HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2021 Cuma - 21:19

Başkan Arda ve AK Partili Atmaca arasında söz düellosu... Gaziemir'de 'Yeşil' atışma tam gaz!

Gaziemir Belediyesi Haziran ayı 2’nci oturumunda 1’inci birleşimden gelen tartışmalar sürdü. Yeşil Mahallesi’nde ağaçların kesilmesiyle ilgili AK Parti Grubu ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yeniden karşı karşıya geldi. AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca’nın Başkan Arda’ya konuşması esnasında “sen” diye ifade etmesi ise gerginliğe sebep oldu.

Başkan Arda ve AK Partili Atmaca arasında söz düellosu... Gaziemir de  Yeşil  atışma tam gaz!

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi Meclisi, Haziran ayı 2’nci oturumu Belediye Başkanı Halil Arda Başkanlığı’nda, Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis toplantısına 1’inci oturumunda yaşanan ‘Yeşil’ atışma 2’nci oturumda da sürdü. AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Başkan Arda’ya Yeşil Mahallesi ile ilgili verilen fotoğrafların yanlış olduğunu iddia etti. Başkan Arda ise Atmaca’yı, Yeşil Mahallesi’nde olduğu gibi Emrez’deki nükleer atıklar konusunda da tepki göstermeye davet etti.

Ayrıca, 1 Haziran’daki birleşimde AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Uğur İnan Atmaca’nın Ayasofya İmamı’nın Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sözleriyle ilgili konuşurken “Bırakın Atatürk’ü” demesi üzerine çıkan tartışmalar, yeniden gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri Atmaca’ya ciddi tepki gösterdi. CHP grubu, Atmaca’dan üslubu için özür dilemesi talebinde bulundu.

Atmaca’nın 1 Haziran günü kullandığı ifadeleri ilk olarak tekrar meclise taşıyan CHP’li meclis üyesi Ünal Işık,  “Atatürk’le ilgili konuşmalarımız oldu samimi düşünceleri olduğunu düşündüğüm Selahattin ve Ali Bey’in ifadeleri için teşekkür ediyorum. Uğur Bey’in ‘Bırakın Atatürk’ü’ lafını kabul etmiyoruz. Biz Atatürk’ü bırakmayız” dedi. Işık’tan sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Emin Aksoy, Atmaca’nın ifadeleri üzerine hiç yapmayacağı bir şeyi yaptığını söyleyerek “Oturduğum yerden konuşan birine müdahale ettim, konuşan kişi Uğur İnan Atmaca… ‘Bırakın Atatürk’ü’ dedi. Bizler durduk yere bile, Atatürk’ü her zaman anan insanlarız” diyerek “Ne acıdır ki İzmir’in Gaziemir ilçesinde AKP’li meclis üyesi kınayamadı, kınamadı Ayasofya imamını. Çok acı.  Sağlıklı bir düşünce yapısı olan herkesin Atatürk’e uzanan dili kınaması gerekir. Kınayamadığı gibi, kınamalardan rahatsız olmuş gibi ‘Bırakın Atatürk’ü’ dedi. Biz Atatürk’ü hiçbir zaman bırakmadık, bırakmayacağız. Ne Uğur İnan Atmaca’lar bunu engelleyebilir, ne de Kapa çeneni demesi bizi korkutabilir” dedi.

ATMACA, BUHRANDAN ÇIKMAK İSTERSE YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ
“Yıl 2021 güzel İzmir’de Atatürk’e yapılan saldırılar kınanırken AKP’li arkadaşımız rahatsız oldu. Bunu da tüm Türkiye gördü” diyerek Uğur İnan Atmaca adına özür dileyen mesajlar, telefonlar aldığını söyleyen Aksoy, “İnanıyorum ki kendisi de farkına varacak yaptığı yanlışın. Babam hakaret etse, babama karşı çıkarım. CHP’den birisi de söylerse ona da karşı çıkarım. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin üyesi olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Uğur İnan Atmaca’lar bize alı koyamayacaklar. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmeyiz. Buhrandan çıkmak için yardım isterse yardımcı olmaya hazırız Uğur Bey’e. Biz burada Atatürk’e hakaret edilmesine izin vermeyiz” diye konuştu.

LAFIMI CIMBIZLAMAYIN!
AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca ise gelen tepkiler üzerinde söz alarak, “Üslup konusunda; çok sabırla, metanetle herkesi tane tane diliyor ve sonrada cevap veriyorum. Bazı arkadaşlar bundan rahatsızlık duyuyorlar. Benim de en çok kızdığım şey sözümün kesilmesi. Ben 2 saat sizi dinleyeceğim, ben konuşunca araya gireceksiniz böyle bir şey yok. Ben üniversite mezunu bir babanın evladıyım, lafın önce gelişini dinleyin. Lafımı cımbızlamayın. Ben ‘Atatürk’ü istismar etmeyin’ dedikten sonra ‘Bırakın Atatürk’ü’ dedim” şeklinde konuştu.

HİTAP KRİZİ!
Atmaca, sözlerine devam ederken Başkan Arda’ya “sen” diye hitap etmesi üzerine Başkan Arda ile arasında gerginlik yaşanmasına sebep oldu. Başkan Arda, “Size diye hitap ederseniz” şeklinde uyarırken Atmaca, “Kötü bir şey mi söyledim?” diye sordu. Başkan Arda ise Atmaca’yı, “Ben size kullandığınız dille ilgili uyarıda bulundum, size sürenizi sonuna kadar kullandırıyorum” sözleriyle Meclis Başkanı’na yönelik saygıya davet etti. Bunun üzerine Atmaca, sözlerine “Sayın başkan…” şeklinde başlayarak devam etti.

ATMACA: PROFESYONELLERLE ÇALIŞMANIZI ÖNERİYORUM
Yeşil Mahalle’de bulunan 2074 ada 40 parsele ruhsat verilip verilmediğini sorarak, alanla ilgili çekilen fotoğraflarla Başkan Arda’ya yanlış bilgiler verildiğini iddia eden Atmaca, “Size kim bu fotoğrafları verdiyse biraz profesyonellerle çalışmanızı öneriyorum. 2002 tarihinde almamış, sayın Mustafa Ulaş 2011 yılında almış. 2013 yılında parselin içi ağaç dolu. 2014’te seyrelme başlamış. Bu arada biz de inşaata başlamışız. 2015’te ağaç yok doğru düzgün arazide. 2016’da çok fotoğraf çekilmiş, parsel içi tamamen boşalmış. 2017’de ruhsat alındı. 2018 arsanın kelaynak gibi ortaya çıktığı gözüküyor. 2020’de dımdızlak… Sizin dönemizde burada 2074 ada 30 parselde ruhsat verilmesi yapıldı mı?” diye sordu.

BÖYLE BİR PLANI ONAYLAMAK BENİM İÇİME SİNMİYOR
Atmaca, Başkan Arda’nın bölge için 30 sene önce planlarının yapıldığını söylemesi hakkında, “Başkan dedi ki, Burhan Bey zamanında buranın planları yapılmış.  Şu anda plan tadilatı var. 5 binlik planı CHP’li belediyelerde onaylanmış, binlik planlar reddedilmiş. Geçen dönemki meclisin gerekçesi, yüzde 15 zayiat var. Tekrar plan önümüze geldi, haliyle istişare yapıyoruz. Böyle bir planı onaylamak benim içime sinmiyor. 30 sene önce bu teknik var, herhangi bir yerde vatandaş terk verdiği şekilde imar planı yapılabiliyor. Planın detaylarını vermek istiyorum; burada yüzde 60’ın üzerinde zayiat var. Bu yetmemiş büyükşehir şu notları koymuş; parsel bin metrede yüzde 8’i geçemez demiş. Şu anda bin metre parselde 178 metre taban oturumu var. Bizde de 0.16 olması lazım. Biz orada 10 dönümde 140 metre her binanın alanı oldu ve tüm inşaat hakkımızı kullanmadık. 5 kat yapmışlar. O 5 kat oraya yapılamaz. Devasa kitleler var orada. Biz ise 11 tane villa yapmışız. Ayrıca yüzde 8 pars vermekle kalmamış diyor ki, mevcut ağaç görevine uyacaksın. Biz ne yapmışız? Mustafa Ulaş’ın parselindeki ağaçların sayısal verilerinde böyle bir şey var mı? Başkana soracağız...” dedi.

KİM ÇANAK TUTTUYSA İKİ ELİM YAKASINDA
Bölgede yaşanan hafriyat krizine de dikkat çeken Atmaca, “Asıl mevzulardan bir tanesi de hafriyat. O hafriyat birilerinin üzerine yıkılacak. Bizim daha önce önerge verip takibini yaptığımız yerler de var. Binlerce kamyon döküm yapmış, içimiz acıdı. Size elma ile armudun toplanmayacağını öğretmediler mi? Bize ait olmayan fotoğrafı göstermek hangi akla sığar? Bu hafriyat işinde kimin ihmali varsa, yanlış yaptıysa, çanak tuttuysa iki elim yakasındadır. Onların hepsini o hafriyatın altına gömeceğiz. Sonra kimse bana üslup müslup demesin” diye konuştu.

ARDA: BENİM DÖNEMİMDE KESİLMİŞ RUHSAT YOK
Atmaca’nın sözleri üzerine konuşan Başkan Arda, “Kim doğayı katlettiyse iki elim yakasında olacak dediniz ama önce bunu Emrez için demenizi isterdim. İlçenize sahip çıkın ve bir hamle yapın. Gelin eyleme destek verin ama yüreğiniz yetmez…” dedi ve yöneltilen sorulara şu sözlerle yanıt verdi:

“1997 yılı Özfatura döneminde imara açmışlar, Özfatura muhafazakar zihniyetin temsilcisi. 98’de 1/1000’lik planları yapılmış. Ruhsat yenilemesi yapılmış 2019’da. Ne yapılmış? İlave metrekare inşaat verilmemiş. Mahal birleştirmesi yapmışlar. 2 daire yerine tek daire verilmiş. Siz bütün suçlamaları bana yaptığınız için söylüyorum benim dönemimde kesilmiş bir ruhsat yok. Ben de belge var, 2002 yılında buranın sahipleri, orman bölge müdürlüğüne müracaat etmiş ağaç kesmek istedikleri için, müdürlük bu yazıyı belediyeye yazmış... Buradaki insanların talebine ne diyorsunuz? İsmet Başkan, mevcut ağaç rölevesine uyulacaktır, mevcut ağaçların korunması gerekmektedir denmiş. Henüz daha örgütlenmemişsiniz bakanlıkta ki belediyeye sormuş ve izin verilmemiş. Bugün yine gidip ağaç keseceğiz demişler, müdürlük kesin demiş… Belediye’nin haberi yok. İmar yapan biz değiliz, kesin diyen biz değiliz. Siz bana neyin hesabını soruyorsunuz? 10 tane ağaç kesilmiş evet tespiti yaptık. Facia oranın imara açılması. Ulaş villaları için kaç tane ağaç kesildi? Orada da katliam yapılmış. Kuzey Ormanların hesabını verin, Emrez’in hesabını verin. Bugün bizzat dibine kadar ölçüm yaptık. Normal değerin 500 katı değer veriyor. Keşke bizim kadar doğayı sevip sahip çıksanız.

Burada hafriyatla ilgili yakaladığımız tüm kamyonlara 13 bin 350 lira ceza kesiyoruz. Bu arazi kime ait? Ne yapıyor orman müdürlüğü? Bizim yapabileceğimiz şey ceza kesmek. Burada hiç hedef saptırmayın. Kimin ne yaptığı arşivlerde var. İnşaat şirketi yanlış şeyler yapıyorsa hukuk orada gidin dava açın ne bekliyorsunuz? Kurtarın oraları. İmara açılırken hiçbir şey yapmamışsanız. Biz hukukçularımıza da sorduk inşaatı durdurmak mümkün değil dediler. Siz uzmansınız ya kurtarın orayı, durdurun. Arkası kalın adamlar orayı imara açmış evet. Katletmişler oraları. Benim Gaziemir için yüreğim yanıyor, yüreğim. Oralar benim çocukluğumun geçtiği yerler. Yeni Asır bu işleri çok iyi biliyor bu işleri, sizin ağzınızdan çıkmış gibi yazıyor. Gaziemir Belediyesi bir günde 55 bin liralık börek aldı diyerek iftira atıyorsunuz. Bunların hepsinin açıklaması var. Gaziemir Belediyesi şu anda iyi yönetiliyor. Bütün hepsi görevlerini layıkıyla yapıyor. Bunlara da herkes şahit.”

 
Doğalgaz müjdesi: 540 milyar metreküpe ulaştı!
 
Menemen Meclisi'nde araç alımı tartışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer Yarımada Çalıştayı’nda konuştu: Bir başkan önce kentin doğasını korumalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin ...
Çiğli Meclisi'nde gündem o plan: CHP'den fire!
Çiğli Yakakent Mahallesi’nde ağaçlandırılacak alanın bir kısmının cami ...
Konak'ta yatırımlara oy birliği
Konak Belediye Meclisi, belediyenin yatırımlarına yönelik kredi kullanılması ...
 
Buca da 'dezenfektan' gerginliği: AK Parti ve CHP'li üyeler karşı karşıya geldi!
Buca Belediye Meclisi'nde üyeler tarafından verilecek önergeler kısmında ...
Başkan Tekin'den mahkeme kararı yorumu: Hak yerini buldu!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatından sonra yapılan seçimde ...
Bizİzmir dayanışma noktaları 4 farklı yerde açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik vizyonu ...
 
Başkan Tugay’dan 'Cumhuriyet Mahallesi Planları' çıkışı: Hiçbir yerde verilmeyen emsal verildi!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay vatandaşların itirazı sonrasında ...
Konak'ta Mübadele Parkı ve Anıtı açıldı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mübadil ve göçmen ailelerine söz verdiği ...
Mimari projeleri çizmekle suçlanan AK Partili Türker’den yanıt: Dam üstünde saksağan!
Menderes’te CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkan’ın İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva