HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2022 Çarşamba - 09:53

İl başkanlarının gözü Ankara’da!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28’nci dönem seçimleri için seçim atmosferine girilirken, İzmir’de siyasi partilerden kaç ismin Ankara yolcusu olacağı merak konusu… Kulislerde birçok isim meclis sıraları için ön plana çıkarken AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin İzmir İl Başkanları’nın da gözü Ankara’da…

İl başkanlarının gözü Ankara’da!

Oktay GÜÇTEKİN EGEDESONSÖZ - (Kulis Haber) Türkiye’de yaklaşan seçim süreci ile birlikte siyasi partilerde milletvekilliği adaylığı konusu ile ilgili çok sayıda isim hazırlıklara başladı.

İzmir’de ise genel merkez ve yerel düzeyde çok sayıda isim milletvekilliği adaylığı konusunda kulis çalışmalarını hızlandırdı.

Gözler ise AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin il başkanlarına çevrildi.  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralarına gidip gitmeyeceği ise merak konusu…

SÜREKLİ’DE ÇANLAR ‘ANKARA’ İÇİN ÇALIYOR
31 Mart 2018 seçimleri sonrası yaşanan süreçte Nisan 2019 yılında fatura dönemin AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e kesilmişti. Görevden alınan Şengül’ün yerine hukukçu Kerem Ali Sürekli getirilmişti.

2001 yılında AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda kurucu Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Vekilliği, 2004 yılında AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığı, 2009-2014 yılları arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinde bulunan Sürekli, 2012 yılının Ocak ayında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı olarak atanmış ve Kasım 2014’e kadar bu görevi yürütmüştü. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alan Sürekli, Karşıyaka Spor Kulübü’nde İkinci Başkan olarak görev yapan Sürekli, 25’nci ve 26’ncı dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti İzmir Milletvekilliği yapmıştı.

2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Nihat Zeybekçi’nin göstermesi sonrasında, il başkanlığı önderliğinde yürütülen seçim kampanyasında AK Parti'nin İzmir’de en yüksek oyu alması sonrası Sürekli için yeniden ‘Ankara çanları’ çalmaya başlamıştı.

Teşkilatı dinamik tutan ve sürekli saha çalışması düzenleyen Sürekli’nin adaylığı konusuna Genel Merkezi’nde sıcak baktığı, yeniden milletvekili olmayı istediği bilinen Başkan Sürekli’nin 2023 seçimlerinde AK Parti’den üst sıralardan milletvekilli adayı gösterilmesi bekleniyor.

YÜCEL İSTİYOR AMA…
Milletvekilliği için adı geçen isimlerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel… 2001 yılından bu yana İzmir Barosu’na kayıtlı serbest avukatlık yapan, 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesi olan Yücel 2014 yerel seçimlerinde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilmişti.

Belediye meclisinde CHP grup sözcülüğü görevini de üstlenen Yücel, 7 Ocak 2018 günü yapılan CHP İzmir İl Kongresinde Utku Gümrükçü ile yarışmış ve dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından desteklenen Yücel, il başkanı seçilmişti.

İkinci dönemine ise tartışmalı başlayan ve  9 Şubat 2020 tarihinde Kültürpark içinde yer alan Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede tek aday olmasına rağmen geçerli olan 611 oydan 258’ini alabilen Deniz Yücel bir kez daha il başkanı olarak seçilmişti.

İkinci döneminde ismi sıklıkla Ankara için geçen, genel merkezin de milletvekilliği adaylığına sıcak baktığı Yücel için süreç istenildiği gibi gitmiyor. Özellikle son aylarda parti ilçe örgütlerinde yaşanan krizler, Menemen ve Urla’nın kaybedilmesi, ilçe belediye başkanları hakkındaki dava süreçleri Yücel’i olumsuz etkilemişti. Menderes ve Torbalı’da yaşanan belediye başkan vekilliği seçimlerinde kayıp yaşamaması nedeniyle yeniden adaylığına parti örgütünde güven tazeleyen Yücel’in Genel Merkez’den destek gelmesi halinde il başkanlığından istifa ederek milletvekilliği aday adaylığı için sürece dahil olmak istediği biliniyor. Yücel’in son dönemde saha çalışmalarına hız vermesi de aday adaylığı ihtimalini güçlendiriyor. Son dönemde İzmir’e gelen genel merkez yöneticilerinin de Yücel’in performansından memnun olduğu kulislere yansıdı.

KIRKPINAR 2018’DEKİ HİKAYEYİ TAMAMLAMAK İSTİYOR
Son dönemde anket firmaları tarafından oyları en çok arttığı açıklanan ve İzmir’de de yükselişini sürdüren İYİ Parti'de İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın da ismi milletvekilliği için geçenler arasında.

İki ayrı bölgeden birer milletvekili çıkaran İYİ Parti’nin seçimlerde iki bölgeden en az üçer milletvekili çıkarmayı hedefleyen il teşkilatında milletvekilliği adaylığı konusunda kulis çalışmları yoğunlaşmış durumda…

2018 yılında 27’nci dönem için İzmir Milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Hüsmen Kırkpınar, 17 Ekim 2018 tarihinde İYİ Parti İzmir'in o dönemin İl Başkanı Koray Ükünç’ün ve yönetiminin istifası sonrası başkanlık koltuğuna getirilmişti. 

Göreve getirilmesinin ardından yönetimi ile birlikte yoğun çalışma yürüten ve 2019 seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde CHP ile ittifak yapan, ilçe seçimlerinde ise Tire’yi İYİ Parti’ye kazandıran Kırkpınar, süreçte üye sayısını da arttırarak parti içindeki yerini sağlamlaştırmıştı. 21 Haziran 2020 tarihinde ise gerçekleştirilen İl Başkanlığı seçiminde tek aday olarak yarışa giren ve yeniden il başkanı seçilen Kırkpınar, son dönemlerde özellikle MHP ve AK Parti’den aldığı üye sayıları ile dikkat çekerken 2018 yılında yarım kalan hikayeyi de tamamlamak istiyor. İl Başkanlığı sürecinde genel merkez tarafından da tam puan alan Kırkpınar’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından onay alması durumunda 2018 seçimlerinde oturamadığı TBMM sıralarına oturması bekleniyor. Hüsmen Kırkpınar’ında Milletvekilliği için istekli olduğu biliniyor.

ŞAHİN DE ANKARA YOLCUSU
Partide uzun yıllardır her kademede siyaset yapan ve MHP İl Başkanlığı koltuğunda oturan Veysel Şahin ise yine milletvekilliği konusunda oldukça istekli olduğu biliniyor. Akşener’in partiden ayrılıp yeni parti kurması ve toplu istifalar sebebiyle zor günler geçiren teşkilatı yeniden toparlayan Şahin’in parti içinde yeniden birliği ve uyumu sağlaması nedeniyle Genel Merkez tarafından dikkat çekiyor.

Şahin'in milletvekilliği seçimlerinin yaklaşması ile Genel Merkez’den onay istemesi ise bekleniyor. Parti teşkilatında karşılığı olması sebebiyle Şahin'in milletvekilliği konusunda elinde güçlü bir koz bulunuyor.

 
Sanayicilerden 'asbest' iddialarına yanıt: Aynı gemideyiz!
 
AK Parti İzmir gençliğinde 5 yeni başkan!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 29 Temmuz 2022 Cuma 09:29

Yerel seçimlerde Izmirin bütün belediye başkanları seçimini kazanıldığı sıra il başkanı olarak görev yapan Nalbantoğlu neden milletvekili olarak görev verilmedi? Bu il başkanı ne yaptı da milletvekili olarak görev veriliyor? Menderes,Menemen ve Urla ortadadır,gerçekten CHP partisi sosyolojik olarak incelenmesi gerekir,son Menderes belediyesi her şeyi ortaya çıkardı, ilçe örgütleri şekil (A) 'da görüldüğü hiç yetkileri yok hevesleri görünmüyor,şu anda belediyelerden rant sağlayanlar vardır onlarada ne kadar güven duyrulur seçimlerde görülecektir...

Yorumu oyla      5      3  
ŞAHİN 27 Temmuz 2022 Çarşamba 13:39

Sayın kırkpınar tek hakeden Ankarayı başka parti üyesiyim ama kırkpınar olursa onun yanında olacağız ailecek.yolun bahtın açık olsun başkanım

Yorumu oyla      4      4  
DELEGE 27 Temmuz 2022 Çarşamba 12:53

İl kurultayında delegelerin oyunu alamadı ama milletvekili seçimlerinde seçilecek sırada olursa olur yoksa zor...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırıldı
TBMM Karma Komisyonu, DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ağustos'ta Rusya'nın Soçi kentinde Rusya lideri ...
Türk SİHA'ları için iki sürpriz teklif
AK Parti'nin dün yapılan MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ...
 
CHP’li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya yanıt: Körfezi bırak, Gördes’e bak!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, aylardır İzmir’in gündeminden düşmeyen ...
CHP'li Serter'den yaylım ateşi: Hükümet İzmir'e kör gözle bakıyor!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’nda esnaf ile bir araya ...
AK Parti İzmir’den 30 ilçede ‘Gönül Kapısı’ ziyaretleri
AK Parti İzmir Sosyal Politikalar İl Başkanlığı, ‘Gönül Kapısı’ kapsamında ...
 
AK Partili Dağ'dan genç esnaflar buluşması!
İzmir’de, Genç Esnaf Buluşmaları’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
'Biz iktidara gelene kadar araba alımını öteleyin'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler iktidara gelinceye kadar, araba ...
Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva