HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
2 Mart 2023 Perşembe - 08:13

İtirazlara kısmi kabul... İzmir'deki en büyük dönüşüm planları askıda!

Yılan hikayesine dönen ve pek çok kez yargıdan dönen Karabağlar’daki kentsel dönüşüm süreci ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni planlar askıya çıkarıldı. Bakanlık vatandaşlar tarafından yapılan itirazları kısmi kabul ederek yeni imar planlarını yayımladı.

İtirazlara kısmi kabul... İzmir deki en büyük dönüşüm planları askıda!

Metehan UD /EGEDESONSÖZ –  2012 yılında dönemin Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme ve Limontepe semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçtiğimiz aylarda kentsel dönüşüm alanının geneline ilişkin imar planlarını askıya çıkarmış, mahalle dernekleri ve vatandaşlar planlara itiraz etmişti. Kısmi kabul edilen itirazlar doğrultusunda hazırlanan ve 1. etap olarak adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alanın yeni imar planları askıya çıkarıldı. 

YARISI İMARA AÇILDI
Askıya çıkan imar planlarının bulunduğu 1’inci etapta kat karşılığı inşaat ihalesi ile Nuhoğlu tarafından yapılan Yenitepe 20 blokluk konutlar bulunuyor. İmar planlarına göre 101,4 hektarlık 1’inci etabının 47 hektarlık kısmı ticaret ve konut alanı ilan edilirken bölgede 15 bin 100 kişilik konutlar yapılması planlanıyor. 

11’İNCİ KEZ ASKIDA
Yılan hikayesine dönen bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin şimdiye kadar 8 farklı imar planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıktı.  Askıya çıkarılan bütün imar planların için dönüşüm alanında yaşayan vatandaşlar tarafından iptal talebiyle dava açıldı. Bazı davalarda mahkeme bölge halkının taleplerini haklı bularak iptal ederken bazı davalarda ise yeni imar planları askıya çıkarıldığı için davalar boşa düşmüş oldu. Ayrıca 101 hektarlık alanın parselasyon planları iki kez mahkeme tarafından iptal edilmişti. Bölgenin parselasyon planlarının da yakın zamanda askıya çıkması bekleniyor.

EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİ
Karabağlar’daki Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Devrim Mahallelerinin tamamı ile Yurtoğlu, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Uzundere, Peker Mahallelerini kısmen kapsayan 540 hektarlık alan 31 Aralık 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edilmişti. Bu bölgede 100 binin üzerinde vatandaş ikamet ediyor.

 
Bergama'da depremzedelerden katı atık bedeli alınmayacak
 
Başkan Kırgöz’den ‘jeotermal’ çıkışı: Bende de var ama klima ile ısınıyorum
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 25 Mart 2023 Cumartesi 22:43

İnsaf artık itiraz edenler deprem olduğunda can kaybı yaşandığında direk mesul kabul edilmesi gerekiyor.Bu kadar insanın hayatını tehlikeye atma ve keyfi hareket etme hakkindan yoksun bırakılması lazım.Lakin bakanlığın da bu itirazlara geneli kapsamayacak şekilde aksiyon alması lazım . ÇÖZÜM ODAKLI OLUNSUN ARTIK....

Yorumu oyla      2      3  
Burhan bulut 2 Mart 2023 Perşembe 18:52

Gene itiraz et bakalım mimar lar odasi tabipler odası sehirplancilari odasi karabaglar belediyesi hemen al A4 kağıdı rant var beton bide katarli lara peşkeş çekiyorlar de yaz bakalım 2012 den beri insanların tapulu yerlerine karışmak ne hakkiniza sizin ızmir de ne yatırım yapılırsa bu şeref yoksunlarindan dolayı mahkeme yolu ile itiraz ediyorlar inşallah yargılanırlar

Yorumu oyla      2      3  
Huseyin 2 Mart 2023 Perşembe 18:31

Yazıklar olsun bu kadar itiraz edilmese şimdi bitmişti kentsel dönüşüm projesi 2012den beri ideolojik olarak beton rant diyerek insanların canını okudunuz odalar sehirplancilari belediye içindeki militanları tarafından izmirdeki tüm projeler itirazda izmir in vakit kaybetmeden kentsel dönüşüm ve imar emsal değişikliği şart

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Depreme hazırlık günleri… Oda’dan ‘karbon fiber’ görüşü
Kahramanmaraş ve Hatay’da yaşanan depremlerin ardından yıkılmayan blokların ...
Sendika ‘1 yıl imkansız’ dedi: Ülkenin bütün işçilerini yığsak bile olmaz!
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından pek çok kişi hayatını ...
BETAM: Ülke genelinde kiralık konutlardaki yıllık artış yüzde 173,5
Türkiye genelinde ortalama kiralık konut metrekare fiyatı, ocak ayında ...
 
BDDK konut kredilerinde limitleri güncelledi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), konut alımında kullandırılabilecek ...
Müteahhitlerin 'ak saçlı'sından eleştirilere cevap: Mülk sahiplerinin hiç mi suçu yok?
"Müteahhitler demirden, çimentodan çalıyor" şeklindeki düşüncenin, geçmişten ...
Bakan Kurum'dan hasar raporu!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "4 milyon 511 bin ...
 
Hasar tespit çalışmalarında son durum!
Deprem bölgelerinde 4 milyon 371 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon ...
Evleri fahiş fiyatla kiralayanlara ceza geliyor!
Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği ...
İzmir’de DASK patlaması!
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından İzmirli vatandaşlar da ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva