HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2024 Çarşamba - 15:28

Kamboçya’da öldürüldü ailesi yardım istedi... Devletimiz sahip çıksın!

İzmir’den 7 yıl önce Kamboçya’ya giden ve oraya yerleşen Ufuk Öntürk kiracısı olduğu evin sahibi ve yakınları tarafından feci şekilde öldürüldü. Yerel polisin araştırmaları sonucu altı kişi yakalanırken İzmirli aile yardım çağrısında bulundu. Abla, Yıldız Öntürk, “Devletimiz bize sahip çıksın. Cenazeyi getiremezsek Budizm inancına göre kardeşim orada yakılacak. Bizden cenaze masrafı olarak istenen ücreti ödeme gücümüz de yok” dedi.

Kamboçya’da öldürüldü ailesi yardım istedi... Devletimiz sahip çıksın!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de yaşayan Öntürk ailesi Kamboçya’dan gelen acı haberle sarsıldı. Menderes’te yaşayan Ufuk Öntürk yedi yıl önce turistik seyahat için gittiği Asya ülkesi Kamboçya’da kalarak yaşamaya başladı. Çok sayıda vizesiz, kaçak ve göçmen durumunda insanın da yaşadığı Kamboçya’da vize süresi geçtikten sonra kalan Öntürk’e ailesi zaman zaman maddi destekte bulunuyordu. Aileyi arayan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Öntürk’ün öldüğünü ve cenaze işlemleri için çalışma yapılması gerektiğini belirtti.  Öntürk’ün ablası Yıldız Öntürk, kendisini arayan büyükelçilik yetkililerinin sadece vefat bilgisi verdiğini fakat ayrıntı anlatmadığını söyledi. Yaptıkları araştırma ve yerel haberlerden öğrendikleri kadarıyla kardeşinin kiracısı olduğu ev sahibiyle tartıştıktan sonra yakınlarının da saldırısıyla öldürüldüğünü anlattı.

Egedesonsöz’e konuşan abla Yıldız Öntürk, “Erkek kardeşim Ufuk Öntürk yaklaşık 2018 senesinde Kamboçya’da bir şehre gitmişti. Yaklaşık 4 yıldır orada yaşıyordu, turistik amaçla gitmişti. Bize iki gün önce konsolosluktan haber geldi, kardeşinizin vefat ettiği ve cenazesinin alınması konusunda vekalet verilmesi istendi. Kendisinin doğal bir ölümle öldüğünü düşündük. Yapmış olduğumuz araştırmalarda, Kamboçya medyasını araştırdık. Kamboçyalı 6 yerel adam ve bir kadın tarafından çekiçle saldırıyla kardeşimi vahşi bir şekilde öldürdüğü haberlerini gördük. Şu an perişan durumdayız. Kardeşimi getirme konusunda oradaki nakil firmalarının çok yüklü 15 bin dolar kadar para istediklerini öğrendik. Devletimizin bu anlamda yardımlarını rica ediyoruz. Cenazemizin yakılmasını istemiyoruz. Otopsi yapılıp yapılmadığına dair bilgi edinmek istiyoruz. Kamboçya polisinden bilgi edinme şansımız çok az. Cenazemizi devletin imkanları ile getirip babamızın mezarının üzerine gömmek istiyoruz. Tutuklanmış bu altı kişinin salınmamasını ve cezasını çekmesi için avukat ve hukuki takip rica ediyoruz” dedi.

Ailenin avukatı Nurcan Küpeli ise, “Hukuki süreci takip ediyoruz. Aileden istenilen bir ücret var. Bu ücretin ödenmesi ailenin maddi durumu göz önünde alındığında mümkün değil. Bu konuda yetkili makamların desteğini bekliyoruz. Cinayetin nasıl gerçekleştiğini, hangi nedenlerden dolayı ölüm olayının yaşandığını bilmiyoruz. Yerel gazetelerde çıkan haberlerden da okuduğumuza göre kalabalık bir grup saldırmış. Biz de hukuken bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı’nın Kamboçya Krallığı’nda diplomatik yetkisi olan Punom Pen Büyükelçiliği’nin de konuyu yakından takip ettiği öğrenildi. 

 
Altun'dan 28 Şubat mesajı: Mücadele etmeye devam edeceğiz
 
CHP'li Arslan'dan Karşıyaka Stadı tepkisi: Bakanlık kaynak yok dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile katliamı yapmıştı... Mağarada yakalandı!
Samsat ilçesinde tartıştığı evli olduğu kadın, bacanağı ve bacanağının ...
Misafiri, öldürüp evini kundaklamış: Korkunç tuzak!
Yalova'da evinde çıkan yangında cesedi bulunan kişinin, misafiri tarafından ...
İzmir'de korkunç kaza... İki kardeşin son yolculuğu!
İzmir'de direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobiliyle bariyere çarpan ...
 
Taksici Erge cinayetinde rapor çıktı... Deli numarası tutmadı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi ...
İzmir'de zehir operasyonu: Silahlar ele geçirildi!
İzmir'in Menemen ilçesinde uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Ölüm içki operasyonu: 512 litre ele geçirildi
Adana'da ekipler sahte içki üretip satanlara göz açtırmıyor. Karataş ilçesinde ...
 
ESİAD Başkanı Zorlu, ‘İzmir anketi’ni açıkladı: Bürokratik engeller var!
ESİAD İstişare Konseyi Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sibel ...
Bakanlık harekete geçti: Kumar siteleri için suç duyurusu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, erişime engellendiği halde farklı isimlerle ...
Erkek dehşeti bitmiyor... 24 saatte 8 kadın katledildi!
Dün gece yarısından bu yana Türkiye genelinde 8 kadın şu anki eşleri ya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva