HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Şubat 2017 Cumartesi - 13:21

Kocaoğlu’ndan Kaya’ya Körfez Geçiş Projesi, Zorlu’ya yatırım yanıtı

Başkan Kocaoğlu, yeni vagonların teslim alındığı törende iş adamı Zorlu ve AK Parti Milletvekili Kaya’yı eleştirdi. Kocaoğlu ayrıca, Körfez Geçiş Projesi için yeşil ışık yakarken, “Biz bu projeye karşı çıkmadık ama öneri hakkımız da var. Umarım bu gerçekleşir ve İzmir bir eser kazanır” dedi.

Kocaoğlu’ndan Kaya’ya Körfez Geçiş Projesi, Zorlu’ya yatırım yanıtı

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 320 milyona filosuna kattığı 95 metro aracının 55'i, Halkapınar’daki Merkez Metro Binası’nda düzenlenen törenle teslim alındı.

- İHRAÇ EDİLEN ŞEF YAZICI’YA ‘KOCA’ DESTEK: ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!


- İZBETON'DA YAS GÜNÜ: BAŞKAN ACIYA ORTAK OLDU... 

Çin’in CRRC Tanghsan firmasında üretilen vagonlar için hizmet öncesinde bin kilometre test sürüşü yapılacağı öğrenildi. Ayrıca teslim alınmayan 40 vagonun da Mayıs ayında kente getirileceği belirtildi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu, ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Murat Bakan, Ali Yiğit, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ile il yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, bürokratları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ile temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Kocaoğlu yaptığı konuşmada gerçekleşen ve gerçekleşecek projeler hakkında detaylı açıklama yaptı.

Kent trafiğinin çözümü noktasında araç alımlarının yanında ana yollarda düzenleme yapılmasının gerekli olduğuna vurgu yapan Kocaoğlu ayrıca iş adamı Ahmet Nazif Zorlu’nun açıklamalarına rakamlarla cevap verirken AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’yı da Körfez Geçiş Projesi üzerinden üstü kapalı hedef aldı.

Başkan Kocaoğlu ayrıca son çıkan Kanun Hükmünde Kararname için toplumun çeşitli kesimlerinden gelen tepkileri ve sanat danışmanı İbrahim Yazıcı’nın açığa alınmasını değerlendirdi.

VAGONLARI ÜÇTE BİR FİYATINA ALMIŞIZ
Başkan Kocaoğlu yatırımlar ve maliyetleri hakkında açıklama yaparken, “Raylı sistem hattımız 2017 yılında toplam 180 kilometreye ulaşacak. Buca, Narlıdere Metro hatları ve Bergama İZBAN hattının tamamlanmasıyla 2020’de İzmir’in raylı sistem ağı 250 kilometreye çıkacak. Tren setlerimizi toplamda 4 kat arttırdık. Böylesine büyük yatırımı kendi kaynaklarımızla, kendi yağımızda kavrularak gerçekleştirdik. Vagon alımlarında tasarruf ediyoruz. Rekabet var, bizde adrese teslim ihale yok. Sadece metroya aldığımız vagonların tutarı 400 milyon lira. Otobüslerimizin tamamını yeniledik, körfez filosundaki vapurlarımız ve arabalı vapurlarımızın tamamını yeniledik. 550 milyon lira da körfeze yatırım yaptık. Vagonları üçte bir fiyatına almışız. Neden böyle yaptık? Serbest rekabet, yarış var, adrese teslim ihale yok” dedi.

PROJELERDEN BAHSETTİ
“İzmir raylı sistemde büyüyor” sözleriyle konuşmasına devam eden Kocaoğlu, kent trafiğini çözümü için gerçekleşecek projeler hakkında da bilgi verdi. Kocaoğlu, “Vagonların gece konaklaması için depo alanı yapıyoruz. Bunun bedeli 93 milyon liradır. Elektrik sinyalizasyonu yeniliyoruz, 22 milyon lira… İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi olanak ve tasarruf ettiği gelirleriyle artı kredibilitesinin yüksekliğinden dolayı aldığı kredilerle bunları sağlıyor.  Narlıdere Metrosu’nda her şey bitti.  Şu anda dosyamız hazinede… Hazine izin verecek, kefil olmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dış kredi kullanması için kefile ihtiyacı yok. Performansı bunu sağlıyor. Şimdi onu bekliyoruz. Gelir gelmez ihaleye çıkaracağız. Buca Metrosu’nda proje çalışmaları devam ediyor. Trafik düzenlemesi için sadece bunlar yetmez. Anayollar, büyük arterler açıyoruz. İki tane büyük ihalemiz var. 2 tane tünelle Buca’yı Altındağ ve Bornova’ya oradan 2.2 kilometrelik viyadükle de garaja ve çevre yoluna bağlıyoruz. Uçan yol dediğimiz yolun Yeşildere’den çevre yoluna kadar kamulaştırmasıyla beraber minimum 600 ila 650 milyon maliyeti var. Bu yol, Ankara asfaltını Mürsel Paşa’yı İzmir’in tüm ana arterlerini rahatlatacak” diye konuştu.

KÖRFEZ PROJESİNE KARŞI ÇIKMADIK!
Kentte büyük tartışma yaratan Körfez Projesi’ne ilişkin konuşan Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın, ‘İstemezükçüler var’ söylemine eleştiri getirdi. Kocaoğlu, “Körfez Geçişi konusunda AKP’li bir milletvekili ‘İstemezükçüler var’ demiş. Benim belediye başkanı olduğum ilk aylarda kordon yolu gündeme geldi. Tekrar İzmir’in gündemine getirip açmak istediler. Birçok geliş gidiş oldu. Biz karşı çıktık. En son Devlet Demiryolları’yla İZBAN projesini görüşürken o dönem Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı olan Sayın Başbakan Binali Yıldırım, o zamanki Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ile karşılaştık. Zeki Ergezen Bey, kordon yolu konusunu açtı. ‘Bu Kordon yoluyla niye uğraşıyorsunuz? Alsancak ana ulaşım aksı değil... Bu İzmir’e bir iş yapacaksanız Körfezi karşıdan karşıya geçin, yolu tamamlayın’ dedim. Sonra bunu devlet projesi olarak sayın başbakan aldı çalışmaları sürdürüyor. Çeşitli görüşmeler yapılıyor. Biz bu projeye karşı çıkmadık. ‘Körfezin sirkülasyonunu engellemesin’ dedik. Her iki tarafta da birinci derece doğal sit var. Bunları yeraltından geçirin diye öneride bulunduk. Öneride bulunma hakkımız her zaman vardır ve her zaman olacaktır. Umarım bu proje gerçekleşir ve İzmir bir eser kazanır” dedi.

HERKESİN HABERİ VAR
Kocaoğlu, “Vapurları aldı bunlara barınak yapamadı diye bir haber çıktı. Uzunca bir süredir Bostanlı Vapur İskelesi’nin yanındaki barınağı talep ettik. En uygun yer orası… Şu an da atıl durumda. İşlemler devam ediyor. Bundan başbakanın, ulaştırma bakanını, tarım bakanının ve konuyla ilgili kim varsa hepsinin haberi var. Umuyorum o barınak bize verilir. Bizim dünya para ödeyerek aldığımız gemiler fırtına çıktığında denize salınmaz, barınakta korunaklı muhafaza edilir” diye konuştu.

KAZAYI UNUTMADI
Konak’ta meydana gelen kazaya da değinen Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonun freninin boşalması sonrasında cami duvarına çarpmasıyla bir kişinin öldüğü, iki kişinin de ağır yaralandığı kazaya ilişkin, “Dün bir kaza oldu. İZBETON çalışanımız Ömer Bilici’yi kaybettik. Tanrıdan rahmet diliyorum. Şoförümüz de ağır yaralı… ona da acil şifalar diliyorum” dedi.

BU YOL, YOL DEĞİL!
Son yayınlanan kanun hükmünde kararnameye tepkiler gösterilmesini ve sanat danışmanı İbrahim Yazıcı’nın açığa alınmasını değerlendiren Kocaoğlu, “Milletvekillerimiz, öğretim üyelerimiz Ankara’da görevden almalara tepki gösterdiler. Bu Türkiye’ye yakışmıyor.  Konuşmayacaksın, susacaksın, her şeyi ben biliyorum. Her şeyi ben yapacağım, ben karar vereceğim. Bu demokrasi değil. Bu Atatürk Cumhuriyeti değil. İbrahim Yazıcı diye bir orkestra şefi var, bizim de sanat danışmanımız. Elinde orkestra çubuğuyla yönetmekten başka suçu ve günahı yok. Bu adam sanatçı. Yayınlanan KHK’da profesörlerle birlikte görevden alındı. Bir sanatçı bütün özlük haklarını bir kararnameyle kaybediyor. Bu yol, yol değil, bu düzen de düzen değil. Burada başka bir şey var” açıklamasını yaptı.

ZORLU’YA RAKAMLARLA YANIT!
Başkan Kocaoğlu, iş adamı Ahmet Nazif Zorlu’nun İzmir’le ilgili eleştirilerine rakamlar üzerinden yanıt verdi. Kocaoğlu, “Benim de çok sevdiğim ve saygı duyduğum Vestel Şirketi’nin sahibi Ahmet Nazif Zorlu dün bir törende ödül aldı. Sonra İzmir hakkında bir konuşma yaptı. İzmir’i geri kalmışlıkla, bir Anadolu kenti ya da Doğu kenti gibi görünmekle eleştirdi.  Eksik bilgiden kaynaklandığına inanıyorum… Zorlu’nun negatif bir propaganda için bunu yapmadığına canı gönülden inanıyorum. İzmir’in nereden nereye geldiğini birkaç rakamla söylemek istiyorum. İzmir için kim negatif bir söylem gerçekleştiriyorsa dünya aleme cevap olsun.  2016 yılında Uşak 453 milyon vergi ödemiş, bütçeden 988 milyon para almış. Aydın 1 buçuk milyar vergi ödemiş, 3.2 milyar kaynak almış. Balıkesir 2 milyar 100 milyon vergi vermiş, 3 milyar 800 milyon kaynak almış. Denizli ki İzmir’in önünde, gelişti diyerek kıyaslamak moda oldu, 1 milyar 800 milyon vergi vermiş, 2 milyar 600 milyon kaynak almış. Muğla 1 milyar 900 milyon vergi vermiş, 2 milyar 700 milyon kaynak almış. Çok büyük bir organize sanayisi olan Manisa 2 milyar 200 milyon vergi vermiş, 3 milyar 100 bin lira kaynak almış. Hepsi merkezi hükümetten hep almış. Geri kalmış, gelişmemiş denilen İzmir 52 milyar vergi vermiş, 13 milyar kaynak almış. Ege’nin toplamı 61 milyar merkezi hükümete kaynak vermiş. 29 milyar kaynak almış. 32 milyar lira Türkiye Cumhuriyeti bütçesine artı vermiş. İzmir’de 39 milyar artı vermiş. 7 milyar ile de diğer Ege illerinin açığını kapatmış. Bu kente, bu insanlara, böyle bir davranışta bulunmak, eleştiride bulunmak doğru mu? Herkes bu rakamlara baktığı zaman İzmir’in ne olduğunu çok daha iyi anlayacaktır.  Hem vergini beyan edeceksin, devlet, millet bilincin olacak, hem kaynağı çok sınırlı alacaksın…” diye konuştu.

‘NEREDE HATA YAPTIK?’ DEMEYE İHTİYACIMIZ VAR!
Kocaoğlu, “Bizim birliğe, beraberliğe durup dinlenmeye kendimizi dinlemeye ‘Nerede hata yaptık?’ demeye ihtiyacımız var. Tüm toplum olarak… Bunu umuyorum… 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hepsi yapacaktır. Türkiye dinlenip, hatalarından arınıp, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, bölge barışı, insanlık hakları ve hukuk devleti için çalışacaktır” ifadelerini kullandı. 

 
TSK'dan Fırat Kalkanı raporu
 
İzmir’de yasak aşk dehşet: 2 ölü
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 12 Şubat 2017 Pazar 13:43

Projenin maliyeti 2013 yılında dolar kuru 1,931TL iken hesaplanmış olup 1 milyar 820 milyon dolar olan bu tutar 3,5 milyar TL etmekteyken şimdi ise 3,70 olan dolar fiyatından proje maliyeti 6,74 milyar TL olmaktadır. Bu maliyet ile TMMOB'un raporunda bırakın 6,74 milyar TL'yi 3,5 milyar TL ile bile 1-)Üçyol, Bozyaka, Yağhaneler, Buca, DEÜ kampusu metro hattı yaklaşık 9 km. 2-)Halkapınar, Çamdibi, Otogar metro hattı yaklaşık 4 km. 3-)Ulaşım ana planı revizyonuyla oluşacak Evka3, Bornova merkez, Manavkuyu, Bayraklı metro hattı yaklaşık 7 km. 4-) Ulaşım ana planı revizyonuyla oluşacak Konak, Alsancak, Liman arkası, Halkapınar metro hattı yaklaşık 6 km. 5-) Ayrıca yine merkezde Ulaşım ana planı revizyonuyla oluşacak yeni 30 km. metro hattı. (Toplam 60 km. metro hattı) 6-)Körfezde kent planlarının öngördüğü 6 adet vapur iskelesi. 7-) 20 adet farklı kapasitelerde hızlı güvenli konforlu yolcu vapuru. 8-) 5 adet yeni nesil olarak tanımlanan 80-100 araç kapasiteli arabalı vapur. Tüm bunlar sadece 3,5 milyar TL ile yapılabiliyorken yaklaşık 7 milyarın faydası meçhul, körfeze olumsuz etkisi garanti bir proje olduğu aşikar.

Yorumu oyla      15      6  
12 Şubat 2017 Pazar 13:06

her şeye hayır ! örneğin neler ?

Yorumu oyla      13      6  
Mimar.Erdem 12 Şubat 2017 Pazar 12:19

Konumuz Aziz Kocaoglunun herseye hayır politikası, beceriksiz bürokratları ve Yatırımcı Düşmanlıgı. Gidin başka belediyelere farkı anlarsınız.

Yorumu oyla      13      10  
12 Şubat 2017 Pazar 03:36

İzmir her yönden geri kalmış! Hangileri ?

Yorumu oyla      12      6  
Engin Gelir 12 Şubat 2017 Pazar 00:16

2019 yerel seçimlerinde aziz kocaoğlu ile atilla kaya yarışır, yazın bunu bir kenarıya. Chp den yine aZiz kocaoğlu aday olur akpden ise atilla kaya aday olur. şimdiden kavgaya baslamalarından belli

Yorumu oyla      14      6  
Mimar.Erdem 11 Şubat 2017 Cumartesi 23:51

Aziz Kocaoglu ve bürokratları izmiri heryönden geri bıraktınız, bunun tek aćıaması beceriksizlik ve sorumsuzluk. Kimi koyarsan başkan ursa sonuc da bu olur

Yorumu oyla      13      13  
Tarık 11 Şubat 2017 Cumartesi 22:57

Ya bu projeyede peşkeş falan diyonuz ya.. Alın izmir sizin olsun, bide atla katırla falan ulaşımı sağlarsanız tam antik çağı yakalarsınız. Hadi size hayırlısı olsun...

Yorumu oyla      13      12  
11 Şubat 2017 Cumartesi 21:09

Maksat inciraltini ve sasaliyi yandasa peşkeş cekmek dertleri tup gecit degil

Yorumu oyla      16      8  
Mustafa Can 11 Şubat 2017 Cumartesi 19:48

Zeki Sezen, ne lafı arkadaşım adam 400 milyon liralık yatırımın kurdelesini keserken bu konuşmaları yapıyor !

Yorumu oyla      15      6  
11 Şubat 2017 Cumartesi 18:13

vestel i manisa ya kurup izmir i eleştirmek !

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın ‘fosil bilimi mezunu’ çocukları!
Bornova Belediyesi Dost Bilim Evi, popüler bilim etkinlikleriyle Bornovalı ...
Halk buluşmaları tam gaz: Akpınar’dan Cumhuriyet vurgusu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, Bahariye ve Bahçelievler mahalle sakinleri ...
İhraç edilen Şef Yazıcı’ya ‘Koca’ destek: Artık bıçak kemiğe dayandı!
Yazıcı’yı ağırlayan Kocaoğlu, “Kanunsuz hiçbir işe karışmamış insanları ...
 
Konak’ta ‘Su Perileri’ tasarruf için görev başında!
Konak’ta çocuklarda su bilincini geliştirmek ve su tasarrufunu artırmak ...
Buca Belediyesi 50 bin ‘Nutuk’ dağıttı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hikayesini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
İzmir Metrosu'nda gurur günü: Filoya 95 vagon daha!
Tramvay, banliyö ve metro yatırımlarıyla raylı sistemde “3 koldan” atağa ...
 
Başkan Atila ödülünü aldı: Yılın Spor Adamı
Bornova Stadı, Atatürk Spor Kompleksi gibi önemli yatırımlar ve amatör ...
Bucalı öğretmenlerin eserleri BBKSM’de
Bucalı öğretmenlerin hayatın içinden çektikleri karelerden oluşan “Beklentiler” ...
Nergiz Parkı’nda kafe keyfi başladı
Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkı’nda hayata geçirdiği yenileme çalışmalarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva