HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2021 Salı - 15:05

İçişleri Bakanlığı'ndan, İmamoğlu soruşturmasıyla ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaretiyle ilgili soruşturma açıldığı iddia edildi. İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı. Bakanlık açıklamasında konuyla ilgili Ekrem İmamoğlu hakkında Başsavcılığa şikayette bulunulduğunu ve bunun üzerine savcılık isteğiyle işlem başlattıklarını belirtti. Açıklamada, "Bakanlığımızca yapılan işlem bir soruşturma olmayıp, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılmış bir ön inceleme niteliğindedir" ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı ndan, İmamoğlu soruşturmasıyla ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet Han türbesi ziyaretiyle ilgili iddiaları da içeren soruşturma açıldığı bugün İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı tarafından doğrulandı.

Çataklı, HDP'li başkanları ziyaret ederek suçluyu övdüğü iddiasının yanısıra, İmamoğlu'nun türbe ziyareti sırasında saygısızlık yaptığı iddialarını da kapsayan bir soruşturma olduğunu belirtti.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, bunun bir soruşturma olmadığı, sadece savcılığın talebiyle yapılan bir inceleme olduğu belirtildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:
"4  Mayıs 2021 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde; “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet Türbesinde elleri arkadan bağlanmış şekilde yürümesinin İçişleri Bakanlığını harekete geçirdiği, elleri arkasında gezdiği için hakkında soruşturma açıldığı ve Mülkiye Müfettişi tarafından ifadesinin istendiği” şeklinde özetlenebilecek haberin yer alması üzerine, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 

Kayıtlarımızın tetkikinde; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’nun görevinden uzaklaştırılan HDP’li Belediye Başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, ziyaret ettiği belediye başkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı” iddialarını içeren şikayette bulunulduğu, Başsavcılık tarafından da 10/09/2020 tarihli yazıyla İçişleri Bakanlığından işlem yapılmasının talep edildiği, 

"İFADE HENÜZ MÜFETTİŞE ULAŞMADI"
Başsavcılığın talebi üzerine 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun gereğince Bakanlık makamının 24/01/2021 tarihli onayı üzerine Mülkiye Müfettişi görevlendirildiği, müfettiş tarafından da 28 Nisan 2021 tarihinde ifade talebinde bulunulduğu, ifadenin henüz müfettişe ulaşmadığı anlaşılmıştır.   

Bahse konu haberde yer aldığının aksine, Bakanlığımızca yapılan işlem bir soruşturma olmayıp, Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılmış bir ön inceleme niteliğindedir.  Ön inceleme ise, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun gereğince yürütülmekte ve iddianın Savcılıkça soruşturulmasını gerektirecek nitelikte olup olmadığını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Ön inceleme sonucunda Savcılıkça soruşturma açılmasını gerektirecek yeterlilikte delil elde edilmesi durumunda yetkili makam tarafından soruşturma izni verilmekte, diğer durumda ise verilmemektedir.  

4483 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi gereğince; ön inceleme sürecinin tamamlanabilmesi için, hakkında inceleme yapılan memur veya diğer kamu görevlisinin ifadesinin alınması zorunluluğu bulunmaktadır. İfade talep edilmesi, kamu görevlisi hakkında mutlaka soruşturma izni verileceği anlamına gelmeyip, savunma yapabilmesi için kendisine yasal olarak tanınmış bir hak olduğundan müfettiş tarafından tamamlanması zorunlu olan rutin bir işlemdir.  

Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılan bu ön inceleme sürecinde de diğer görevliler gibi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanından da ifade talep edilmiştir. ifadenin gelmesini müteakip, müfettişçe “soruşturma izni verilmesi” veya “verilmemesi”  kanaatiyle ön inceleme raporu düzenlenecek, yetkili merci tarafından bahse konu kararlardan biri verilerek, ilgililere tebliği ile de süreç tamamlanmış olacaktır. "  (NTV)

 
Metro ve Tramvay için TİS süreci başladı: Sendikadan çarpıcı ‘maaş’ örneği!
 
Camide eylem yapan 76 kişi serbest bırakıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ertugrul 4 Mayıs 2021 Salı 21:21

elbet devran dönecek....

Yorumu oyla      2      3  
Feridun Karakaya 4 Mayıs 2021 Salı 17:10

Adam a ne yapacaklarını nasıl bir suç atacaklarını bilemiyorlar..Allah yardımcısı olsun..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'nin çağrısına AK Parti ve CHP'den yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni anayasa taslağını açıklamasının ...
AK Partili Artcı'dan Kayalar'a 'görevden alma' çıkışı: Bu hamle karanlığı aydınlatmaz!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; CHP’li Belediye Başkanı ...
MHP'den 100 maddelik anayasa önerisi
Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet ...
 
İçişleri Bakanlığı: Nisan ayında 17 kadın öldürüldü
İçişleri Bakanlığı verilerine göre Nisan ayında 17 kadın aile içi şiddet ...
İmamoğlu'na 'türbeye girerken ellerini arkadan bağladın' soruşturması!
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ...
CHP'li Polat'tan gümrük çalışanları için aşı çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Polat, gümrük müşavirleri, gümrük müşavir yardımcıları, ...
 
CHP’li Kılıç'tan iktidara eleştiri: Oy verenler ‘keşke elim kırılsaydı’ diyor!
Yurdun dört bir yanında AK Parti ve MHP'li seçmenin yüzde 70'inin bu partilere ...
Mehmet KARABEL yazdı... Partisini neden 19 Mayıs'ta kurmak istiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Partisini neden 19 Mayıs'ta kurmak istiyor?
'KKTC'yi yok sayarak müzakere söz konusu olamaz!'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cenevre'deki Kıbrıs görüşmelerine ilişkin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva