HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2022 Cuma - 22:10

'Muz Cumhuriyeti' sözleri tansiyonu yükseltti... Menemen de SODEMSEN dönemi sona erdi!

Menemen Belediyesi Meclisinde 2021 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü Nisan ayı oturumunda, CHP'li üye Çağlar Gülez'in "Durmaz Bayraktar, seçimle gelemediği başkan yardımcılığına atamayla geldi. Burası Muz Cumhuriyeti'ne döndü" sözleri, tansiyonu yükseltti. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, Gülez'i özür dilemeye davet etti. Faaliyet raporu,  Millet İttifakı'nın 15 ret oyuna karşılık, Cumhur İttifakı'nın 16 oyuyla Meclis'ten geçti.

 Muz Cumhuriyeti  sözleri tansiyonu yükseltti... Menemen de SODEMSEN dönemi sona erdi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. 2021 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumda, faaliyet raporu 15 ret oyuna karşın 11 oyla Meclis'ten geçti. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı Meclis'te, Menemen Belediyesi'nin 2019'da üyesi olduğu Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) üyeliği, oy çokluğuyla sonlandırıldı. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, toplu sözleşme imzalama aşamasında SODEMSEN'den olumsuz davranışlarla karşılaştıklarını, serzenişte bulunduklarını, SODEMSEN'den kurtulmak gerektiğini anlattı. Oylamada AK Parti ve MHP'li üyelerin 16 kabul oyuna karşılık, CHP'li üyelerin 11 ret oyu ile Menemen Belediyesi, SODEMSEN'den çıktı. İYİ Parti, çekimser oy kullandı.

SELAHATTİN YEŞİLKAYA'DAN 1 NİSAN ŞAKASI!

Başkanlıktan gelen önergelerin çeşitli komisyonlara havale edilmesinin ardından, Menemen Belediyesi'nin 2021 yılı faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. AK Partili üye Selahattin Yeşilkaya, Faaliyet raporuyla ilgili bölümde meclisi yönetirken, Başkanvekili Aydın Pehlivan, üyelerin arasında yerini aldı. 45 günlük bir çalışma sonunda hazırlanan 169 sayfalık rapor görüşülmeye başlamadan önce Selahattin Yeşilkaya, raporun okunmaması konusunda oylama yaptı. Oylamada, Meclis üyeleri, raporun okunmaması yönünde görüş bildirdi. Yeşilkaya, "Faaliyet raporu oylandı, kabul edildi" deyince, salonda bir anda homurdanmalar başladı. Yeşilkaya, "Bugün 1 Nisan, Dünya Şaka günü. Bu da bizim şakamız olsun" deyince salonda gülüşmeler oldu.

YILMAZ: FAALİYET RAPORUNDA BİLANÇOYA YER VERİLMEMİŞ

CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, raporla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Üç yıl önce bugünlerde  Millet İttifakı, oyların yüzde 54'ünü alarak belediye başkanlığını kazandı. Daha sonra gelişen olaylar neticesinde, şu anda görevde olmayan belediye başkanı tutuklandı. Tutuklanıp hapse girdiği için belediye kanunu gereği, meclisimizde bir seçim yaptık. tüm Menemen şahit, Menemen Belediye meclisi pazarı kuruldu. Oylar eşit çıktığı için kura çekildi, kuraya itiraz edildi. Başkan vekilliği gitti, geldi. Sonunda AK Partili Aydın Pehlivan, Belediye başkanvekilliğine seçildi. Sayın Aydın Pehlivan, göreve başladığı günlerde, Menemen Belediyesinin borçlarını kamuoyuna açıkladı.  Borçlarının yılbaşı itibariyle ne kadar olduğu konusunda meclise bilgi verilmedi. Pehlivan, şirket yönetimlerinin de Cumhur İttifakı'na geçmesi konusunda çalışma yürüttüler, şirket yönetimi de el değiştirdi. 2021 yılında 1600 dönümlük Seyrek arazilerinin satışı gündeme geldi. Çok yanlış olduğunu söyledik, ret oyu kullandık. Mecliste satış önergesi kabul edildi. Mahkemeye başvurduk, dava sürüyor. Bu arada Menemen'in bitmeyen bir sorunu vardı, pazaryeri. Perşembe pazarı, 2021 yılı içinde açıldı. Bundan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak belediye yönetimi CHP yönetimindeyken 8 milyona biter diyen AK Parti, burasının kalan işlerini 18 milyon liraya bitirdi. Burada bir hesap hatası mı var, yoksa ülkeyi çok kötü yönettikleri için mi rakam yükseldi? Bundan önceki yönetim zamanında pazaryeri esnafından 5'er bin lira para istenmişti, karşı çıkmıştı AK Partililer. Kendileri yönetime gelince, 60, 40, 20 bin lira para topladılar. Pazaryeri esnafından ne kadar para topladınız, açıklanmasını istiyoruz. Menemen'de Özel Kalem Müdürü kimdir? Bilmek istiyoruz. Komisyonların yeterince çalıştırılmadığını görüyoruz. Belediye meclisi üyelerinin sorularına yanıt alamadığını görüyoruz. Faaliyet raporunu görüşüyoruz. Biz burada hesapları ibra etmiyoruz, performans programına göre yapılması gereken işler nedir, yapılan nedir, onları konuşmamız lazım. Faaliyet raporu hazırlanırken, kamu idarelerinde usul ve esaslara göre yönetmelikler vardır. Buna göre faaliyet raporu hazırlanır. Kitapçıkta detayların gösterilmesi gerekirdi. Sermaye giderleri, nelerden oluşuyor, bunu göremiyoruz. Bilançoya yer verilmemiş. Belediyenin borcu nedir, alacağı nedir, kullandığı krediler ne kadardır, bilmek gerekir. Bunların hiçbiri kitapçıkta yok. Biz burada neyi konuşacağız, görüşeceğiz? Performans programını da görmemiz gerekirdi, ancak göremedik. 25 bin metrekare yol yapımı planlanmış. Nerede ne kadar yol yapılmış, merak ediyoruz. Yolları perişan çok mahallemiz var. Kişi başı yeşil alanı artırdınız mı? Zeytinyağı fabrikası kurulması planlanmış. kurdunuz mu? Kurmayı bırakın, elinizdeki zeytinyağı fabrikasını kaptırdınız. 2021 yılı faaliyet raporuna ret oyu vereceğiz."

DEMİRCİOĞLU: HİÇBİRİMİZ PAZARTA SATILACAK MAL DEĞİLİZ!

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz'ın sözlerine sert yanıt verdi:

"CHP Grup Başkanvekili Ali Bey'i kınıyorum. Belediye Meclis pazarı kuruldu dedi. 31 Meclis üyesiyiz. Burada hiçbir meclis üyesini, pazarda satılan mal gibi ifade edemezsiniz. Bu şerefli Meclisten özür dilemeniz lazım. İl başkanlığından talimatla mı söylüyorsunuz bu sözleri? Hiçbirimiz pazarda satılacak mal değiliz! Bir proje getirdiniz de Aydın Pehlivan, karşı mı çıktı. Zeytinyağı fabrikasından söz ediyorsunuz. O borçları kim yaptı? 22 yıl siz yönettiniz Menemen belediyesini... Zeytinyağı fabrikası açma planlarımız devam ediyor. AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana faaliyetlerine bakarsanız, sayfalar sığmaz. Cumhurbaşkanımız, açılışlara yetişemiyor. Çanakkale köprüsü var ya, onun anıtını bile yapamayacak kadar beceriksiz belediyeleriniz var. Ansiklopedilere sığmayan bir tarih yazıyoruz. Ramazan ayında günde 7 bin kişiye yemek vereceğiz."

CHP'li Meclis üyesi İhsan Perçin, "Yusuf Bey'i dinlerken, kendimi A Haber'i izliyor gibi hissediyorum" deyince tansiyon yükseldi. Perçin, "Ramazan'da 7 bin kişiye yemek vermekle övünüyor Yusuf Bey. Keşke 7 bin kişiye iş verseydiniz" dedi, AK Parti iktidara gelinceye kadar yapılan fabrikaları, yatırımları tek tek saymaya kalkınca, ortam daha da gerildi, meclise 10 dakika ara verildi.

GÜLEZ: BURASI MUZ CUMHURİYETİ GİBİ OLDU

Aranın ardından söz alan CHP'li Meclis üyesi Çağlar Gülez, "seçimle gelemeyen Durmaz Bayraktar, atamayla Başkan yardımcılığına getirildi" şeklinde bir eleştiride bulundu. Gülez, bu eleştiriyi yaparken, "Burası Muz Cumhuriyeti gibi oldu" ifadesini kullandı, tepkiler artınca, "Muz Cumhuriyeti olma yolunda ilerliyor" ifadesini kullandı. Bu söz, AK Parti sıralarını bir hayli kızdırdı. AK Partililer, Durmaz Bayraktar'ın memur kadrosundan başkan yardımcılığına geldiğini belirtirken, Yusuf Demircioğlu, "Burası Muz Cumhuriyeti ithamı kabul edilemez. Özür dileyin. Menemen, Türkiye'nin bir şehridir. Burasını Muz Cumhuriyeti'ne benzetemezsiniz" diye çıkıştı. Gülez, borç konusuna da girdi:

"Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, göreve başladığında belediyenin borcunun 530 milyon lira olduğunu açıkladı. Üç ay sonra, yanlış hesaplamışız, 750 milyon liraymış borcumuz, dediniz. Bir ay sonra 650 bin lira dediniz. Hesaptan kitaptan anlamadığınızı gösterdiniz. Menemen Belediyesinin şu anda borcu nedir? Belediye bütçesinin yüzde 68'i personel gideri olarak gidiyor dediniz. Buna rağmen 500-600 kişi alıp personel sayısını 2 binlere çıkardınız. Aydın Pehlivan, göreve geldikten iki ay sonra bir televizyon programına çıktı, Serdar Aksoy vefat etmiş olsaydı, aday olarak ortaya çıkmazdım, dedi. İki ay sonra Torbalı'da başkan İsmail Uygur vefat etti. Torbalı seçiminin olduğu gün, Torbalıya gitti, AK Parti adayını desteklemek için. Ben ölmüş adamın ardından aday olmam diyen Pehlivan, hangi mantıkla, orada ölmüş başkanın ardından aday gösterilen Ak Partili adayı desteklemek için nasıl gider?"

KARAKURT: KORKU İMPARATORLUĞU GÖRÜYORUM

CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt da faaliyet raporuyla ilgili eleştirilerde bulundu:

"Üçüncü faaliyet raporumuzu görüşüyoruz. Hukuktan ayrılmayan, kurumsal bir belediyecilik olsun isteyerek meclis üyeliği teklifini kabul etmiştim. İlk faaliyet raporu oylanırken, aklıma yatmayan şeyler olduğu için hayır oyu kullandım. İkincisinde de hayır oyu kullandım. Bugün bakıyorum, çok güzel bir faaliyet raporu kitapçısı bastırmışsınız ancak büyük bölümü reklam içerikli ve içi boş. Faaliyet raporunda mutsuz olduğum birkaç konuya değineceğim. Çünkü çoğu o kadar kapalı ki. İçini açmadığınız için neresinden okunacağını bilemiyorum. Faaliyet raporunda resimler var, kanun maddeleri var, açıklama yok. İç denetim AK parti zamanında kaldırıldığı için şirketler doğru denetlenemiyor. Şikayetlerime geleyim. Verdiğim önergelere cevap verilmedi. Mecliste sorduğumuz sorulara, mecliste yanıt istiyoruz. Bunu Menemen halkı adına istiyoruz. Önergelerimiz reddediliyor. neden? Şeffaf belediyecilik yapalım. O dönemdeki insanlar yapmamış olabilir. Fakat Serdar bey yanlış yaptıysa, siz de mi yanlış yapmak zorundasınız? Yanlışa yanlışla cevap vermeyin. Borçlanmayla, bazı borçları ödedik. Borçlarımız daha da fazlalaştı.  Korku imparatorluğu görüyorum. Personel, korkuyor. Serdar bey döneminde de beni bu konuda arayıp dert yananlar olmuştu ama bugünkü kadar olmamıştı. Bu dönem, hakikaten insanlar ne diyeceklerini bilemiyorlar."

AKBULUT: DOĞRU YAPILAN HER ŞEYİN YANINDA OLACAĞIZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, pazaryeri konusunda Aydın Pehlivan'ı tebrik ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Mecliste usul hatası yapıyoruz. Dışarıda dostuz, arkadaşız. Burada herkes saygı çerçevesinde birbirini dinlemek zorundadır. 2021 yılı Aydın Pehlivan'ın faaliyet raporu görüşülüyor. Faaliyet raporu, daha iyi olabilir miydi, olabilirdi. Kimse bir eserin yapılmasına karşı gelmez. İnşaat Mühendisi olarak, o günkü maliyetler konusunda çok daha farklı rakamlara yapılabilirdi bazı şeyler. Bizi üzen nokta, 31 Mart 2019'da yaptıklarımızı yapmaya devam ediyoruz olmamızdır. Bu kadar borç içinde bir belediye, saksıları meydandan kaldırdı, şimdi sağa sola heykeller yapıyoruz. Madem bu kadar borcumuz var, borç yetkisi istiyoruz, yapmayalım bunları. Pazaryeri konusu... Aydın beyi bu konuda tebrik ediyorum, bitirdiği için. İmalat konusunda ve işin yapılış konusunda çekincem var. Keşke açık ihale yapılsaydı. Hayvan barınağını bitirdi ama bununla ilgili hiçbir ihale ilanı görmedim. Doğru yapılan her şeyin yanında olacağımızı bilmenizi isterim. Pazaryeri ihalesini açık ihale yaptığınızı söyleyebilir misiniz? Söyleyemezsiniz."

Bu konuşmaların ardından 2021 yılı faaliyet raporu oylandı. Faaliyet raporu, Cumhur İttifakı'nın 16 kabul oyuyla Meclis'ten geçti. Millet İttifakı ise 15 ret oyu verdi.

PEHLİVAN: SON BEŞ YILIN EN İYİ GELİR GİDER DENGESİNİ SAĞLAMIŞIZ

Faaliyet raporunun oylanmasının ardından koltuğuna geçen Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, eleştirilere tek tek cevap verdi:

"Bize inanan, güvenen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun. Bir faaliyet raporu hazırladık. Faaliyet raporları, bütçe değil, faaliyet raporudur. Haklılar. Çünkü içeriklerine baktıklarında, bir önceki dönemde kendilerinin döneminde oluşan mali verilerle mukayese ettiğinizde Menemen halkı, neyi çaldığınızı, neyi çaldırdığınızı net bir şekilde görüyor. Veriler burada. Kamuoyu da biliyor. Plan bütçe komisyonlarından sonra bizi ikna edebilmek için yarım saat uğraşıyordunuz. Dimdik duruyorduk. Salak mıyız biz? Biz dimdik duruşumuzu koruduk. Faaliyet raporumuz buradadır. Elimde şu anda beş yıllık gelir gider bütçe denge oranlarımız var. 2017 yılında yüzde 80, 2018 yılında yüzde 79, 2019 yılında yüzde 61, 2020 yılında yüzde 54, 2021 yılında ise yüzde 81,03... Yani son beş yılı değerlendirdiğimizde, geçen yıl en iyi gelir gider dengesini sağlamışız. Toplamda gelirimiz 50 milyon  464 bin lira artmış, giderimiz ise 10 milyon 225 bin lira eksilmiştir. Toplamda 60 milyon 687 bin lirasını Menemenli hemşehrilerimizin parasını kurtarmışız. Üç yaşındaki arabalar kesilip hurdaya satılırken, işçilerimiz barım barım bağırırken, hiç mi rahatsızlık duymadınız? 14 yıldır ödenmeyen ikramiyeleri ödedik. İşçilerle aramıza girme çabası içindesiniz Deniz Hanım. Hayretler içindeyim. Menemen Belediyesi'nin çalışan 1800 işçisi de Aydın Pehlivan tarafından sahip çıkılmıştır. Çünkü Aydın Pehlivan, o insanları kucaklıyor. 1800 işçimizin anası var, babası var, kardeşi var, korkuyorsunuz. Ben sizin çekincelerinizi anlıyorum ve anlayışla karşılıyorum. 1 milyon 800 bin liraya alınacak kameralar, 10 milyon liraya alınırken, 7,5 milyon liraya alınabilecek araçlar 4 yıllığına 44 milyon liraya kiralık ihale edilirken, 85 liradan alınabilecek montlar 400 liraya alınırken,  hiç mi rahatsız olmadınız? Değerli arkadaşlarım ve Menemen halkına şu sözü veriyorum; biz, bize inanan hiç kimsenin başını öne eğdirmeyeceğiz. İzmir Büyükşehir'in kullandığı dezenfektanın 12 kaz fazla dezenfektan alındı Menemen belediyesine... Tüm bunlara rağmen konuşuyorsunuz ya hala, şaşırıyorum size. Kullandığımız mazot, 2019 ve 2020 yılında kullanılan mazotun yarısı kadar.  Bu kadar borcumuz var, saati niye aldınız, diyorsunuz. Çok güzel geri dönüşler aldık. Emiralem'e bir çilek heykeli yaptırdık, ne var bunda? Çok da güzel oldu. Dünyanın en güzel ikinci pamuğu Menemen'de yetişiyor. 65 bin araç geçiyor Menemen'den... Gelip geçenler görsünler, Menemen'i, Menemen'in değerlerini.. Hepsi 700 bin lira. 2020'de çiçek için harcanan para 30 milyon lira... Rakamları bilboardlarda benim resmimle yayınlayacağız. Çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz! Benim, ben yaptım anlayışım hiç olmadı. Biz olmak istedim. Zeytinyağı fabrikası konusu açıldı. Bu fabrika, ne zaman haczedildi? Burasını ayağa kaldırmalı mıyız, evet kaldırmalıyız. Bu ay içinde bir karar vereceğiz, oradaki zeytinyağı fabrikamızı ayağa kaldıracağız. o fabrika çalışır hale gelecek. Menemen tarihinde dükkanlar ilk kez açık ihale yapıldı. 22 yılda böyle bir şey yapmadınız. Halı sahaların yandaşlara kaç liraya kiralandığını açıklayacağım. Torbalı meselesi.. Görüş farklılıkları olabilir. Torbalı'ya destek amaçlı gitmedim, seçime gitmedim. Ben oy mu kullanıyorum orada? Ölmüş adamın arkasından aday gösterilen kişiye destek olmaya gittiğim doğru değil. Tamam siyaset yapıyoruz, eyvallah ama bu kadarına da pes diyorum."

ENCÜMEN VE DOKUZ KOMİSYONUN ÜYELERİ BELLİ OLDU

Bu arada komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü, muhtarlara 400 lira, elektrik, internet faturası karşılığında ayni yardım yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca Encümen ve dokuz komisyonun üyeleri belirlendi. Bir yıl görev yapacak encümen üyeliklerine, Melih Damar (AK Parti), Selahattin Yeşilkaya (AK Parti) ve Hasan Ünal'dan (Bağımsız) oluştu. Komisyonlarda ise şu isimler yer aldı:

Plan Bütçe: Murat Ünsal (AK Parti), Selahattin Yeşilkaya (AK Parti), Ali Yılmaz (CHP), Çağlar Gülez (CHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

İmar: Hanifi Can (AK Parti), Can Çobanyılmaz (AK Parti), Halil Akbulut (İYİ Parti), Erdal Kanmış (CHP), Ali Aydın (Bağımsız)

Hukuk: Bahadır İnanlı (MHP), Serkan İnceoğlu (MHP), Koray Yücel (İYİ Parti), Mehmet Karabiniş (CHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Tarım, Orman, Hayvancılık: Ferhat Uysal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Celal Geren (İYİ Parti), Düzgün Küçük (CHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Çevre, Ekoloji ve Sağlık: Mehmet Sait Büdün (AK Parti), Hanifi Can (AK Parti), Koray Yücel (İYİ Parti), Mehmet Karabiniş (CHP), Hasan Ünal (Bağımsız)

Kadın ve Erkek Eşitliği: Murat Ünsal (AK Parti), Can Çobanyılmaz (AK Parti), Deniz Karakurt (CHP), Özgül Metin (CHP), Seval Bozkurt (Bağımsız)

Eğitim, Kültür, Spor ve Ulaşım: Selahattin Yeşilkaya (AK Parti), Melih Damar (AK Parti), Düzgün Küçük (CHP), Ali Aydın (Bağımsız)

Esnaf ve Meslek Odaları: Mehmet Sait Büdün (AK Parti), Yetkin Yıldız (AK Parti), Mahir Erdal Öztürk (CHP), Erdal Kanmış (CHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

Engelsiz Menemen: Murat Ünsal (AK Parti), Serkan İnceoğlu (MHP), Özgül Metin (CHP), Deniz Karakurt (CHP), Rasim Yiğit Özge (Bağımsız)

 
Gaziemir'de komisyon uyuşmazlığı… AK Parti üye vermedi!
 
Muğla'da çıkan yangında 2 hektar orman küle döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de komisyon uyuşmazlığı… AK Parti üye vermedi!
Gaziemir Belediyesi'nde Nisan ayında gerçekleştirilen olağan meclis oturumunda ...
Karşıyaka Meclisi’nde ‘stat’ tartışması... Tugay: Üstlenmeye mecbur kaldık!
Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı meclis oturumunun ilk oturumunda ana gündem ...
Bornova'da otopark krizi!
Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu gerçekleştirdi. ...
 
Başkan Sandal 'Teknik bir hata' dedi... AK Parti grubu meclisi terk etti!
Bayraklı Belediyesi'nin çocuklara yönelik internet ortamında hazırladığı ...
Buca'da gergin meclis... Denetim raporuna muhalefet şerhi!
Buca Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı birleşiminde 2021 yılı Denetim Komisyonu ...
Balçova’da kadınlar şiddete karşı tek yürek oldu
Balçova Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, ...
 
Başkan Batur’dan operasyon yorumu: Fırsat vermeyiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur belediyede görevli zabıta personeline ...
Başkan Soyer’den İspanya’ya 'Terra Madre' daveti
İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir ...
Bergama’da camilere Ramazan temizliği
Her bir cami, Bergama Belediyesi tarafından özel oluşturulan ekipler ile ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva