HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2021 Cumartesi - 09:48

Fitch’den İzmir'e yine güzel haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü mali yapısı, bir kez daha onaylandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan ‘AAA’ ulusal kredi derecelendirme notunu bir kez daha teyit etti. Başkan Tunç Soyer, “En yüksek notu kazanmak kadar koruyabilmek de çok önemli. Bugüne kadar attığımız adımların sağlamlığını göstererek zirvede kalmak adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Fitch’den İzmir e yine güzel haber

Dünyanın en önemli derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü mali yapısını bir kez daha teyit etti. Fitch Ratings raporunda; Covid-19 salgını, deprem, sel gibi doğal afetlere karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2021-2023 döneminde sağlam faaliyet dengelerini ve marjlarını sürdürme yönünde güçlü kalacağını belirtti. Fitch Ratings, çok çeşitli ve canlı bir yerel ekonomiye sahip olan İzmir'in, 2021-2025 döneminde ülkede devam etmesi beklenen ekonomik gerilemelere karşı dayanıklı hale geldiğinin altını çizdi. İzmir’in borç yönetim politikasını da değerlendiren Fitch Ratings, Türk Lirası'nın Euro döviz kuru karşısında devam eden yüksek değer kaybı riskine rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının büyük bir kısmının sabit faizli olmasının faiz oranı riskini azaltmakta olduğunu kaydetti. İzmir’in finansal planlamada iyi olan geçmiş mali performansı sayesinde çeşitli yerel bankalar ve çok taraflı uluslararası kalkınma bankaları ile kurmuş olduğu sağlam bağlantılara dikkat çeken Fitch, İzmir’in muhtemel acil likidite sıkışıklığı yaşamayacağını da ifade etti.



Soyer: Gurur duyuyorum
Fitch Ratings’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu bir kez daha onaylamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in verdiği en yüksek not olan AAA'yı korudu. En yüksek notu kazanmak kadar koruyabilmek de çok önemli. Bugüne kadar attığımız adımların sağlamlığını göstererek zirvede kalmak adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Yaşanan pandemi, deprem ve ardından meydana gelen sel felaketinin etkisinden çokça ders aldığımız bu zorlu süreçte, sağlam mali yapısı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü performansına bültenlerinde yer veren Fitch Ratings tarafından da bu şehrin iyi yönetildiğine dair verilen onaydan dolayı şehrimiz adına gurur duymaktayım. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı gibi büyük yatırım projelerimize kararlılıkla devam ediyoruz. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından alınan bu onaylar bir yandan yabancı yatırımcılara İzmir’e güvenle yatırım yapabilecekleri mesajı verirken, diğer yandan Belediyemizin ucuz ve uzun vadeli çeşitli Uluslararası finansmanlara erişimini sağlıyor” dedi.

Notlar ne anlama geliyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi derecelendirme notu ile ülke hazinesinin notu aynıdır. Derecelendirme kuruluşlarının kriterlerine göre, kurumlara mali durumları çok iyi olsa bile ülke notunun üzerinde not verilmemektedir. Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’ye de ’BB-’ notu vermiştir. Kredi derecelendirme notları değerlendirmesine göre “BB-” kategorisi, özellikle zaman içinde ticari veya ekonomik koşullarda olumsuz değişiklikler olması durumunda, temerrüt riskine karşı yüksek bir kırılganlığa işaret eder; ancak, finansal taahhütlerin yerine getirilmesini destekleyen iş veya finansal esnekliklerin söz konusu olması beklentisini de belirtir. ‘’AAA’’ notları ise; temerrüt riskinin en düşük olduğu beklentisini ifade ederek yalnızca finansal taahhütlerin ödenmesi için istisnai olarak güçlü kapasitenin olduğu durumlarda atanmaktadır. Bu kapasitenin öngörülebilir olaylardan olumsuz etkilenmesi pek olası değildir.

 
Kordon'a bahar geldi
 
Bakan Kurum’dan İzmir’deki depremzedelere yeni 'borçlanma' önerisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 5 Haziran 2021 Cumartesi 12:51

A aaaa!

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın Atık Getirme Merkezi hizmete açıldı
Buca’nın geleceği için geri dönüşümü kent geneline yayan Buca Belediyesi, ...
Menemen Meclisi'nde araç alımı tartışması!
Menemen Belediyesi Haziran ayı oturumunda, belediye hizmetlerinde kullanılmak ...
Başkan Arda ve AK Partili Atmaca arasında söz düellosu... Gaziemir'de 'Yeşil' atışma tam gaz!
Gaziemir Belediyesi Haziran ayı 2’nci oturumunda 1’inci birleşimden gelen ...
 
Başkan Soyer Yarımada Çalıştayı’nda konuştu: Bir başkan önce kentin doğasını korumalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin ...
Çiğli Meclisi'nde gündem o plan: CHP'den fire!
Çiğli Yakakent Mahallesi’nde ağaçlandırılacak alanın bir kısmının cami ...
Konak'ta yatırımlara oy birliği
Konak Belediye Meclisi, belediyenin yatırımlarına yönelik kredi kullanılması ...
 
Buca da 'dezenfektan' gerginliği: AK Parti ve CHP'li üyeler karşı karşıya geldi!
Buca Belediye Meclisi'nde üyeler tarafından verilecek önergeler kısmında ...
Başkan Tekin'den mahkeme kararı yorumu: Hak yerini buldu!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatından sonra yapılan seçimde ...
Bizİzmir dayanışma noktaları 4 farklı yerde açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik vizyonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva