HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2022 Salı - 15:27

CHP'li Serter'den yaylım ateşi: Hükümet İzmir'e kör gözle bakıyor!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’nda esnaf ile bir araya geldi. ‘Tepeden tırnağa Kemeraltı Esnaf kucaklaşması’ başlıklı esnaf ziyareti öncesi L’agora Old Town Otel’de Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ile geçmiş dönem dernek başkanı İlyas Gönen’in de katıldığı basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, ekonomide yaşanan sıkıntıları ve partisinin çözüm önerilerini paylaştı.

CHP li Serter den yaylım ateşi: Hükümet İzmir e kör gözle bakıyor!

Esnafın sıkıntı ve taleplerini dinleyerek kentin ekonomi nabzını tutan  CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Kemeraltı dünyanın en büyük açık alışveriş merkezi. 2 bin 500 yıllık bir tarihe sahip çarşıda üç harfliler esnafı, AVM’ler de Kemeraltı’nı mahvetti. Valilik, Konak Belediyesi ve Büyükşehir belediyemiz de büyük çaba sarf ediyor Kemeraltı’nın eski günlerine dönmesi için. Kovid döneminde genel başkanımızla bir zoom toplantısı yaptık. O toplantıda Kemeraltı’nda 17 esnafımızı kendi işyerinden genel başkanımızla buluşturduk. Genel başkanımız ilk sözü o zoom toplantısında vererek, iktidarımızda Esnaf Bakanlığı kurulacağını açıkladı. Millet İttifakı’na yakışır bir bakanlık olacağına inanıyorum” dedi.

HÜKÜMET İZMİR'E KÖR GÖZLE BAKIYOR
CHP Milletvekili Serter, AK Partili 11 büyükşehir belediyesi grup başkanvekilinin İzmir’de dün gerçekleştirdiği toplantıda İzmir’e yatırımların yüzde 500 arttığı, CHP’li belediyelerin mazeret ürettiği şeklindeki eleştirilerine yanıt verdi.

Serter, İzmir’in 9 verip 1 aldığını kaydederek, şöyle konuştu: “Hükümet İzmir’e kör gözle bakıyor. 35 İzmir projesi diye Binali Yıldırım seçimlerde söz verdi. Daha bir tanesi gerçekleşmedi. Bir tane gerçekleşti, Konak Tüneli. Şehir hastanesi oldu şehir efsanesi. İkinci çevre yolu diye bir hikaye var, kimse ne olduğunu bilmiyor, ihalesi bile yapılmamış. En iyi Cumhuriyetçi, milliyetçi ve devletçiler CHP’lilerdir. Çevre Bakanı Sao Paola gemisinin geleceğini açıkladı. Adam onun peşine düşmüş ya. Dört bir yanımızda ormanlar yanıyor, sen Çevre Bakanısın ya. Bir kere Çernobil’e gelip baktı mı Gaziemir’de? Gaziemir Belediye başkanımız her hafta nöbet tuttu, farkındalık yaratmak için. Gel burada Çernobil’i kurtarmaya çalış. Çocuklarımız zehirleniyor orada.”

BEBEKLER 25 BİN TL FAİZ BORCUYLA DOĞUYOR
Paramızın döviz karşısında pul olduğunu, doların bugün 17.85’lerde olduğunu dile getiren SertER, “Yeni doğan bir bebek 25 bin TL kredi faiz borcuyla doğuyor.  20 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta bu. Tabi ki hükümetler yol, köprü yapmak mecburiyetindedirler ama insanını aç bırakma mecburiyeti hiçbir şekilde yok. Asgari ücret geçen yıl 2 bin 800 lira iken, onunla 325 dolar satın alınabiliyordu. Yılbaşında 4 bin 253 liraya yükseldi. Maaşlarımızın ne kadar arttırırsak arttıralım alım gücü artmadığı müddetçe maaşların artmasının hiçbir anlamı yok. Geçen yıl 2 lira idi ekmek bu yıl 5 lira. İnanılmaz bir fiyat artışı var. Kemeraltı esnafı üzgün, iş yapamıyoruz diyorlar. En orta derecedeki tereyağının fiyatı 110 lira. Daha kalitelisini almaya kalksanız 180 liralara varıyor. Maalesef zor günler geçiriyoruz” diye konuştu.

ANADOLU'DA BİR IŞIK YANIYOR
CHP Ekonomi Masası üyesi olarak şu ana kadar 41 kente gittiklerini, esnafla bir araya geldiklerini vurgulayarak, “Süreç ekonomi olarak çok sıkıntılı. Aynı zamanda CHP Ekonomi Masası üyesiyim, sayın Selin Sayek Böke ile birlikte. 41 ile gittik şu ana kadar. Eko-büsümüz ile kentlere gidip esnaflarla, sanayicilerle buluşuyoruz. En son Elazığ’da idik. İki gün ciddi bir çalışma yaptık. Anadolu’da bir ışığın yandığını görmekteyim. Hiçbir zaman iktidar, çok uzak değil yakın da değil, ciddi çalışma yapmak zorundayız. Kendimizi ve neler yapacağımızı halkımıza en iyi şekilde ifade etmek istiyorum. Balıkesir Mitingi de muhteşem geçti. 60 bini aşkın vatandaşımızla bir araya geldik. Bay Kemal’in de patentini orda aldı genel başkanımız. Haftaya Erzurum’dayız. Her hafta Salı günü yapılan grup toplantımızı meclisin kapalı olduğu süreç boyunca farklı bir kentte yapacağız. İlk grup toplantımızı açık meydanda herkesle beraber grup toplantısı yapacağız” dedi.

ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU
Türkiye’nin şu anda Osmanlı’nın son dönemindeki gibi gizli bir kapitülasyon yaşadığına işaret eden Serter, şöyle konuştu: “Büyük Atatürk bize çok güzel bir ülke teslim etmişti. Atatürk cumhuriyetine yakışan bir parlamenter düzeni getirmek için elimizden gelen tüm hizmetleri yapacağız. Sabah akşam çalışmak, halkımızla her bir noktada buluşmak durumundayız. Sonuç almaya az kaldı. İster erken ister zamanında seçim olsun, her türlü seçime hazırız. Yarın seçim olsa her şeyimiz hazır. Cumhurbaşkanı adayınız kim diye soruyorlar. Her parti kendi genel başkanını, liderini Cumhurbaşkanı görmek ister. Ben de Bedri Serter olarak, milletvekillerimizle birlikte sayın genel başkanımızın mücadelesini yürütmekle yükümlüyüz. Onu 13. Cumhurbaşkanı yapmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

TURİZM BAKANI'NA ÇEŞME ELEŞTİRİSİ
Dernek Başkanı Semih Girgin’in Çeşme Projesi’nden elde edilecek gelirin Kemeraltı’na aktarılması şeklinde açıklaması üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter şöyle konuştu: “Maalesef Turizm Bakanı kendini Çeşme’ye odaklamış vaziyette. Mecliste bu soruyu kendisine sordum. Kemeraltı diye bir olgumuz var, İzmir 8 bin 500 yıllık tarihe sahip. ‘Çeşme’de bir koya mı bu turizmi kilitleyeceksiniz? dedim. Bir yanıt alamadım. İzmir öncelikle Turizm Bakanlığı’ndan Çeşme’den çok önce Kemeraltı için çalışmalı, el atmalıdır. İktidarı aldığımız an biz bu işleri gerçekleştireceğiz.”

ALTYAPI ÇALIŞMASI BAŞLADI, GÖZÜMÜZ UNUESCO'DA
Kemeraltı Çarşısını Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Semih Girgin ise Kemeraltı’nın hep var olduğunu ve var olacağını dile getirerek, AVM’lere yönelik kendilerini yenileyemediklerini söyledi. Girgin, “Kemeraltı’nda biz hep vardık, hep var olacağız. Ama itiraf ediyorum ki, biz kendimizi yenileyemedik, güncelleyemedik. AVM’lere karşı bir değişikliğe cesaret edemedik. Kamunun ve yerelin de kendine düşen sorumlulukları vardı, tek sorumlu biz değiliz. Bu sorunların farkında olan bir yapımız ve bunları çözmek için harekete geçen belediyelerimiz var. Bir müşterinin Kemeraltı’na bir daha gelmem demesinden büyük üzüntü duyarız. 4 gün önce milat olacak bir projeye başladık. Belediyemiz 3 yıl sürecek bir altyapı çalışmasına başladı. Ayıplarımızı örtmenin kısmen başlangıcı. Kemeraltı esnafı olarak ekonomik olarak zordayız tabi ki. Devletin hoşgörüsünü ve sahiplenmesini de maalesef göremedik. Biz devletçiyiz ama hak etmediğimiz koşullarda yaşatılıyoruz. Bu değişimin Kemeraltı için çok iyi olacağını düşünüyoruz. İki ay sonra dosyamız UNESCO’ya giderse Kemeraltı’nın havasının komple değişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 
AB ülkeleri anlaştı: Doğal gaz tüketimi azalıyor
 
CHP’li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya yanıt: Körfezi bırak, Gördes’e bak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den 30 ilçede ‘Gönül Kapısı’ ziyaretleri
AK Parti İzmir Sosyal Politikalar İl Başkanlığı, ‘Gönül Kapısı’ kapsamında ...
AK Partili Dağ'dan genç esnaflar buluşması!
İzmir’de, Genç Esnaf Buluşmaları’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
'Biz iktidara gelene kadar araba alımını öteleyin'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler iktidara gelinceye kadar, araba ...
 
Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin, ...
Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Austin ile görüştü. ...
'Türkiye'nin suçlanması planlı bir provokasyondur'
AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda ...
 
CHP’li Bakan Menderes operasyonun röntgenini çekti: Başkanın eşi babasının çalışanı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Menderes ...
CHP'li Yücel'den çarpıcı 'seçmen profili' açıklaması: Zengin AK Parti'ye yoksul CHP'ye!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir ...
AK Partili Dağ'dan Bornova ziyaretleri!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bornova’da ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva