HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2022 Salı - 15:29

CHP’li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya yanıt: Körfezi bırak, Gördes’e bak!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, aylardır İzmir’in gündeminden düşmeyen koku sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde körfeze akan 11 derenin temizliğini Devlet Su İşleri’ne (DSİ) bırakması çağrısı ile ilgili yaptığı açıklamada “DSİ ülkeyi mahvetmiş, dereleri temizlemek DSİ’ye kalmadı. O işine baksın” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya yanıt: Körfezi bırak, Gördes’e bak!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz Tv’de konuk olduğu programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın SonSöz TV’de yayınlanan programda İzmir Körfezi’nde koku sorununu gündeme taşımış ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin körfeze akan 11 dereyi temizleyemediğini ve gerektiği durumda DSİ’nin temizleyebileceğini açıklamıştı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Kaya’nın çağrısına yanıt verdi. Bakan yaptığı açıklamada “DSİ, Türkiye’nin göllerini, bataklıklarını, sulak alanlarını kuruttu. Dereleri temizlemek DSİ’ye kalmadı. DSİ önce Gördes’teki deliği kapatsın. Bunu söylemek için utanma lazım. DSİ ülkeyi mahvetmiş. Ülkenin en önemli sulak alanlarının, Meke Gölü’nün, Ereğli sazlıklarının kurumasına sebep oldu. Burdur Gölü’nün 3’te 2’si kaybolmuş. Utanmıyorlar mı bunu söylemekten? DSİ sulak alanları rezervuar alanı olarak görüyor. Taşkınlarda ve tarımsal sulamada kullanılacak alan olarak görüyor. Onun ekosisteme katkısından haberi yok. DSİ mi dereleri temizleyecek? DSİ işine baksın. DSİ’nin bölge müdürü açıklamalar yapıyor. Siyaset yapacaksa istifa etsin. Siyasete girsin. Alsın boyunun ölçüsünü… DSİ’lik bir iş değil bu” dedi.

İKTİDAR SÖYLEYİNCE KOMİK OLUYOR
İZSU’nun Türkiye’de ileri biyolojik atıkta lider kuruluş olduğunu söyleyen Bakan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişten bugüne arıtma konusunda lider kuruluştur. Alt yapı yatırımları bugün de katlanarak devam ediyor. İZSU’nun başına son derece yetenekli, becerikli, deneyimli bürokrat Ali Hıdır Köseoğlu getirildi. Bu arkadaşımız özellikle içme suyu, yağmur hattı ve kanalizasyon yapı hattıyla tamamen birbirinden ayıracak sistemin hızlı bir şekilde devreye girmesi için ihaleler yapıyor. Tunç Bey zamanında da sanırım 200 kilometre civarında ayrıştırma yapıldı. En önemli mevzu bu... Bu, bugünün problemi değil. Büyük kanal projesi yapılırken, geçmişten bugüne gelen bir sorun. Geçmişte tamamen atık su Körfez’e gidiyormuş, daha sonra bu sistem yapılmış. Çok yüksek yağmurlarda sistemin kapasitesini aştığı için atık su da arıtamıyor. Taşkın kanallarından da Körfez’e akıyor. Dolayısıyla en önemli konu ikisini ayrıştırmak… Yani atık su ile yağmur suyu kanallarının birbirinden ayrıştırılması… Bir taraftan bu yapılıyor, bir taraftan iklim krizi sebebiyle havalar aşırı ısındığından kanallar kuruduğunda koku meydana geliyor. Ancak şu aralar koku azaldı. Demek ki bu çalışmalar gayretli bir şekilde devam ediyor. Biz bugünü çözmüyoruz. 20 yıl sonrasını kurtarmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin ormanlarını katletmiş, en kıymetli çam ormanlarının yanmasına sebep olmuş ve söndürememiş, bataklıklarımızın yok olmasına sebep olmuş ülkeyi maden sahaları için katletmiş iktidar, İzmir’de koku var dediği zaman komik oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı son derece konuya hakim, yetkin. Bu problemi de en uygun vadede çözecektir. İZSU Genel Müdür Vekilimiz umarım genel müdür olarak atanacaktır. Kendisi yetkin ve proaktif, çözüm odaklı bir arkadaşımız. Kendisinden çok şey bekliyoruz. “ ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Serter'den yaylım ateşi: Hükümet İzmir'e kör gözle bakıyor!
 
Türk SİHA'ları için iki sürpriz teklif
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 26 Temmuz 2022 Salı 17:23

Belediye mi yapacak DSİ mi bilmem ama Karşıyaka mavişehir ile Çiğli ataşehir mahallerini ayıran dere fare ve pislik yatağı acil temizlenmesi lazım. Haydı sayın milletvekilleri laf ile olmuyor icraata.

Yorumu oyla      2      3  
Bucalı 26 Temmuz 2022 Salı 16:41

Yıllar önce TRT2 de YALAN RÜZGARLARI diye bir dizi vardı,her akşam insanlar izleredi izmir'de işlerde aynı iktidar ayrı tel belediyeler ayrı telden ortada dişe dokunur bir şey yok,çevre iller Izmiri her yönü ile solladı,eğer halka hizmet yapmak istiyorsanız asgari konularda birleşin,malesef bu da olmayacağına göre izmir beklesin bakalım...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den yaylım ateşi: Hükümet İzmir'e kör gözle bakıyor!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’nda esnaf ile bir araya ...
AK Parti İzmir’den 30 ilçede ‘Gönül Kapısı’ ziyaretleri
AK Parti İzmir Sosyal Politikalar İl Başkanlığı, ‘Gönül Kapısı’ kapsamında ...
AK Partili Dağ'dan genç esnaflar buluşması!
İzmir’de, Genç Esnaf Buluşmaları’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
'Biz iktidara gelene kadar araba alımını öteleyin'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler iktidara gelinceye kadar, araba ...
Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin, ...
Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Austin ile görüştü. ...
 
'Türkiye'nin suçlanması planlı bir provokasyondur'
AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda ...
CHP’li Bakan Menderes operasyonun röntgenini çekti: Başkanın eşi babasının çalışanı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Menderes ...
CHP'li Yücel'den çarpıcı 'seçmen profili' açıklaması: Zengin AK Parti'ye yoksul CHP'ye!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva