HABERLER>İŞ DÜNYASI
27 Temmuz 2022 Çarşamba - 10:07

Sanayicilerden 'asbest' iddialarına yanıt: Aynı gemideyiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İzmir’deki söküm izni verdiği Brezilya Donanması’na ait ‘Nae Sao Paulo’ gemisi ile ilgili ‘900 ton asbest’ iddiasıyla ilgili açıklama yapan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği miktarların gerçeğe aykırı olduğunu ileri sürdü. Açıklamada “Bizler de bu bölgede yaşıyoruz! Bizler de aynı suyu içiyor aynı havayı soluyoruz” denildi.

Sanayicilerden  asbest  iddialarına yanıt: Aynı gemideyiz!

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, Brezilya'dan sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi “Nae Sao Paulo” ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamalar yaptı.

Sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi "Nea Sao Paulo” hakkında açıklamada bulunan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, Derneğin üyesi ve yönetim kurulunda yıllarca görev alan SÖK Denizcilik firmasının, Brezilya’da Nea Sao Paulo gemisinin devir alınmasıyla birlikte sürecin Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu ve Brezilya Çevre Enstitüsü ile Basel Konvansiyonuna uygun olarak ilerlediğini duyurdu.

‘YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR’ 
Yakın bir zaman içinde ülkemize gelmek için hareket edecek olan Nae Sao Paulo adlı uçak gemisini alan SÖK Denizcilik şirketinin, Avrupa Birliği kriterlerini en üst düzeyde uyguladığını belirten Sektörün temsilcisi GEMİSANDER Başkanı Önal, “Şirketin asbest, atom ve radyasyon konularında akredite kuruluşlar aracılığıyla gerekli envanter çalışmalarını yapmış ve yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı notifikasyon belgesini onaylamıştır. Geminin ülkemize getirileceğinin kesinleşmesinden sonra gerek sosyal medyada gerekse bazı medya kuruluşlarının herhangi bir gerekçe ve belgeye dayanmayan asılsız haberlerle ülkemize her yıl milyonlarca dolar katkı sağlayan ve istihdam yaratan sektörümüz bu asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

‘MİKTARLAR GERÇEĞE AYKIRI’
Yıllardır bu tür gemilerin sökümlerini başarıyla tamamladıklarını ve GEMİSANDER olarak çevre duydukları hassasiyetin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Başkan Kamil Önal, “600 ton, 900 ton gibi dünya genelinde hiçbir gemide bulunmayan asbest miktarının bazı kurum ve kuruluşlar tarafından asılsız ve belgesiz şekilde gerçeğe aykırı bir biçimde açıklamalar yapmaları trajik bir olaydır. Şimdi de asbestten umduğunu bulamayanlar gemide bunun dışında başka tok sit maddelerin olduğunu söylüyorlar. Halkımızdan ricamız lütfen asılsız haberlere inanıp kuşkuya ve yersiz korkuya kapılmasınlar.” diye konuştu.



‘AYNI HAVAYI SOLUYORUZ’

Aliağa’da bulunan Gemi Söküm sektörünün tek temsilcisi olan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nin (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, “Bizler de bu bölgede yaşıyoruz! Bizler de aynı suyu içiyor aynı havayı soluyoruz. Bizler de çocuklarımızı burada büyütüyoruz. Bütün bu süreç Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu ve Brezilya Çevre Enstitüsü ile Basel Konvansiyonuna uygun olarak ulusal ve uluslararası hukuk normları, kontrol ve denetimi mekanizmalarıyla çok sağlıklı şekilde ilerliyor. Dernek üyemiz SÖK Denizcilik şirketinin geminin ülkemize gelişinden, dönüşümüne kadar geçecek olan süreçte çevreye hiç bir zarar vermeden başarılı bir şekilde bu projeyi tamamlayacağını çok net biliyoruz. GEMİSANDER olarak firmamızın yanında olmaya ve gereken her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz. Dernek olarak bu süreçte tüm gelişmeleri basına ve kamuoyuna doğrudan duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.  

 
25 terörist etkisiz hale getirildi
 
İl başkanlarının gözü Ankara’da!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 27 Temmuz 2022 Çarşamba 16:42

Ben ikna oldum

Yorumu oyla      2      3  
Aynı havayı mı soluyoruz? 27 Temmuz 2022 Çarşamba 13:18

Sanmıyorum.

Yorumu oyla      3      3  
Oğulcan 27 Temmuz 2022 Çarşamba 11:28

Siz işin maddi boyutunda yani kazanacağınız paradasınız. Sağlığı düşünmenin yakınından bile geçmiyorsunuz. O yüzden size hava hoş. Ölen ölecek, siz parayı götüreceksiniz. Kalana sağlar da bizimdir. Bu mantıkla baktığınız için normal bunları söylemeniz

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekabet Kurulu'ndan 7 şirkete soruştuma
Rekabet Kurulu, Electrolux, Çetinler, Uğur Soğutma, Miele, Korkmaz Mutfak, ...
EBSO Meclisi'nde 'logo' tartışması... Seçim öncesi soğuk savaş!
Ege Bölge Sanayi Odası’nda (EBSO) yapılacak seçimler öncesinde birbirlerine ...
Kasaplar Odası'ndan 'petshop' açıklaması!
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, petshopların Kasaplar ...
 
Çeşmeli turizmciler bayram sonrasını değerlendirdi: Gurbetçiler olmasaydı...
Bayramda yüzde 100 doluluk yaşayan Çeşme’deki otellerin, bayram sonrası ...
Maden ihracatçıları Ege'de buluştu
Maden ihracatçıları mermer üretim ve ihracatının başkenti Afyonkarahisar'da toplandı.
Rekabet Kurulu'ndan yeni 'muafiyet' kararı!
Rekabet Kurulu, kamuoyunda Uno markasıyla bilinen Unmaş Unlu Mamuller'e ...
 
Makine ihracatı 12,5 milyar dolara yükseldi
Türkiye'nin makine ihracatı yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yılın aynı ...
Bakanlık açıkladı: İşçilerin yüzde kaçı sendikalı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan 2022 Temmuz ayı istatistiklerine ...
Yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatında 2023 hedefi 1,5 milyar dolar
20 – 22 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya Anfaş’ta gerçekleştirilecek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva