HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2022 Cuma - 19:40

Başkan Sandal 'Teknik bir hata' dedi... AK Parti grubu meclisi terk etti!

Bayraklı Belediyesi'nin çocuklara yönelik internet ortamında hazırladığı başvuru ekranında cinsiyet bölümünde 'Kadın, Erkek ve Diğer' seçeneklerinin bulunması konusu meclise taşındı. AK Parti grubu konu hakkında Belediye Başkanı Serdar Sandal'a tepki göstererek salondan ayrılırken, Başkan Sandal, "Buradaki konu teknik bir hatadır, kasti işlem değildir. Biz dezavantajlı grubun arkasında da dururuz. Bu hakka hürmettir" açıklamasında bulundu.

Başkan Sandal  Teknik bir hata  dedi... AK Parti grubu meclisi terk etti!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Serdal Sandal başkanlığında, Belediye'de yer alan meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları Didem Gültekin ve Halil Polat katılım sağladı.

Belediye başkanı vekilleri, divan üyeleri, grup başkan vekilleri, encümen üyeleri, komisyon üyeleri ve birlik üyelerinin seçildiği oturumda; Birinci Başkanvekili İrfan Önal, ikinci Başkanvekili ise Nilgün Alpaslan oldu. Asil katip üyeleri Emel Arslan Hür ve Zehra Ongun, yedek katip üyeleri ise Gökhan Kafalı ve İpek Kul oldu. Ercümen Üyeliklerine İrfan Önal, Şentürk Apaydın, Alim Çankaya seçildi. AK Parti grubu öneri getirmedi.

TRAFO TARTIŞMASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne oy birliği ile havale edilen, Bayraklı Belediye Şevket İnce Mahallesi, 33072 ada 3 parselin kuzeyinde kalan kamuya terkli alan içerisine 4.00 m. x 4.00 m. ebatlarında 1 adet trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği konusu hakkında askı sürecinde çok sayıda itiraz dilekçesi gelmişti. Söz konusu itirazlar, 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereğince Meclis tarafından incelenerek karar alınmasına karar verildi ve CHP Grubu söz konusu trafo alanının yer altına alınması önerisiyle geldi. Ve ilgili önerge Hukuk Komisyonundan oy çokluğu, İmar, Çevre ve Sağlık, Engelliler Komisyonlarından ise oy birliği ile geldi ve gündemde bırakılması kararı alındı.

POLAT: ALTA TAŞINMASINA KARAR VERDİK
CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat önerge hakkında bilgi vererek “Sözü geçen alan daha önce trafo için karar verilmiş. Küçük bir park alanı... Bir Atatürk büstü söz konusu, trafo konulduğunda büst kalkacak. Yer çok küçük. Mahalleli de büstün kalkmasını istemiyor. Bizde trafonun alta taşınmasına karar verdik” dedi.

HIZAL: KURUM GÖRÜŞÜ ALINMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNDUK
Önergenin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldüğünü söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, revize edildiğini belirterek, “Tarafımıza gelmiş görüşülmüş, Büyükşehir Meclisinde onaylanmış bir konu. Askıda yapılan itirazlarla yine gündemimize gelmiş. Benim yaptığım itiraz; teknik olarak elektrik mühendisi değil... Kurumdan görüş alınması için görüş ortaya koydum. Yapılması istenen trafonun yer altında yapılmasının mümkün olup/olmadığı bilinmiyor. Mahallede kış aylarında yaşanacak elektrik kesintileri, sorunları artırarak devam ettirecek. Bunun esasında kurumdan net bir görüş alınarak değerlendirilmesi gerektiği savunduk ve Atatürk büstünün korunması bizim tarafımızdan da önemli... Biz oradaki bir takım itirazları bu şekliyle kabul edersek doğru bir karar vermeyiz” ifadelerini kullandı.

SANDAL: BİLGİ ALINMASINDA FAYDA VAR!
Konuya ilişkin konuşarak trafonun bu şekilde yapılmasının sonucunda ciddi maliyet farkı oluşturacağını ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, “Yönetmelikleri farklı, yapılması gereken farklı işlemler var. Yeraltına yaptığınız yatırıma havaya yapılan yatırımdan 10 kat fazla maliyeti var. Bende ilgili kurumdan görüş alınması daha doğru olduğunu düşünüyorum. Gündemde bırakılsın ve ilgili kurumda görüş alınarak o yönde ilerlenmesi daha doğru olacaktır” dedi. Başkan Sandal ise, “Önemli olan şu; o noktadaki hassasiyet doğruysa gündemde kalınıp bilgi alınmasında yarar var” diye konuştu.

ÇAMUR:GEREKENİ YAPARIZ
Konunun Hukuk Komisyonunda görüşüldüğünü aktaran CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur, "Trafo yerinin yer üstü olunması ile ilgili vatandaşı çekincesi var. Yeşil bakış açımız siyaseten farklı olsa da, vatandaş Atatürk büstü ile korunmasın istiyor. Kurum tarafı şeklinde yorum yapılıyor. Teknik olarak mümkün olunmasından ziyade maliyetle olması ön plana çıkarıyorlar. Kurumun çıkarına yorum yapılıyor. Bu mahallemizin fiziki koşulları ortada. Halka hizmet edecek proje olması lazım. Kurumun görüşü alınmadan bizim karar almamız dayatmayla olmaz. Bilirkişi raporu yer altı diyorsa bizde meclis olarak gerekeni yaparız. Olması gereken o alanı korumak için bu kararı almayı uygun bulduk. Tekrar değerlendirilebilir” dedi. 

HIZAL: BİZ KİMSENİN AVUKATLIĞINI YAPMIYORUZ
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, Çamur’a cevap vererek, “Siyaseten nasıl farklı olduğu noktasına ben kendinse sormak istiyorum, yeşil alan bakış açımız derken yaklaşık 12-13 yıldır bu şehri yöneten sizler ekstra bir yeşil alan otaya koyup teknik donatıları ve korunması gereken alanları doğurdunuz da mı birileri gelip trafoları yeşil alana yapmak zorsunda kaldı. Biz kimsenin avukatlığını yapmıyoruz, biz Bayraklıların avukatlığını yapıyoruz. Mesele şu; bu işi yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Oradaki trafo alanı geldiği ebatın altına düşürülerek mevcut durum göz önüne alınarak küçültülerek revize edilmiş bir trafo alanı. Bizim ön şart olarak koyacağımız durumda trafonun yapılmaması söz konusu olacak ki o bölgede ciddi sorunların çıkmasına sebebiyet verecek. Siz belediye olarak oralarda yeşil alan miktarlarını artırırsanız, teknik donatı alanlarını arttırırsanız ve kentsel dönüşüm yaparsanız bu tartışmanın hiçbirini yapmayacağız. Biz yaparız, Gamze hanımlar sadece eleştirirler” diye konuştu.

SANDAL: GEREĞİ NEYSE ONU YAPIYORUZ
Başkan Sandal, CHP’nin yeşil alanları koruma noktasında dimdik durduğunu belirterek, “CHP yaylaların talanından maden ocaklarının talanına kadar dimdik durmuş bir siyasi partidir. Yeşili koruyan yağma ve talanı engelleyen bir örgüt. Burası tartışa götürmez bir nokta. Kentsel dönüşüm meselelerini kendi meclislerimizde görüştük. Önümüze çıkan engelleri aşarsak kangren haline dönmüş problemi hep birlikte çözmüş olacağız. Trafo alanı ile ilgili konunun kurum görüşlerinin alınmasının yaralı olacağını düşünüyorum. Bayraklı meclisleri diğer meclislerden farklıdır, biz ortak karar alıyoruz biz gereği neyse onu yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ MECLİSİ TERK ETTİ
Bayraklı Belediyesi’nin internet ortamında çocuklara yönelik bir başvuru ekranında yer alan cinsiyet bölümüne ‘Erkek, Kadın ve Diğer’ seçeneğinin eklenmesine tepki gösteren, AK Parti grubu protesto ederek meclisi terk etti. AK Partili Aktaş, konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Çocuklar anne ve baba bu ne diye sorsaydı ne derdiniz? Cinsiyet bölümünde kadın, erkek ve diğerleri butonu yer alıyor... Ben babalara soruyorum, çocuğunuz size sorsa diğerleri ne diye nasıl cevap vereceksiniz? Bazı değerleri infilak etmeyin. Toplumun değer yargıları ile oynamayın. Bu olay sosyal medya düşünce, vatandaşlar itiraz edince belediye açıklama yaparak, bizim sayfamızda böyle bir seçenek yoktur diyor. Çocuklarla ilgili böyle oyun oynanması doğru değil. Cumhur İttifakı olarak bu konuya dikkat çekmek için protesto ediyor ve meclisi terk ediyoruz” diye konuştu.

SANDAL: EVLADIN SORDUĞUNDA CEVAP VER!
Cumhur İttifakı meclis salonundan ayrılırken, “Bizi dinleyin, öyle salonu terk edin” diye seslenen Başkan Sandal, “Vatandaşı bu şekilde aldatmayın. Klasik şov. Sokakta da sor Abdullah. Evladın sana sorduğunda cevap ver. Biz yeri ve zamanı geldiğinde kim mazlumsa mağdursa onun yanında durmasını biliriz. Buradaki konu teknik bir hatadır. Dikkat edilmemesinden kaynaklı işlem, kasti işlem değildir. Biz dezavantajlı grubun arkasında da dururuz. Bu hakka hürmettir. Gören çocuk inanıyorum ki bu vatandaşlarımızı gördüğünde babasına da annesine de soruyor. Ben bunlara turist dediğimde bundan bahsediyordum. Bunların vicdanlarında merhamet yok. Kendilerinden olmayanı yok sayamaya kurgulamış. 2023’de beladan he beraber kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

MÜDÜRLÜK HİZMETLERİNİN BEDELLERİ DEĞİŞTİ
Bayraklı Belediye Meclisi Mart ayı oturumlarında Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün iş ve işlemlere yüzde 36,20 oranında zam yapılması önerilmiş; Plan ve Bütçe Komisyonda oy birliğiyle verilen karar kapsamında; Bayraklı Belediyesi bünyesinde verilen hizmetler, yüzde 36,20 zamlı olması kararlaştırılmıştı. 

2022 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 36,20 olarak belirlenen zam kapsamında yeni oluşturulmuş ücret tutarlarına ilişkin liste, Meclis tarafından incelenerek karar alındı.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI
Plan ve Bütçe Komisyonu
Mehmet Toptaş, Yeşim Tekoğlu, Serap Keskin, Mikail Bilici

İmar Komisyonu
Cindi Can Polat, İsmail Sarı, İpek Kul, Seyfettin Atbaş

Hukuk Komisyonu
Gamze Gül Çamur, Ali Uğurel, Nilgün Alparslan, Özgür Hızal

Çevre ve Sağlık Komisyonu
Zehra Ongun,  Serap Keskin, Kıyasettin Aydemir, Murat Pervane 

Eğitim Komisyonu
Gönül Güngör, Mukaddes Işın, Şeyhmus Bıçakçı, Hayrullah Telli 

Esnaf - Sanatkarlar ve Pazaryerleri Komisyonu
Gökhan Kafalı, Şeyhmus Bıçakçı, Ertuğrul Civelek, Orhan Temiz

Sosyal İşler Komisyonu
Binali Bingöl, Metin Uyma, Gökhan Kafalı, Orhan Temiz

Mahalle Sınırları Tespit Komisyonu
Zehra Ongun, Ali Uğurel, Metin Uyma, Emre Demir

Çocuk Hakları, Gençlik ve Spor Komisyonu
Gönül Güngör, Gökhan Kafalı, Kıyaseddin Aydemir, Ahmet Öztep

Kültür Komisyonu
Gökhan Kafalı, Metin Uyma, Zehra Ongun, Abdullah Aktaş

Sosyal Konutlar Komisyonu
Alim Çankaya, Mukaddes Işın, Kıyasettin Aydemir, Murat Pervane

Kent Konseyi Komisyonu
Zehra Ongun, Metin Uyma, Nilgün Alpaslan, Abdullah Aktaş

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
Gönül Güngör, Şeyhmus Bıçakçı, Mukaddes Işın, (AK Parti Grubu üye vermedi)

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu
Gökhan Kafalı, Mehmet Toptaş, Kıyasettin Aydemir, Derviş Kabacık

Araştırma ve Geliştirme ( AR-GE) Komisyonu
Metin Uyma, Ali Uğurel, Gönül Güngör, Osman Sağlam

Kentsel Dönüşüm Komisyonu
Gönül Güngör, Mukaddes Işın, Şeyhmus Bıçakçı, Muhammer Şahin

Engelliler Komisyonu
Osman Akseki, Emel Arslan Hür, Gökhan Kafalı, Murat Pervane

Deprem ve Afetler Komisyonu
Kıyasettin Aydemir, Hulusi Başaran, Binali Bingöl, Mikail Bilici

Hayvan Hakları Komisyonu
Binali Bingöl, Serap Keskin, Kıyasettin Aydemir, Ahmet Öztep

 
Buca'da gergin meclis... Denetim raporuna muhalefet şerhi!
 
2022 Dünya Kupası'nda gruplar belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da gergin meclis... Denetim raporuna muhalefet şerhi!
Buca Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı birleşiminde 2021 yılı Denetim Komisyonu ...
Balçova’da kadınlar şiddete karşı tek yürek oldu
Balçova Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, ...
Başkan Batur’dan operasyon yorumu: Fırsat vermeyiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur belediyede görevli zabıta personeline ...
 
Başkan Soyer’den İspanya’ya 'Terra Madre' daveti
İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir ...
Bergama’da camilere Ramazan temizliği
Her bir cami, Bergama Belediyesi tarafından özel oluşturulan ekipler ile ...
Bergama'da öğrencilerden geri dönüşüm tesisine ziyaret
Bergama Belediyesi tarafından kaynağında toplanan ambalaj atıklarının ...
 
Çiğli’de katılımcı şehir planlaması çalışmaları başlıyor
Çiğli Belediyesi, Almanya Kassel Üniversitesi ile Mersin Üniversitesi ...
CHP Lideri'nden İzmir Bahçesi’ne ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Hatay EXPO 2021’de kurduğu İzmir Bahçesi ...
Atıklar sanat eserine dönüştü
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Rotary 2440. Bölge işbirliğiyle düzenlenen ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva