HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2022 Cuma - 21:30

Gaziemir'de komisyon uyuşmazlığı… AK Parti üye vermedi!

Gaziemir Belediyesi'nde Nisan ayında gerçekleştirilen olağan meclis oturumunda iktisat komisyonları seçimleri gerçekleştirildi. AK Parti ilk olarak komisyonların 3 üyeden oluşması gerektiği önerisinde bulunurken, öneri başkanlık makamı tarafından reddedildi.  5 kişilik üyelerden oluşmasına karar verilen komisyonlar için AK Parti 2 isimle temsil edilmesi gerektiğini vurgularken bu talep de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından kabul edilmeyince, Cumhur İttifakı hiçbir komisyona üye vermedi.

Gaziemir de komisyon uyuşmazlığı… AK Parti üye vermedi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisinin ilk oturumunu Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşirdi.  Yaklaşık 4 saat süren oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Encümen Üyeliği, Başkan Vekilliği görevi değişimleri ve iktisat komisyonları üye seçimleri yer aldı.

Meclis açılışında açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sözlerine üzücü bir haber ile başlarken, "Bugün bir mesai arkadaşımızı kalp krizi nedeniyle kaybettik. Geçen ay kalp krizi geçirmişti , operasyon sonrası iyileşti ve 10 gün önce göreve dönmüştü. Ancak bugün görevi başında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Mekanı cennet olsun. 1,5 yıldır sosyal marketimiz var ve burada ilk başladığımızda 350 aileye yardım ile başlamıştık ve süreç içinde 729 aileye ulaşmış olduk. Ben burada Gaziemirli vatandaşlarımıza da Ramazan ayında da marketimize destek olması çağrısında bulunuyorum. Bu sayısının aslında artması da endişe verici. İnsanların düştüğü zor durumda biz de hem belediye hem vatandaşlar olarak bu vatandaşlara yetebileceğimizi düşünüyoruz. Biz bu yardımı sosyal yardımlar ile yapmıştık ancak vatandaşlarımızı buraya destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: ERDOĞAN GİBİ TEK BAŞINA YÖNETMEK İSTİYOR
Meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Sayın başkan geçtiğimiz meclis, meclisin 1 Nisan kararını meclis üyelerinde olmasına rağmen kendi karar verdi ve gitti. Biz meclis üyelerinin hakkını gasp etti. Kendisi burada meclis olmasını da istemiyor aslında ama yasal zorunluluktan yapıyor. Yoksa AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi tek başına mı yönetmek istiyor" dedi. Çağlarsu ayrıca Mart ayı son meclis oturumunda Nisan ayı meclisinin ne zaman yapılacağı konusunda Meclis üyelerine soru sorulmadığı gerekçesi ile yazılı soru önergesi verdi ve ilkokul öğrencilerinin Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'yı ziyaret etmesini ve sorularına cevap almasını kıskandığını belirtirken AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'ya 'Bir sonraki sefer biz de okul kıyafetleri ile buraya gelelim, belki o zaman sorularımıza yanıt alabiliriz' dedi.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİNDE CHP 'DEĞİŞİM',  AK PARTİ VE MHP İSE 'DEVAM' DEDİ
Mecliste Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekilliği'nde değişiklik yaşandı. Mevcut Grup Başkanvekilliği görevini Ünal Işık'ın gerçekleştirdiği CHP grubunda, yeni Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yanı sıra AK Parti ve MHP'de ise grup başkanlıklarında bir değişim yaşanmadı.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ
Meclis üyeleri Encümen Üyelerinin seçimini de gerçekleştirildi. 1 yıllığına belirlenecek olan Encümen Üyeleri için Cumhuriyet Halk Partisi, Necati Kırmaz, Nimet Şekerci oğlu, Sercan Doğan'ı aday gösterdi. Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu 'adayım' açıklamasında bulunurken,  AK Parti grubu ise aday çıkarmadı. Oylamada Necati Kırmaz 18 , Nimet Şekercioğlu 19 Sercan Doğan 19 ve Levent Çağlarsu 12 oy aldı.

KOMİSYON SEÇİMLERİ BELLİ OLDU, AK PARTİ ÜYE VERMEDİ
İhtisas komisyonları seçimi öncesi, üyeliklerin 5 kişiden ve 1 yıl süre ile seçilmesine oy çokluğu ile karar verildi. AK Partili ve MHP'li üyeler komisyonlarda görev alacak üye sayısının 3 olması önerisinde bulundu. Cumhur İttifakı'nın önerisi ise kabul edilmedi. AK Partili Uğur İnan Atmaca 5 kişi olması durumunda komisyonlara 2 AK Partili meclis üyesinin olması gerektiğini vurgularken, taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle komisyonlara üye vermedi. Gerçekleştirilen komisyon seçimleri CHP'nin 'kabul' AK Parti'nin 'ret' ve Bağımsız Meclis Üyesi'nin 'çekimser' oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyonlarda görev alacak isimler ise netleşti.

Plan ve Bütçe Komisyonu
İbrahim Özkara, Ali Kavasu, Sercan Doğan, Lütfü Özcan

Bayındırlık ve İmar Komisyonu
Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül, Nilgün Karadeniz, İzel Zenginobuz Derinsu

Hukuk Komisyonu
İzel Zenginubuz Derinsu, Lütfü Özcan, Meral Yiğit, Nimet Şekercioğlu

Sağlık Komisyonu
İbrahim Özkara, Nilgün Karadeniz, Ali Kavasu, Sercan Doğan

Çevre Komisyonu
İzel Zenginobuz Derinsu, Ali Ekber Sarıgül, Meral Yiğit, Lütfü Özcan

Kültür Komisyonu
İbrahim Özkara, Ali Ekber Sarıgül, Nimet Şekercioğlu, Meral Yiğit

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
İzel Zenginbouz Derinsu, Nimet Şekercioğlu, Meral Yiğit, Nilgün Karadeniz

Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu
Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül, Sercan Doğan, Ali Kavasu

Kurs Eğitim ve Engelliler Komisyonu
Lütfü Özcan, Ali Kavasu, İbrahim Özkara, Nilgün Karadeniz

Spor Komisyonu
İzel Zenginobuz Derinsu, Lütfü Özcan, Sercan Doğan, Ali Kavasu

Kent Konseyi Komisyonu
Meral Yiğit, Nimet Şekercioğlu, Nilgün Karadeniz, Ali Ekber Sarıgül

Kentsel Dönüşüm Komisyonu
Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül,Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz

Deprem ve Afetler Komisyonu
Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz

ÇAĞLARSU: MÜCADELEM DEVAM EDECEK
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Pir Sultan Abdal örneği ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya yüklenirken şu ifadeleri kullandı:

"Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın 10 Mart 2022 tarihinde beni CHP İzmir il Başkanina, parti üyeliğimden ihraç edilmem ile başlayan süreç 28 Mart tarihinde benim CHP Gaziemir İlçe üyeliğinden istifam ile son buldu. 10 Mart tarihinde Halil Arda'nın şikayeti ile partiden ihraç edilme sürecim jet hızıyla devam etti ve sonlandı. 13 günün sonunda tedbirli olarak disiplin uygulaması ile üyelik haklarım elimden alındı. Halil Arda'nın beni neden şikayet ettiğini, meclis üyesi arkadaşlarım, parti örgütüm, Gaziemirliler ve canım Seydiköylüler çok yakından biliyor. Mart ayı meclis toplantısında CHP Grup sözcüsü Ünal Işık'a söylenen Nisan ayı meclis toplantı tarihi ile ilgili talep Halil Arda tarafından görmezlikten gelinmiş, meclisin yetkisinde olan bir sonraki ayın toplantı tarihi belirlenmesi Halil Arda tarafından gasp edilmiştir. 2 Nisan 2022 tarihinde dolacak olan geçici ihraç kararı ile birlikte, CHP Meclis gurubuna katılmam engellenmiştir. Geçtiğimiz yıl kendine yakın hiçbir meclis üyesini CHP Meclis grubunda komisyon üyesi seçtiremeyen Arda, geçtiğimiz yılın rövanşını almak için varını yoğunu ortaya koydu...

CHP Genel Merkezi ve Izmir İl Başkanı Deniz Yücel ile ne konuştu, ne konuşmadı, ne vaatlerde bulundu bunu bilmiyorum. Önümüzdeki süreçte bunlar gün yüzüne tek tek çıkacak ve kamuoyuna bunları tek tek açıklayacağım. Ayrıca CHP Gaziemir İlçe yönetiminin burada bay pas edilmesi, yok sayılması, Halil Arda'nın ilçe örgütüne bakış açısını göstermektedir.

İşte bugün meclis gündemine gelen rant kokan Akçay Caddesi üzerindeki yeni imar düzenlemesi bunlardan ilki. Eğer ben istifa sürecine sokulmasaydım, bu rant kokan gündem maddesi bugün burada olmayacaktı. Halil Arda'nın şikayeti ile benim istifamla biten süreç sonunda benim kağıt üzerinde yazan CHP üyelik bilgilerimi ancak silebilir. Ben üyesi olayım veya olmayayım, benim devrimci çizgimde hiçbir değişkenlik olmayacak. Ben 2019 sürecinde Halil Arda'nın belediye başkan aday adayı olması anlamında kendisine yüzde yüz destek vererek, bu günlere gelmesini sağladım. 16. Yüzyılda yaşadığı varsayılan Pir Sultan Abdal efsanesinde belirtildiği gibi, dergahta yaşayan Hızır 'ya pirim himmet edin gideyim, büyük adam olayım şu bozuk düzene karşı çıkayım' der. Pir Sultan Abdal'da çevresine 'Hızır gitmek ister ama korkarım gün gelir döner katlimize ferman getirir' der. Aradan geçen bir zaman sonra Hızır gerçekten Pir Sultan Abdal'in katline ferman getirir.

Bizimki de aynı hikaye... Bugün burada belediye başkanlık konumuna gelmesinde büyük emeğim olan Halil Arda partiden katlime ferman eğledi.

Ben buradan bir kez daha söylüyorum, Gaziemir tarihine kara bir leke olarak geçecek bu döneme, istemeyerek katkı koyduğum için Gaziemirlilerden özür dilerim. Bu yaptığım hatayı telafi edip Halil Arda'yı tekrar izbe muhasebe bürosuna gönderip, siyasi mefta yapana kadar da mücadelem sürecektir."

ARDA: CHP'YE YAKIŞMIYORDUNUZ
Çağlarsu'nun konuşmasının ardından söze giren Başkan Arda, "Konuşmanızda bin defa Halil Arda diyip reklamımızı yaptınız teşekkür ederiz. Parti için konular buranın gündemi değil. Ancak eğer kendinize güveniyorsanız neden istifa ediyorsunuz? Kendinize güveniyorsanız Disiplin Kurulu karşısına çıkarsınız savunmanızı yaparsınız. Ancak kaçmak ruhunuzda var. Sizin CHP İl Başkanına söz söyleme hakkınız yok. Siz artık bağımsızsınız hala çekimser oy veriyorsunuz. Gönül rahatlığı ile AKP ile hayır oyu kullanabilirisiniz. Ben rant kokusunun nerden geldiğini iyi biliyorum. Hukuka aykırı bir iş yapmıyoruz. Varsa bir bildiğiniz savcılığa gidersiniz. CHP'den seçildiniz, istifa ediyorsanız bu koltuğu da boşaltın. Bu koltuk hak ettiğiniz bir yer değil. Çivi çakmadı dediniz. Dolaşmazsanız nerden bileceksiniz? Gaziemir Belediye çalışanlarına dil uzatamazsınız. Açık açık şeffaf bir toplantı yapıyoruz. Sendika açık bilgilendirmemiş olabilir, işçilerin kafa karışıklığı var. Biz işçilere teklif ettiğimiz kendimiz anlatıyoruz. Ben ikna edebilirsem greve gitmeyebilirler, edemezsek 14 Nisan'da greve giderler. Bunları konuşacağınıza ülkeyi bu hale getirenlere laf etseydiniz... CHP'ye yakışmıyordunuz, gereğini il başkanlığı yaptı. Cesur olacaktınız bekleyecektiniz disiplin kurulu kararını. Burada hukuka aykırı bir işlem yapılmıyor. Aday belediye başkanı makamında kurşunlanıyor 'Darısı başımıza' diyorsunuz. Ben aslanlar gibi görevimi yapıyorum" dedi.

 
Karşıyaka Meclisi’nde ‘stat’ tartışması... Tugay: Üstlenmeye mecbur kaldık!
 
'Muz Cumhuriyeti' sözleri tansiyonu yükseltti... Menemen de SODEMSEN dönemi sona erdi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediye Çalışanından Mesaj 2 Nisan 2022 Cumartesi 11:54

SENDİKAL HAKKIMIZ OLAN İKRAMİYELERİMİZE ZAM YOK, DİĞER BELEDİYELERİN İŞÇİSİNE VERDİĞİ ERZAK VE ALIŞVERİŞ KUPONLARI YOK.1 KG PEYNİR OLMUŞ 100 TL PAZARA GİDİYORUZ EN AZ 300 TL ALABİLDİĞİMİZ SADECE SEBZE VE YEŞİLLİK BALIĞIN YANINDAN GEÇEMİYORUZ ALAMIYORUZ.ET KIYMA HAK GETİRE ELEKTRİK,SU,DOĞALGAZ.. ÇOCUKLARIMIZA ÇİKOLATA ALIRKEN BİLE İKİ DEFA DÜŞÜNÜYORUZ.. SAYIN BAŞKAN BENDE BİR EMEKÇİ OLARAK SİZDEN RİCA EDİYORUM AYIPTIR GÜNAHTIR İZMİRİN DİĞER BELEDİYELERİNE DÖNÜP BİR BAKIN İŞÇİSİNE NE KADAR ZAM YAPMIŞ (ÖRNEK TİRE BELEDİYESİ NET 7.500 TL) ARDA BAŞKAN EMEKÇİYE YAKIŞIR BİR ZAM İSTİYORUZ,BU HAYAT ŞARTLARINDA (MİNİMUN 8000 TL) İKRAMİYELERİMİZE ZAM İSTİYORUZ, İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ, HAKKIMIZI İSTİYORUZ,ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İSTİYORUZ. GÜLDÜR YÜZÜMÜZÜ BAŞKAN SAYGILAR

Yorumu oyla      13      4  
haydar haydar 2 Nisan 2022 Cumartesi 10:03

sende gaziemire yakışmıyorsun 2 sene sonra bir daha görüşmemek üzere güle güle diyecek gaziemir halkı sana.

Yorumu oyla      8      4  
İşçi Emekçisi 2 Nisan 2022 Cumartesi 01:40

GEÇİNEMİYORUZ BAŞKAN !

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Meclisi’nde ‘stat’ tartışması... Tugay: Üstlenmeye mecbur kaldık!
Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı meclis oturumunun ilk oturumunda ana gündem ...
Bornova'da otopark krizi!
Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu gerçekleştirdi. ...
Başkan Sandal 'Teknik bir hata' dedi... AK Parti grubu meclisi terk etti!
Bayraklı Belediyesi'nin çocuklara yönelik internet ortamında hazırladığı ...
 
Buca'da gergin meclis... Denetim raporuna muhalefet şerhi!
Buca Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı birleşiminde 2021 yılı Denetim Komisyonu ...
Balçova’da kadınlar şiddete karşı tek yürek oldu
Balçova Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, ...
Başkan Batur’dan operasyon yorumu: Fırsat vermeyiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur belediyede görevli zabıta personeline ...
 
Başkan Soyer’den İspanya’ya 'Terra Madre' daveti
İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir ...
Bergama’da camilere Ramazan temizliği
Her bir cami, Bergama Belediyesi tarafından özel oluşturulan ekipler ile ...
Bergama'da öğrencilerden geri dönüşüm tesisine ziyaret
Bergama Belediyesi tarafından kaynağında toplanan ambalaj atıklarının ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva