim tabii ki de, ancak takdir genel merkezindir. Yani seçilecek kişi yönetim içinden de yönetim dışından da olabilir, ne olursa olsun seçim döneminde elimizden gelen tüm çabayı göstermeliyiz" dediği öne sürüldü.

 
Erdoğan: 21. Yüzyıl bir Türk Asrı olacak
 
Aydın'da gergin meclis!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 14 Aralık 2022 Çarşamba 02:04

Bu atama gelen arkadaş ne yaptı ki insanları partiye küstürmekten, partiden soğutmaktan başka? MV adayı olursa oy vermeyeceğim, verdirmeyeceğim Nokta!

Yorumu oyla      4      3  
Lombak 13 Aralık 2022 Salı 22:26

Saint kontenjanı mı?

Yorumu oyla      3      3  
Düz Partili 13 Aralık 2022 Salı 19:32

Artık izmir il başkanı görevi bitti,eminim ki yeni il başkanı tespit edildi,bu gün yarın gelir,bu il başkanıda atama ile geldi il kongresinde tüm delegelerin oyunu alamadı atama adayı olduğu tek aday olduğu için seçildi lütfen sayın yöneticiler merak etmeyin,bu konuda genel merkez doğrusunu yapar her zaman,izmir halkı oy verir başka bir şeye karıştırmazlar...

Yorumu oyla      4      3  
CEMİL 13 Aralık 2022 Salı 18:39

ATAYIN ZATEN ATAMA PARTİSİ HAKEDEN YOKMU YÖNETİM İÇİNDEN ATAMA NEDİR

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 21. Yüzyıl bir Türk Asrı olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi açıklamalarda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
Gençlere destek mesajı: Yanlarında olacağız!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İmkanları fırsata çevirmeyi ...
CHP'li Sertel: Rektör Hotar, satılan araziyi bağışçıya iade etmek istedi
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, kız yurdu yapılması şartıyla bağışlanan ...
CHP’li Yücel’den '6 yaşında gelin' rezaletine tepki: Derhal istifa!
Türkiye ve dünya kamuoyuna yansıyan 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin siyasi manevralar!
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin siyasi manevralar!
Çavuşoğlu: Suriye rejimiyle çalışmaya hazırız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri ...
CHP’li Yücel’den meclise veda!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ilçelerde sürdürdüğü  ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva