HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2021 Perşembe - 12:56

CHP’li Özkan’dan AK Parti’ye 'imar rantı' yanıtı: Kendisi projeler çizdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkan tartışmalara neden olan Özdere’deki plan değişikliğiyle ilgili konuştu. AK Partili Büyükşehir İmar Komisyonu Üyesi Ayşegül Duran Türker’i eleştiren Özkan, “Planlar onaylanmadan önce iki kat olan Özdere’deki cadde üzerine verilen üç katlı binaların projelerini çizenler asıl rant yaratanlardır” dedi.

CHP’li Özkan’dan AK Parti’ye  imar rantı  yanıtı: Kendisi projeler çizdi!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde mülkiyeti CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Özkan’ın ailesine ait arazide yapılan plan değişikliği nedeniyle başlayan tartışmalar sürüyor.  Mülkiyeti Tarım Kredi Kefalet Kooperatifi’ne ait olan yeri 2006’da satın alan CHP’li Özkan “resmi kurum alanı” imarlı yer için plan değişikliği talebinde bulununca İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu da önceki yıllarda İzmir Valiliği’nin açtığı davayı gerekçe göstererek talebi ret etmişti. Ret kararına itiraz eden Özkan’ın babası ve hissedarlarının başvurusu Menderes Belediyesi tarafından tekrar kabul edilerek plan değişikliği Büyükşehir’e tekrar gönderilince AK Partili Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker’den ise “rant çıkışı” gelmişti. Türker, “bu ısrar niye” diye sorarken CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da duruma meclis üzerinden çanak tuttuğunu iddia etmişti.

- BÜYÜKŞEHİR O PLANI REDDETMİŞTİ: BÜYÜK RANT İDDİASI!

Arazinin sahibi olan CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkan’dan konuya ilişkin ayrıntılı açıklama geldi. Özkan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin değişiklikle kabul ettiği Özdere İmar Planları AKP’li meclis üyesi Ayşegül Duran Türker’in de katıldığı meclis toplantısında ilçeden “oy birliği” ile geçti. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda değişikliğin istenildiği bölgeyle ilgili karşı açıklamaları yer aldı.  Ayşegül Duran Türker burasının geçmiş yıllarda tarım kredi kooperatifine dedesi tarafından bağışlandığını söylüyor. Buna komisyon toplantısında AK Partili meclis üyeleri bile gülmüş. Yıllar önce kamu kurumundan ihale ile şahıs olarak alınan arsanın şahsa ait olarak kullandırılmasını talep ediyoruz. Biz, yasal hakkımız olduğu için eksik bilgi ve belge olduğunu düşündüğümüz için komisyonun tekrar incelemesi için bununla ilgili itirazlarımızı ilgili belediyesi olan Menderes’e  yaptık. O tarihlerde, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait arsalardan sadece bizim aldığımız arsa şahsi olarak kullanılamamaktadır. İlçe meclisinde Ayşegül Duran Türker’e bir soru sordum; plan ilk gönderildiğinde neden oybirliği yaptığını, şimdi niye kabul etmediğinin yanıtını istedim. Verdiği cevap ilginç olduğu kadar gülünçtü. Bana, o zaman gözünden kaçtığını ifade etti. Tabi ki de bu cevap kimseye inandırıcı gelmedi. Çünkü kendisi de bu cevaba inanmıyordu. Bu plandaki esas rant nedir biliyor musunuz? Planların onaylanmasından önceki süreçte 2 kat olan Özdere Ana Caddesi’nde verilen 3 katlı imar durumlarına bakılması gerekmektedir. Bu projeleri çizen ve yapan kişilerin kim olduğuna baktığımızda asıl rant yaratanın kendisi olduğunu açıkça söyleyebiliriz. Bununla birlikte Ayşegül Duran Türker in itirazının gerçek sebebinin şahsi olduğunu öğrenmek bizi üzdü” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de zehir tacirlerine operasyon!
 
Altınordulu Erhan'a çifte kanca
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 3 Haziran 2021 Perşembe 22:35

Menderes ilçesi yazlık evlerin ve hobi bahçelerinin inanılmaz şekilde yapılaşması hızla devam ediyor bu konuda belediye imar işleri neden kontrol etmiyor imar barışını bekliyorlar sanırım yapılaşmalarda plan proje hak getire hiç yok belki bir gün kontrole çıkılır

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güngören, yenilenen yüzüyle hizmete açıldı
Narlıdere Belediyesi, baştan sona yenilediği Güngören Caddesi’ni düzenlenen ...
İzmir turizmi bir tık ötede… Hedef pandemi bitimi 4 milyon turist!
İzmir turizminin tanıtımında önemli bir rol oynayacak olan mobil turizm ...
Başkan Soyer çalışmaları inceledi: Artık su baskını olmayacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı bölgesinde aşırı ...
 
Vali Köşger’den ‘Çeşme Projesi’ mesajı: İzmir level atlayacak!
Dijital şehir olma yolunda hayata geçirilen Visit İzmir  uygulamasının ...
Karşıyaka Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açıldı
Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit ...
Buca çiçek açtı
Kenti güzelleştirmek ve estetik bir yapı oluşturmak için çalışan Buca ...
 
Büyükşehir'den o ilçeye yerel üretici pazarı müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte refahı büyütme ...
AB-Türkiye Sürdürülebilirlik Elçisi olmaları için gençlere davet
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programlarının ilki 5 Haziran’da başlıyor. ...
Çeşme’de dar sokaklar için 'Çöp taksi'
Yaz aylarında milyonları ağırlayan Çeşme Belediyesi temizlik çalışmalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva