Tugay’dan Çankırı’ya sert çıkış: Musluğu kapatıp İzmir’e sırt dönüyorsunuz!
Tugay’dan Çankırı’ya sert çıkış: Musluğu kapatıp İzmir’e sırt dönüyorsunuz!
İçeriği Görüntüle

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait modüler tuvaletlerde görev yapan taşeron işçilerle yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde ilerleme sağlanamadı. Yasal süreç gereği son 60 günlük grev sayacı başlarken, bu süre içinde anlaşma sağlanamazsa belediyeye bağlı 30 modüler tuvalette grev kararı uygulanabilecek.

İşçiler, yılın başında sözleşmelerinin sona ermesi üzerine “güvenceli çalışma, kadro ve sendikal haklar” talebiyle eylem yapmış, bu eylem uzlaşıyla sonuçlanmış ve çalışanlar taşeron şirkette işbaşı yapmıştı. Ardından DİSK/Genel-İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler, 22 Ağustos’ta TİS sürecini başlattı.

İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 günlük görüşme süresi boyunca masaya hiç oturmadığını ve hiçbir maddenin müzakere edilmediğini açıkladı. 20 Ekim’de başlayan arabuluculuk aşamasında da taraflar arasında herhangi bir görüşme gerçekleşmedi. Arabuluculuk sürecinin sona ermesiyle birlikte grev kararının ilan edilebileceği son aşamaya geçildi. Toplu iş sözleşmesi 90 işçiyi kapsıyor.

İŞÇİLER SENDİKAYI ÇAĞIRDI
İşçiler, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanarak eylem gerçekleştirdi. TİS masasının kurulmasını isteyen işçiler, sendikanın yanlarında olması için çağrıda bulundu. Sendika temsilcilerine ulaşan işçiler, DİSK Genel-İş 9 No’lu Şube Başkanı Sedat Kenar’ı arayarak belediye önüne gelmesini ve görüşme sürecinde adım atmasını istedi.

İŞÇİLER VE SENDİKA ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ
İşçiler: Biz belediye önündeyiz, seni bekliyoruz. Geleceğim demiştin, geçen gün neden gelmedin?
Sedat Kenar: Ben geleceğim demedim. Şu an sendikadayım.
İşçiler: Geliyor musun?
Sedat Kenar: Belediyenin önüne gelmiyorum, sendikadayım. Sendikaya gelin.
İşçiler: Bizim işverenimiz ve evimiz burası. Burada olmaya devam edeceğiz.

İŞÇİLER EYLEM KARARI ALDI
Yapılan görüşmenin ardından işçiler, belediye önünde mesai saatleri dışında her gün eylem yapmaya devam edeceklerini belirtti.