HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2021 Pazar - 11:55

İnce'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: CHP'lilerle de helalleşmeliler

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme yolculuğuna çıkacağım' sözlerini Ege'de Sonsöz'e değerlendiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Herkesle helalleşmek lazım. CHP'de yapılan haksızlıklarla da helalleşmek lazım. Uzun sürer yani onların helalleşmesi" diye konuştu

İnce den Kılıçdaroğlu na  helalleşme  tepkisi: CHP lilerle de helalleşmeliler

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP'den ayrıldıktan sonra "Memleket Hareketi"ni başlatan ve 19 Mayıs'ta Memleket Partisi'nin kuruluşunu açıklayan Genel Başkan Muharrem İnce saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak 22 Ağustos'ta partisinin 1'nci İzmir İl Kongresi için İzmir'e gelen ve çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, bu kez de İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve partisine katılan Menemen Belediyesi'nde 20 yıl başkanlık yapmış eski Belediye Başkanı Tahir Şahin ile birlikte partisinin Aliağa ve Menemen ilçe Başkanlıkları'nın açılış törenine katıldı.

İlk olarak Aliağa'da ilçe başkanlığı açılışını gerçekleştiren İnce, Aliağa'dan Menemen'e kadar geçişi sırasında sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Menemen'de de ilçe başkanlığı açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştiren İnce, ilçe binası önünde toplanan vatandaşlara seslenebilmek amacıyla seçim otobüsü üzerinden konuşmak zorunda kalmıştı.

Görkemli iki açılış sonrası Menemen'de 20 yıl belediye başkanlığı yapmış Tahir Şahin ile ilçe turu atan İnce, sonrasında ise Karşıyaka Çarşı'da vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgi, fotoğraf çekimi talebi ve sloganlar ile karşılaşan İnce, son durak olarak ise Alsancak Kordon'da gençlerle buluştu.

Yoğun bir tempoda geçen ziyaretlerine rağmen seçim otobüsünde Ege'de Sonsöz'ün sorularını yanıtlayan  Genel Başkan İnce, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

HELALLEŞMELERİ UZUN SÜRER
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun,'Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım' ifadelerini kullanmasını değerlendiren İnce, "Muhafazakarlarla helalleşelim dedi ancak helalleşeceksek yetmez. 12 Eylül zindanlarında işkence gören solcularla da, Mamak da işkence gören ülkücülerle de, Silivri zindanlarında işkence gören eziyet gören insanlarla da helalleşmek lazım. Herkesle helalleşmek lazım. CHP'de yapılan haksızlıklarla  da helalleşmek lazım. Uzun sürer yani onların helalleşmesi" ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ
Birçok siyasiye göre rekor bir katılım ile 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı mitingi sonrası şimdi Memleket Partisi'ne karşı nasıl bir ilgi olduğu ve ilk seçimlerden nasıl bir sonuç beklediğinin sorulması üzerine de konuşan Memleket Partisi Lideri, "İzmir'de göreceksiniz 1'nci parti olacağız. İzmirliler bu yönetime mahkum ve ya mecbur değildir. Çok insan biliyorum İzmir'de hizmetlerden memnun olmamasına rağmen, 'Allah kahretsin' diyerek Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veriyor. Ben bunu biliyorum. İzmirlilerin bu memnuniyetsizliğini ve mecburiyetini sonlandıracağız. Artık bir seçenek var, alternatif var. Memleket Partisi var. Biz İzmir'de 1'nci parti olacağız" dedi.

BEN CUMHURBAŞKANI OLSAM 1 DAKİKA TUTMAM
Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin tarafından kullanılan ‘Hiçbir çiftçi benim borcum var diyemez’ sözlerine birçok siyasiden tepki gelirken, açıklamaları değerlendiren İnce, "Tarım bakanı bu işi bilmeyen birisi. Önce ete zam yapan sonra süte zam yapan birisini ben Cumhurbaşkanı olsam 1 dakika tutmam o görevde. Çünkü ete zam yaparsan süt ineklerini keserler, hayvancılığa zarar verirsin. Bu kadar basit bir bilgiyi bile bilmeyen, tarımla alakası olmayan birisi. Yeteneksiz... Tarım Bakanlığını ithalat cenneti yaptı. Türkiye'nin  üretmesi lazım ancak bakanlar içinde en beceriksiz, en bilgisiz, konusuna en hakim olmayan bakan olarak kendisini görüyorum" diye konuştu.

KİM DOĞRU BİR ŞEY YAPARSA DESTEKLERİZ
Hükümet temsilcileri tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Başka bir tarım mümkün' sloganı ile başlattığı tarım projesini 'Tarım Bakanlığı'na soyundu' yönündeki eleştirilerini haklı bulup bulmadığının sorulmasını da yanıtlayan İnce, "Tarıma destek olmak lazım. Gerek hükümet gerek belediyeler. Kim doğru bir şey yaparsa destekleriz"  ifadelerini kullandı.

 
MHP’den İzmir çıkarması
 
İzmir Körfezi'ndeki yosunlar ekonomiye kazandırılsın talebi!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mevzuderin 15 Kasım 2021 Pazartesi 22:00

Artık İnce farklı bir kulvarda gidiyor. Kendine özgü bir parti kimliği oluşturuyor. Kılıçdaroğlu veya erdoğan farketmez her parti yanlışıyla doğrusuyla elestirilecektir. Sizin inceyi eleştirdiğiniz gibi. Önceye laf yetirtireceginize halka inin. %1 bile oy alamaz dediginizvadamdan neden bu kadar korkuyorsunuz ?

Yorumu oyla      2      3  
KARŞIYAKALI 15 Kasım 2021 Pazartesi 21:48

Söylediklerinin hangisi yalan. Doğru olduğu bilindiği içindir ki söyledikleri üzerinden değil de iftiralar ve söylentiler üzerinden saldırılıyor. ATATÜRK''ün kurduğu partide ATATÜRK demek istemeyen yönetici yok mu? Chp.ne ATATÜRK''ün kurduğu parti diye oy verenlerden de helallik istenmeli böyleleri yönetici yapıldı diye.

Yorumu oyla      2      3  
CHP li genc 15 Kasım 2021 Pazartesi 21:04

Ben şahsen CHP liyim kaç yıllardır. Ama bu gemiyi terketmek gerek artık zamani geldi. Gerçek Atatürkçü milliyetçiler artık Muharrem incenin yanındalar. Bizim partinin için de Atatürkçü milliyetçi kalmadı. Benimle birlikte yüzlerce tanıdıklarim tek yol memleket diyorlar. Gerçekleri görmek zamanı artık. Yasa Muharrem ince. Halkın adami

Yorumu oyla      2      3  
Aldatıldık 15 Kasım 2021 Pazartesi 20:45

Ben Uzun yıllardır partili olarak CHP kimsenin malı kimsenin kazanç yeri rant yeri değil 10 yıldır iktidar olmak İÇİN bekledik ve bu şekilde giderse 10 yıl daha bekleriz Muharrem İnce sahip çıkılmadığını ve seçimi kaybetmesi için çaba sarfedildiğini düşünüyorum Ve kimseye ihanet değil bize ihanettir oylarımıza yazık aldatıldık.

Yorumu oyla      2      3  
Gürsel 15 Kasım 2021 Pazartesi 20:31

Türkiye yıllar sonra muhalefetin beceremedigi doğru politikalari söyleyen bir lider buldu. Yolun açık olsun cesur yürek

Yorumu oyla      2      3  
Tayfun 35 15 Kasım 2021 Pazartesi 20:29

Aday olabilse eleştirecez de aday olamıyor Ekmek için ekmelettin i mi eleştirelim Kimin adayını aday yaptı bi düşünün

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 15 Kasım 2021 Pazartesi 13:09

KSK gençleri rumuzlu üye, Sn. İnce muhalefetin iktidarı eleştirmesinden daha çok ve daha etkili eleştiriyor cumhur ittifakını. Tabii görmek isterseniz görürsünüz.

Yorumu oyla      2      5  
KSK GENÇLERİ 15 Kasım 2021 Pazartesi 05:17

Sayın ince Kılıçdaroğlunu eleştirdiğin kadar akp&mhp yi eleştirseydin keşke. çünkü biliyon o seçmenden oyun yok. bi tek chp seçmeni oy verir diye chp ye sallıyosun hep. derdin memleket değil, derdin kişisel menfaatlerin

Yorumu oyla      5      5  
Kazim emir 14 Kasım 2021 Pazar 22:52

Reis ile aranız nasıl

Yorumu oyla      4      4  
Ahmet 14 Kasım 2021 Pazar 15:48

Inceeeee... ilk secimde sifir cekeceksin bak gor. Birilerinin kurdurdugu partiyle chp ye yiklendigini herkes biliyor

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’den İzmir çıkarması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir’de sahaya indi. Başkanlığını Genel ...
Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik
MHP lideri Bahçeli, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı ...
TBMM Başkanlığından İsmail Kahraman açıklaması
TBMM Başkanlığı, eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a iddia edilen modelde ...
 
Bahçeli'den 'Başak Cengiz' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi Twitter hesabından, Başak Cengiz'in ...
Erdoğan: CHP, İP, HDP, PKK'nın yandaşlarıdır
Çanakkale Biga'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP'li Yücel'den 'mağdur' eleştirilerine sert yanıt: Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
 
MHP'li Karakaya'dan İzmir'de 'ekonomi' vurgusu: İşin özü denge!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İzmir'de esnaf temsilcileriyle ...
İnce, İzmir’den seslendi: Muhalefetin görevi…
Partisinin Menemen ve Aliağa ilçe Başkanlıklarının açılışına katılmak ...
Kılıçdaroğlu 'helalleşme' yolculuğuna çıkıyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva