HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2021 Salı - 10:36

CHP'li Polat'tan gümrük çalışanları için aşı çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Polat, gümrük müşavirleri, gümrük müşavir yardımcıları, ofis çalışanları, gümrük memuru, gümrük muhafaza memurları, sınır bölgelerinde gelen gemi çalışanları ve tır şoförleri ile muhatap olan çalışanların ihracat ve ithalat işlemlerinin gümrük ayağını gerçekleştirmek adına birçok kurum ve kuruluş ile yüz yüze temas halinde olduklarını belirterek, bu meslek mensuplarının yüksek risk grubunda yer aldığını ve Sağlık Bakanlığı’nın aşı önceliği tanıması gerektiğini ifade etti.

CHP li Polat tan gümrük çalışanları için aşı çağrısı

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, gümrük müşavirleri, gümrük müşavir yardımcıları, ofis çalışanları, gümrük memuru, gümrük muhafaza memurları, sınır bölgelerinde gelen gemi çalışanları ve tır şoförleri ile muhatap olan çalışanların ihracat ve ithalat işlemlerinin gümrük ayağını gerçekleştirmek adına birçok kurum ve kuruluş ile yüz yüze temas halinde olduklarını belirterek, bu meslek mensuplarının yüksek risk grubunda yer aldığını ve Sağlık Bakanlığı’nın aşı önceliği tanıması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçildiğini belirten CHP’li Polat, gümrük idarelerinde ve kamu kurumlarında yapılacak gümrük işlemlerinde aksama olmamasının ve faaliyetin kesintisiz devam etmesinin sağlanmasının ekonomi açısından önemli olduğunu vurguladı.

CHP’li Polat ayrıca, “Edindiğimiz bilgilere göre; gümrük ve ilgili meslek grupları içerisinde bu faaliyetleri gerçekleştiren birçok yurttaşımız Covid-19’a yakalanmış ve ne yazık ki içlerinde hayatını kaybedenler de olmuş” dedi.

GÜMRÜKLER SÜREKLİ ÇALIŞIYOR
Ülkeler arasında uluslararası ticaretin başladığı günden itibaren her zaman gümrük ve işleyişler ile ilgili özgün kuralların olduğunu söyleyen CHP’li Polat, “Küresel dünyadaki ticaret, insan vücudundaki kan dolaşımına benzer. Bu ticari dolaşımdaki herhangi bir aksama, insan vücudundaki bir damarın tıkanması durumunda tüm vücudun etkilenmesinde olduğu gibi tüm sistemin aksamasına sebep olur. Gümrükler bu sistemde, atardamar görevini üstlenir. Ülkemizde Gümrük Kanun ve Yönetmeliği’nin muhatapları gümrük müşavirliği meslek mensuplarıdır. Zamana karşı yarışılan ve ülkemiz açısından çok önemli olan ithalat ihracat işlemlerinin yapılabilmesi için gece gündüz, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günler ve hafta sonları da dâhil olmak üzere, zaman kavramı olmadan sürekli çalışırlar” dedi.

YÜKSEK RİSK ALTINDA
Görevini yerine getirirken birçok yurttaşın hayatını kaybettiğini ifade eden CHP’li Polat, “Gümrük müşavirleri, gümrük müşavir yardımcıları, ofis çalışanları, gümrük memuru, gümrük muhafaza memurları ve özellikle sınır bölgelerinde gelen gemi çalışanları, tır şoförleri ile muhatap olan çalışanlar, ihracat ve ithalat işlemlerinin gümrük ayağını gerçekleştirmek adına birçok kurum ve kuruluş ile yüz yüze temas halindedir. Görevlerini yerine getirirken sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak çalışmalarına rağmen birçok kurum ve kuruluş ile temas halinde olunmasından kaynaklı bulaş riski diğer meslek dallarına göre daha fazladır. Bu meslek mensupları yüksek risk altındadır. Edindiğimiz bilgilere göre; bu faaliyetleri gerçekleştiren birçok yurttaşımız Covid-19’a yakalanmış ve ne yazık ki içlerinde hayatını kaybedenler de olmuş” diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA AŞI ÖNCELİĞİ ÇAĞRISI
Sürekli temas halinde olan çalışanların bulaş riskini arttırmadan adım atılması gerektiğini belirten CHP’li Polat, “Ekonomik olarak çok zor durumda olan ülkemizin ticaretinin atardamarı olan gümrük idarelerinde ve kamu kurumlarında yapılacak gümrük işlemlerinde aksama olmaması ve faaliyetin kesintisiz devam etmesinin sağlanması ekonomi açısından büyük önem arz etmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasında 2. aşamada yer alan ’Hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler’ kapsamına gümrük müşavirleri, gümrük müşavir yardımcıları, ofis çalışanları, gümrük memuru, gümrük muhafaza memurları ve özellikle sınır bölgelerinde gelen gemi çalışanları, tır şoförleri ile muhatap olan çalışanların da dâhil edilmesi konusunda bir an evvel harekete geçilmesi gerekmektedir” dedi.

 
Aleyna Tilki: ‘Starım’ dedim, kapıdan kovuldum
 
Korona ilaçlarını kullanmamak öldürebilir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç'tan iktidara eleştiri: Oy verenler ‘keşke elim kırılsaydı’ diyor!
Yurdun dört bir yanında AK Parti ve MHP'li seçmenin yüzde 70'inin bu partilere ...
Mehmet KARABEL yazdı... Partisini neden 19 Mayıs'ta kurmak istiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Partisini neden 19 Mayıs'ta kurmak istiyor?
'KKTC'yi yok sayarak müzakere söz konusu olamaz!'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cenevre'deki Kıbrıs görüşmelerine ilişkin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'e başsağlığı telefonu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de yaşadığı ...
Eski milletvekili Uysal, koronavirüse yenildi
Corona virüs tedavisi gören AK Parti 26. Dönem Karabük Milletvekili Prof. ...
'Alkol yasağı' için imza atan başkan: İmzalamak zorundasınız
Alkol yasağı kararına il hıfzıssıhha kurulunda bulunan CHP’li Çanakkale ...
 
Bakan vaka sayılarıyla ilgili tarih verdi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Koronavirüs günlük vaka sayılarının ...
İzmir'de 'alkol yasağı onayı' tartışması: CHP'den Vali Köşger'e tepki!
İzmir Valiliği’ne bağlı İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı alkol yasağı ...
CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye 'esnaf intiharları' tepkisi!
İzmir Buca’da Umut Kıraathanesini işleten 50 yaşındaki Erdal Şenözpak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva