HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2022 Cuma - 20:50

Bornova'da otopark krizi!

Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu gerçekleştirdi. Meclise belediye tarafından denetim komisyonu raporları sunuldu. Raporun ardından AK Parti şerh raporunu okudu. Mecliste Bornova'da yapılması planlanan otopark konusu tartışmalara neden oldu. Gündemden kaldırılan otopark projesine ilişkin AK Parti cephesinden gelen, "Görüyoruz ki Bornova'nın otopark ihtiyacı yok" eleştirilerine yanıt veren İYİ Partili Kemal Sevinç, "Bornova bu projeyi tek başına yapamaz" dedi.

Bornova da otopark krizi!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlık etti. Meclisin ileriki dakikalarında meclis başkanlığını Meclis 1. Başkan Vekili CHP Hüseyin Ünal devraldı.

Meclis başlamadan önce mart ayında hayatını kaybeden meclis üyesi Ali Kılıç için sinevizyon gösterisi yapıldı. Ali Kılıç yerine Recep Daloğlu yeni meclis üyesi olarak ilk toplantısına katıldı. Başkan İduğ, Daloğlu’na rozet taktı. Daloğlu’na rozet takım töreni gerçekleştirildikten sonra, belediyenin mart ayına dair yaptığı çalışmalar meclis üyelerine sinevizyon gösterisi olarak sunuldu.

DENETİM RAPORLARINA AK PARTİ’DEN ŞERH
Oylamalardan sonra denetim komisyonu raporu ile ilgili bilgilendirme meclis üyelerine okundu. Raporun ardından AK Parti Grubu’nun rapora olan şerhi okundu. Başkan İduğ, şerh maddelerine Salı günü tek tek cevap vereceğini söyledi.

MECLİS ORTASINDA BAŞKAN DEĞİŞTİ
Başkan İduğ, Uğur Dündar’ın kenti ziyaret edeceğini mazeret göstererek toplantıdan ayrıldı. İduğ’un yerine Hüseyin Ünal, meclise başkanlık yapmaya devam etti.

‘7 YILLIK KİRA BİR SONRAKİ DÖNEME HAKSIZLIK OLUR’
Belediyeye ait Erzene Mahallesi’nde bulunan büfenin yedi yıllığına dair önerge meclise sunuldu. Komisyondan oy çokluğu ile gelen önergeye dair AK Partili Sait Tatlı, kiralama süresinin fazla olması ve bir sonraki seçimlerden sonraya sarkacağı sebebiyle haksızlık olacağını dile getirdi. Konu ile ilgili olarak Tatlı, “Bu konunun oy çokluğuna dönmesinin sebebi zamandır. Kimi komisyonda 3, kimisinde 5 yıl gibi bir anlaşmaya varılamamış. Bizim arkadaşlarımız 7 yıl için bir sonraki meclis kararına haksızlık sayılacağını düşündüler. Bu sürenin önümüzdeki meclisine ipotek koymadan bir tarih belirlersek oybirliğine çevirebiliriz” dedi.

Tatlı’nın eleştirilerine cevap veren CHP’li Bahar Gürsul, belediyenin bu sözleşmeden zarar etmeyeceğini söyleyerek  “Hukuk komisyonumuza geldi ve AK Parti’nin çekinceleri vardı. Encümende ihale olunurken kira sözleşmesi yapılıyor. Kira artışlarını ÜFE ve TÜFE üzerinden yapılıyor. Esnaf kısa süreli kiralama olunca kiralamak istemiyor. Bu raddede belediyemizin bir zararı yok. Biz de bu yüzden 7 yıl olarak belirledik” ifadelerini kullandı.

Gürsul’un sözlerine cevaben Tatlı, kar veya zarar üzerine karşı çıkmadıklarını söyleyerek “Kar veya zarardan değil, gelecek dönem seçilecek meclisin yok sayılmasından rahatsız oluyoruz. Kısa süreli kiralama siyasi nezakettir. Sizi bu nezakete davet ediyorum” dedi.

‘KOMİSYONUN İRADESİNE SAYGI DUYULMALI’
Konu hakkında son olarak söz alan İYİ Partili Kemal Sevinç, komisyon iradesine saygı duyulması gerektiğini belirterek “Belediyemizin gelir getirici birimleri bununla ilgili bir irade ortaya çıkarmış. AK Partili arkadaşlarımız gelecek dönemdeki başkana sirayet etsin istemiyor ama komisyon iradesine saygı duymalıyız” cümlelerini kurdu. Karar, oy çokluğu ile kabul edildi.

‘GÖRÜYORUM Kİ BORNOVA MERKEZDE OTOPARK SORUNU YOK’
Komisyondan gelen önergeler arasında yer alan, Bornova merkeze yapılması planlanan otoparkın gündemden kaldırılması sonrası AK Partili Selma Kısa, “Görüyorum ki Bornova’da merkezde otopark sorunu yok. Biz bununla ilgili imar planlarını almak istedik ama bu önergeyi verdiğimizden beri görüşü alınmayan daire başkanlığı kalmadı. Bornova Belediyesi olarak Bornova’da otopark ihtiyacı olmadığını söylüyor Bornova Meclisi. Biz 10-15 yıl sonra bile katlı otopark olmasın diye görüş vermiş olduk” eleştirilerine yer verdi.

‘BU PROJEYİ BORNOVA TEK BAŞINA YAPAMAZ’
Kısa’ya cevap veren Sevinç, bu yatırımın çok büyük bir proje olduğunu ve Bornova’nın tek başına bu projeyi yapamayacağını söyleyerek, “Ben bu durumu Büyükşehir’de görüştüm. Bornova Belediyesi’nin bir stratejik planı var. Şu an belediyenin otopark olarak bir tasarrufu yok. Bornova merkezdeki bu proje çok büyük bir proje. Büyükşehir bu projeyi büyük çaplı olarak bir proje olarak yapacak. Bunun yapımcısı büyükşehir. Bunu yapacak gücü yok Bornova’nın. Katlı otopark için önümüzdeki yatırım döneminde gündeme gelebilir. 15 yıl Bornova otoparksız kalır cümlesine katılmıyorum” dedi.

Önerge oy çokluğu ile meclis gündeminden kaldırıldı.

‘BİZİM SÖYLEYECEĞİMİZ ŞERHLERİ SİZ İLETİRSİNİZ’
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Taştan, toplantı yerinin değişmesinin kendilerine haber veriliş biçiminde bir usül sorunu olduğunu söyledi. Taştan ayrıca, belediyenin web sitesinde şerhlerin yer almamasına da ayrıca tepki göstererek, “Usül konularına dikkat çekmek isterim. Sabah saatlerinde gelen mesajla toplantı yerimiz değişti. Misafirlerimiz gelecek diye bu konuda sessiz kaldık. Biz bu konuda bir şey söylemedik ama en azından bir mesaj yerine telefon açılabilirdi. Yeni dönem encümenimiz için hayırlı olsun. Encümen kararları web sitemizde yer almıyor. Encümen gündemi gizlidir ama karar alenidir. Orta çağda yaşamıyoruz. Web sitesinde yayınlanmasını istiyoruz. Alınan kararları da mail olarak bize bildirilmesini istiyoruz. İki meclis önce usülde bir talebimiz olmuştu. Komisyon raporları şerhlerle bir bütündür, şerhlerin de komisyon raporları gibi yer alması gerekiyor. Hala şerhler yer almıyor. Salı günü sayın başkan bütün şerhlere tek tek cevap vereceğim dedi, bizim de söyleyecek bir şeyimiz olur. Siz iletirsiniz” yorumunda bulundu.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Gizli oy sayımı ile gerçekleştirilen encümen üyeleri için CHP Grubu Ulaş Özdemir, Murat Kaya ve Ramadan Güler’i önerdi. Kapalı bir şekilde yapılan oylama sonucunda yeni dönem encümen üyeleri Ulaş Özdemir, Murat Kaya ve Ramadan Güler oldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Ercan Kahya, Cem Arıkan ve Kamuran Allı; AK Parti Grubu ise Sait Tatlı ve Emin Turan’ı aday olarak gösterdi.

İmar Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Halit Aksu, Hülya Uğurlu ve İsmail Atmaca’yı, AK Parti Grubu Selma Kısa ve Ethem Ok’u aday gösterdi.

Hukuk Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Bahar Gürsul, Kadir Yıldız ve Göksel Ceviz’i, AK Parti Grubu Hatice Yıldırım ve Cesim Çelik’i aday olarak gösterdi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Kadir Yıldız, Nedim Gümüşkaya ve Göksel Ceviz’i, AK Parti Grubu Hatice Yıldırım’ı ve Cihan Dağlıer’i aday olarak gösterdi.

Sosyal Hizmetler Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Barbaros Taşer, Taner Doğan ve Bengül Tice’yi, AK Parti Grubu Hatice Yıldırım ve İsmail Bedir’i aday olarak gösterdi.

Esnaf Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Öner Baş ve Nedim Gümüşkaya’yı, İYİ Parti Grubu Hikmet Doğan’ı AK Parti Grubu ise Mehmet Turu ve Akın Dalgıç’ı aday olarak gösterdi.

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Bengül Tice, Hülya Uğurlu ve Çeto Çamlıbel’i, AK Parti Grubu Selma kısa ve Hatice Yıldırım’ı aday olarak gösterdi.

Kent Yenileme Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Çeto Çamlıbel, Murat Kaya ve Halit Aksu’yu, AK Parti Grubu Mehmet Turu, Selma Kısa’yı aday olarak gösterdi.

Ulaşım Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Hüseyin Ünal, Taner Doğan ve Hülya Uğurlu’yu, AK Parti Grubu İsmail Vatansever ve Akın Dalgıç’ı aday olarak gösterdi.

Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Ramadan Güler, İsmail Atmaca’yı, İYİ Parti Grubu Hikmet Doğan’ı, AK Parti Grubu Akın Dalgıç ve İsmail Bedir’i aday olarak gösterdi.

Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Öner Baş, Kamuran Allı ve Bengül Tice’yi, AK Parti Grubu Adem Kasacı ve Cihan Dağlıer’i aday olarak gösterdi.

Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Murat Kaya, Kamuran Allı ve Taner Doğan’ı, AK Parti Grubu Adem Kasacı ve Mehmet Turu’yu aday olarak gösterdi.

Tarım ve Kooperatif Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Barbaros Taşer, Cem Arıkan ve Murat Kaya’yı, AK Parti Grubu Cesim Çelik ve İsmail Vatansever’i aday olarak gösterdi.

Gösterilen bütün komisyon üyeleri seçildi.

 
Son 24 saatte 45 can kaybı, 13 bin 367 yeni vaka
 
Karşıyaka Meclisi’nde ‘stat’ tartışması... Tugay: Üstlenmeye mecbur kaldık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal 'Teknik bir hata' dedi... AK Parti grubu meclisi terk etti!
Bayraklı Belediyesi'nin çocuklara yönelik internet ortamında hazırladığı ...
Buca'da gergin meclis... Denetim raporuna muhalefet şerhi!
Buca Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı birleşiminde 2021 yılı Denetim Komisyonu ...
Balçova’da kadınlar şiddete karşı tek yürek oldu
Balçova Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, ...
 
Başkan Batur’dan operasyon yorumu: Fırsat vermeyiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur belediyede görevli zabıta personeline ...
Başkan Soyer’den İspanya’ya 'Terra Madre' daveti
İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir ...
Bergama’da camilere Ramazan temizliği
Her bir cami, Bergama Belediyesi tarafından özel oluşturulan ekipler ile ...
 
Bergama'da öğrencilerden geri dönüşüm tesisine ziyaret
Bergama Belediyesi tarafından kaynağında toplanan ambalaj atıklarının ...
Çiğli’de katılımcı şehir planlaması çalışmaları başlıyor
Çiğli Belediyesi, Almanya Kassel Üniversitesi ile Mersin Üniversitesi ...
CHP Lideri'nden İzmir Bahçesi’ne ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Hatay EXPO 2021’de kurduğu İzmir Bahçesi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva