HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2016 Cumartesi - 14:49

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de tutuklamalara tepki, Başbakan'a çağrı!

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir programı bitiminde Başbakan Yıldırım’a tutuklamalar üzerinden çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Demokrasiye sahip çıkınız. İnsan hak ve özgürlüklerine, medya özgürlüğüne sahip çıkınız. Cumhuriyet Gazetesi ne yaptı? Çekin elinizi vatandaşın yakasından” dedi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de tutuklamalara tepki, Başbakan a çağrı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2 günlük İzmir programı kapsamında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

- KILIÇDAROĞLU’NUN İZMİR PROGRAMINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK: AÇILIŞLAR İPTAL!

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları ile milletvekilleri ve Cumhuriyet Gazetesi’nde görev yapan gazetecilerin tutuklanmaları ve Diyarbakır’daki hain saldırı üzerine İzmir programını erken kesme kararı alan Kılıçdaroğlu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’a seslendi.



ÖNCE MYK SONRA PM TOPLANACAK
CHP Lideri, “Belediye başkanlarımızla yaptığımız toplantıyı sonlandırdık. Yarın Bandırma’ya gidecektim ama Türkiye’nin olağanüstü durumundan dolayı iptal ettik. Yarın Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sonraki gün de Parti Meclisini (PM) toplayacağız. PM durumu değerlendirecek sonrasında da kamuoyuna bilgilendirme sunacağız” dedi.

KABUL EDECEĞİMİZ BİR UYGULAMA DEĞİLDİR 
Tutuklanmalar üzerinden hükümeti sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “9 gazeteci arkadaşın tutuklanması asla kabul edilecek bir eylem değildir. Hiç kimse başka bir gerekçe aramasın. ‘Yargı bağımsızlığıymış’, ‘Yargıya müdahale edemiyoruz’ gibi gerekçelerin arkasına sığınmaya kimsenin hakkı yoktur. Çünkü bilinmektedir ki yargı siyasi otoriteden talimat alarak karar vermektedir. Daha önce incelenmiş, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün görüşü ortaya çıkmışken olayı yeniden kaşıyarak 9 kişiyi önce gözaltına almak, sonra hapse atmak bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değildir” diye konuştu.

ÇEKİN ELİNİZİ VATANDAŞIN YAKASINDAN!
Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a seslendiği konuşmasında, “Türkiye’nin itibarı büyük ölçüde zedelenmiştir. Şu anda dünya ayaktadır. ‘Ne oluyor Türkiye’de?’ diye… Milletvekilini, gazeteciyi, öğretmeni, üniversite hocasını hapse atarsın. Ne olacak peki bu Türkiye’nin hali? Herkesin hapiste olduğu bir Türkiye mi daha saygındır, herkesin özgür olduğu bir Türkiye mi daha saygındır? Sayın Binali Yıldırım’a çok açık bir çağrı yapıyorum; demokrasiye sahip çıkınız. İnsan hak ve özgürlüklerine, medya özgürlüğüne sahip çıkınız. Cumhuriyet Gazetesi ne yaptı?  Cumhuriyet Gazetesi bir yerlere bomba mı yerleştirdi? Vakıf yöneticileri FETÖ ile işbirliği mi yaptılar? Yıllarını bu alanda mücadeleyle geçiren yazarları, gazetecileri hapse atmak ne zamandan beri yargı bağımsızlığının arkasına sığınılarak anlatılmaya çalışıyor? Yargının ayak bağı olarak telaffuz edildiği bir ülkede yargı bağımsızlığı yoktur. Medyası özgür olmayan bir toplumun kendisinin özgür olması mümkün değildir. Son derece rahatsızız. Görüşü ne okursa olsun tüm gazetecilerin özgür olması lazım. Herkes düşüncesini özgürce dile getirmek zorundadır. Böyle olmazsa demokrasi olmaz. ‘Benim dediğimi yazacaksın, benim düşündüğüm gibi düşüneceksin, benim gibi konuşacaksın, benim istediğim gibi davranacaksın’… Böyle bir anlayış demokrasilerde yoktur. Diktalarda vardır. Darbeden sonra dedim ki; ne darbe ne dikta, tam demokrasiyi istiyoruz. Darbeyi de diktayı da diktatörü de istemiyoruz. Kendi ülkemizde barış içinde kardeşçe bir arada huzurla yaşamak istiyoruz. Çekin elinizi vatandaşın yakasından. Gazetecilerin, öğretmenlerin, sanatçının yakasından çekin. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 
HDP'den Diyarbakır saldırısı için DAEŞ iddiası
 
Flaş: Şırnak'ta patlama: 2 çocuk öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den Diyarbakır saldırısı için DAEŞ iddiası
HDP Diyarbakır'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı DAEŞ'in ...
Tutuklamalar sonrası merak edilen soru: Ara seçim mi olacak?
HDP Milletvekillerinin tutuklanmalarının ardından gözler Meclis'e çevrildi. ...
Başbakan'dan AP Başkanı'yla telefon zirvesi
Başbakan Yıldırım Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'la telefonda ...
 
Başbakan Yıldırım: Karanlığın ardından...
Başbakan Yıldırım, "Ülke ve millet olarak haince bir saldırıya maruz kaldık. ...
HDP operasyonunda son durum: Demirtaş ve Yüksekdağ cezaevinde!
HDP’ye yönelik soruşturmada, Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ...
Kılıçdaroğlu’nun İzmir programında flaş değişiklik: Açılışlar iptal!
CHP Liderinin bugün başkanlar toplantısı sonrası yapacağı iki önemli açılış ...
 
Kılıçdaroğlu Demirtaş'ın eşini telefonla aradı
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın eşi Başak ...
Çavuşoğlu’ndan İzmir’de Avrupa’ya 'HDP' cevabı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tutuklanan HDP milletvekilleriyle ilgili ...
DSP İzmir’de yeniden Karahan dönemi
Tek listeyle gidilen kongrede, 219 delegeden 217'sinin oyunu alan Aygül ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva