HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2021 Çarşamba - 14:30

İlçe Başkanı, yönetimin düşmesiyle ilgili konuştu: Kayalar’la iletişim sorunu yaşadım

8 yöneticinin istifa etmesiyle düşen CHP Menderes İlçe yönetiminin Başkanı Kemal Koç, “Bu hareketin arkasında kim var? sorusuna, “Başkan Mustafa Kayalar ile birbirimize ulaşabiliyorduk ama çok sık görüşemiyorduk. İletişim anlamında sorunlar yaşadık. Bu hareketin perde arkasında şu var, bu var, diyemem. Ancak bizim Menderes’te güçlü olabilmemiz için, CHP’nin kurumsal kimliğini ön planda tutmamız gerekir” yanıtını verdi.

İlçe Başkanı, yönetimin düşmesiyle ilgili konuştu: Kayalar’la iletişim sorunu yaşadım

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP Menderes İlçe yönetiminin, 8 yöneticinin aynı anda istifa etmesiyle düşmesi, ilçede ve İzmir siyasetinde deprem etkisi yarattı. 2017 yılında yapılan seçimde başkan olan Ahmet Pala’nın, 2018 yerel seçimlerinde aday aday olması nedeniyle istifa etmesinin ardından yönetim içinden başkan seçilen iki kişi görevi bırakırken, üçüncü başkan olan Kemal Koç’un yönetimi de düşürüldü. 2 Eylül 2020’de Başkanlık koltuğuna oturan Kemal Koç, yönetimin düşmesiyle ilgili Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

BAYRAĞI GİZEM ERGÜN’DEN DEVRALMIŞTI
Gizem Ergün’den bayrağı devraldığını, atama ile değil, yönetim içinde demokratik bir seçimle göreve gelmek istediğini ve oybirliğiyle başkanlığa getirildiğini anlatan Kemal Koç, “Elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Zaten görünen köy kılavuz istemez. Yaptıklarım ortada. Hiçbir yerden tek kuruş menfaat beklemedim. Fakat 8 arkadaş istifa ederek yönetimi düşürdü” dedi.

BU İŞİN ARKASINDA KAYALAR BELKİ VARDIR, BELKİ YOKTUR, BİLEMİYORUM
Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile arasının bozuk olduğu, yönetimi düşünme operasyonunun perde arkasında Kayalar’ın bulunduğu iddialarına da cevap veren Kemal Koç, “Bu işin içinde şu var, bu var, diyemem. Mustafa Kayalar’ın oldu iddia ediliyor. Belki vardır, belki yoktur. Bu yüzden net bir cevap veremiyorum. Mustafa başkan ile birbirimize ulaşabiliyorduk ama çok sık görüşemiyorduk, bunu açıkça söyleyebilirim. İletişim anlamında ufak tefek sorunlar oluyordu, bu doğrudur” yanıtını verdi. Kemal Koç, “Partimiz zarar görsün istemiyorum. Bu yüzden fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü bu partiye 15 yaşında üye oldum. 2014’den beri yönetim kurullarında görev yaptım, bir yıl başkanlık yaptım”  ifadelerini kullandı. Kemal Koç, “Seni en çok kıran şey ne oldu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

ÇOK GÜVENDİĞİM İKİ ARKADAŞIN İMZA ATMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM
“Bu kadar çabama, emeğime rağmen, bazı arkadaşlarımın, o emeklerimi hiçe sayması, beni çok kırdı. Bana yakın birkaç arkadaşımın böyle tavır koyması beni çok üzdü. O kişiler, istifa edenlerden arasında. Yönetimin düşmesi için imza atmaları beni çok kırdı. Çok sevdiğin, güvendiğin biri, seni satıyor. Üzülmez mi insan?. Ben dostluğa önem veriyorum. Esnaf insanım ben.  Çok insan tanıdım. İnsanlara değer veriyorum. Gençlerimizi siyasete adapte etmeye çalışıyoruz. Bu tarz örnekler, hoş olmuyor. Gençlerin şevkini kırıyor, üzüyor. Kendi akrabalarım için bile iş istemedim. CHP’li gençler için uğraştım, ekmeklerini kazansınlar, yuvalarını kursunlar diye uğraştım.  Kimseden bir lira istemedim, bir litre mazot istemedim, kendi cebimden benzin aldım, kendi arabamı kullandım. Kırgınım ama başkanlık görevini kabul ettiğim için pişman değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını sallamaktan gurur duyuyorum.”

CHP’NİN KURUMSAL KİMLİĞİNİ ÖN PLANDA TUTMAK LAZIM
CHP Menderes ilçe Örgütü’nün toparlanması için, partinin kurumsal kimliğinin ön planda tutulması gerektiğinin altını çizen Kemal Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki sürecin nasıl olacağına genel merkez karar verecek. Ya atama yapılır, ya da seçime gidilir. Şu unutulmamalıdır ki, örgütsel anlamda bir İlçe güçlü durduğu sürece zirve her zaman size yakındır. Örgütü daha da güçlendirmek, örgüte daha çok önem vermek gerekir.  Örgütün kurumsal kimliğini güçlendirmek lazım. Partinin temel taşlarını, çıkar gözetmeksizin güçlendirmek gerekiyor. Hayatımda gayrimeşru hiçbir işe girişmedim, girişmem de. Bende her şey resmidir. Böyle bir yapım var. CHP’nin kurumsal kimliğini ön planda tutmamız lazım, ilçe örgütünü ayağa kaldırabilmek için.”

 
Kemalpaşa’nın kurtuluş yıldönümü törenle kutlandı
 
İzmir'de eski otobüsler 'Şoför Kafe'de değerleniyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş rıza 8 Eylül 2021 Çarşamba 14:59

Sayın başkan Kayalar hiç bir yerde yok kendi yardımcısı Cimere yapılan usulsüz işler ile ilgili dilekçe verdi, genel merkez partiye yeni yöneticileri Ankara'dan atasın sorunlar bitsin...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı... Doğrusu İmamoğlu mu Yavaş mı?
Ümit YALDIZ yazdı... Doğrusu İmamoğlu mu Yavaş mı?
Buca'ya 342 Milyonluk dev sağlık yatırımı
İzmir'de meydana gelen depremde hasar görerek boşaltılan Buca Seyfi Demirsoy ...
Mehmet KARABEL yazdı... Siyasetin matematiği olur mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Siyasetin matematiği olur mu?
 
AK Partili Nasır'dan 9 Eylül mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Disipline sevk edilmişti... Özcan durumu değerlendirdi!
Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, katıldığı bir Youtube programında ...
Erdoğan'dan Kabil Havalimanı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da Taliban'ın ilan ettiği ...
 
İstifalar peş peşe geldi... Menderes’te yönetim düştü!
CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün’ün istifasın ardından bir yıl önce ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahibi olduğu Dünya Belediyeler Birliği ...
CHP’li Bayır’dan ‘Danışma Kurulu’ değerlendirmesi ve seçim çıkışı: İki ilçe tamam, bir ilçe ortada!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de tamamlanan Danışma Kurulları'nı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva