HABERLER>EGE
13 Aralık 2022 Salı - 18:39

Aydın'da gergin meclis!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısında tansiyon yükseldi. Meclis sonunda gündem dışı söz almak isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arı’ya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun söz vermemesi Cumhur İttifakı’nda seslerin yükselmesine neden oldu. Meclis’te söz alamayan Mustafa Arı, belediye binası önünde yaptığı açıklamada başkan Çerçioğlu’na tepki gösterdi.

Aydın da gergin meclis!

Aydınhaberleri.com'dan Ayşe Yılmaz'ın haberine göre; Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısında tansiyon yükseldi. Meclis sonunda gündem dışı söz almak isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arı’ya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun söz vermemesi Cumhur İttifakı’nda seslerin yükselmesine neden oldu. Meclis’te söz alamayan Mustafa Arı, belediye binası önünde yaptığı açıklamada başkan Çerçioğlu’na tepki gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. oturumu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. Nazilli, Kuşadası, Söke, Didim, Bozdoğan, Çine, Efeler, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk ve Sultanhisar ilçelerinde yer alan imar planları ile Buharkent, Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu ilçelerine 2022 mali yılı bütçesine ek ödenek verilmesi ele alındı. Meclisin onayından geçen 34 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi.

ÖZCAN’IN AK PARTİ SAFINDAKİ İLK MECLİS TOPLANTISI
Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’den istifa ederek AK Partiye geçen ve parti rozeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, meclis toplantısına AK Parti saflarına ilk kez katıldı.


ANTALYA’DA YAŞANAN AFET İÇİN İŞ MAKİNESİ GÖNDERİLECEK
Meclis gündemine ek olarak söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Antalya Kumluca'da yaşanan afet nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinalarının destek amaçlı gönderilmesi için önerge sundu. Başkan Ömer Günel, konuşmasında “Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel felaketi oldukça büyük hasara neden oldu. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemizin envanterinde bulunan araç ve iş makinalarından ihtiyaç duyulanların ihtiyaç duyulan süre kadar o bölgeye gönderilmesi talebimiz var” dedi. Meclisin onayına sunulan önerge meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.



BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, AK PARTİ’Lİ ARI’YI KONUŞTURMADI
Yılın son meclisinde zaman zaman tansiyonlar yükseldi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz almak isteyen AK Parti’li Mustafa Arı’ya başkan Çerçioğlu’ndan izin çıkmadı. AK Parti’li Arı’nın konuşma ısrarı üzerine başkan Çerçioğlu, polemik oluşturmamak kaydıyla söz vereceğini söyledi. Arı ise Çerçioğlu'dan pazarlık yapmamasını istedi. Mecliste kısa süreliğine tansiyonun yükselmesine neden bu diyaloğun ardından “Ben kimse ile pazarlık yapmam, söz de vermiyorum” diyen başkan Özlem Çerçioğlu, meclisi kapattı.

AK Parti’li Mustafa Arı, meclis sonunda Cumhur İttifakı’nın bileşenleri ile bir araya gelerek belediye binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve başkan Özlem Çerçioğlu hakkında iddialarda bulunan Arı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Meclis toplantısı sırasında gündem dışı söz talebimiz her zamanki gibi sayın Çerçioğlu tarafından olumlu karşılanmadı. Nedense bizim söz alışlarımızda ortaya polemik çıkacak gibi kaygı taşıyor. Biz polemik kaygısı ile hareket etmiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve sayın Çerçioğlu’nun tasarrufları ile ilgili merak ettiğimiz bilgi edinmek istediğimiz hususları olduğunda soru soruyoruz. Eleştiri getirmek istediğimiz hususlarda yerine getiriyoruz. Biz muhalefet hakkını Aydın halkına verdik, biz de yerine getirmeye çalışıyoruz.”

 
Kritik zirve sona erdi… Yücel’den beklenen ‘istifa’ açıklaması geldi
 
Hamile eşinin karnını tekmeledi, bebek öldü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Aralık 2022 Çarşamba 08:36

akepenin bu ülkeye ne faydası olmuş? Biri bana anlatsın. ülkenin hali ortada.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
21 bin yıl öncesine ait fosil zeytin polenlerine rastlandı
Denizli'nin Buldan ilçesindeki fosil polen ve arkeolojik çalışmalarında, ...
Kocasını bıçaklayarak öldürmüştü... 24 yıl hapis cezası aldı!
Aydın'ın Efeler ilçesinde cinayetten hapis yatarken cezaevinden izinli ...
Borular arasında sıkışan yavru köpek kurtarıldı
Afyonkarahisar'da üniversite binasının kullanılmayan bölümünde, duvar ...
 
Afyonkarahisar'da tarihi eser kaçakçılarına darbe!
Afyonkarahisar'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 1206 ...
Gümrük kaçakçılarına darbe: 3 milyon 700 bin sigara ele geçirildi!
Afyonkarahisar'da kaçakçılığa geçit verilmiyor. Ekiplerin düzenlediği ...
Aydın-Denizli Otoyolu inşaatının yarısı tamamlandı
Hizmete açıldığında şu anki ulaşım süresini yarıya indirecek Aydın-Denizli ...
 
Mobil uygulama geldi... Öğrencilerin davranışları not oldu!
İzmir'in Buca ilçesindeki okulda öğrencilerin olumlu ya da olumsuz davranışları, ...
Tamirhane alev alev yandı... 4 araç kullanılamaz hale geldi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, oto tamirhanesinde elektrik aksamından çıkan ...
Evde çok sayıda çürümüş kedi-köpek çıkmıştı... İfadesi ortaya çıktı!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, evinde çok sayıda çürümüş köpek ve kedi ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva