HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2021 Cuma - 14:34

Mimari projeleri çizmekle suçlanan AK Partili Türker’den yanıt: Dam üstünde saksağan!

Menderes’te CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ret edilen imar plan tadilatını yeniden meclise getirmesiyle başlayan tartışma sürüyor. AK Parti eski Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde Menderes’te mimari projeleri çizmekle suçlanan AK Partili Ayşegül Duran Türker, “Olayı benim kişisel davama çevirmeye çalışması, sıkışınca, gündemi değiştirmek için kendi partisine gol atmasıyla tam ‘dam üstünde saksağan vur beline kazmayı’ vakası olmuştur” dedi.

Mimari projeleri çizmekle suçlanan AK Partili Türker’den yanıt: Dam üstünde saksağan!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkan’ın ailesinin 2006 yılında tarım kredi kefalet kooperatifinden satın aldığı “kamusal alan” kullanım imarlı arazinin “konuta alanına” çevrilmesiyle başlayan tartışma sürüyor.  İzmir Valiliği’nin daha önce açtığı davayı gerekçe gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nun talebi ret etmesinden sonra konu yeniden Menderes Belediyesi’nin gündemine getirilince ilçede “rant” tartışmaları başladı. AK Partili İmar Komisyonu Üyesi ve Menderes Belediye Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker, Özkan’ın plan değişikliği yaparak belediyedeki gücünü kullandığını iddia etmişti. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın duruma çanak tuttuğunu iddia eden Türker’e yanıt veren Özkan ise, AK Partili eski Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde Özdere Caddesi’ndeki 2 katlı yerlerin 3 kata çıkartılarak mimari projelerini çizerek rant kazandığını söylemişti.

- CHP’Lİ ÖZKAN’DAN AK PARTİ’YE 'İMAR RANTI' YANITI: KENDİSİ PROJELER ÇİZDİ!

İki arasında yaşanan gerilim yeni bir açıklamayla alevlendi. CHP’li Özkan’ın açıklamalarına yanıt veren AK Partili Türker şunları söyledi:

“Özdere Belde Belediyesi zamanından bu yana kamu tesis alanı olan parseli kendi yararına olacak şekilde kamu tesis alanını kaldırıp konut alanına çevirerek plan değişikliği isteyen meclis üyesi Erkan Özkan’ın kendisidir.  Savunmasında ise;  Özdere Belde Belediyesi ve Menderes Belediyesi’nin mevcut yönetiminde yapılan plan hatalarını örnek göstererek cevap vermiştir. 30 yıldır 3 kat olarak yapılaşan Özdere Caddesi üzerindeki parsellerin imarını sanki 3 kat olarak biz imar vermişiz gibi yansıtmaya çalışması yanlıştır. Olayı benim kişisel davama çevirmeye çalışması, sıkışınca gündemi değiştirmek için kendi partisine gol atmasıyla tam ‘dam üstünde saksağan vur beline kazmayı’ vakası olmuştur.

Bu planların, zamanında sadece Özdere Belde Belediyesi meclis kararı ile onaylandığı, Özdere’nin Menderes Belediyesi'ne bağlandığı dönemde Büyükşehir’e onaylatılmadan, bu planlarla imar durumları ve ruhsat vermeye devam edilmiştir. 2014-2019 yılları arasında biz yönetime geldiğimizde şikayetler üzerine farkına vardığımız ve zamanında yapılan Özdere planlarını, İzmir Büyükşehir Belediyesine sunup onaylattık. Planları yapan da biziz. Plan, Büyükşehir imar komisyonu gündemindeyken secim sonrası ilk mecliste bu planı geri çeken ve kendi menfaatleri için planlara kendi yerlerini kamu tesis alanından çıkarıp konut alanına çevirerek gönderen, bu planın onaylanmasını uzatıp, 2 yıldır Özdere’deki vatandaşları mağdur eden de kendileridir.

Meclis üyesine ait yerin plan değişikliğini oy birliği ile reddeden Büyükşehir imar komisyon üyelerine ithamlarda bulunmasına cevap bile vermiyorum. Planın, mevzuata aykırı olarak yapılan bu kısmının Büyükşehir CHP Meclis üyelerinin de oylarıyla oy birliği ile reddedilmesi ve onaylanmaması benim şahsi meselem haline nasıl gelmiş olabilir ki? Kaldı ki bu olay benim şahsi bir olayım değil, imar komisyonu üyelerinin kanunlar çerçevesinde vermek zorunda olduğu bir karardır. Rant olarak gösterilen, Özdere Çukuraltı Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerindeki binalar 30 yıldır 3 katlı olarak planlanmış ve zamanında Özdere Belediyesi kapatılıp Menderes Belediyesi’ne bağlandığında bu planların İzmir Büyükşehir Belediyesine bildirilmemesi yüzünden, yol üzerinde bulunan tüm binalar kaçak durumuna düşmüştür. Burada konut ve işyeri sahibi olan tüm vatandaşların mağduriyetleri de benim belediye başkan yardımcılığı yaptığım AK Parti döneminde bizim çabalarımızla giderilmiştir. Eğer burada bir rant durumu varsa 30 yıldır vardır. Konuları çarpıtıp algı operasyonu yapanlar bence artık enerjilerini Menderes için proje üretmeye harcamalılar”

 
Türkiye'de ilk... Adalet aracı yola çıktı!
 
Altaylı Zeki başarıyı Başkan'a adadı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Kara 6 Haziran 2021 Pazar 00:41

Burda kimin ne yaptığını neler çevirdiğini bilmiyorum ama bir gerçek varki beş yıldır mağdur oldum inşatımı yapamadım hakkımı kimseye helal etmiyorum bizim ekmeğimizede engel olanları Allaha havele ediyorum

Yorumu oyla      2      3  
Pepelek 5 Haziran 2021 Cumartesi 23:16

Kardeşim

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş rıza 5 Haziran 2021 Cumartesi 18:12

Yoncaköy yazlık yerleşiminde evlerde yapılan eklentiler mevcut yapıların iki katına çıktı ne proje ne plan hiçbir şey yok devam ediyor durmak yok devam...

Yorumu oyla      2      3  
Mazlum 5 Haziran 2021 Cumartesi 13:22

Özdere KESRE köyü Sunal tülbentçi stadının yanına 6 (altı) katlı binayı kim yaptı.Valla ben yapmadım.Ama Erkannnnn uyumuyoruz erkannnnn beyyyyy.Hesap veeeceksin.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 4 Haziran 2021 Cuma 23:40

Menderes ilçesinde hizmet ve yetki sorumluluk gibi kavramlar yok,imar konusunda bir sürü konular konuşuluyor ama yazlık sitelerde yapılan eklentiler mevcut yapıların iki katına çıktı ne proje ne plan hiçbir şey yok belediye ve imar dairesi yaz ve kış uykusunu bozmuyor hayret...

Yorumu oyla      3      3  
Yılmaz LALE 4 Haziran 2021 Cuma 23:34

Nerede Ayşegül Duran Türker var, orada yolsuzluğa geçit yok. Kangal yürekli Türk kadını. Seni yetiştiren annenin de babanın da ellerinden öpüyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Soner inceturk 4 Haziran 2021 Cuma 21:15

Ben oldum olasi CHP LIYIM ama kimki bulunmus oldugu gucu kendi ve yandaslari icin ranta çeviriyor yada eylemde bulunuyorsa tek kelime allah belasini versin babamdahi olsa bukadar basit

Yorumu oyla      5      3  
Gümüldürlü 4 Haziran 2021 Cuma 16:49

Sorumlulara soruyorum Gümüldür Fevzi çakmak mahallesinde tepe mevkiindeki mevcut 3 kat olan yapılara 5-6 kat verilip yapı katliamına neden izin verdiniz? Niçin acaba?

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 4 Haziran 2021 Cuma 16:37

şu menderes te akp den ne çekti be kardeşim.

Yorumu oyla      2      3  
ksk 4 Haziran 2021 Cuma 15:59

Sayın Türker projeleri çizdiniz mi çizmediniz mi...!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de ilk... Adalet aracı yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tüm kent hizmetlerine ...
Çeşme yeni sezona hazır
Her yıl binlerce turisti ağırlayan Ege’nin incisi Çeşme’de tüm halk plajlarına ...
Karabağlar'da örnek anlaşma: Kızılay ile protokol imzalandı
Karabağlar Belediyesi’nin Kızılay’la yaptığı örnek işbirliğine ilişkin ...
 
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları personel alıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kadro sınavları başvuruları ...
Bergama'da toplu iş sözleşmesi sevinci
Bergama Belediyesi Bakırçay Şirketi bünyesinde çalışan işçileri kapsayan ...
Kent’te Sanat Söyleşileri'ne yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. tarafından düzenlenen; şehre rengini, ...
 
Bucalı gençlere LGS öncesi bisiklet morali
Buca Belediyesi, Dünya Bisiklet Günü kapsamında, Dijital Dershane’nin ...
Doğal Yaşam Parkı kapılarını açtı
Pamdemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı, ...
Tesisin temeli atıldı... Kemalpaşa Belediyesi'nden tarıma can suyu
Kemalpaşa Belediyesi, önemli projelerinden biri olan zeytinyağı tesisini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva