HABERLER>GÜNCEL
29 Nisan 2024 Pazartesi - 08:28

Tekin: Atamalarda mülakat doğru bir yöntem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının merak ettiği "mülakat" konusuna da açıklık getirdi. Mülakatın kaldırılmayacağını belirten Tekin, öğretmenlerin seçiminde en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesinin önemli olduğunu ve mülakatın doğru bir yöntem olduğunu söyledi.

Tekin: Atamalarda mülakat doğru bir yöntem

MEB bünyesindeki öğretmenlerin her kademede görev yaptıklarını ifade eden Tekin, ÖSYM'nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) istediklerini söyledi. Tekin, "Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamı, bizim size dağıtımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Öğrencilerin sorulara bakış açısı, soruları çözebilme kapasitesini görebilmek açısından da soru hazırlama havuzunun da yarısının, branşları itibariyle ortaöğretim kurumlarımızdaki öğretmenlerimizden seçilmesini istedik. ÖSYM Başkanımız da bunu kabul etti. Çocuklarımızın tedirgin olacakları hiçbir şey yok" dedi.

Öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Tekin, ilave bir şeye ihtiyaç olması durumunda, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne (OGM) bağlı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını (DYK) okul müdürlerinden talep etmelerini istedi.

'Görevimiz, çocuklarımızın ilave bir eğitime ihtiyaç duymamalarını sağlamak'
Bakan Tekin, "Ders kitaplarından üniversite sınavlarında soru gelip gelmeyeceği" sorusu üzerine, "Bizim OGM'nin materyalleri ve EBA üzerinden oluşturduğumuz materyallere öğrenciler odaklansınlar. İnanın başka bir şeye gerek yok. Bakanlık görevimiz, zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızın ilave bir eğitime ihtiyaç duymamalarını sağlamak, kademeler arası geçişteki mekanizmaları ücretsiz bir biçimde çocuklarımız, gençlerimiz, velilerimizle paylaştırmak" yanıtını verdi.

'LGS tarihi değişmeyecek'
Tekin, ortaokul öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlandıklarını hatırlatarak, sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını, sınavın 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini açıkladı. "Şu andaki beklentiler, her yılki kalitede olacağı. Tek fark, artık öğrenciler kendi okullarında değil eskiden de olduğu gibi farklı okullarda girecekler" ifadelerini kullanan Tekin, merkezi sınavla kademeler arası geçiş konusu üzerine ise çalışılması gerektiğini kaydetti.

'Proje okullarının sayısının azaltılması gerekiyor'
Çok sayıda öğrencinin LGS'ye dahil edildiğini dile getiren Tekin, "Proje okullarının sayısının azaltılması gerekiyor, sadece proje okulu değil, genel anlamda toplam öğrenci kitlesinden yani sınavlı öğrenci alan okul sayılarını biraz azaltmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Tekin, şöyle devam etti: "Bugünün konusu değil yanlış bir anlaşılma olmasın. Ama nihayetinde biz çocuklarımızın üzerindeki sınav baskısını azaltmak istiyorsak eğer, bir milyon öğrencinin sınava girmesi çok doğru bir yaklaşım değil. Biz hem okulların kontenjanlarını hem de sınava giren öğrenci sayısını azaltacak tedbirleri kademeli bir biçimde hayata geçireceğiz."

'Yer değişikliği mevzuatına yeni hüküm koyuyoruz'
Öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığında yer değişikliği taleplerinin karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacağını da belirten Tekin, İstanbul Sarıyer'deki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda bir öğretmenin, bir velinin yumruklu saldırısına uğradığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Şimdi bu İstanbul'da yaşadığımız olayla ilgili teknik olarak bizim şöyle bir sıkıntımız var, öğretmen arkadaşımızın yerini değiştirmek istediğimizde mevzuatla ilgili bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Ben personel genel müdürümüzden rica ettim, yönetmeliğimize bununla ilgili bir hüküm de koyuyoruz. Yani bu türden bir şiddetle karşı karşıya kalan arkadaşımız, eğer okulda çalışmak istemiyorsa başka bir okula da kadrosunun aktarılmasıyla ilgili bir hüküm. Öğretmen arkadaşlara bu vesileyle müjdeyi verelim." (AA)

 
Nijerya'da kızamık salgını: 19 çocuk öldü
 
İzmir'e yeni emniyet binasında ikinci ihale!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ak Parti Defol 30 Nisan 2024 Salı 01:10

Bu kadar cesaretin varsa kendin mülakata gir önce. Konuşmayı bilmeyip millete akıl veriyorsun. Utanman varsa önce ücretli öğretmenlik denen zırvayı kaldır. Geldiğinden beri hep boş konuşup hep tribüne oynuyorsun. Saray tribüncüsü.

Yorumu oyla      0      0  
SOKAK 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:58

Siyasetçilerin sözüne yüzde kaç güvenmeliyiz acaba?

Yorumu oyla      1      0  
sezar 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:54

Atadiğiniz ögretmenler kendi branşınin sınavında çakılıyor. Atatürk'ün kurduğu sizlerin ekibının atadiği diyanet işleri başkani arapça bilmıyor ama cw' de iyi derecede fransizca ve arapça biliyor yaziyor çok komiksiniz hepinizin diplomalari nereden aldiği belli. Ankara adayi da 33 gunde hukuk diplomasi almıştı....

Yorumu oyla      2      0  
29 Nisan 2024 Pazartesi 08:46

Senin patron aynı şeyi söylemiyor ama?

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kargo minibüsü ile göçmen kaçakçılığı... 17 tutuklama!
Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde polis ekiplerinin fiziki takibi sonucu ...
Canlı yayın yaparken kamyon çarptı
Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek ...
Horoz dövüşü baskını: 83 bin 525 lira ceza!
Artvin'in Ardanuç ilçesinde, horoz dövüştürüp bahis oynadıkları tespit ...
 
Kayıp ekonomistin kafatası kemikleri bulundu
Balıkesir’de ormanlık alanda bulunan kemik parçalarından alınan DNA'nın ...
Sır cinayet... Aldığı bıçak darbesiyle dakikalarca yürüdü!
İstanbul Büyükçekmece'de bıçak darbesi alan ve ardından dakikalarca yürüdüğü ...
Su faturası tartışması kanlı bitti... Muhtarı öldürdü
Kastamonu'da köy muhtarı tartıştığı kişi tarafından silahla vurularak ...
 
'Yeni müfredat' açıklaması: Cihatla ilgili ek kavram yok
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Cuma günü kamuoyunun görüşüne açılan ...
Tabip Odası'nda bayrak değişimi!
İzmirli hekimler; İzmir Hekim Dayanışması, Demokratik Katılım ve İzmir ...
Dervişoğlu'ndan mesaj: Türk milletinin gür sesi olmaya devam edeceğiz
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva