HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2021 Salı - 14:41

CHP’li Bayır’dan ‘Danışma Kurulu’ değerlendirmesi ve seçim çıkışı: İki ilçe tamam, bir ilçe ortada!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de tamamlanan Danışma Kurulları'nı değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Benim fikrim bir seçim yapsak yani örneğin Bergama'da bir seçim yapsak açık ara alıyoruz seçimi. Menemen'de bir seçim yapılsa bugün yine seçimi alırız. Aliağa şu anda biraz ortada gibi gözükse de orada da seçimi kazanırız. Bunlar benim sahada gördüğüm kişisel tespitlerim. Bunları zaten rapor halinde il yönetimine sunduk. Gözlemlediğim ve sahada gördüklerim kadarıyla şu anda 30 ilçenin 30'unda da kazanabilecek durumdayız" dedi.

CHP’li Bayır’dan ‘Danışma Kurulu’ değerlendirmesi ve seçim çıkışı: İki ilçe tamam, bir ilçe ortada!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı bünyesinde 30 ilçede gerçekleştirilen ve 9 Ağustos tarihinde Çiğli de start veren Danışma Kurulları son olarak 5 Eylül tarihinde Karşıyaka, Menderes, Çeşme ve Menemen ilçeleri ile son bulmuştu.

Parti içi sorunların görüşüldüğü ve eleştirilerin yapıldığı toplantılarda il Yöneticileri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve delegeler yer alırken, toplantılara ayrıca milletvekilleri de katılmıştı.

1-2 İLÇEDE ÇOK CİDDİ SIKINTILARI TESPİT ETTİK
30 ilçedeki Danışma Kurullarının tamamlanması sonrası Ege'de Sonsöz'e konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, il genelindeki partililerin iktidara gidiş yolunda heyecan olduğunu ancak bazı ilçelerde sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Danışma Kurulları'ndaki amacın parti için konuların aile arasında çözüm olduğunu dile getiren Bayır, "Danışma Kurulları normalde bir siyasi parti için, parti için meselelerin basına kapalı şekilde görüşüldüğü, tartışıldığı yerdir. Genel olarak partililerin birbirleri ile olan sıkıntıları burada dile getirilir. Bu konu üyenin ilçe başkanı ile ilgili bir sorunu olabilir, belediye başkanı ile ilgili bir sorunu olabilir… Genelde bunlar konuşulur. Bir önceki seçimlerle bugünkü ortam üzerine, seçim sonrası bölgedeki oy değişimleri tartışılır ve bir sonraki süreç için gerçekleştirilen bir görüşmedir. Bunun asıl yapılma amacı partililerin kendileri ve birbirleri ile yapacakları çekişmeler dışarıda konuşmak yerine aile toplantısında aile içinde konuşup anlatmak ve konuyu orada kapatmak. Danışma Kurulu'ndan çıktıktan sonra o partili, ilçe başkanı, ilçe yöneticisi, milletvekili, belediye başkanı hakkında konuşma yapmazlar. Çünkü Danışma Kurulu'nda cevap alınır. Bizim de Danışma Kurullarımız tam da bu anlamda gerçekleştirildi ve gerçekten çok faydalı oldu. 1-2 ilçede çok ciddi sıkıntıları tespit ettik.  Bunu il yöneticileri de tespit etti. Bundan sonraki süreçte Danışma Kurulları giden raporları il başkanı ve il yönetimi oturup inceleyecek ve buna göre bir değerlendirmede bulunacak. Ne yapılması gerekiyorsa onlar yapacak" diye konuştu.

KADROLARIMIZI ŞİMDİDEN HAZIRLAMIYIZ
İktidara yürüdüklerini ifade eden Bayır, süreç boyunca iç çatışmalardan uzak durulması gerektiğine vurgu yaparark," İktidara giderken görevi ne olursa olsun hiçbir partilimizin yanlış yapma lüksü yok. Danışma Kurulları'nda gördüğümüz şu… Bazı ilçe başkanları ile belediye başkanları arasında sorunlar var. Bunlar halledilemeyecek sorunlar değil. Bunlar iletişim eksikliğinden kaynaklı olan sorunlar. Dolayısıyla bunları yaşadığımız ilçelerde sorunları dile getirerek 'arkadaşlar artık bu sorunu aşalım' dedik. Siz zaten mevcut ilçe başkanı, mevcut belediye başkanısınız. Bu ilçede ilçe milli eğitim müdürü kim olacak, ilçe sağlık müdürü kim olacak? Devleti yönetmeye talip bir siyasi parti olarak bizim bunlara kafa yormamız gerekiyor ve dolayısıyla bu kadroları hazırlamamız lazım... Bu yüzden itişip kakışmaya neden olacak bir durum ortadan kalktı. Bu nedenle önümüzde bakacağız ve iktidara giderken hiçbir sıkıntıya girmeden birbirimiz ile uğraşmadan seçimlere gideceğiz ve mutlaka iktidar olacağız" ifadelerini kullandı.

BİRKAÇ ÖRGÜT İKTİDAR OLABİLMENİN ÖNEMİNİ KAVRAMIŞ ANCAK KENDİ ARASINDAKİ SÜRTÜŞMEYİ ASKIYA KALDIRMAYI UNUTMUŞ
Danışma Kurullarında tüm ilçelerde ortak görülen durumun heyecan olduğunu belirten Bayır, "Bana göre 30 ilçede ortak olan tek şey heyecan. Uzun süre sonra iktidara gelecek olmanın getirdiği bir heyecan var örgütte. Ancak birkaç örgüt iktidar olabilmenin önemini kavramış ancak kendi arasındaki sürtüşmeyi de askıya kaldırmayı unutmuş. Bu sürtüşmenin zarar verdiği hem belediye başkanını hem de ilçe başkanına uygun bir dille anlatıldı yetkililer tarafından. İktidar yolunda aynı inatla sürtüşmeye devam ederlerse partinin yetkili kurulları ve disiplin kurulları devreye girer" dedi.

30 İLÇENİN 30'UNDA DA KAZANABİLECEK DURUMDAYIZ
Hem ilçe ziyaretleri hem de Danışma Kurulları sonrası ilçelerdeki havadan memnun olduklarını belirten Bayır, "İl başkanımız kaybettiğimiz ilçeler ile ilgili TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte bir saha çalışması düzenledi. Partinin mevcut durumlarını da gördük. Vatandaşın bize gösterdiği alakaya baktığımızda benim fikrim oralarda da bir seçim yapsak örneğin Bergama'da bir seçim yapsak açık ara alıyoruz seçimi. Menemen'de bir seçim yapılsa bugün yine seçimi alırız. Aliağa şu anda biraz ortada gibi gözükse de orada da seçimi kazanırız. Bunlar benim sahada gördüğüm kişisel tespitlerim. Bunları zaten rapor halinde il yönetimine sunduk. Gözlemlediğim ve sahada gördüklerim kadarıyla şu anda 30 ilçenin 30'unda da kazanabilecek durumdayız. İzmir'de zaten 1'nci bölgemizde hiç kayıp yoktu. Kayıplarımız 2'nci bölgede gerçekleşmişti. 1'nci bölgedeki tek sorun Urla'da mahkeme ile alakalı bir sorun var… Mahkemesi net ve sonuçlanmamış bir Urla meselesi var.  Burası ile ilgili karar netleşirse eğer Meclis üyeleri arasında bir başkan seçimi olacak. Kaymakamın da kayyum görevi bitecek" diye konuştu.

 
WhatsApp 'son görülme' özelliğini yeniliyor
 
Öğrencilere kira tavsiyesi: Sözleşmeye madde yazdırın
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 7 Eylül 2021 Salı 17:14

Almak önemli degil sahip çıkabilmek önemli. Yıne tekerlekler patlamasın.

Yorumu oyla      3      3  
Biray Doğudan 7 Eylül 2021 Salı 16:21

Breh, breh breh..! 30 da 30 ha.. Bence bu doğruysa ve de seçim sonunda doğru çıkarsa CHP dünya''da konuşulur... Karaburun dağlarından,çapacının da elinde hiç tarla görmediği elindeki çapası ile heykeli taa Selanikten görünür.. Atma Recep din gardaşıyız..! Daha memleket son sözü demedi..!

Yorumu oyla      3      3  
Balaban 7 Eylül 2021 Salı 15:30

Gaziemir başlı başına KAYIP!!! bilgilerinize...

Yorumu oyla      8      3  
BİR YAŞAYAN 7 Eylül 2021 Salı 15:02

Avcıların anlattıkları hikayelere bayılırım. Bilerek yapılan abartma ve birazda işi gereği karavana savurma-sallama... Kış günü sıcak bir soba etrafındaki bu tür muhabbetleri çok ama çok severim.

Yorumu oyla      7      4  
vatandaş 7 Eylül 2021 Salı 14:58

Keşke vekili oduğunuz Selçuk'a da geleseydiniz vekilim.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savunması ortaya çıktı... Hangi isimleri şahit gösterdi?
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Bornova ...
CHP'li Beko'dan 'çete' çıkışı: Göz yumanlar da suç işliyor!
İzmir'de bazı eli silahlı grupların gündelik yaşamı zorbalıkla baskı altına ...
CHP’li Polat: Ticaret Bakanlığı’nda ihaleler adrese teslim mi?
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret Bakanlığı’nın ...
 
AK Gençlik'in başkanı İnan, Millet İttifakı'na yüklendi: Siz mi sınırı, namusu bize öğreteceksiniz?
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ilçesinde ...
Mehmet KARABEL yazdı... Düşünerek konuşanın hali başka!
Mehmet KARABEL yazdı... Düşünerek konuşanın hali başka!
İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir'de 2023 için iddialı konuştu: Adayımız seçimi rahatlıkla kazanacak
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Aday şudur budur tartışmasına ...
 
Beko: Madem büyüme var, o zaman neden bu kadar işsizimiz var!
Tek adam yönetiminin, halka yansımayan 'büyüme' yalanları ve siyasi saplantıları ...
İYİ Partili Çıray 'taksitle vatandaşlık iddiası'nı Meclis'e taşıdı!
İYİ Parti İzmir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı ve aynı zamanda ...
CHP İzmir'den AK Parti'ye 'emsal artışı' çıkışı: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
İzmirli depremzedelerine emsal artışı talebi konusunda AK Partili bazı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva