HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2022 Cuma - 21:18

Karşıyaka Meclisi’nde ‘stat’ tartışması... Tugay: Üstlenmeye mecbur kaldık!

Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı meclis oturumunun ilk oturumunda ana gündem Karşıyaka Statı tartışmaları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki yatırımları oldu.  Ayrıca belediye yönetimin ek bütçe talebi de gündeme geldi. Başkanlık Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 231 milyon 123 bin TL’lik ek bütçe önerge plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Karşıyaka Meclisi’nde ‘stat’ tartışması... Tugay: Üstlenmeye mecbur kaldık!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda toplandı. Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında yapılan oturumda ilçe adına önemli kararlara imza atıldı.

Başkan Tugay meclis açılışında yeni görevlendirmelere dair bilgi verdi. Tugay, Bornova Belediyesi’nde çalışan Nurhan Pişkin’in Karşıyaka’ya nakledildikten sonra belediye başkan yardımcılığı görevine getirildiğini ve yine Spor Müdürü olarak görev yapan Berkent Alptekin başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

Belediye meclisi tarafından görevlendirilen Denetim Komisyonu belediyenin 2021 yılına ait gelirlerini, giderlerin, bilançosunu, ihalelerini, kesin hesabına ilişkin raporunu çıkardı ve rapor mecliste okundu. 2021 mali yılı faaliyet raporu ise bir sonraki meclis oturumunda gündeme alınacak.

Raporun okunmasından sonra encümen ve komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Encümen adaylığına CHP grubunundan Murat Aydın, Ali Ekber Güneş ve Hülya Polat önerildi. AK Parti grubu encümene aday göstermedi. Yapılan seçimler sonucunda Murat Aydın encümendeki görevini korurken, diğer iki üye değişmiş oldu. Sevim Kirpiksiz ve Faruk Yıldırım’ın yerini Ali Ekber Güneş ve Hülya Polat almış oldu.

OTOPARK ALANI SOSYAL KULLANIMA AÇILACAK
Emcümen ve Komisyon seçimlerinden sonra başkanlıktan gelen önergelere geçildi. Başkanlıkta gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderildi. Başkan Cemil Tugay, mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ndeki alana katlı otopark yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ancak herhangi bir faaliyet gösterilmediği için iptal edilen tahsis işlemi ile ilgili konuştu. Bölge halkının talebi noktasında büyükşehir belediyesinin adım atmadığının belirten Tugay, bir ihmal olmadığını ve alanın otopark özelliğinin korunarak kısmen de olsa da sosyal kullanıma açılacağının bilgisini verdi.

231 MİLYONLUK EK BÜTÇE
Karşıyaka Belediyesi 2022 Mali Yılı için belirlediği 588 milyonluk büçtesinin yetersiz kalması üzerine hareket geçti. Başkanlıktan gelen önergeler arasında ek bütçe hazırlanması da yer aldı. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 231 milyon 123 bin TL tutarındaki 2022 yılı ek bütçe önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Önerge komisyondan geçtikten sonra tekrar meclis üyelerinin önüne gelecek

Komisyonlardan gelen bütün gündem maddeleri ise oy birliği ile kabul edildi.

Karşıyaka'da 'tarikat' gerginliği

‘KARŞIYAKA’DA BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİNİ GÖREMİYORUZ’
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk, “3 yıl önceki seçimlerde Karşıyaka halkı CHP’ye büyük bir teveccüh gösterdi. Cemil Tugay’ın o koltukta oturmasına vesile oldu. Sayın Tugay’ın vaat ettikleri, yaptıkları, yapacakları konusunda çeşitli ortamlarda dile getirdik. Bugün farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum; alabildiği ve alamadığı hizmetlerden. Bizim gibi ilçeler büyükşehir sınırlarında yer alan metropol ilçeler hak ettiği hizmetin büyük bir kısmını bağlı bulunduğu büyükşehirden almak durumundadırlar. Bu ilçenin halkına vereceği hizmette çok büyük bir destektir. Ama bizim gözlemleyebildiğimiz kadarıyla geçtiğimiz 3 yıl içinde büyükşehir belediyesinin Karşıyaka halkına verdiği hizmet neredeyse hiç göremez hale geldik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıya halkına dokunacak 3 tane projesini sayın desem kimse sayamaz. Soğukkuyu’da neye benzediği belli olmayan bir kazık çaktılar. Onun dışında elle tutulur gözle görülür hizmetini göremedim. Öncelikle birinci sırada stat mevzusu... Başkan Tugay stattan yana tavır koydu. Ama artan maliyetlerden dolayı Sayın Tunç Soyer’in vazgeçtiğini ve bunu Başkan Tugay’a ilettğini ve konunun bir projecinin talep ettiği miktara bağlandığını düşünüyorum. Bir proje çizimi bu statın yapımına engel mi? ‘Bizim paramız yok, yapamıyoruz’ deyin biz de çözüm arayışı içerisi içine girelim. Biz bu işi yapamayacak kadar gücümüz yok mu?” diye sordu.

‘DEPREM KARŞIYAKA’YI VURMADI MI?’
Cumhuriyet Mahallesi planları ile ilgili konuşan Öztürk şunları söyledi:

“Cumhuriyet Mahallesi’nin planlarında ciddi bir çalışma yaptık ve büyükşehire gönderildi ama duyduğuma göre bizim tavsiye ettiğimiz planlar, emsaller ciddi şekilde indirilerek geri gelecek. Bunu Murat Aydın bize izah eder. Cumhuriyet Mahallesi sizi görmek istiyor. Bu konuda birlikte hareket ettik ama şimdi bunu duymak beni yıldırıyor. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki emsallar beklemesin. 3 ve 4. Etap olmayacak, olsa bile beklenen emsallar olmayacak. Bayraklıya verilen ada bazındaki yüzde 30’luk emsal ise Karşıyaka’ya verilmedi. Deprem Karşıyaka’ya vurmadı mı? Zübeyda Hanım’da çok güzel planlar yaptık, inşaat alanını bir metre arttırmadan kamuya yer ayırdık, plan çalışması yaptık. Belediyeyi de kamulaştırma bedellerinden kurtardık. Verin şu Karşıyaka’nın hakkını. Bu insanlar size oy verdi. Büyükşehir bir metrekare dahi ulaşımı rahatlatacak çalışma yapmadı. Nerede İzmir Büyükşehir? Hiç mi sorunlarımızı çözmeyecek? Nerede yapılacak kamulaştırmalar? Şu ulaşıma, alt yapıya el atın. Opera binası da için de kaç yıl oldu. Sürekli işin bitim tarihi değişiyor, ihale bedeli artıyor. Listeyi daha uzatmak mümkün. Kimse söylemiyor ama ‘Kral Çıplak’. Başkanı anlıyorum. Başkan büyükşehirden beklediği desteği alamayınca topu taca atıyor. Yapmak istemeyen bahane üretir. Aldığınız oyların hakkını verin.”

‘ADEM BEY’İN KENDİSİ 5 PROJE SAYDI’
Ardından söz alan CHP’li Meclis üyesi Murat Aydın da “Adem bey 3 projeyi sayamazsanız dedi ama 5 projeyi kendisi saydı. Beğenir beğenmez kendi takdiridir. Sahil bulvarı, Peynircioğlu ekolojik koridoru, opera binası için harcanan parayı da bilmiyor. Opera binasını söyleyince aklıma şehir hastanesi geldi. Açılış tarihi bile 4 defa değişti. Biz hiçbir yeri oy deposu olarak görmeyiz. Hizmet verirken ou hesaplamayız. Şehrin önceliklerini ve kamu kaynaklarını dikkate alırız. Her zaman daha iyisini yapmak mümkündür. Bahsettiği planlar büyükşehirin komisyonlarından AK Partililerin de oyu ile oybirliği ile geçti. Tek başımıza bu kararı almadık Cumhuriyet Mahallesi için. Büyükşehir ve Karşıyaka kararlarını ortak akılla alır, her görüşü dikkate alır. Büyükşehir meclisinde AK Partili üyeler AK partili belediyelerin cezalandırıldığını söylüyor. Büyükşehir CHP’li belediyeyi de mi cezalandırıyor. Büyükşehir yüzde 36 ile 43 arasındaki bütçesini yatırımlara ayırıyor. Her gündeme getirecekseniz vergi oranlarında 3. Sırada olan İzmir’in neden yatırımlarda 71’inci sırada olduğunu sorgulayın. Bu şehir vergi veriyor, ne alıyor karşılığında?” dedi.

‘DAHA NE KADAR VAKİT KAYBETTİRECEKSİNİZ’
AK Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, Başkan Cemil Tugay’ın statla ilgili sözlerini hatırlatarak “Karşıya Stadı’nın projesi geldi gelmedi diyerek daha ne kadar vakit harcayacaksınız. ‘Yapamadık. Tunç Başkan bizi başkan yalnız bıraktı’ deseniz bağrımıza basacağız. ‘Karşıyaka’ya 5 liralık kaynak verilmedi’ diyorsunuz 500 milyonluk bütçenin yüzlerce milyonu İller Bankası’ndan gelmiyor mu? Karşıyaka’ya hangi eseri kazandırmak için harekete geçtiniz de paranız yetmedi? Bir hizmet yapacağız derseniz iktidar üyeleri olarak sizi yalnız mı bıraktık? Merkezi hükümet bütün CHP’li belediyelere kaynak verdi de bir tek Karşıyaka’ya mı vermedi? 3. Yılın sonunda da biz hizmet sunumunuz olmayacak mı? Genel başkan yardımcılarını getirerek sempozyum yapmak hizmet değildir. Bütün mahalleleler hizmet alamamakta eşitlendi. Yeni müdürlük açmak sadece belediyecilik olur?” diye konuştu.

‘AK PARTİ KARŞIYAKALILARI CEZALANDIRDI’
CHP’li meclis üyesi Atilla Baysak konuya ilişkin “AK Parti, Karşıyakalıları ve Karşıyaka Spor Kulübünü cezalandırmıştır. Ruhsatını bile hazırlamadan tesislerini yıkmıştır. Sürenceme halinde bırakmıştır. Davalardan dolayı süreç yavaşladı diyecekseniz. Şimdiye kadar hangi STK’yı dikkate aldı, yargıya saygı duydu da stat için durdu herşey. Bakanlık olarak hiçbir şey yapmadınız. AK Parti’nin hiçbir zaman niyeti yoktu. Yaptınız mı yapmadınız, bakanlıktaydı. Belediye bunu sormanız yanlış?” dedi.

‘BELEDİYE ELİYLE VATANDAŞA DAVA AÇTIRDINIZ’
Baysak’ın bu sözleri mecliste tartışmaları hareketlendirdi. AK Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, araya girerek söz almak istedi ancak Başkan Tugay izin vermedi. Ardından konuşan Baran, “AK Parti hukuku yoka sayıyor’ sözleri benim için kabul edilemez. AK Parti hep hukuku önde tutmuştur. Eleştirmek dalga geçmek değildir.  Göztepe ve Altay statları gündemde yokken Karşıyaka stadı vardı. İşin neden durduğunu siz de biliyorsunuz. Belediye eliyle vatandaşa açtırdığınız davaları yok sayamazsınız.” şeklinde konuştu.

‘BAKANLIK BİZE ‘BÜTÇEMİZ YOK’ DEDİ’
Son olarak konuşmalara cevap veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bakanlık statı yapacaktı da ben mi engel oldum. Bakan bize ‘Stadı yapamayacağız. Buna ayıracak kaynağımız yok’ dedi. Mecbur kaldık bu öneri ile ortaya çıkmaya. Gençlik ve Spor Bakanı stadı yapmak istiyorsa yapsın. İsterse yapabilir. Stadı siyasi istismar yapmak maruz kaldığımız en büyük felaket. Stadın yapımına karşı çıkan belediye kendi hissesini devretmez. Allah şahit ‘Kaynak arıyorumuz’ dendiği ve biz stad yapımını istediğimiz için sorumluluk aldı. Sorun işin yerel siyasette istismarını yapmakta. İnsanların üstüne suç atmakta, iftira atmakta. Bir milletvekiliniz (AK Parti) anlamsız şeyler söylemeye başladı. Stat alanı için alınan yapı kayıt belgesi yüzünden büyükşehir belediyesi oranın projesini başkasına yaptıramıyor. Büyükşehir projeyi yapmam demiyor. Büyükşehir stad için ihaleye çıkmak istiyor. Buranın müellifinden gelmiş bir proje yok ve aralık ayında proje müellefinin verdiği bir 9 milyona yakın bir teklif var. Bunlar gerçekler. Sn. Soyer ile son görüşmemde projeyi yaptırmaya hazır olduğunu ve proje müellifinin muvafakatname vermesi gerektiğini söyledi. Kimse stadın yapımından kaçmıyor. Bakanlık da yapmak isterse biz de ne gerekiyorsa iş makinelerimizle yaparız. Kimsenin elini kolunu tutmuyoruz, hizmet verecek. Belgesi ile her şey kayıt altında. İsteyen herkese göstermeye hazırım" dedi.

‘BURADA BAŞKA, ORADA BAŞKA AK PARTİ VAR’
Tugay konuşmasının devamında şunları söyledi:

Depremde hasar gören binalar ve kentsel dönüşüm alanları ile ilgili bir karar aldık. Biz o kararı aldığımızda henüz büyükşehir karar almamıştı. Biz orta ve ağır hasarlılar için parsel bazında yüzde 20 emsal kararı aldık. Bu aynen geçti büyükşehirden. Riskli bölgeler için de ada bazlı olarak yüzde 30 kararı aldık. Büyükşehir’den bu karar döndü, istismara açık olduğu belirtilerek. Bayraklı’daki yıkımları gördünüz. Çok dramtik bir şey yaşandı orada. Oradaki vatandaş sadece emsal artışı ile bu binaları yaptırabiliriz kanaatine vardı. Bunun tek sorumlusu orayı afet bölgesi ilan etmeyen bakanlıktır. O bölge nasıl afet bölgesi ilan edilmez. Ben hükümette olsam oradaki insanların yüzüne bakamazdım. Bizim burada bunu konuşmamız lazım. O acılar yaşanırken kredi sağlanmak bu kadar mı zordu. Trafik, alt yapı sorunu nüfüus yoğunluğundan oluyor. Emsal artışı ile ne olacak? Şehir hiç yaşanmaz olacak. AK Partili üyeler oy birliği ile geçmesi için emsalin düşmesini şart koştular. Bazen anlayamıyorum. Burada başka bir AK Parti var. Orada başka bir AK Parti var. Ancak plan kararı kesinleşmedi, itirazlar alınacak. Tekrar emsali arttırmayı teklif edebiliriz. Oradaki vatandaşların bu talebini ciddiye alıyoruz. Planların da mahkemeden dönmemesi için çabalıyoruz.

‘DEVLET KARŞIYAKA’DAKİ SORUNLARA EL ATSIN’
Büyükşehir Belediyesi gerekli gereksiz pek çok zaman eleştiriliyor. Unutulan bir şey var. Büyükşehirin hangi ekonomik şartlarda çalıştığı unutuluyor. Hangi belediyenin mucize yarattığını, bizim yapamadığımızı bilmiyorum. Yaptığımız pek çok açılış var, bekleyen açılışlarımız da var. Ayrıca şunu unutuyorsunuz o açılış yapan belediyelere biz asfalt veriyoruz. Bizim verdiğimiz asfaltla yollarını tamir ediyorlar. Büyükşehir’in Karşıyaka’ya daha az hizmet verdiğini söylüyorsunuz ama büyükşehir meclisinde ‘ne yapıyorsanız hep Karşıyaka’ya yapıyorsunuz’ diye AK Partililer eleştiriyor. Tam bir ironi. Mavişehir’den düzenlemeden tutun, Semra Ökse Park’ından tutun, Bahçeşehir’in yanındaki otopark alanından tutun, konteyner park alanındaki düzenlemeden tutun, TOKİ’den 21,5 milyondan aldığımız alandan tutun, plenataryumdan tutun, sıfır karbon noktasından tutun, Peynircioğlu Deresi ekolojik koridorundan tutun, bunları ille milletin gözüne mi sokmak mı gerekiyor. Çalışmalarımızın küçümsenmesini kabul edemiyorum. O kadar çok şey yaptık ki. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek şeyler yaptık.  Gerçekleri çarpıtarak, olanları olmayarak göstererek bu ülkenin sorunlarını çözemeyiz. Talep ediyorum; devletimiz  Karşıyaka’nın sorunlarına el atsın, stadına, tren istasyonuna, yıkılıp yapılmayan okullarına, hastanesini, tapu dairesini de yapsın. Bazen devlet kurumları o kadar güzel iş birliği yapıyoruz ki. Sanayi Bakanımız yakında Karşıyaka’ya gelecek. Türkiye’deki ilk örneği olan Karşıyaka Belediyesi ve iki üniversitenin işbirliği ile yapılan Kuzey İzmir TEKMAR’ı açmaya gelecek, teknoloji merkezini devletin desteği ile yaptık ama biz İZKA’dan bir kuruş almadık, Türkiye Belediyeler Birliği’nden bir lira destek alamadık.  İller Bankası’ndan gelen para bütçenin maaşının beşte birini kapsıyor sadece. 

Komisyonlar ise şu isimlerden oluştu:

Encümen
Murat Aydın, Hülya Polat, Ali Ekber Güneş

İmar Komisyonu
Nilüfer Bakoğlu Aşık, Muzaffer Karayılanoğlu, Adem Şahin, Faruk Yıldırım ve Adem Öztürk

Hukuk Komisyonu
Fariz Tikçe, Şevket Balla, Murat Öğüt, Gamze Uğurlu, Seher Dikmen

Plan Bütçe Komisyonu
Birgül Sural İner, Aydın Kızılkaya , Sevim Kirpiksiz, Birgül Çağrı ve Ahmet Uğur Baran

Eğitim Komisyonu
Birgül Çağrı, Sevim Kirpiksiz, Ahmet Tiker, Hayati Doğan, Hüsniye Dalkılıçı

Gençlik ve Spor Komisyonu
Birgül Sural İner, Aydın Kızılkaya, Ahmet Tiker, Murat Ilgın, Fatih Deniz

Deprem, Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu
Nilüfer Bakoğlu Aşık, deniz Aydoğan, Muzaffer Karayılanoğlu, Emine Çağatay ve Ali Ekber Güneş

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
Belma İnan, Hayati Doğan, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Emine Çağatay ve Şevket Balla

Kültür ve Turizm Komisyonu
Atilla Baysak, Mithat Salepçioğlu, Faruk Yıldırım, Ahmet Tiker ve Suat Okal

Çevre, Sağlık ve İklim Değişikliği Komiyonu
Saadet Çağlın, Kaan Akucun, Suat Okal, Mehmet Gemici ve Mustafa Yıldız

Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu
Mithat Salepçioğlu, Murat Ilgın, Suat Okal, Şevket Balla, Deniz Aydoğan

Sosyal İşler Komisyonu
Şevket Balla, Cemil Yüm, Mithat Salepçioğlu, Serdar Aktop, Hüsniye Dalkılıç.

Mahalle Sınırları Tespit Komisyonu
Faruk Yıldırım, Hülya Polat, Muzaffet Karayılanoğlu, Murat Ilgın ve Ahmet Diker

Yerel Gündem 21 Komisyonu
Birgül Çağrı, Cemil Yüm, Mithat Salepçioğlu,Emine Çağatay ve Mehmet Gemici

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu
Atilla Baysak, Mehmet Gemici, Deniz Aydoğan Serdar Aktop, Murat Öğüt

Engelsiz Karşıyaka Komisyonu
Hülya Polat, Gamze Uğurlu, Cemil Yüm,  Belma İnan, Mustafa Yıldız

İnsan Hakları Komisyonu
Fariz Tikçe, Emine Çağatay, Hayati Doğan, Belma İnan, Murat -Aydın

Hayvan Hakları Komisyonu
Serdar Aktop, Mehmet Gemici, Hayati Doğan, Sevim Kirpiksiz ve Murat Öğüt

Yaşlılar Komisyonu
Cemil Yüm, Fatih Deniz, Suat Okal, Adem Şahin, Kaan Akucu

Çocuk ve Aile Komisyonu
Birgül Çağrı, Sevim Kirpiksiz, Murat Ilgın, Belma İnam, Gamze Uğurlu

 
Bornova'da otopark krizi!
 
Gaziemir'de komisyon uyuşmazlığı… AK Parti üye vermedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da otopark krizi!
Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu gerçekleştirdi. ...
Başkan Sandal 'Teknik bir hata' dedi... AK Parti grubu meclisi terk etti!
Bayraklı Belediyesi'nin çocuklara yönelik internet ortamında hazırladığı ...
Buca'da gergin meclis... Denetim raporuna muhalefet şerhi!
Buca Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı birleşiminde 2021 yılı Denetim Komisyonu ...
 
Balçova’da kadınlar şiddete karşı tek yürek oldu
Balçova Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, ...
Başkan Batur’dan operasyon yorumu: Fırsat vermeyiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur belediyede görevli zabıta personeline ...
Başkan Soyer’den İspanya’ya 'Terra Madre' daveti
İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir ...
 
Bergama’da camilere Ramazan temizliği
Her bir cami, Bergama Belediyesi tarafından özel oluşturulan ekipler ile ...
Bergama'da öğrencilerden geri dönüşüm tesisine ziyaret
Bergama Belediyesi tarafından kaynağında toplanan ambalaj atıklarının ...
Çiğli’de katılımcı şehir planlaması çalışmaları başlıyor
Çiğli Belediyesi, Almanya Kassel Üniversitesi ile Mersin Üniversitesi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva